Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun bir araştırmadan sonra Canon AE-1 ile analog fotoğrafçılığa girmeye karar verdim ama son olarak ta siz hocalarıma bir sormak istedim nasıl makinadır enstantane diyafram gibi ayarlara yabancı değilim giriş için uygun mudur şimdiden sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: NerdeyseNicksiz

Uzun bir araştırmadan sonra Canon AE-1 ile analog fotoğrafçılığa girmeye karar verdim ama son olarak ta siz hocalarıma bir sormak istedim nasıl makinadır enstantane diyafram gibi ayarlara yabancı değilim giriş için uygun mudur şimdiden sağolun

ae-1p tam bir klasik ve ideal analog makinedir...
  • Eğer toplu şekilde film almayı düşünüyorsanız Ebay'de İsrailli bir satıcı var, fiyatlar en uygun onda gibi. Onun dışında ne yazık ki artık SB filmler 20 TL civarlarında. Ben ilk başladığımda Pan'ları 6-8 TL'den alıyordum, Kodak ve Fujiler ise 3 TL idi. Her geçen gün daha da pahalı bir hal alıyor analog fotoğraf.
  • Plasmodesmata kullanıcısına yanıt
    Ayna ve netleme penceresine çok dokunmanızı tavsiye etmem öncelikle. O içeri kaçan tüy için de pompa kullanırsanız çözersiniz diye tahmin ediyorum yada yumuşak bir fırça.
  • NerdeyseNicksiz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar e-mail atmışsınız ama cevap yazılmıyordu, üyelik profiliniz de kapalı olduğu için pm atamadım. Linkini attığınız makine gayet temiz, ama aksesuar bolluğundan dolayı fiyat biraz pahalı geldi bana. AE1 Gayet uygun bir makine, sizi pişman etmez tabi analog çalışmanın zorluklarını biliyorsanız.
  • tevfikteo kullanıcısına yanıt
    Evet zorlukları hakkında bir takım bilgiye sahibim ama daha önceki yıllardan beri süre gelen bir analog merağı var film fiyatları yıkama tarama fiyatları evet baya zamlandı ama kararlıyım yani kısmet olursa 1 aya çektiğim fotoğrafları da atarım artık. Bu arada vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için sağolun.
  • Bir arkadaş ektar önermiş. Ektar çok güzeldir de 20 lira civarına satıyorlar. Birde 10-12 liraya banyo ekleyince 1 kare neredeyse 1 liraya geliyor. Bunun yerine Kodak Profoto XL önerebilirim. Fiyat Ektarın yarısı kadar ve renkleri çok hoşuma gitti açıkçası. Film fiyatı ve banyo fiyatı konusunda keşke uygun yerler bulabilsek.
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• Haklısınız, ben kendim gibi 6 ayda bir film alanlara önermiş olayım o zaman . Sık sık film biteren arkadaşlar için önemli bir miktara ulaşır tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 13 Temmuz 2015; 3:17:28 >
  • Arkadaslar bir sorum var. Analog makina alacağım . Mamiya ze . Daha doğrusu aldım da daha bana ulaşmadı makina. Bu makinalarda dijital makinalarda yaptığımız denklansore yarım basarak veya af-l tuşuna basarak yaptığımız odak kilitleme işini nasıl yapacağız? Yine deklanşöre yarım basarak mi?

Mamiya ze ile ilgili fikir,yorum da beklerim bu arada. Nasıl bir alettir vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut666

Arkadaslar bir sorum var. Analog makina alacağım . Mamiya ze . Daha doğrusu aldım da daha bana ulaşmadı makina. Bu makinalarda dijital makinalarda yaptığımız denklansore yarım basarak veya af-l tuşuna basarak yaptığımız odak kilitleme işini nasıl yapacağız? Yine deklanşöre yarım basarak mi?

Mamiya ze ile ilgili fikir,yorum da beklerim bu arada. Nasıl bir alettir vs..

manuel makinede netlik elle yapılır, AF yok...
  • Şu linkten kullanma kılavuzuna ulaşabilirsin.
  • Peki diyelim çekeceğim objeyi kadrajin sağına almak istiyorum ve o objeyi netleyecegim. Bunu nasıl yapacağım? Asıl sormak istediğim buydu.
    Yani objeye bir kere manuel netledikten sonra kadraji degistirirsem (obje kadrajda kalmak süretiyle) olacak mi?

• Tjedrea kullanıcısına yanıt
    Evet, teşekkürler. Bakmistim buraya. Makine ile ilgili türkçe hiç yorum,bilgi vs. bulamadım. Sadece fotokritik te idi galiba biri sormuş onda da pro üyelikten dolayı cevaplara bakamamistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: umut666

...objeye bir kere manuel netledikten sonra kadraji degistirirsem (obje kadrajda kalmak süretiyle) olacak mi?

objeye netledikten sonra makineyi hafif sağa veya sola çevirince bile (kadrajda kalmak şartıyla) obje net ve keskin olur...
  • Teşekkürler hocam...

• umut666 U kullanıcısına yanıt
    Analog fotoğrafçılıkla ilgili bilgilere bu web sitesinden ulaşabilirsin.www.analoghane.com
  • benim de ilk filmimden ilk fotoğraflarımdan. Sanırım ışık sızıntısı var ya da banyoda olmuş, emin değilim, çünkü her fotoğrafta yok o sızıntı.

canon ae1-p / agfa100

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

dijital kullanmaya göre çok başka bir şey bu analog makinaları kullanma hissi, elli defa ölçüp biçerek o deklanşöre basmak ve sonrasında merakla banyo gününü beklemek. Güzel şeyler bunlar.

• Konuya şöyle çektiğim bi fotoğrafla giriş yapayım ben de
    Zenit ET ve Canon AE1 var makine ama Zeniti hep daha samimi bulmuşumdur
     Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• Arkadaşlar ucuz film bulabileceğimiz bir yerler var mı ptt ile gönderebilen?
  • Minolta aşığı olarak konuya giriş yapalım biz de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.