Şimdi Ara

Android ile Mikrokontrolör Haberleşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android yüklü bir telefonun USB portundan data alış verişi yapmak istiyorum.
    Application ile mikrokontrolör arası çift yönlü data akışı şeklinde olacak.
    Yaptığım araştırmada bu iş için yüksek seviye 16-bit PIC24 gibi chipler geliyor karşıma, bunu çok basit bir mikrokontrolör ile nasıl yaparım.
    Mümkün mertebe az IO'lu küçük birşey ile.

Şimdiden Teşekkürler..

• bildigim kadarıyla 18F piclerde usb protokolu var, ancak yine bildigim kadarıyla USB protokolunde bir HOST birde CLİENT var, simdi pic yani 18F ler sanırım host olmıyor, once telenonu arastirin derim eger host olabilen bir modelseki samsungun yeni galaxy S3 olabiliyor ama S2 olamiyordu, bu durumda 20 TL li 18F ile yapabilirisniz bu islemi

yada eger ugrasirim diyorsaniz, STM32F4VG ARM denetleyici var, yeni cikti sayilir, 35 lira filan, bu modelde host ozelligi var bununlada yapabilirisniz tabi biraz daha yazilim bilgisi istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrisma -- 9 Ekim 2012; 19:16:57 >

• kablosuz ağ sistemlerini kullanabilirsin ama 32bit serilere geçiş yapman gerek ve biraz da gömülü sistemleri de çözmelisin..
    bunun dışında usb host özelliği olan bazı çipler var ama dediğin gibi onlar da hep 16bit ve yine karmaşık işlemler..
    daha kolay bir yöntem varsa spi yani seri haberleşme. bunun içinse direk android cihazın işlemcisine erişmen ve onun seri haberleşme uçlarına bağlantı yapman gerek tabi android kernelinden de bu porta yazılım yazman ne kadar kolay olur emin değilim..
  • 6 dolara alabileceğin bir Bluetooth-rs232 dönüştürücü ile yapabilirsin.
  • cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Microchipe mail attım, PIC24FJ64GB004 önerdiler. Tam aradığım chip.
    Doğrudan android cihaza bağlı tutacağım için doğrudan bağlı çözümlere yöneldim. Fiyatı da uygun, 4,5 dolar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.