Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
88.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcemsah

Herkese merhaba.
    Bu konuyu birkaç gündür okuyorum. Herkesin ellerine sağlık.
    Fotoğrafa karşı bir merakım var, bu yüzden bir seneyi geçiyor bir dslr edindim. Işığı ve bazı ayarları nasıl kullanacağımı biraz öğrendim.

Ama dijital kullanıcılarının ekseriyetinin yapmaya çalıştığı tuhaf uygulamalar, kendilerini ve ekipmanlarını çok büyük görmeleri,
    çektiği fotoğrafları oynaya oynaya resime çevirmeleri ve bu yapılan işlerin iyi de bir piyasa oluşturması beni dijitalden soğuttu.
    Nostaljiye de olan merakım neticesinde ben de bir analog makine sipariş ettim.
    İnşallah yarın elime geçiyor yeni evlat ae-1 p. (evlat dememe bakmayın makinenin yaşı benim yaşımdan büyük).

Bulunduğum yerde fotoğrafa, hele ki analog'a merakı olanı bulmak imkansız gibi birşey. Yalnız bir tane fotoğraf stüdyosu var.
    Sipariş ettiğim makine için film sorduğumda elinde sadece renkli Kodak 200 ASA film olduğunu söyledi.
    Ama bu filmlerin de son kullanma tarihleri 2009 yılı.
    Filmleri dükkanın rafında tutuyordu yani soğutucu gibi bir şeyde değildi.

Sorularım şunlar; Bu filmler kullanılabilir midir sizce? Taze filmlere nazaran neleri kaybederim?
    Eğer ki iyi sonuç vermeyecekse internetten sipariş verebileceğim güvenilir bir yer var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam öncelikle Kodak 200 için ne kadar istediler? Eğer 2009 bayatına 2-3 lira civarında bir şey istediyseler, al güneş ışığında kullan derim ama fazlasını haketmez. 5 yıllık bayat ve iyi korunmamış renkli bir film haliyle biraz grenli çıkacaktır.

İnternetten sipariş verilecek yer maalesef az. Bizim aç gözlü esnafımız dükkanda sattığının en az 4-5 lira üstüne satıyor, hatta bazen iki katı fiyata sattığı bile oluyor. Ebay'de free shipping ürünlere bakmak bile daha mantıklı oluyor bazen.

• eskiden 12ye aldığım ektar 20
    13e aldığım hp5 17
    2 liraya aldığım c200 4.5 lira olmuş.

deklanşöre basmaya korkuyorum artık
  • filmler bayat, sonuçlar berbat..."yine de analog" diyen var mı?..
  • Up upAnalog rangefinder önerisi olacak var mı bir de rangefinder kullanımını merak etmekteyim birazcık bilgisi olan paylaşabilir mi arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Up upAnalog rangefinder önerisi olacak var mı bir de rangefinder kullanımını merak etmekteyim birazcık bilgisi olan paylaşabilir mi arkadaşlar?

birazcık bilgim var ama tavsiye etmiyorum...
  • hocam cebe sığacak slr tavsiyesi var mı o zamanPentax me bile sığmıyor cebimeBir hafta sonra ayrılacağım ama analogun tadı bambaşkaymış ondan sordum
  • quote:

hocam cebe sığacak slr tavsiyesi var mı o zamanPentax me bile sığmıyor cebimeBir hafta sonra ayrılacağım ama analogun tadı bambaşkaymış ondan sordum

cebe sığacak kadar minik slr yok ama en küçükleri pentax me-super ve program-A, olympus om-2 ve om-10, nikon fg ve fg-20 idi...
    rangefinder olarak canon QL-17 iyidir, bense zorki 4-k kullanmıştım kısa süre...

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• Teşekkürler hocam önerin için,ucuz yollu Pentax Me Super bulabilirsem almayı düşünüyorum zaten.Slr'dan vazgeçemem heralde kolay kolayRangefinder olayını merak ediyorum sadece genel olarak,bir de küçük olmaları hoşuma gidiyor baya.
  • quote:

Teşekkürler hocam önerin için,ucuz yollu Pentax Me Super bulabilirsem almayı düşünüyorum zaten.Slr'dan vazgeçemem heralde kolay kolayRangefinder olayını merak ediyorum sadece genel olarak,bir de küçük olmaları hoşuma gidiyor baya.

aslında çok küçük sayılmazlar, ağırlık ve boyut olarak nerdeyse örneğini verdiğim makinalara yakınlar, olsa olsa %10-20 farkeder...

dikkat edilmesi gereken nokta ise bu makinalarda paralaks hatası olmasıdır, geniş kadrajda sorun olmasa da özellikle yakın/portre çekimlerinde çok farkedilen bir problemdir (portrede yüzün bir kısmının kadrajda kesik çıkması gibi)...eski analoglardan nisbeten Leica M serisi bunu azaltmıştı ama yine de sıfıra indiremiyorlardı...

güncel dijitallerden optik vizörlü modellerde (mesela canon G serisi) bile problem devam ediyor, teşhirde denediğim makinalarda ilk baktığım husus buydu, vizör bağımlısı biri olarak canon G-15/16 ve hatta G1-X almaktan bu nedenle vazgeçmiştim...

kısacası bu zamanda analog rangefinder tavsiye etmem ama çok merak ettiyseniz şehir/sokak fotoğrafları için denenebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Teşekkürler hocam önerin için,ucuz yollu Pentax Me Super bulabilirsem almayı düşünüyorum zaten.Slr'dan vazgeçemem heralde kolay kolayRangefinder olayını merak ediyorum sadece genel olarak,bir de küçük olmaları hoşuma gidiyor baya.

aslında çok küçük sayılmazlar, ağırlık ve boyut olarak nerdeyse örneğini verdiğim makinalara yakınlar, olsa olsa %10-20 farkeder...

dikkat edilmesi gereken nokta ise bu makinalarda paralaks hatası olmasıdır, geniş kadrajda sorun olmasa da özellikle yakın/portre çekimlerinde çok farkedilen bir problemdir (portrede yüzün bir kısmının kadrajda kesik çıkması gibi)...eski analoglardan nisbeten Leica M serisi bunu azaltmıştı ama yine de sıfıra indiremiyorlardı...

güncel dijitallerden optik vizörlü modellerde (mesela canon G serisi) bile problem devam ediyor, teşhirde denediğim makinalarda ilk baktığım husus buydu, vizör bağımlısı biri olarak canon G-15/16 ve hatta G1-X almaktan bu nedenle vazgeçmiştim...

kısacası bu zamanda analog rangefinder tavsiye etmem ama çok merak ettiyseniz şehir/sokak fotoğrafları için denenebilir...

Küçük bir şehirdeyim,sarmadan önce ne zamana olur banyo+tarama dedim 1 haftaya olur anca dedi eleman.Böyle olunca elimdekiyle oyalanayım biraz,sonrası Allah kerim dedim ben de.Çekmesi çok keyifli ama...

• arkadaşlar nasılsınız?
  • Uzun zamandır M6 kullanıyorum, portre dahil pek paralaks hatası yaşamadım, olmuyor da. Ama şartları çok zorlarsan kaçınılmaz son.
    Aşağıda canımı en yakan paralaks hatası mevcut.

Tam anne oğulun arasından gondolu netledim, mükemmel bir foto çektiğimi düşünüyordum, taki banyosunu yapana kadar. Gondolcunun kafasının üstü çıkmış sadece
    Oysa ki kadrajda acayip görünüyordu, tabi kişilerin çok yakınımda olması, ve aradan çekmeye çalışmam buna sebep oldu. Böyle şartlar dışında paralaks olmuyor.

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar

• Arkadaşlar Merhaba , analog severler için faydalı bir site oluşturdum içinde analog dünyasına giriş yapmak isteyen yada faydalı bilgiler bulmak isteyenler için,aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

www.analoghane.com
  • Nikon F5 - Nikon 20mm f2.8D
    ilford sfx 200

ilk banyom. ilford ilfosol 3 ile yıkadım.

• nikon f5 kullanmak nasip olmadı fena pahalıydı...
    hatta nikon f3, FA, FE2; canon f1 bile kullanamadık...
    neydi o günler...
  • Bayat film kullanilir mi? Kullanilirsa ne olur etkisi?
    Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wannabe

Bayat film kullanilir mi? Kullanilirsa ne olur etkisi?
    Tesekkurler

eski tarihli film buzdolabında beklemişse son kullanma tarihinden sonraki 1-2 yıl içinde bile kullanılabilir, tabii filmi çabuk bitirip zaman kaybetmeden hemen banyo ettirmek şartıyla...
    birkaç aylık tarihi geçmesi sorun değildir önemli olan filmin nerede korunduğudur, eğer film sıcak bir ortamda bekletilmişse fotoğrafın tadı da çok bayat olur...
    sırf eski tadı vermek için bayat film kullanmak değişik bir fikir de olabilir, denemek lazım...

• En ucuz renkli FujıFilm C200: 4 TL
    En ucuz s&b Ilford 100/400: 10 TL
    Banyo+CD: 7 TL
    Tab: 35 kuruş

Foto: Zenit 122&Helios 44m-5, Filtresiz, Fuji200,
  • Analog makinesini satan var mı? İkinci el bölümünde baya geri sayfalara kadar gittim ama rastlayamadım, bölüm içi arama da yapamıyorum. Satan varsa bana ulaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plasmodesmata

Analog makinesini satan var mı? İkinci el bölümünde baya geri sayfalara kadar gittim ama rastlayamadım, bölüm içi arama da yapamıyorum. Satan varsa bana ulaşabilir mi?

Kardeşimde bir tane Olympus OM analog ve 50mm. F1.8 + 50mm. F3.5 makro lensleri de vardı. Bir sorayım satıcam diyordu ama satmamış ise haber edeyim.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.