|
Android kullanıcıları dikkat: Yeni bir zararlı yazılım tespit edildi
-
-
Sonra millet iphone geçince sosyetik diyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslinda isin temelinde farkinda olmak yatiyor. Hangi platformda ne kullanirsaniz kullanin yanlis birsey yapmadan bellidir. Yeterki ac gozlu olup herseyi bedavaya getirmeye calismayin
Android'in kendisi zararlı zaten dosyaları drive yedeklemek istiyormusunuz diye sorup duruyor ayarlardan kapatsan bile seni sürekli clouda yönlendiriyor
Iphone da sütten çıkmış ak kaşık değil.
Teknik olarak bildiğim bir konu değil ama iphone daha güvenli bir yazılım kullanıyor diye biliyorum.
icloud hesabi çalınması, iphone cihazların bilerek yavaşlatması, bedava programlardan mağazasından para alması. V.b. bir sürü nedenden olabilir. Sosyetenin çıplak fotoğraflarını sızdırmak için bilerek iphone alıyorlar zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR.ROOT -- 6 Ocak 2025; 12:40:41 >
Millette çıplak fotoğraflarını çekmesin 🤣
Konu android, yorumlar iPhone.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam, amacim sizi rencide etmek degil ama teknik olarak birseyler bilen insanlar iphone falan kullanmiyorlar zaten. Sizler gibi teknik yonu zayif olup da ondan bundan duyarak piyasayi takip edenler iphone kullaniyor genelde.
Ben New York'ta yasamama ragmen ikinci el Samsung S23 kullaniyorum, ki bir onceki telefonum S10'du, o da ikinci eldi. Sizler maasallah iphone'un en pahali oldugu yerdesiniz, ama maasallah iphone 12, 13, 14, 15, 16 her cikani aliyorsunuz, oh oh :)
Hocam isin gercegi Samsung S20 ve sonrasi teknik yonu de zayif insanlarin fark edecegi bir yenilik yok. Elinizde S20 varsa, S25 almaya bile gerek yok.
Iphone serisinde ise eger elinizde iPhone 13 varsa, 14, 15, ya da 16 almaya hatta 17'yi beklemeye gerek yok.
5 yildan once telefon degistirmeyin lutfen.
Not: Madem New York'ta yasiyorsun, neden yeni cikan telefonlari almiyorsun, sana ne heyecan veriyor diyecekler vardir elbet. Amerika'da, Japonya'da, Almanya'da yasayan insanlar sabah cok erken uyanir, saat 4.30 am gibi ayaktasinizdir. Isinize gitmek icin cok erken kalkarsiniz cunku isler 6.00 am'de baslar zaten. Herkes bugun ne yapariz, ne kazaniriz, hangi isleri basari ile bitiririz, hangi riskler bize engel cikartabilir, ay sonu ya da 3 ay sonu hedeflerimize ne kadar yakiniz gibi seyleri dusunurler. Kimse telefon muhabbeti yapmaz, sen hangi telefonu kullaniyorsun sormazlar bile.
Ben Amazon'dan S23 siparis ettim $400 dolara, refurbished, yani biri kullanmis, onu amazon alip temizliyor, bana tekrar satiyor. Gicir gicir zaten. 2030'da artik S30alirim, o zamana kadar degistirmeye gerek yok. Isimize gucumuze bakariz biz yurtdisinda. Turkiye'deki arkadaslar neden ise guce odaklanmak yerine her sene yeni cikan telefonlara odaklaniyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 6 Ocak 2025; 16:39:19 >
-
Yok hocam o ben değilim ben s23 ultra kullanıyorum en son iphone 6 da kaldım ben:)
Hocam, S23 Ultra'dan onceki telefonun neydi? Elestiri yaptigim nokta bu iste :) Yani S10'dan gectiysen eyvallah, ama S21'den falan gectiysen cok da ahim sahim bir farkin olmadigini gormussundur. Elindeki S23 Ultra'ya sahip cik, S29 Ultra cikana kadar degisme, vallahi zar zor kazanilan paralar heba oluyor, haksiz miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 6 Ocak 2025; 16:41:58 > -
Poco f2 pro kullanıyordum onunda kronik arızası vardı. Ondan önce şirket telefonu a35 kullanıyordum. Ondan önce yine şirket telefonum vardı o da samsungtu. Bozulmadan yeni telefon almam zaten
S24 serisi dahil bütün android'ler çok rahat kırılabiliyor. iOS'ta uğraştırır sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, New York'ta bilirsin herkes iPhone kullanir, ekrani catlak olmayan iPhone ancak zenginlerde goruyorum, normal halk hep kirik ekran iPhone kullaniyor. Yani dusurursen ya da duvara firlatirsan kirilir tabiki. Ama benim S23, 2 defa celik yangin merdiveninden yuvarlandi, cizilmedi, fakat 1 defa daha olursa kirilir elbet.
-
Kırılma derken şifreleri, güvenlik önlemleri, yazılımı
Ekran koruyucu ve yastıklı kılıfla düz iPhone'lar (pro veya plus olmayanlar) çok sağlam oluyor. Çok defa düşürdüm ben düz iPhone'larımı sapasağlam kaldılar. Büyük ekranlı iPhone'lar aşırı dayanıksız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sen siber guvenlikten bahsediyorsan, Allah askina sunu bir dusunun, eger bir milletvekili, bakan, genelkurmay baskani ya da ust duzey bir bankanin CEO'su falan degilseniz, neden birileri sizin telefonlarinizi ele gecirmek icin cok ciddi miktarlarda masraf yapsin ki?
Sorsan kimse de antivirus yazilimi bile yoktur, ama siber guvenlik endisesi var insanimizda. Telefonuna antivirus kuran kac insan var sizce? Ama android ya da ios guncellemesi alamadim diye intihar edecek 100'lerce insan var.
Gelen sms'lerdeki sahte linklere tiklamayin, gelen tanisma mesajlarini bloklayin, o resimdeki cillop gibi kiz niye sizle yazissin, tanimadan etmeden niye selam yakisikli desin?, akilli olsun insanimiz artik. Gelen aramalarda sizden para istendiginde cantaya koyup gidip vermeyin. Bu isler hep insan hatasi hocam, siber guvenlikle alakasi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 6 Ocak 2025; 18:51:18 > -
Xiaomi'lerde&Redmi'lerde ve Samsung'larda dahili olarak antivirüs var. Uygulamalar yüklenip açılmadan önce otomatik taranıyor.
Xiaomi&Redmi = Avast altyapısını kullanıyor. (Çinliler avastı satın almıştı geçmiş yıllarda)
Samsung = Mcaffe altyapısını kullanıyor.
Tabi herşey virüs demek değil. Zero-day açıkları iz dahi bırakmıyor.
Genelkurmay başkanı değiliz diye bizim kişisel bilgilerimiz veya banka hesap bilgilerimiz vs yok mu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 6 Ocak 2025; 19:27:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sen kendin izin vermezsen kimse bankadaki parani calamaz. Bu konuya fazla girmek istemiyorum cunku Turk Halki her zaman ak kasiktir, parasi calindiysa muhakkak yabanci gizli servisler hacklemistir, kesinlikle kendisi bir linke tiklayip bi kiza hava atmak icin paylasmamistir bilgilerini :)
-
Banka hesapları soyulan adına kredi çekilen insanlarımızın telefonlarının işletim sistemleri güncel değilmiş. Güvenlik açıkları ayyuka çıkan Android sürümleri kullandıkları için kolayca hacklendiler. Bu sebeple hiçbir şart ve koşulda güncelleme desteği kesilmiş ikinci el android/iOS telefon satın alınmamalı ve kullanılmamalı. Bunun yerine tuşlu telefon kullanmak daha mantıklı. Tabiki insan faktörüde önemli ancak en büyük tehdit eski ve güncel olmayan işletim sistemine sahip akıllı telefonlar. Güncelleme desteği kesilen android/iOS telefonların sıfır/yenilenmiş veya ikinci el satışı yasaklanmalı Türkiye'de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 6 Ocak 2025; 19:40:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Aslinda isin temelinde farkinda olmak yatiyor. Hangi platformda ne kullanirsaniz kullanin yanlis birsey yapmadan bellidir. Yeterki ac gozlu olup herseyi bedavaya getirmeye calismayin
|
Iphone da sütten çıkmış ak kaşık değil.
|
icloud hesabi çalınması, iphone cihazların bilerek yavaşlatması, bedava programlardan mağazasından para alması. V.b. bir sürü nedenden olabilir. Sosyetenin çıplak fotoğraflarını sızdırmak için bilerek iphone alıyorlar zaten.
|
Konu android, yorumlar iPhone.
|
Sonra millet iphone geçince sosyetik diyorlar.
|
Benzer içerikler
- kitap okuma uygulaması
- instagram müzik ekleme
- plan.exxen üyelik iptali
- gemini ücretsiz mi
- instagram algoritma sıfırlama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X