Bildirim
Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (77. sayfa)
Bond Teknisyen Takım Çantası ASR-4025 Profesyonel Çok Fonksiyonlu Sağlam Dayanıklı : Amazon.com.tr
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DR77SR64
8 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hmmm denedim o şekilde de ama yine patlamadı Beirette makinede normal patlıyor akşam detaylıca birkaç deneme daha yapayim ben en iyisi. Acaba Flaş uyumlu değil mi yani senkron olarak uyumlu olmayabilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: rudeboytr
Hmmm denedim o şekilde de ama yine patlamadı Beirette makinede normal patlıyor akşam detaylıca birkaç deneme daha yapayim ben en iyisi. Acaba Flaş uyumlu değil mi yani senkron olarak uyumlu olmayabilir mi?
flaş patlamıyorsa makinanın flaş senkronunu sağlayan iç bağlantılarında sorun olabilir, bir tamircinin görmesi gerekebilir yada elinizden gelirse kendiniz açıp bakarsınız, ben kiev-19 makinamın her yerini açıp toplardım eskiden...
zayıf bir ihtimal daha var, flaş kızağının ortasındaki yuvarlak nokta oksitlenmiş olabilir, bir tornavida veya sivri uçlu bir şeyle o noktayı biraz kazıyıp temizleyin belki faydası olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Eylül 2014; 13:52:36 > -
-
sayenizde sorunu çözdüm çok teşekkürler :) makineyi söktüm iç kısımda flaşın senkron ayakları diyeyim onları biraz yukarı kaldırdım ve sonuç flaş artık patlıyor :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rudeboytr -- 25 Eylül 2014; 21:33:26 > -
İtalyan film markası Ferrania tekrar üretime geçebilmek ve analogu 100 yıl kadar daha yaşatabilmek için tekrar dünya çapında faaliyete geçmeye hazırlanıyor. Bu zamanlarda böyle haberlerin gelmesi çok sevindirici Kickstarter'da 250 bin dolar toplamaya çalışıyorlar ve şimdiden 23 gün kalmasına rağmen 200 bin dolar topladılar. Sonuçta bir avuç analog çeken insanız ve yine bir avuç insan bizler için çabalıyor. Ben de çorbada tuzum olsun diye 3-5 dolar bağışladım. Belki forumda bağış yapmak isteyen analogsever arkadaşlar da vardır. Bağış yapmasanız bile çektikleri videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.kickstarter.com/projects/filmferrania/100-more-years-of-analog-film
-
Mamiya rb67, 90mm f/3.8
fujifilm nps 160 (2005 bayatı)
-
Fotoğrafla ilgili nette gezinirken tesadüfen bu konuya rastladım..Baştan eski mesajları bayağı bir okudum. İnsanlar heyecanla, sevgiyle bu konuyu tartışıyorlardı. Çok hoşuma gitti. Bir de konunun sonlarına bakayım dedim, hergün heyecanla yapılan konuşmalar yerini ayda bir mesaja bırakmış. Buna şaşırmıyorum çünkü analog fotoğraf zordur. çok fazla bilgi,emek ve para gerektiriyor. Bu hobinin özel meraklıları dışında devam ettirilmesi zor.
Benim de zamanında Mamiya ve Agfa rangefinder makinem vardı. Mamiya hala duruyor. Hatta yorumları okurken bir ara benim de merakım depreşti Ancak film al, çek, banyo yaptır sonra karta bastır.bu yaştan sonra artık bana zor geldi. vazgeçtim Panasonic Lx5 makinemle mutlu mesut yaşamaya devam...
Şahsi görüşüm, bugün dijitaller ne kadar gelişirse gelişsin, genel fotoğraf kalitesi açısından hala analogu yakalayamadı. işin teknik kısmı olarak bakarsak alan derinliği ve dinamik alan analogda her bakımdan üstün.
Diğer taraftan; Karta basılmış olarak eskiden ve dijitalle çekilen fotoğraflara bakıyorum. ilk bakışta dijitaller çok daha net ve canlı ancak birşeyler eksik. Fotoğraflarda doğallık yok, yapay olduğu her halinden belli. Photoshoptan bahsetmiyorum, zaten bu profesyoneller dışında kesinlikle kullanılmaması gereken, fotoğrafın canına okuyan bir uygulama.Bazen nette görüyorum adam blog açmış çektiği fotoğrafları nasıl photoshoptan geçirdiğini ballandıra ballandıra anlatıyor.
Analog ve dijital farkına gelirsek; Ağır ateşte yavaş yavaş pişen yemekle, mikrodalga fırında birkaç dakikada pişen yemeğin lezzeti neyse işte o dur.
Bütün zorluklarına rağmen analog güzeldir, analog hayatın kendisidir. Bundan dolayı analog fotoğrafa gönül vermiş arkadaşlarıma haddim olmayarak şunu söylemek istiyorum. Analog çekiyorsanız bırakın analog kalsın. Çektiklerinizi karta basın ve onları seyrederek keyfini yaşayın. Dijitali analoga fazla bulaştırmayın..Tabii ki günümüz şartlarında fotoğraf paylaşımı ve kolaylık bakımından fotoğrafları dijitale aktarmak gerekiyor. Bunu yaparken de negatifleri tarama şeklinde yapmayın/yaptırmayın. Kesinlikle ortaya kaliteli bir şey çıkmıyor. Ben de ilk başlarda aynı şeyi yaptım ama tatmin edici sonuç alamadım. Ben işi başka türlü çözdüm. Bunu nasıl yaptığımı da açıklayayım belki arkadaşlara faydası olur. Önce bütün fotoğrafları karta bastırın. İki tane masa lambası bulun ikisine de aynı Watt değerinde ampül takın 60 veya 75 wat uygun olur. Yere bir kitap gibi birşey koyun lambaları biri sağa biri de sola gelecek şekilde yerleştirin ancak ışık farkı olmaması için lambalar tam birbirine karşı yere bakacak şekilde olsun. Raw çeken kaliteli bir dijitalle fotoğrafları teker teker çekin. Çekerken fotoğraf karesi, çektiğiniz kadraja yakın olsun. uzak veya kadrajın dışında değil. Gece tavan lambasının gölge yapmaması için buişi gündüz yapın.Flaş kullanmayın. Mat fotoğraf kartlarında pek değil ama parlak olanlarda yansıma çok olur. bunu dikkate alın ve çektiğiniz makinenin konumunu ona göre ayarlayın. Tripod kullanmayın elle çekin çünkü yansımaları başka türlü bertaraf edemezsiniz. Fotoğrafta distortiyon olmaması için 50 mm gibi bir değerle çekin. enstantane 1/200 gibi bir değer seçin ki titreşim olmasın. makine zaten diyaframı kendi ayarlar. Sonra çektiğiniz bu raw dosyalarını uygun programla düzenleyin. ben silkpix kullanıyorum. Hangi programı kullanırsanız kullanın renk uzayını ayarlamayı unutmayın. sonra fotoğrafların fazlalık olan yanlarını croplayın. artık istediğiniz gibi kesip biçip, keskinlik, beyaz dengesi ışık vs. istediğiniz ayarları yapın. kullanılan ışıktan dolayı fotoğraflar aşırı kırmızı olabilir ona göre beyaz dengesini ayarlayın. isterseniz tiff isterseniz jpeg olarak kaydedin. Çıkan sonuca inanamayacaksınız. Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysi89 -- 29 Kasım 2014; 15:55:45 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ayyuka
Merhabalar, uzun süredir hesabım kapalıydı, tekrar foruma döndüm. Æ1-P ile aranızdayım, ufaktan da bir BeLOMO Vilia sahibiyim.
https://www.flickr.com/photos/snnchnl/
AE1P
BeLOMO Vilia
Merhaba, size özel mesaj atamıyorum. Range Finder SLR ve fotoğraf makinaları hakkında ufak bir sorularım var, cevaplanması lazım sorular kafamda müsait olursanız bana mesaj atabilir misiniz?
-
Analog cihazlardan Yashica dan başka rangefinder fotoğraf çeken başka marke modeller var mı acaba? Var ise nereden satın alabilirim, benimde bu tür fotoğraf tarzlarına bayağ bir ilgim var ve değerlendirmek istiyorum. -
Hocam ben de lx100 araştırıyorum ama henüz çıkmadı bizde, hayyamçarşısı diye bir sitede 2500TL, sadece orada var. Bir de yurtdışı sitelerinde, sizce bu alet canon650d yanına gider mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: eyozgurluk
Hocam ben de lx100 araştırıyorum ama henüz çıkmadı bizde, hayyamçarşısı diye bir sitede 2500TL, sadece orada var. Bir de yurtdışı sitelerinde, sizce bu alet canon650d yanına gider mi?
hocam o makina herşeyin yanına gider, benim için tek makina olarak da yeter, bu makina beni heyecanlandırıyor...
sabırla beklerim fiyatı alınabilir seviyeye düşerse canon sx50'yi satar alırım diye niyetim var...hele vizörü de var ki tam benlik, hayırlısı inşallah... -
Hocam canon sx50'nin sensor boyutu ne kadar? Hocam bence fiyatı alınabilir seviyeye düşmesini beklersek sanırım 4-5 sene geçmesi gerekecek :)) Şu anda lx7 normalde 400 dolar yurtdışında ama bizde en düşük sıfır 1500TL, lx100 900 dolar normalde yurtdışında, burda hayyamçarşısı diye bir site var 2500 tl,
Yani yurtdışından getirtebilmenin yolunu araştırıyorum ben, bir de rx100m3 kafamda var. -
Hocam sizce rx100m3 mü lx100 mü? -
quote:
Hocam canon sx50'nin sensor boyutu ne kadar? Hocam bence fiyatı alınabilir seviyeye düşmesini beklersek sanırım 4-5 sene geçmesi gerekecek :)) Şu anda lx7 normalde 400 dolar yurtdışında ama bizde en düşük sıfır 1500TL, lx100 900 dolar normalde yurtdışında, burda hayyamçarşısı diye bir site var 2500 tl,
Yani yurtdışından getirtebilmenin yolunu araştırıyorum ben, bir de rx100m3 kafamda var.
sx50'nin sensör boyutu kompaktların çoğunda standart olmuş bildik 1/2.3" (6.17 x 4.55 mm)... -
quote:
Hocam sizce rx100m3 mü lx100 mü?
benim tercihim kesinlikle ve kesinlikle LX100, özellikle vizör için tercih ederim... -
lx100 ü ben de bayağı inceledim. güzel bir makine..lens leica.buna karşın bana göre iki önemli eksikliği dahili flaşının olmaması ve iso nun 200 den başlaması. flaş neyse de iso nun 200 den başlaması büyük bir dezavantaj. Konunun analog olmasından dolayı kirletmemek adına başka bir konudan devam edilirse iyi olur. -
Arkadaşlar burası dijital makine konusu değil farkındasınızdır umarım :) Ayrıca DH de ilgilenmeyen olabilir ancak facebookta bunun için açılan bir sürü grup var ilgi duyan arkadaşlar araştırabilir :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba.
Bu konuyu birkaç gündür okuyorum. Herkesin ellerine sağlık.
Fotoğrafa karşı bir merakım var, bu yüzden bir seneyi geçiyor bir dslr edindim. Işığı ve bazı ayarları nasıl kullanacağımı biraz öğrendim.
Ama dijital kullanıcılarının ekseriyetinin yapmaya çalıştığı tuhaf uygulamalar, kendilerini ve ekipmanlarını çok büyük görmeleri,
çektiği fotoğrafları oynaya oynaya resime çevirmeleri ve bu yapılan işlerin iyi de bir piyasa oluşturması beni dijitalden soğuttu.
Nostaljiye de olan merakım neticesinde ben de bir analog makine sipariş ettim.
İnşallah yarın elime geçiyor yeni evlat ae-1 p. (evlat dememe bakmayın makinenin yaşı benim yaşımdan büyük).
Bulunduğum yerde fotoğrafa, hele ki analog'a merakı olanı bulmak imkansız gibi birşey. Yalnız bir tane fotoğraf stüdyosu var.
Sipariş ettiğim makine için film sorduğumda elinde sadece renkli Kodak 200 ASA film olduğunu söyledi.
Ama bu filmlerin de son kullanma tarihleri 2009 yılı.
Filmleri dükkanın rafında tutuyordu yani soğutucu gibi bir şeyde değildi.
Sorularım şunlar; Bu filmler kullanılabilir midir sizce? Taze filmlere nazaran neleri kaybederim?
Eğer ki iyi sonuç vermeyecekse internetten sipariş verebileceğim güvenilir bir yer var mı?
Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcemsah -- 7 Aralık 2014; 21:09:45 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X