Şimdi Ara

Android kullanıcıları neden iPhone'a geçiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung dan iphone geçenlerdenim ama android tarafınıda seviyorum sadece tepkim yıllardır sesli asistan Türkçe getirmemeleri ve carplay tarafını daha kullanışlı bulmam onun haricinde değer kaybı konusu da var ama android tarafının kişiselleştirme çeşitliliğini çok seviyorum aslında cihaz yavaşlatmada olmasa güzel olacak düşünürsem bişeyler daha çıkar ama şimdilik mecvuren iphone tarafı daha iyi onlarında tekelleşme çabasını sevmiyorum 🤪🤣

• Androidin bütçe dostu cihazları olmasa yani maddi sebepler tercihi belirlemese kimse androidlerin yüzüne dahi bakmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redmi alıyorlar, dandik dandik telefonlar sonra kastı bozdu bilmem ne. Evet biz enayi olduğumuz için alıyoruz zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de iPhone kullanıcıları neden Android'e geçiyor sorusunu şu 5 yıl içinde vatandaşlara sorduracaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İOS kullanıcıları da Andriod'e geçiyor. Oluyor böyle şeyler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 yıl önceki bir Iphone ile 5 yıl önceki bir Android telefonu şu anda aktif kullanan bunun cevabını bilir.

5 yıl önceki S9+ alan adamı düşünün. Şu anda satsa 4 bine taş çatlasın satar.

S9+'tan 5 ay önce çıkan X sahibi bugün telefonunu 9 10 bine satar.

Ki batarya değişimi ile X hâlâ gayet iyi cihaz. S9+ ise amoled yanmadı ise yedek cihaz olur en fazla.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

İphone x e apple yanmayan amoled ekran koydu bizim haberimiz yok herhalde. İphone x hiç güzel bi cihaz değildi bu arada.Çok eleştiri almıştı çıktığında ve sorunları vardı.

• Valla birinden diğerine geçmek pek kolay değil. Çünkü işletim sistemleri bayağı birbirine ters. Yani bana değil bedava ( ki bedava verdiler) üste ciddi para vermeleri lazım ki ayfon kullanayım. Yani ayfon bana çok kısıtlı geliyor. Tuş yerleri çok ters geliyor. Itunes zorunlu idi. Zırt pırt güncelleme ister. Güncellemeyi yapmadan 1 fotoyu bile transfer edemezsin falan işkence ya. Ciddi yani aylık hatta üste para vermeleri lazım ki o işkenceyi çekeyim. E ayfona alışan içinde android zor gelecektir. Ama andorid'e geçip dünya varmış diyeni de çok gördüm.

Ha Tr de birde değer kaybı olayı var. Bizde araba ile telefon ihtiyaç olarak değil de, al sat aracı ya da eşe dosta hava aracı olarak göründüğünden o da farklı işliyor. Ayfon daha yavaş değer kaybediyor falan. Gerçi tanıdığım ayfon sahiplerinin %50 si kırım camla geziyordu :D Suya düşürdüğü için bir ton masrafı olanlar oluyordu. Artık dayanıklı cam ile su geçirmezliği sonunda icat edebildi mi bilmiyorum ama Samsung'un 4-5 sene gerisinden geliyordu. Misal Samsung S8 deki gorilla glass bile tuğla gibiydi. Artı suya sok çıkar bir şey olmuyordu. S8 i kılıfsız kaç kere direkt betona düşürdüm koşarken, çizik yok. Ama etrafımdaki ayfon sahibi çoğu fakirin camı kırıktı o zamanlar. Fakir diyorum çünkü nedense fakirler ayfona genelde özeniyor, varını yoğunu satıp alıyor. Çevremdeki çoğu milyonluk adamda genelde eski telefonlar oluyor ve çoğunlukla android oluyor.

Aslında yani sanılanın aksine bir de ayfon zenginlik değil fakirlik göstergesi bana göre :D Ciddi diyorum. Altında 60-70 tane eleman çalıştıran adamı tanıyorum Hala S8 ile falan geziyordu. Onun asgari ücret alan elemanları iphone la :D Adam S20 ilk çıktığında kamera, çekim için aldığım S20 yi gördü, işte arabayla gidiyoruz. Fiyatını sordu söyledim o zamanlar. Yuh dedi bir telefona o kadar para verilir mi. Ha ben iş için kullanıyorum o yüzden verdim. Normalde telefonla zaten işim yok.

• Tamamen kişiden kişiye göre değişir.

Eğer ki değer kaybına önem veren, içerik üreten yada apple ekosistemine sahip biriyseniz iphone’dan başka telefon kullanmamak lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eşimde 14 Pro Max var, bende Samsung Galaxy Note 10 var. Diyorum ki ben de iphone'a geçeyim elime alıyorum kullanıyorum 10 dk sonra sayıp sövüp bırakıp note 10'umu bir daha seviyorum. Arkadaş ekranın solundan da sağından da çeksem geriye git komutu vermesi lazım ki androidde öyle ama apple'da sadece tek taraftan çekince geri gidiyor, diğer taraf boş, komut yok, neden?. Geri geri geri yaptığında ne olur normalde her şeyden çıkar en başa ana menüye gelir di mi? Yok apple'da geri geri yaparsın bir yerde durur ordan çıkmak için yukarı yaparsın, ama Bir fotoğrafa girersen çıkmak için aşağı yaparsın.... tam bir deli saçması. İphone kullanmak kolay diyenler herhalde samsung kullanmamış hiç. Ekran ışığının otomatiğini açıp kapamak bile işkence apple'da. Uygulama ayarları mantığı bambaşka. Ara ara denesemde sevemiyorum apple'ı. Türkiye fiyatının yarısına alıp kullanma imkanım var ama sevemediğimden alamıyorum. Ayrıca 14 pro max tam bir takoz. S23 de takoz. Bari takoz kullanacaz Z fold 5 çıksın onu alayım, en azından değişik bir tecrübe olur büyük ekran cihaz kullanırım.

• 12 yıllık akıllı telefon kullanımım.
    5 yıl iphone
    7 yıl android
    Üç hafta önce aldığım Samsung S23 ultra ile yoluma devam ediyorum.
    Bundan sonraki alacağım telefon da belli. Acılır ekran bir android.

iPhone değer kaybetmiyor diyenler için.
    Şu an telefon almak isterseniz. 256 gb için. Bugünkü fiyatlar.
    İphone 14 pro max. 52.800 tl.
    Samsung S23 ultra. 38.500 tl
    Yani baştan 14.300 fazla ödüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 2 Haziran 2023; 20:23:35 >
  • Ben bakarım, ikisinin de kendine göre avantajları var dezavantajları var. Tercih meselesi.

• ENTÜRKTEYNMENT E kullanıcısına yanıt

Apple'dan android geçiş tamamen parasızlıktan yıllarca üst segment android kullandım ve savundum son dönemde 14PRO'ya geçiş yaptım dünya varmış

• Arkadaşım 14 promax kullanıyor ekran 120 hz değil, 90 hz gibi diyor. Slot çevirirken spinler kasıyor :D İphone ilk baş üstten wifi kapattığımda tamamen kapatmayı halletsin. İkinci el değerini düşünen arkadaşlar tl bazında zarar etmezsiniz evet ama dolar bazında baktığınızda zarar ettiğinizi göreceksiniz. :)

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

İphoneun artısı marketi ve güncelleme. Samsung , güncelleme konusunda çok iyi duruma geldi. Ancak google market , ios marketin yanında kötü. Senkronizasyon problemi var ve aynı uygulama iosta daha iyi çalışıyor.

• İPhone Türkçe dil desteği veriyor. Samsung Türkçe dil desteği vermiyor. Türkiye de en büyük sorun bu bence. Türkiye de satış yapıyorsan dil desteği vermeli. Akıllı cihazlar arasında bağlantıda kısıtlama var. İPhone da bu sorunlar olmuyor.

• iPhone serisine en yakın modelleri Samsung üretiyor. Samsung da Galaxy S serisinde saçma bir modelleme yönetimi var. 3 model çıkarıyor ancak modellerin birbiri ile alakaları yok. Ayrıca bu kadar fazla çeşit komponent üreten ve ekosistem üretemeyen bir marka Samsung var ortada. Huawei bile saat notebook tablet telefon ekosisteminde daha başarılıydı. Herşeyi kendin üretiyorsun ama başarılı olamıyorsun.
    Bu saatten sonra Google yapay zeka destekli yeni bir işletim sistemi çıkarırsa belki android tarafı düzelir. Ancak bu üreticiler futbol takımı değil ki şampiyonluk için mücadele vermiyor. Sonuçta Samsung yıl sonunda kazandığı paraya bakıyor. 100-500 dolar arası büyük bir pazar var burayı da android tarafı elinde tutuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C. S C kullanıcısına yanıt

O apayrı bir konu zaten. Instagram'ın bir Android versiyonunu bir de IOS versiyonunu kullanınca anlıyor insan. Android kullanıcıları Instagram kullandığını sanıyor mesela. Facebook neden böyle bir ayırım yapıyor bilmiyorum. Bir çok uygulama öyle. Özellikle Andorid'e kötü uygulama çıkarıyorlar sanki. Mesele marka değil yani. Samsung, Oppo vs illaki iyisini yapıyor ama geliştirici IOS için düzgün Android için tırt uygulama yapıyor.

Samsung'un iyi duruma geldiğini ancak 3 5 sene sonra göreceğiz. Maalesef söz benim açımdan geçerli değil. Yaptığı işe bakıyorum. Apple işini iyi yapıyor. Devletimiz böyle fahiş vergi koymasa, Iphone 14 Pro max 50 değil de 25 bin olsa, Ipnone 14 33 değil de 15 bin olsa eminim IOS pazarın % 50'sini ele geçirir. Sadece giriş seviye cihaz alanlar Android alır. Hatta bir 2. el fiyatları da düşeceği için gidip A34 alacağına millet 2. el Xs, 11 falan alır. Her türlü daha iyi çünkü.

Hiçbir marka babamın oğlu değil. İşini iyi yapanı tercih ederim. Rekabet olması da iyi olur. Ama pazarda rekabet yok. Iphone ve diğerleri. Akıllı telefon pazarındaki kârın % 70'ini Apple alıyor, % 30'unu milyar telefon satan Android üreticileri.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.