Şimdi Ara

Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cevirme Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy şu anda #6
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazılım kanadında firmaların destek verememe durumu tamamen duygusal sebeplere dayanıyor, ilk olarak çok fazla model çıkarıyorlar yazılım ekibinin optimizasyon için yeterince kaynağı olmuyor, samsung'un sittin senedir durumu yanı hiç değişmedi, açıkçası firmaların güncelleme desteği google'ın zorlamasıyla uzamış olsa da söz konusu kalite olunca pek birşey değişeceğine görmeden inanmam imkansız.

android sürümleri her yıl dandirik özelliklerle sürüm sayısını yükseltiyor da üreticilerin mevcut cıvıklıkta bu hıza dahi yetişememesi tam bir aymazlık.

• Note 8'den beri bas bas bağırıyoruz. Bana birisi anlatsın bakalım, 8, 9 ve 10 nasıl oluyor da yeni Android'ler için yetersiz olabiliyor. Bunlar, döneminin amiral gemisi modelleri. En sonu böyle olur işte.

• steve06 kullanıcısına yanıt
    Ama vermeyecek, görürsünüz; o desteği vermeyecek. Ortalama olarak en fazla 4 sene dayanabilir, çoğu modelde. Demedi demeyin, hatta vermemek için herhangi bir modeli almanız ile üretiminin durdurulması bir göz kırpışı kadar sürelere bile düşebilir.

• insanların çoğu tlf güncellemekten sen aynı sürümü kullanmayı tercih ediyor,güncelledikten sonraki hata buglar çökme v.s bilgileri kaybetmek istemiyor.zaten firmalar her tlf güncelleme vermiyor,zaten verene kadar da tlf eskiyor v.s.

• Android 15 gelemedi ki kullanalım. Samsung'un berbat güncelleme aksaklıkları, hataları yüzünden daha güncelleme alamadık. S23 Ultra kullanıyorum çok uzun zamandır güncelleme bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hala android 9'dayım. s10e.

güncellesem yeni telefon almam gerekecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Rakamlara gelirsek, Android tarafındaki yavaş benimsenme sorunun devam ettiğini görüyoruz.

La cümleye bak, sanki Android kullanıcılarında tercih hakkı varmış ve güncelleme hepsine veriliyormuş da millet güncellemeyi indirip kurmak istememiş gibi yazmışsınız. La adamlar güncelleme vermiyor. Güncelleme verilecek diye de milletin yeni telefon satın alıp para dökecek hâli yok. Benimsenme değil üreticiler güncelleme vermiyor. Benim telefonun güncelleme 10'dan başladı 12'de sustu. He Android 12 ile memnunum bir sorunum yok, hayatımda bir şey de değişmedi ama durum bu. Windows değil ki bu mevcut bilgisayarında yüksektesin. Üretici neyi sunuyorsa onu kullanıyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her sene aynı muhabbet. 10 yılda bir çıkan windows bile daha yeni yeni win 11 i yaygınlaştırıyor gene de çoğu alanda win 10 hala önde. her sene çıkan android sürümünün en güncel halinin az kullanılıyor olması gayet de mantıklı değil mi? hatta geçen sene çıkan android 14 ün bu kadar fazla kullanılması bile sürpriz ve başarı bence. yüzde 27 ile tüm androidlerin çeyreğinden fazlası son sürümden bir önceki sürümü kullanıyor demek bu. başka bir örneği yoktur bu kadar yeni bi sistemin bu kadar yaygın olmasının mesela.

yine aynı şekilde android 13 te 2 sene önceki sistem ve en yaygın 2. sistem. andorid 15 in 4.7 lik payını da ekleyince böylece şu sonuca varıyoruz: kullanılan cihazların yarısı son 2 yıl içinde çıkan sistemi kullanıyor. hiç de hayal kırıklığı olarak değerlendirilemez bence. android gayet de yeni sürümlerini kullanıcıya ulaştırmış diyebiliriz tabloya bakınca.

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Akıllı telefonlar üzerinden dolandırılan insanların telefonları geneli Android ve güncellenmemiş cihazlar değil hocam.

Akıllı telefonlar üzerinden dolandırılan insanların geneli teknoloji konusunda çok iyi olmayan insanlar bu kadar basit. gelen linke tıklayıp oradaki bilgileri dolduruyor. gelen sms i onaylıyor. telefona bedava maç izlemek için apk kurayım derken virüs ekliyor vs.vs. inanın en güncel android cihaza da sahip olsa gene dolandırılır o insanlar. öte yandan 5 yıldır güvenlik güncellemesi almayan cihazı olan ama biraz bilinçli biri dolandırılmaz. bu kadar basit. yoksa hackerın iyisine denk gelirsen 100 bin verdiğin apple pro plus max da kurtaramaz. milyon dolarlık holywood yıldızlarının çıplak fotoları hala telegramda dolaşomda hepsi de icloud kullanıyordu mesela.  

• "Android 9 ve 10 gibi çok eski sürümlerin bile önemli oranda cihazda aktif olarak kullanıldığı dikkatleri çekiyor."

Neden acaba?  

Milyonlarca telefona 2 yıl sonra güncelleme desteğini kestiklerinden olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Nisan 2025; 23:11:5 >
  • Getapp uygulamasından kurtulmanın yolunu anlatıyorum uygulamanın özelliklerine girip durdurmayı zorla ardından dosyalar bölümüne gir Android klasörünün içinde data bölümü var burada "com.xiaomi.mipicks" bu klasörü bul ve sil artık getapp uygulaması sorun çıkartmayacaktır.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Vermezlerse davalık olurlar hocam, onları yasal olarak vermek zorundalar. Yani verdikleri sözlerin yasal olarak bağlayıcılığı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • enineboyuna06 E kullanıcısına yanıt
    Var ama şimdiye kadar kim yasal bağlayıcılığa takıldı ki? Üstün körü tazminat ödeyip, devam ettiler. Hala da öyleler...

• Karaca1993 kullanıcısına yanıt
    Nokia'nın o konudaki asıl hatası, Sony ve Ericsson gibi iki tane büyük markayı da terk etmesi oldu.

• Genel olarak telefon yenileme oranları da düştü sanki dünya genelinde. Çıkan modeller aman aman yenilik getirmiyor. En gelişmiş ülkelerde bile belirli bir ekonomik durgunluk ve pahalılık var. Senede bir telefon değiştiren çok kişi kalmadı. Akıllı telefon pazarında ciddi doygunluk var pazar araştırmaları bunu gösteriyor. Bununla da alakalı olabilir.

• Ben ise tabletimde hala android 5 kullanıyorum ve çoğu uygulama yüklenip kullanılabiliyor. Güncellemeyi düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.