Arkadaşlar cihazın belli bir değere kadar şarj olup istenen değerde durmasını sağlayan bir program yapıldı mı? Gerçi yapılabilir mi onu da bilmiyorum ama ben telefonu modem olarak kullanıyorum. Xperia X8 ve bilgisayara usb ile bağlamadan modem olarak kullanılamıyor, bu da durmadan şarj olmasına neden oluyor, batarya işlevselliğini yitirmeden bi şeyler bulsam iyi olacak...
farukmanex
kullanıcısına yanıt
Pil şarj olduğunda pile enerji vermeyi keser cihaz.
quote:
Orijinalden alıntı: farukmanex
Arkadaşlar cihazın belli bir değere kadar şarj olup istenen değerde durmasını sağlayan bir program yapıldı mı? Gerçi yapılabilir mi onu da bilmiyorum ama ben telefonu modem olarak kullanıyorum. Xperia X8 ve bilgisayara usb ile bağlamadan modem olarak kullanılamıyor, bu da durmadan şarj olmasına neden oluyor, batarya işlevselliğini yitirmeden bi şeyler bulsam iyi olacak...
Öyle bir program olması imkansız şöyle ki, laptop'larda da aynı şekilde bazı bilgisayarlarda bu özellik var ama bu özellik bios ile alakalı Sony ile alakalı veya hangi marka koyduysa onunla alakalı. Misal benim bilgisayarım Sony Vaio , vaio'da böyle bir özellik var ben %80'den sonra şarj etmemesini seçtim ve öyle kullanıyorum aldığımdan beri. Arada bir bataryayı boşaltıyorum falan batarya sağlığına bakıyorum mükemmel düzeyde hala. O yüzden program ile olacak bir şey değil yani, ki zaten android cihazlar kapalı şarj ettiğinde telefonu sabah şarjdan çek aç %98'de görürsün seviyeyi. Çünkü cihaz voltajı kesiyor tam dolduktan sonra, bu da bataryanın bozulmasını engelliyor.