Şimdi Ara

Android Auto'da Video Oynatma (Root'suz) - Android 14'te Henüz Çalışmıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
843
Cevap
135
Favori
233.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @arkin39, @dionysos66; Fermata Auto için yeni bir çözüm geldi ve şu an için çalışıyor gözüküyor.

Uygulama indirme sınırı koyduğu için kullanmadığımız AAAD bu sefer imdadımıza yetişti. Bu hafta Fermata Auto'nun 1.8.8 nolu güncel sürümü(bizlerde 1.7.7 kurulu) AAAD'nin içerisine entegre edilmişti fakat AAAD'nin kendisi düzgün olarak çalışmıyordu. Az önce gelen yeni bir güncelleme artık hem AAAD düzgün çalışıyor hem de Fermata Auto. AAAD ile yalnızca 1 uygulama indirebileceğiniz için sadece Fermata Auto'yu indirmeye dikkat edin yoksa yeni indirme hakkının açılması için 30 gün beklemeniz gerekecek.

Fermata Auto kurulumu esnasında Fermata Control'ü de yüklemeyi ihmal etmeyin.

Aşağıdaki github linkinden AAAD'nin 1.4.1 nolu güncel sürümünü indirebilirsiniz.

https://github.com/shmykelsa/AAAD/releases/tag/v1.4.1

Android Auto'da Video Oynatma (Root'suz) - Android 14'te Henüz Çalışmıyor

• Fermata'ya gelen engelle ilgili video yayınlamıştım, baktım burada zaten konusu geçmiş.

Anlatımda AAAD kullanmadan direkt Fermata Auto indirilebilecek apk'ları da paylaşmıştım.

MKyoutube
    Son günlerde Google maalesef Android Auto üzerinden video izleme yazılımlarını engelledi. Önceki anlatımlarla yapılan uygulama geçersiz hale geldi. Daha önce #AndroidAuto'nun eski bir sürümü ve buna uygun Fermata Auto uygulaması ile video izlemek mümkün olabiliyordu. Google, Android Auto'nun güncel sürüme yükseltilmesi, aksi halde yakın zamanda uygulamanın kullanılamayacağıyla ilgili bildirimler göndermeye başlamıştı. Bu anlatımımla birlikte Google Play Store üzerinden yüklenmiş veya güncellenmiş son sürüm Android Auto ile YouTube videolarını sorunsuzca izleyebileceğiz. 1) Eski sürüm Android Auto'yu kaldırıp yeni sürümü yüklüyoruz / Android Auto cihaza gömülü ise son sürüme güncelliyoruz. (7.0.6) 2) Fermata Auto uygulamasını yüklüyoruz: https://drive.google.com/file/d/1jyqVfWr0Og9cweYfH1cWrI9lTNcGcI08/view?usp=sharing 3) Fermata Control uygulamasını yüklüyoruz: https://drive.google.com/file/d/1Z5MvWuS1eI0RqTgSunLfWeiEodlD29Uj/view?usp=sharing ►► Eski Detaylı Anlatım: https://www.youtube.com/watch?v=1mCEkJj312A Bölümler: 00:00 Engelleme Meselesi 01:40 Android Auto Son Sürüm Yükleme 02:18 Android Auto Ayarlar 04:18 Fermata Auto Yükleme 05:54 Sohbet Muhabbet
    https://www.youtube.com/watch?v=kcaclsuzPs4&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RhPolitik kullanıcısına yanıt

Siz de Fermata Auto'nun 1.8.8 nolu sürümünü mü kurdunuz yoksa farklı bir sürüm mü?

• Merhaba,
    Başlığı epeydir takipteyim. Yeni android auto sürümlerinde sorun olduğunu okudum. Çoğu kişide çalışan halinin linklerini, önemli noktaları ilk mesaja ekleyip, derli toplu bir başlık oluşturulabilirse yeni katılan arkadaşlar için kolaylık olur diye önermek istedim.

Emeği geçenlerin eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shootographer -- 22 Kasım 2021; 14:6:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sarppy kullanıcısına yanıt

1.8.8

Videoda belirttiğim gibi uygulamaya yine blok gelirse sorunu kökten ortadan kaldıracak bir yöntem çekmeyi düşünüyorum.

• Yardım ve cevaplar için teşekkürler, ilk önce @RhPolitik dediği işlemleri yaptım önceki sürüm fermata autoya gelmedi, sonrasında @sarppy nin dediği gibi aaad den fermatanın 1.8 sürümünü indirdim geldi. Auto versiyonu son, arabada deneyince bilgi vereceğim

• Aktif olarak Android Auto 7.0.6... versiyonu kullanıyorum. Fermata Auto 1.8.6 sürüm telefonumda yüklüydü.

Geçen hafta Fermata Auto yu kullanmayı denedim ama Android Auto'da menüden silinmişti. Ben de Fermata Auto'nun yazılımcısının Github sayfasından 1.8.8 sürümü ve control apksını sorunsuz indirdim ve yükledim.

Baktım telefonda 2 tane Fermata Auto oldu.

Sonra ikisini de silip Android Auto ayarlarından geliştirici seçeneklerindeki "bilinmeyen uygulamaları yükle" ve diğer seçeneklerin tiklerini kaldırıp tekrar tikledim. Sonra Fermata 1.8.8 sürümü tekrardan yükledim. Android Auto'da Başlatıcı özelleştirme kısmında baktığımda göründü, seçtim araçta denedim çalıştı. Yolculuk esnasında da video oynatabildim.

1.8.6 sürümü Google engellemiş anlaşılan. Yazılımcı da 1.8.8 sürümde paket adını değiştirerek engellemeyi aşmış görünüyor.

Bu arada Fermata Auto ilk çıkan sürümlere kıyasla daha kullanışlı akıcı ve albenili bir program olmaya başladı. Telefonumda günlük kullandığım medya playerın yerini almaya aday gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 22 Kasım 2021; 16:10:38 >

• arkadaşlar Bu sürüş sırasında yeni bir mesaj gelmedi uyarısı alıyorum.. çözümü olan var mı?

Fermata Auto tam olarak ne yapıyor, herkes ne amaçla kullanıyor yani, merak ettim de.

Benim araca multimedya android cihaz aldım, android auto kullanamıyordum, bir uygulama yükledim sonrasında sorunsuz kullanmaya başladım, o tarz bir şey mi merak ettim.

• bayse B kullanıcısına yanıt

Android Auto'da Whatsapp sadece sürüş sırasında gelen mesajları görüntüleyebiliyor. Sürüş esnasında gelen mesajları da görüntüleyemiyorsanız Android Auto ya bildirim izni vermemiş olabilirsiniz.

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    evet.. WhatsApp da aynı durum var.. şu bildirim durumuna bakayım hemen

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Fermata Auto Android telefonlar için bir medya player uygulaması aslında.

Telefonunuzda yüklü ses ve müzik dosyaları için bir oynatıcı olarak kullanılabiliyor. İstediğiniz klasörleri uygulama içinde tanımlamanız yeterli.

IPTV listesi tanıtarak internet üzerinden iptv yayınları izlenebiliyor.

Ayrıca uygulama içerisinde gizli ve gömülü olarak Youtube ve Web browser da mevcut.

En büyük mahareti ise Android Auto desteği sayesinde tüm bu özellikleri ve bu eklentilerini Android Auto ekranında da kullanmaya izin veriyor.

Spotify gibi Android Auto da alt navigasyon barına kontrol çubuğu da eklenebiliyor.

• Evet denediğimdede fermata 1.8.8 sürümüyle çalıştı teşekkürler

• CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    WhatsApp tamam açıldı ama uygulamalar aynı mesaji görüntüleniyor şu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

• bayse B kullanıcısına yanıt

Telefonunuzun modeli ve işletim sistemi sürümü nedir? USB portu Type-C tipte mi yoksa micro USB tipte mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 22 Kasım 2021; 18:55:40 >
    telefonum samsung s7 edge.. Android 8 mevcut.. Micro usb..
    Samsung s6 edge ve Android 7 de aynı şekilde..
    oda Micro usb.

Bir önceki videonun sonlarına doğru "Performance Monitor" uygulamasını da anlatmıştım. Konunda bu uygulamanın bahsi geçti mi?

MKyoutube
    00:00 Android Auto Yükleme 00:40 Android Auto Ayarlar 02:09 Geliştirici Seçeneklerinin Açılması 03:38 Başlatıcıyı Özelleştirme 04:25 Fermata Auto Yükleme 06:28 Android Auto Araca Bağlama 07:50 Android Auto Başlatma 08:24 Fermata Auto Kullanımı 10:41 Ekran Yansıtma - AA Mirror Ayarları 11:27 AA Mirror Kullanımı 12:30 Performance Monitor Uygulaması Android Auto uygulaması üzerinden Youtube videoları izlemek, telefon ekranını araca yansıtmak, IPTV izlemek, Performance Monitor uygulaması ile araç bilgilerini ekranda görmek için yapılacak işlemler anlatılmıştır. Android Auto 6.9.6 : https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/android-auto-6-9-6137-release/android-auto-6-9-613713-release-android-apk-download/ AAStore: https://www.malavida.com/en/soft/aastore/android/download Videoyu izlerken adım adım yapılması gerekenleri aşağıda yüzeysel olarak veriyorum. İşlem Sırası: 1) Android Auto yükle 2) Android Auto ayarlarından geliştirici seçeneklerini aç, bilinmeyen kaynaklara izin ver. 3) AAStore yükle. 4) AAStore içinden Fermata Auto, Fermata Auto Control, AA Mirror, Performance Monitor yükle. 5) Cihazı araca bağla, Android Auto kurulumunu bekle, telefon ekranından talimatları takip ederek izinleri ver. 6) Araç ekranında Fermata Auto ve diğer uygulamaların görünüp görünmediğini kontrol et. (Telefon Ekranını Yansıtmak İçin) 7) Telefondan AA Mirror uygulamasını aç, ayarlarını yap, izinlerini ver. 8) Araçtan AA Mirror uygulamasını aç, telefon ekranının yansıyıp yansımadığını kontrol et. (Araç Bilgilerini Ekrandan Takip Etmek) 9) OBD2 (Bluetooth'lu) cihazını araç soketine tak. 10) Torque Pro uygulamasını telefonuna yükle, Bluetooth bağlantısını gerçekleştir. Torque Pro ayarlarından "Eklentiler -- Eklentilere tam Erişim izni ver" seçeneğini aktif et. 11) Telefondan Performance Monitor uygulamasını aç, izinlerini ver. Ayarlarından sol, orta, sağ kadranlarda görüntülenecek verileri listeden ODB olanlardan seç. Bazı telefonlarda bu uygulamaların araçta açılması için önce telefon üzerinden açılması gerekebilmektedir. Not: Anlatımlar kendi aracımda kullandıklarımdır. Uygulanması sonucunda sorumluluk kabul etmiyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=1mCEkJj312A&feature=youtu.be

OBD2 cihazı ile denemediğim için bu uygulama ile ilgili kendi deneyimlerimi aktarma şansım olmadı hocam. Videonuzu konunun ilk mesajına ekliyorum.

• Fermata da ve Cartube de aynı, videoların sadece sesi geliyor. Görüntüyü oynatmıyor.
    Sebep?

• @bayse ve @ugarb; sorunlarınızın benzer olduğunu düşünüyorum ancak bir çözümü var mı emin değilim. Sorunun sebebi Android 8 işletim sistemi ya da micro USB portu üzerinden görüntü aktarmaya çalışmanız da olabilir.

Telefonlarınızda Android Auto'nun güncel 7.0 sürümü mü kurulu?

Daha önce denemediyseniz eğer Android Auto'nun geliştirici ayarlarından uygulama modunu "Geliştirici" seçip "Hata ayıklama günlük kaydını zorunlu tut" ve "Bilinmeyen kaynaklar" seçeneklerine tik atmayı deneyebilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.