Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

Kardeşimde bir tane Olympus OM analog ve 50mm. F1.8 + 50mm. F3.5 makro lensleri de vardı. Bir sorayım satıcam diyordu ama satmamış ise haber edeyim.

Çok sevinirim umarım satmamıştır. Gerçi makine iyi duruyor, çok fazla verebilecek durumum yok. Satmak istese de alabilir miyim bilmiyorum. Yine de haber bekliyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plasmodesmata

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Kardeşimde bir tane Olympus OM analog ve 50mm. F1.8 + 50mm. F3.5 makro lensleri de vardı. Bir sorayım satıcam diyordu ama satmamış ise haber edeyim.

Çok sevinirim umarım satmamıştır. Gerçi makine iyi duruyor, çok fazla verebilecek durumum yok. Satmak istese de alabilir miyim bilmiyorum. Yine de haber bekliyorum. :)

Şu an cevap gelmedi. Mesaj attım, cevap gelince size haber edeceğim.
  • Plasmodesmata kullanıcısına yanıt
    Forumda jeofizikci ile iletişime geçin kendisinde bol miktarda oluyor mutlaka size uygun bir makine vardır.
  • rudeboytr kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim. sahibinden.com'da ilanlarına rastladım, ama bana pahalı geldi. Yani body olarak 40-50 liraya satıyor, lensleri de 120 lira civarı. Bilmiyorum belki çok uygun fiyatlara satıyordur ama ben daha yeni başlayacağım için işimi görecek basitlikte bir makine arıyorum. Yani kişi zamanında uğraşmıştır, yıllardır ellemiyordur, evde duracağına satayım deyip lens ve bodyi ucuza satacak birilerini arıyorum.
    O zaman sahibinden.com da aramaya devam edin size zenit modellerini öneririm. Ayrıca Facebook kullanıyorsanız eğer

Pinhole Analog-Dijital Fotoğrafçılık

grubuna katılın orada da bazen uygun fiyata makineler oluyor.
  • Bir adet Zenit 122 ve Helios 44M-6 aldım, yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Enstantane değerlerindeki perde hızını, çiziklerini, diyafram bıçaklarını vs bildiğim kadarını kontrol edip aldım, sağlam olduğunu düşünüyorum. Pil almaya fırsat bulamadığım için pozometresini kontrol edemedim ama çalışmıyorsa da çok sorun olacağını sanmıyorum. Bir kaç sorum var eğer yardımcı olursanız. ^^'

Arka kapağı çıtlayıp oturuyor kapanıyor ama sonrasında biraz daha bastırdığımda hafiften içe gidiyor bu normal midir? Yarım santim falan bastırabiliyorum. Işık sızdırmaz diye düşünüyorum ama bi sorun olursa da siyah bantlarla veya ince keçe gibi rahatsız etmeyecek bi şeyle kenarları kapatabilirim diye düşündüm. Bu çözüm mümkün mü eğer olur da sızdırırsa? Sonuçta bi ayda maximum 1-2 film bitiririm diye düşünüyorum o süreçte bantlı/kapalı kalır.

Lensin netleme halkası zor dönüyor. Aslında iyi bir şey daha hassas odaklayabilirim ama yoruyor elimi. İnternette birkaç kaynak gezdim, çoğu parçalayıp tekrar toparlayarak çözmüş, kimisi hafiften yağladığını söylüyor, vida gevşetmeler vs. Youtubeda pek çok video var parçalamak için ama güvenemiyorum kendime. Zamanla açılır gibi geldi bana. Bu sorunla karşılaşan oldu mu?

Vizörden baktığımda toplam iki daire görüyorum ve en küçüğünde çizgi var, ayna gibi ışığı kırıyor. En iyi netlemeyi o yatay çizgide alt üst denk getirerek yapıyoruz diye düşündüm ama diğer dışardaki dairelere bakarak ne düşünebilirim nasıl yararlanabilirim? Neden o daireler var?

Diğer bir sorum da, M42 adaptör aldım bir adet, DSLRda denemek istiyorum lensi. Ama aldıktan sonra çipli çipsiz diye iki farklı adaptörün olduğunu gördüm. Bu çiplilerin katkısı nedir?

Cevaplayabilirseniz çok memnun kalırım.

Öncelikle hayırlı olsun.

Arka kapak bir miktar oynar ama, yarım santimetre biraz fazla gibi. Bahsettiğiniz çözümleri uygulayabilirsiniz. Siyah süngerle kapağın iç tarafından yalıtabilirsiniz.

Lensi sizin açıp, kapatmanız pek sağlıklı olmaz. Eğer şikayetçiyseniz o durumdan, bir ustanın açması daha güvenlidir. Netlik ve toz sorunları yaşayabilirsiniz çünkü.

Hepsi aynı işi yapıyor aslında. Ortadaki dairede görüntü kırılmazsa, görüntü nettir dediğiniz gibi. Aradaki buzlu olan kısım da da aynı şekilde görüntü düzgün olduğunda, nettir.

Çipli adaptörle netlediğinizde vizörde netlediğinize dair uyarıyı görebiliyorsunuz.
    yarım santim aralıktan kesin ışık alır film ziyan olur...
    poz ayarları ve lensle ilgili yarın size birkaç ipucu verebilirim, vakit biraz geç oldu...

@Plasmodesmata
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Arka kapak kısmına takıldım. Eğer ışık sızdırıyorsa, bunu anlarım değil mi? Yani filmlerimi taratınca bembeyaz görüntüler gelir diye düşünüyorum eğer sızdırıyorsa. Yoksa sadece çektiğimden biraz daha mı parlak olur?

Umarım dilediğim kalitede fotoğraflar çekebilirim. :)
    Filmin kenarlarında yanıklar oluşur.
  • Şuan bir daha baktım da, sanırım yarım santim diyerek biraz abartmışım. Daha önce almadan önce kime soruşturduysam hep arka kapağa dikkat et şeklinde uyarı aldım. Şöyle göstereyim telefondan video çektim:https://youtu.be/FedEbtZPolI

Sorun olmaz gibi geliyor ama emin de olamadım.

İpucular için çok memnun olurum, merakla bekliyorum
    İlk çekimleri yanıma DSLR makinemi alarak yapmayı düşünüyorum, hani önce ondaki değerlere bakıp uygulayarak makineden emin olacağım. Her ne kadar hangi değerlerde çekmem gerektiğini tahmin edebilicek olsam da, koca bir filmi ziyan etmek istemem. :D

Sıkıntı yok o kadar oynamada. Bir de arka kapağın iç tarafında kenarlarda süngerler vardır, onların durumunu kontrol edin. Onlarda sıkıntı varsa onların yenilenmesi gerekebilir. Kamerayı sadece ölçüm için alacaksanız, lightmeter uygulaması da bayağı iş görüyor; tavsiye ederim.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yoksa sevindim. Süngerlere dikkat edeceğim, makineyi temizlerken incelerim iyice. Lightmeter duymuştum sanırım, tekrardan hatırlatmanız iyi oldu. Onu da indirip deneyeceğim. Teşekkürler.
  • quote:

Hayırlı olsun... Bizimki satılmamış ama sizin ihtiyaç kalmamış . Umarım keyifle kullanırsınız.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Ne kadara satıyordu merak ettim. :-)
  • Ben de sandikta buldugum eos600'e internetten film siparis edip deneme amacli takildim bir süre hatta 2 tane de fotograf ekleyeyim girmisken konuya

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

Ama yikatip cd'ye aktartmak için her seferinde maslaktan sirkeciye gitmeye usenirim ben buna yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 11 Haziran 2015; 0:54:47 >

• quote:

Teşekkür ederim. Ne kadara satıyordu merak ettim. :-)

O konuda kardeşim de ben de bir şey düşünmüş değiliz. Piyasaya göre bakıp bir fiyat belirleriz demiştik de aylar önce, o da ben de hiç ilgilenmemişiz. Tabi ondaki lenslere göre de fiyat değişir. Mesela Olympus OM 50mm. F3.5 makro lens tek başına 50-80us$ falan e-bay'da. Çok emiz bir durumda ise 120 us$'a falan bile var !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Haziran 2015; 15:50:32 >
  • Konu üstlere çıkmışken, bilenler bilir ama yine de tavsiye etmeden geçemem, Ektar 100'ü mutlaka deneyin.

Canon AE1 Program + FD 50mm f/1.8 + Ektar 100

Genelde f/2 - f/4 arasında çekildi...

• Lensi, gövdeyi temizleyeyim derken ön taraf biraz açık kaldı ve içeri tüy gibi bir şey kaçmış sanırım. Aynalarda yok, arka kapaktaki düzalanda yok lenste değil o yüzden fotoğrafı etkilemez diye düşünüyorum. Yukarıdaki aynada veya vizörün arka tarafında olduğunu düşünüyorum. Vizör temizliğini kim yapar burada bilmiyorum, küçük şehirdeyim.

Ayrıca aynaları neyle silebilirim? Gözlük bezi ve gözlük temizleme spreyiyle falan düşündüm ama sormadan dokunmak istemedim. Hafif silme izleri var hani bilgisayarı ıslak mendille silince olanlar gibi. Sorun yaratmıyor ama olmasın isterim.
  • Merhaba, birkaç senedir hiç dokunmadığım kenarda duran canon a1 makinama sb film alayım dedim, ne olmuş fiyatlara böyle ? 20-25 lira film...

Hızlı yaşıyor çabuk tüketiyoruz, 1 senede 10.000 çekim yapıyoruz, hepsini paylaşıyoruz, 3 senede makina değiştiriyoruz.

Analog makinam bunlara inat hala çalışıyor :) Neyse pahalı falan bir film alayım da üzülmesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalworks -- 7 Temmuz 2015; 11:54:04 >

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.