Şimdi Ara

android den iyi anlarim ama bu sorunu çözemedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir alcatel onetouch idol 2 kullanıcısıyım. Telefonu 2 ay once vodafonr dan faturaya ek tarifeyle aldim. gerek performans, gerek ekran kalitesi, gerek oyunlarda gosterdigi performans olsun allaha sukur on kamerasi haric herseyinden memnunum. Taa ki bugune kadar. Arkadaslar sorunuma deginmek istiyorum ben telefonda oyun oynayip telefonu zorlayip performansi denemeyi severim dün google play den nova 3 isimli oyunu indircektim fakat hafiza kartinda yer kalmadigi icin telefon bellegine indirmek istedim ve dahili depolama ayarlarina girip telefon bellegini isaretledim. Oyunu indire tikladim butun dosyalari indirdi telefon bellegine 1.5 gb yer kapladı ama oyunu kurmadi google play 911 hatasi verdi. Baska oyunlarda denedim gine aynisi oldu bi turlu telefon belleginde 4 gb yer olmasina ragmen bisey indiremedim. Herturlu yolu denedim google play servislerini sifirladim, telefonu sifirladim ama biturlu olmadi fakat bugun hafiza kartini cikarip oyunu yuklemeyi basardim ama hafiza kartini tekrar takinca oyun gine hata verip kendi dosyalarini tekrardan sd karta indirmek istedi yani telefon bellegindeki oyunun dosyalari bi ise yaramadi oyuna tiklayinca yeni dosya indirmek istiyor. Bu konulara hakim olsamda ne yapdiysam bi cozum bulamadim ALLAH RİZASİ İCİN Bİ YARDİM EDİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergenekon 23 -- 3 Şubat 2015; 13:01:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam uzman beyler

• ergenekon 23 E kullanıcısına yanıt
    Android uzmanıysan şu Dark Evo X5'e bir el at da kernele uygun rom yap birader

İşin şakası uzmansan böyle bir şeyi sormaman gerekirdi. Sorunun net. Kendin de belirtmişsin ama farkında değilsin. Hafıza sorunun var. Android işletim sistemlerinin izinleri arasında şu ikisi de vardır: 1.Sistem uygulamaları 2.Kişisel uygulamalar(özel)

Sistem uygulamaları hafıza kartına taşınmaz. Bunun için root gereklidir. Hatta bazı sistem dosyaları root olsa dahi taşınmaz.
    Özel uygulamalarda ise bu kriter şöyledir; Telefon, sistem hafızasında yer bırakmak için takılı olan SD karta yükler indirilen uygulamaları. Nedeni sistem uygulamaları ve özel uygulamaların ayrı bölümlerde bulundurmak istenmesidir.

Telefon belleğine rom da denilir. Bu Romu işletim sistemi olan romlarla karıştırma. Hafızadan bahsediyorum. Galiba 4 GB'lık boş yerin var. Bu 4 GB'ın telefonlara göre değişmekle beraber 512 mb/1/2/4/8 gb olarak değiştiğini ve uygulama alanı olarak ayrıldığını belirtmek isterim. Senin sistemin muhtemelen 512 mb veya 1 gb.Geri kalan alan ise müzik, video, resim vb özel dosyaların için ayrılmış alandır. Sen 4 GB'ın tamamına uygulama YÜKLEYEMEZSİN. Bu alanın dolu olmadığından emin olmalısın.

Sd kartı taktığında çalışmamasının nedeni ise kartında yeterli düzeyde yer olmamasıdır büyük ihtimal. Başka ihtimal yok.

Bu arada 911 hatası telefonunda yer olmadığını bas bas bağırıyor. 911'in açılımı budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 2 Şubat 2015; 23:07:27 >

• Kardeş. Hafıza kartım çalışıyor içinde halaa 1.6 gb yer var ama indircegim oyuna yetmiyor. Ben telefon root etmesini rom olmasini da biliyom ama sistemin kabul etmemesinden veya uygulamalarin hata vermesinden endise ediyorum. Senin soyledigin laflarla sorunum arasinda en ufak bi alaka bile YOK ! Telefonun reboot servisene girdigimde [smd1.cmroot] yazisiyla karsilasdim ki sen bunun ne oldugunu biliyosundur İNSALLAH. O yaziyi tiklayinca telefonun yazilimiyla orda yazan yazilim arasinda fark gordum sorun yazilim hatasindan dolayi oluyormus. Senin soylediklerin normal bi telefoncunun laflariyla ayni ama hepsi hikaye. Arastirdim ve sonuca ulasdim. Yazilimi kisi kendisi veya normal bi telefoncu duzeltince garanti disi kaliyormus telefon. Tek çare servise yollamakmis. Sabahtan berri hikaye yazmissin ama şu ufacik çözümden haberin yokmus.

• Başka bi çözümünüz varsa yazın ? ;)

• ergenekon 23 E kullanıcısına yanıt
    Sorun aslında şu;

Şimdi bu durum hemen hemen tüm MTK çipsetli cihazlar için geçerli. Sisteme hafıza kartı takılmadıysa, uygulamalar (Play Store'da dahil) telefonun dahili hafızasını hafıza kartı olarak tanıtılır. Ama hafıza kartı takıldıysa mount dizinleri değişir (bu lanet şey bir tek MTK'lı cihazlarda oluyor), dahili hafıza hiçbirşeye yaramayan dahili hafıza olarak, hafıza kartıda hafıza kartı olarak tanıtılır sistem tarafından.

Dizinler değiştiği için senin dahili hafızaya indirdiğin oyun hafıza kartı takılınca bir işe yaramaz hale geliyor. Tek çaren oyunun gerekli dosyalarını hafıza kartında tutmak.

Bu arada Android uzmanıysan gerçekten, bu dediğim durumu kendin de fark edebilirdin
  • Çözüm ne yazıkkı bu degil bu yorumu yapstiysan,yazilim hatasi var oldugunu bilmeliydin. Dedigin dogru birsey ama soykediklerinle alakasi olmayan bir sorun la karsi karsiya kaldim.. Sorun YAZILIM HATASIYMIŞ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka çözümü olan yokmu bana hikaye anlatmayın lütfen . çözüm lazım sizce servise vermedende kendim neyapabilirim ? Yazilim atabilirim ama garanti disi birakmak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ergenekon 23

Kardeş. Hafıza kartım çalışıyor içinde halaa 1.6 gb yer var ama indircegim oyuna yetmiyor. Ben telefon root etmesini rom olmasini da biliyom ama sistemin kabul etmemesinden veya uygulamalarin hata vermesinden endise ediyorum. Senin soyledigin laflarla sorunum arasinda en ufak bi alaka bile YOK ! Telefonun reboot servisene girdigimde [smd1.cmroot] yazisiyla karsilasdim ki sen bunun ne oldugunu biliyosundur İNSALLAH. O yaziyi tiklayinca telefonun yazilimiyla orda yazan yazilim arasinda fark gordum sorun yazilim hatasindan dolayi oluyormus. Senin soylediklerin normal bi telefoncunun laflariyla ayni ama hepsi hikaye. Arastirdim ve sonuca ulasdim. Yazilimi kisi kendisi veya normal bi telefoncu duzeltince garanti disi kaliyormus telefon. Tek çare servise yollamakmis. Sabahtan berri hikaye yazmissin ama şu ufacik çözümden haberin yokmus.

Aslında bu laflarınızdan sonra bilsem de yazmam. Ayrıca yazdıklarımı anlamamışsınız. Sorunun yazılımsal olduğunu ben ve benden sonra yazan arkadaş da üstü kapalı şekilde belirttik. Bu sorunun iki çözümü vardır : İlk yöntem her şeyi doğru yaptığına emin olduktan sonra gerekli dosyaları gerekli yere taşımak.
    İkinci yöntem firmware kullanarak veya chipset için yayınlanan kernel kullanarak custom rom yoluyla telefonun uygulama hafızasını artırmak. Ben Dark Evo X5i bu yöntemle yaptım.

Yazmayacaktım ama gerçek bir forum üyesi olduğum ve yardım etmek hoşuma gittiği için yazıyorum.

• quote:

Kardeş. Hafıza kartım çalışıyor içinde halaa 1.6 gb yer var ama indircegim oyuna yetmiyor. Ben telefon root etmesini rom olmasini da biliyom ama sistemin kabul etmemesinden veya uygulamalarin hata vermesinden endise ediyorum. Senin soyledigin laflarla sorunum arasinda en ufak bi alaka bile YOK ! Telefonun reboot servisene girdigimde [smd1.cmroot] yazisiyla karsilasdim ki sen bunun ne oldugunu biliyosundur İNSALLAH. O yaziyi tiklayinca telefonun yazilimiyla orda yazan yazilim arasinda fark gordum sorun yazilim hatasindan dolayi oluyormus. Senin soylediklerin normal bi telefoncunun laflariyla ayni ama hepsi hikaye. Arastirdim ve sonuca ulasdim. Yazilimi kisi kendisi veya normal bi telefoncu duzeltince garanti disi kaliyormus telefon. Tek çare servise yollamakmis. Sabahtan berri hikaye yazmissin ama şu ufacik çözümden haberin yokmus.

Ayrıca yıllardır Android ile uğraşan biri olarak aslında bilmediğinizden haberinizin dahi olmadığını söylemek istiyorum. Doğru dosya olduktan sonra sistemin kabul etmeme şansı yoktur. 1.6 GB yer varsa ve size yetmiyorsa alan boşaltmayı deneyin size en az 3 yöntem söyledim. Ayrıca 3'ü de denenmiş yöntemler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 3 Şubat 2015; 12:54:14 >

• quote:

Başka çözümü olan yokmu bana hikaye anlatmayın lütfen . çözüm lazım sizce servise vermedende kendim neyapabilirim ? Yazilim atabilirim ama garanti disi birakmak istemiyorum.

Tüm MTK'lı cihazlarda aynı şey var, servise verince birşey değişmeyecek.
  • quote:

Arkadaşlar ben bir alcatel onetouch idol 2 kullanıcısıyım. Telefonu 2 ay once vodafonr dan faturaya ek tarifeyle aldim. gerek performans, gerek ekran kalitesi, gerek oyunlarda gosterdigi performans olsun allaha sukur on kamerasi haric herseyinden memnunum. Taa ki bugune kadar. Arkadaslar sorunuma deginmek istiyorum ben telefonda oyun oynayip telefonu zorlayip performansi denemeyi severim dün google play den nova 3 isimli oyunu indircektim fakat hafiza kartinda yer kalmadigi icin telefon bellegine indirmek istedim ve dahili depolama ayarlarina girip telefon bellegini isaretledim. Oyunu indire tikladim butun dosyalari indirdi telefon bellegine 1.5 gb yer kapladı ama oyunu kurmadi google play 911 hatasi verdi. Baska oyunlarda denedim gine aynisi oldu bi turlu telefon belleginde 4 gb yer olmasina ragmen bisey indiremedim. Herturlu yolu denedim google play servislerini sifirladim, telefonu sifirladim ama biturlu olmadi fakat bugun hafiza kartini cikarip oyunu yuklemeyi basardim ama hafiza kartini tekrar takinca oyun gine hata verip kendi dosyalarini tekrardan sd karta indirmek istedi yani telefon bellegindeki oyunun dosyalari bi ise yaramadi oyuna tiklayinca yeni dosya indirmek istiyor. Bu konulara hakim olsamda ne yapdiysam bi cozum bulamadim ALLAH RİZASİ İCİN Bİ YARDİM EDİN.

Merhaba ergenekon 23
    Uzmansan niye çözemedin
    İyi forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.