Şimdi Ara

Android neden kasma yapar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ios cihazlar kasma yapmıyor ancak Android cihazlar belli bir süre sonra şişip kasmaya başlıyor. Androidin neden kastığı hakkında bir fikriniz varmı? Sizce ios mu Android mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Android Telefonların Kasma Nedenleri ve Çözümleri

Android telefonların kasma yapması yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve can sıkıcı olabilir. Android telefonunun neden kasma yapabileceğine ve sorunu nasıl çözebileceğine dair bazı nedenler ve çözümler:

Yetersiz RAM: RAM, telefonunun işlemleri gerçekleştirmek için kullandığı kısa süreli belleğidir. Yetersiz RAM, telefonunun birden fazla uygulamayı sorunsuz bir şekilde çalıştırmasını zorlaştırabilir ve kasmalara neden olabilir. Telefonunun RAM kapasitesini kontrol et ve mümkünse daha fazla RAM'e sahip bir model düşün.

Çok Sayıda Arka Plan Uygulaması: Çok sayıda arka plan uygulaması, telefonunun kaynaklarını tüketebilir ve yavaşlamasına neden olabilir. Kullanmadığın uygulamaları arka planda çalışmayı durdurmak veya bunları kaldırmak, kasmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Uygulama ayarlarına giderek arka plan uygulamalarını yönetebilirsin.

Yetersiz Depolama Alanı: Yetersiz depolama alanı, Android telefonunun yavaş çalışmasına neden olabilir. Fotoğraflar, videolar ve uygulamalar gibi gereksiz dosyaları silerek depolama alanını boşaltmayı dene. Ayrıca, bir microSD kart kullanarak depolama alanını genişletebilirsin.

Eski veya Bozuk İşletim Sistemi: Eski veya bozuk bir işletim sistemi de telefonunun kasma yapmasına neden olabilir. Telefonunu en son yazılım sürümüne güncellemek, hataları gidermeye ve performansı artırmaya yardımcı olabilir.

Virüs veya Kötü Amaçlı Yazılım: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar telefonunun kaynaklarını tüketerek kasmalara neden olabilir. Telefonunu virüslere karşı taramak ve herhangi bir kötü amaçlı yazılımı kaldırmak, kasma sorununu çözmeye yardımcı olabilir.

Pil Sorunları: Pil sorunları da telefonunun kasmasına neden olabilir. Pilinin sağlığını kontrol et ve gerekirse pili değiştir.

Donanım Sorunları: Nadir durumlarda, kasma donanım sorunlarından kaynaklanabilir. Telefonun düşmüş veya ıslanmışsa, donanım hasarı kasma yapabilir. Bu durumda, bir tamirciye başvurman gerekebilir.

Telefonunun kasma sorununu çözmekte sorun yaşıyorsan, bir teknoloji uzmanına danışmanı faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cunku arkaplanda uygulamalar kapali goruksede daimi calisir. Ios benzinli araba ,Android dizel araba gibidir.

• RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Adımdan dolayı mı böyle bir örnek verdin :D

• Greenify kullan

• thegreenblack kullanıcısına yanıt
    Telefonumda şuan kasma yok samsung a3 2016 kullanıyorum. Sadece merak etmiştim

• Araba_hastası42 A kullanıcısına yanıt
    😄😄 yok inan simdi gordum nickini

• RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    Tam tuturmuşsun o zaman 😁

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS mu Android mi? Buyrun yorumum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • thegreenblack kullanıcısına yanıt
    ya dostum ben bu uygulamayı indirdim ama bir fayda sağlamadı acaba yanlış falan mı kullanıyorum değişik bir uygulama
  • Uygulamaya izinleri vermen lazim biraz karisik bende 2 veya 3 denemede yaptım sonra programı açıp üst soldaki artıya basıp uyutulacak programları secip sag alttaki onay tikini tıklaman lazım sonra üst kösedeki üç noktaya dokunup uyutma kısa yolu secip ekranı kaparken falan oradan kapaticaksin yada 2 tane kisa yol var digerini secip arada basman lazim

• pazarlama tekniği gibi düşün hiç kasmasa yeni telefon alır mısın? windows gibi düşün.Root yapıp gereksiz bir ton şeyi kaldırıp greenify gibi uygulamalarla uyutma yaparsanız performansı düşmez zannımca
  • Eskisi gibi kasmıyor android fakat ios her şeyi kısıtlar ne açtıysan o çalışır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesela örn s7 aldın. bir süre geçti telefon trendlerde yok eskidi püsküdü.samsung bir güncelleme getirip bu telefonu yavaşlatır ve seni yeni telefon almaya zorlar
  • Sanki aynısını İphone yapmıyor. İphone 5s ve 6 güncellenmekten manyak oldular kasmayan denilen telefonlar malesef kasıyor. Belirli bir zaman geçtikten sonra kasmayan telefon yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr_aKReP

Sanki aynısını İphone yapmıyor. İphone 5s ve 6 güncellenmekten manyak oldular kasmayan denilen telefonlar malesef kasıyor. Belirli bir zaman geçtikten sonra kasmayan telefon yok.

10.3.2 sürümüyle birlikte iphone 5 kullanıyorum. Şarjım 1 saat 30 dakikada %100'den %10a iniyor artık. Resmen soygun yapıyor bu apple.
  • Arkadaşımda 5s kullanıyor kanka 10.3.2 sürüm çıkmış güncelliyecem dedi güncelleme dedim pişman olursun dinlemedi. Şimdi kafayı taşlara vuruyor telefonda takılmalar başladı ve dediğiniz gibi şarjı iyi gitmiyor sabah doldurduysa akşam bir daha doldurmak zorunda kalıyor. İphone okadar güncelleme veriyorda sonra telefon patates oluyor :) Geçmiş olsun umarım düzeltirler
  • 5 yıllık herhangi bir android telefon kullanamazsın. En iyisi bile 3.yıl güncelleme almaz. Bu örnekleme ile soygun yapan apple değil sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangk

5 yıllık herhangi bir android telefon kullanamazsın. En iyisi bile 3.yıl güncelleme almaz. Bu örnekleme ile soygun yapan apple değil sanki...

Androidin stabilite problemi olduğu açıktır. Alan kullanıcı 4000 liralık android telefon da alsa bilir ki bu android bir yerde patlak verecek. Ama 3. yıla kadar hiç sıkıntısı olmayan bir telefonun ne hikmetse güncelleme ile yavaşlaması, kasması, pil performansının azalması donanımsal değil yazılımsal olarak düdüklendiğinin farkına varır. Apple'ın satış korkusu yoksa böyle bir strateji izlememesi gerekir. Demek ki kullanıcıyı sürekli bir üst modele yönlendirme çabası var ki böyle bir strateji istiyor. Halbuki böyle bir şey olmasa ben Apple uzun ömürlü, kaliteli der ne yapar eder ömür boyu Apple kullanırım zaten. Burda düpedüz bir soygun var. Ha bu arada Android fanı falan olduğu düşünmeyin. Elimi Android'e bir kere Sony Z1'le sürdüm. O günden beri o elimi kullanmıyorum. Ama Apple'ın kapitalist, soyguncu bir firma olduğu gerçeği de aşikar.

• Kapitalist sistemin insanı tüketime ve daha iyisini almaya zorlaması bir gerçek. Ben 2-3 yıl apple 2-3 yıl android kullanıp ( iphone 4 + lg g2 + iphone 6 + htc m9 ) kullanıp marka vs fanı değilim. Uzun ömürlülük ve güncelleme alması bakımından iphone çok daha ileri. Ama onda da 3 yıldan sonra güncelleme alsa bile yapmayacaksın dediğin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 8 Haziran 2017; 16:50:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.