Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mémét..!! istanbul yolun düşerse sirkecide tarihi geçmiş dia çok ucuza bulunuyor.
    Ben bunu 1,5tl ye aldım, tarihi 10 yıl kadar geçmişti, çapraz banyoda böyle bi sonuç çıktı

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • xbagci öncelikle söyleyim fotoğrafın çok ilginç olmuş tebrik ederim. İşte sorunda istanbula yolumun düşmemesi düşse stok yapıcam kendime ama işte. Bulduğum yerlerde 12-13 TL fiyat çekiyorlar. Buda bana fazla geliyor açıkçası banyosu taratması derken bir makara filme 20-30 TL masraf istiyor. İzmir'de bulabilsem çok iyi olacak yoksa negatif renkli çekmeye başlıcam zevk alamıcağımı bile bile.
  • mémét..!!

Emin değilim ama Hamza Rüstem de gördüm sanki ya.Bir ara istersen gitmeden, ya da İZSU merkezin yan tarafında Foto Reşat var.
    Orada da olabilir.Ama fiyat nedir,bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koolandgang

mémét..!!

Emin değilim ama Hamza Rüstem de gördüm sanki ya.Bir ara istersen gitmeden, ya da İZSU merkezin yan tarafında Foto Reşat var.
    Orada da olabilir.Ama fiyat nedir,bilemiyorum.

Teşekkür ederim yardımın için ulaşıcam bahsettiğin fotoğraf stüdyolarına birde birşey daha sormak istiyorum aklıma birde zenit makine alma fikri düştü sizce almalı mıyım ? gittigidiyorda flaş ve zenit et makineyi orjinal lensiyle 49a veriyorlar uygun mu ?
  • canon ae-1p var. bir ara baya uğraştım. karanlık oda ekipmanım, solüsyonlarım, ilford marka siyah beyaz filmlerim, yine ilford marka fotoğraf kağıtlarım duruyor. 1.5 yıldır falan dokunmadım. herhalde filmler falan bayatlayacak yakında.
  • çok güzel bir konu :) ben de maddi sıkıntıdan şimdilik analoga geçiş düşünüyorum. umarım film masrafı canımı sıkmaz. =) şu anda ilk hedefilm elimdekini satmak ve sonrasında hemen bir analog slr. ama hangisini almakta biraz tereddütlüyüm. canon ae-1 iyi bir seçim gibi ama bilemiyorum...
  • Ben de 2-3 hafta önce Zenit 122 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 25 Ağustos 2010; 17:50:14 >
  • Hep lafla olmaz arkadaşlar, paylaşım görelim
  • O zaman benden analogla çekilmiş birkaç self portre :D ilki canon ae1-p ile diğerleri de geçen ay sattığım minolta x700 ve carl-zeiss 28 f/2.8 ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 6 Eylül 2010; 19:13:23 >

• İlk çekimim.
    Ilford Pan 400

http://www.flickr.com/photos/marsis/5063526310/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 9 Ekim 2010; 1:43:14 >
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  •  Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

arkadaşlar bende bu makineden var. rahmetli babam almanyadan getirmişti.
    epeydir evde öyle bir köşede duruyor. aşağıdaki resimde işaretlediğim parça yapıştırmaymış,
    dayım düşürmüş :((
    practica Türkiye ye götürdüm ama onlar dijital kompaktla uğraştıklarından çözüm bulamadılar.
    bu konuda yardımcı olacak yada çözüm önerisi sunabilecek arkadaşlar var mı?
    şimdiden teşekkür ederim.

• Düşen parça enstantene tekerleği, eğer İstanbul' daysan Hayyam çarşısına götüreceksin.
    Ama başka bir yerdeysen işin biraz zor.

Ama kullanmana da engel değil. Nerede durduğuna bağlı eğer 125-250 gibi ortalama biryerlerdeyse veya autodaysa yaptırana kadar da çekim yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 16 Ekim 2010; 12:00:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Düşen parça enstantene tekerleği, eğer İstanbul' daysan Hayyam çarşısına götüreceksin.
    Ama başka bir yerdeysen işin biraz zor.

öncelikle konuyu kirlettiğim için özür dilerim. ama analogla ilgili başka konu yoktu maalesef.
    fotoğraf başlığına pek yorum yapmasamda uzun zamadır takip ediyorum.
    pek bilgili olmadığım için yorum yapmıyorum.

yanıtın için teşekkür ederim. evet istanbuldayım bir bakayım hayyam a aklıma gelmedi hiç.
    bir soru daha soracağım. aslında tekerlek sağlam. üzerinde değerleri gösteren ince plaka düşmüş.
    sorun çözülcekse tekeride komple değiştirebilirim. diyelim ki rakamların yazdığı plakayı buldum.
    doğru ayarlara doğru şekilde yapıştırdığımı nasıl anlarım.

• Konuyu kirletmek ne demek
    Tekerleği her çevirdiğinde deklanşöre uzun bas, na zaman parmağını çekmeden perde hep açık kalıyorsa B harfini oraya getir yapıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Konuyu kirletmek ne demek
    Tekerleği her çevirdiğinde deklanşöre uzun bas, na zaman parmağını çekmeden perde hep açık kalıyorsa B harfini oraya getir yapıştır

ilginize teşekkür ederim. genelde siz burada fotoğraf paylaşımı ve teknik bilgiler paylaşıyorsunuz.
    bu yüzden bu şekilde düşündüm.
    tekrar teşekkür ederim.
  • sakın tamırcıye vermeyin yada veriyorsanız 5-10tl den fazla para vermeyin. bunun çozumu çok basit.
    vizorden zaten o sırada hangi estantane değerinde olduğunuz gozukmesi lazım. buna gore duşen parçayı yapıştırın
  • arkadaşlar bende bir analog slr almak istiyorum fakat yardımlarınıza ihtiyacım var.
    sahibinden ve gittigidiyor'dan biraz araştırdım genelde pentax canon nikon ve zenit markalarının çeşitli modelleri mevcut.
    bütçem 200 250tl civarı bana ne önerebilirsiniz?
    şimdiden teşekkürler.

Not: Fotoğraflar mükemmel. Yakın zamanda bende aranıza katılmak istiyorum..
  • huhu sesimi duyan yokmu :(
  • @iRock

canonda FTb, A1 ve Ae1 program kullandım. a1 guzeldi
    nikon hakkında pek bişey bilmem, kullanmadım.
    pentaxta nerdeyse hepsini kullandım. canona gore daha iyi buldum tek sorunları arka kapak etrafında canonlara gore daha çok boya soyulmaları görülüyor. tabi 30 senelik makineler normaldir az çok boya atması ama canonda boya daha sağlam.
    pentaxta onereceğim badyler ise butçene uygun tabi(avrupa ve amerika adları değişik oluyor ikisini birlikte yazıyorum)
    Pentax P5/P50
    Pentax P3/P30(aralarında en basit kaçan)
    Pentax super A/Super Program
    Pentax Program A/Program Plus(en çok sevdiklerimden)
    Pentax ME Super(kullandığım ve sevdiklerimden)
    Pentax MX(çok guzel alet, bunu daha kullanmadım)
    Pentax K1000 büyük ama şahane me super kadar olsa bunu kullanırdım.

tabi bunlar metal olanlar ve eski tip olanlar. yeni olan AF li plastik govdelerde sırf canonun 100000 modeli var :)

he bide chinon lar var ce-4 ve ce-5 kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 22 Ekim 2010; 1:24:52 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.