Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Şu analoglardaki zaman ayarı da pek güzel oluyor değil mi :)
    Işığı görünce, model de bulamayınca kendi kendimi çektim. Sigara alel acele oturduğum için kadraja garip bi şekilde girmiş.
    İyi rol yapmışım dimi :)

Ilford Panf Plus 50 Asa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 12 Ocak 2011; 0:45:31 >

• WWF self portre çekmenin belli başlı kuralları vardır, bunlar olazsa olmaz.
    Öncelikle pahalı bir saatin olmalı, onu kadrajda izleyicinin gözüne sokmalısın, yada lakost tişört giyip timsaha vurgu yapmalısın. Eğer dövmen varsa onu kazayla açılmış gibi göstermelisin herkeze. Hadi bunlar yok diyelim Rayban gözlüğünde mi yok?
    Olmamış çalış haftaya bidaa gel
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Su lekeleri için kusura bakmayın.
    Arkadaşın makinesiyle çektiklerim bunlar.

Canon 3000V
    Canon EF 28-90 f/4-5,6
    Film: ILFORD PAN 400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 13 Ocak 2011; 16:19:59 >

• Hoş bir desen olmuş, fotoflu kullanılmamış herhalde.

Fotoflu banyonun en sonunda negatifi birbuçuk dakika kadar içinde beklettiğimiz foto şampuanı denen şey.
    Filmin üzerindeki yoğunluğu arttırarak suyun daha hzlı ve tam süzülmesini sağlayan kimyasal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 14 Ocak 2011; 16:00:59 >
  • Ilford XP2 kullanlara bir sorum var;

Merak ettiğim şey, sanırım c-41 banyosu yapıldığı bunlara. Ben Lomo Diana F+ kullanıcısıym. Lomo'dan hep Dia film alıp C-41 ile ters banyo ettiririm, istediğim kontrastı alabilmek için.

Şimdi;

1) Buna ters banyo ettirsem nasıl sonuç alabilirim, fikriniz var mı?
    2) C-41 yerine S&B banyo ettirsen nasıl sonuç alabilirim, fikriniz var mı?

Teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalenhourna

bir aralar baya uğraşıyordum karanlık odayla. siyah-beyaz çalışıyordum. solüsyonlarım vardı, bir sürü film kağıdım vardı. sağa sola dağıldı bütün ekipmanlar =) uzun süredir ilgilenmiyorum. şimdi elimde canon ae-1p var. bir adet film tankı var. 3 tane de kullanılmamış siyah beyaz makara kalmış.

satayım diye düşünüyorum ama makina çok güzel, kıyamıyorum. bir de baya sefalet çekmiştim almak için. öğrencilik işte =) zaten karanlık odayla uğraşırken baya sefil olmuştum. çok para isteyen bir uğraş bence.

eğer aktif olarak kullanacak arkadaşlar varsa en azından filmler bozulmadan satayım. piyasa fiyatları neyse yarısına satarım. 2011 eylül son kullanım tarihi yazıyor. 2 tanesi ilford pan400, bir tanesi ilford fp4. bir de paterson marka tank var. içinde spirali de var. 20 lira da tank olsun.

Hocam toptan AE-1p ile satmayı düşünür müsün?

• Bu da benim ufalık. Normalde dijital kullanıyorum ama hep siyah,beyah fotoğraf çekme ve banyo etme hevesim oldu. Elimde böyle bir makine vardı, bugün de gidip film aldım. Satıcı 3 yıl süresinin geçtiğini söyledi ve fotoğrafta gördüğünüz filmi 3tl'ye bıraktı. Piyasa ve filmler hakkında hiçbir fikrim yok ancak banyodan sonra sonuçları görücem.XP1 400 kullanan var mı hiç aranızda? Ayrıca İstanbulda film almak için nereyi önerebilirsiniz?
    http://www.flickr.com/photos/59046591@N05/5410408237/in/photostream/
    http://www.flickr.com/photos/59046591@N05/5410405357/in/photostream/
    http://www.flickr.com/photos/59046591@N05/5410401453/in/photostream/

• Sirkeci Pamuk Ticaret'ten şaşma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thred

Sirkeci Pamuk Ticaret'ten şaşma derim.

Peki bu 3 yıl süresi geçmiş film canımı sıkar mı banyo sonrası? Ne gibi sorunlar yaşarım bi fikriniz var mı?
  • süresi geçmiş filmlerde bazen renklerde kayma olabiliyor, bide yüzeyde çiller oluşabiliyor. yani ben kullandığımda bunları gördüm. Siyah-beyaz filmler için de aynı şey geçerli, ama daha az etkiliyor onu.
  • analog makinam geldi canon a-1 :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 6 Şubat 2011; 16:33:12 >
  • Filmli sevenler ama dijital kullananlar belki sitemdeki son yazıyı incelemek isteyebilirler...

l
       l
      V
  • Zenit 122 ile :)

Ben de yeni Olympus OM-10 aldım, taş gibi makineymiş. Daha bitirmedim filmi, daha sonra onları da eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 6 Şubat 2011; 0:00:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

Zenit 122 ile :)

400 asa film kullanmışsınız sanırım bolca gren var : )
  • 100 ASA'lık hocam bunlar.

Bilmiyorum ama dediğiniz gibi biraz fazla 100 ASA için. Filmin markası Tudor Colour idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katzé

100 ASA'lık hocam bunlar.

Bilmiyorum ama dediğiniz gibi biraz fazla 100 ASA için. Filmin markası Tudor Colour idi.

çok ilginç 100 asa için inanılmaz fazla gren var
  • Bende bayagı eski bir Pentax var.[Pentax Asahi KM] Ama çalışıp çalışmadıgından emin değilim pil bölümünün kapagı acılmıyordu. Bu konuyu görünce alt bölümü söküp pil bölümüne ulaştım toz içinde pil zaten bitik.Yarın ilk işim yeni pil takıp denemek olcak. Bide makinanın kapagını acmak için yer var ora kırılmıştı orayı yaptırabilirmiyiz acaba bakım gibisinden lenside kirli ve ufak çizikler mevcut.
  • http://www.duyarkat.net/f/ analog için forum buldum.

corvette slm, kırık yer plastik mi? e bayda kapak gibi şeyler çok ucuza bulunuyor aklında olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahozkan

http://www.duyarkat.net/f/ analog için forum buldum.

corvette slm, kırık yer plastik mi? e bayda kapak gibi şeyler çok ucuza bulunuyor aklında olsun

Plastik değilde mekanizmalı birşeydi üst bölümü cıktı parçası kayıp içindeki filmin içine geçen demiri tutan şeydi aslında. Resimdeki kırmızı bölüm.

• tamircilere bakarsan bulabilirsin parçayı, ankarada isen tripodfoto teknik serviste Ali Değer var yardımcı olur sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.