Şimdi Ara

Android Oreo hangi cihazlara gelecek? Güncelleme nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android Oreo hangi cihazlara gelecek? Güncelleme nasıl yapılır?

Google sonunda Android O olarak bilinen en yeni mobil işletim sisteminin Android 8.0 Oreo olarak adlandırıldığını doğruladı. Yeni sürüm Pazartesi günü, güneş tutulmasıyla çakışan bir basın etkinliğiyle açıklandı. Ayrıca Kaliforniya'nın Mountain View şehrindeki Google genel merkezinde yeni bir Oreo temalı heykelin örtüsü kaldırılmış durumda.

Android 8.0 Oreo artık Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel, Pixel XL, Pixel C ve Nexus Player gibi belirli Google markalı cihazlar için kullanılabilir. Yeni yazılımı yüklemek isteyen kullanıcılar, Android Beta Program sayfasında oturum açarak ve cihazlarını güncelleme için kaydederek bunu yapabilirler. Bunun dışında Android 8.0 Oreo'yu manuel olarak yüklemek için sistem imajlarını indirmek de mümkün.

Project Treble ile Android Oreo daha hızlı yayılacak

Google markalı cihazlara ek olarak Essential, General Mobile, HMD Global tarafından üretilen Nokia telefonlar, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung, Sharp ve Sony gibi Android partnerleri yakında cihazlarını Android Oreo'ya güncellemeye başlayacak.

Ayrıca Bkz.Android Oreo ve Android Nougat arasındaki görsel farklılıklar
    Techcrunch tarafından güncellemeyi alması muhtemel akıllı telefonların bir listesi yayınlandı. Cihazların çoğu için belirli bir tarih yok ancak Android Oreo alması planlanan telefonlar arasında BlackBerry KeyONE, HTC U11, LG V30, OnePlus 3, 3T ve 5, Sony Xperia X, XZ ve XA yer alıyor. Ayrıca S8 ve Note 8 gibi Samsung amiral gemileri de Android Oreo'ya sahip olacak. 

Öte yandan Google Mayıs ayında düzenlediği I/O konferansında, akıllı telefon üreticilerinin Android güncellemelerini cihazlarına çok daha hızlı bir şekilde göndermelerini sağlayacak "Project Treble" isimli bir girişimden bahsetmişti. Şirket asıl Android sürümünü, üreticilerin kendi cihazlarına ekledikleri arayüzden ayırarak cihazların daha hızlı bir şekilde güncelleme almasını sağlayacak.

• Konudaki yorumlar cok komik :D adam demiski uretici guncelleme vermek zorunda degil o zaman kim giapatacak bu aciklari manavci mehmetmi :D biride demiski onlarca rom var gidip kurun istediginizi herkesi kendiyle karistirmis bunu diyen adam gitsin bakkala desin ki ahmet abi telefonuna bi rom atta goreyim desin bakalim herkes icin o kadar kolaymi rom atmak. Rom at diyenlerin coguda telefonu brick edip servise yolluyor. Kardes biz bu cihazlari hayat kolaylastirsin diye aliyoruz eger sen bu kadar yazilim merakin varsa git windows phone al markette olmayan uygulamari portla kullan hem zevk alirsin :)
  • Projeci Treble Android O ön yüklü cihazlar ile gelecek. Yani şu an kullanılan hiç bir cihaz, Pixel ve bazı Google telefonları hariç, Project Treble nimetlerinden yararlanamayacak.

• S7? Bunlar üvey evlat mı? Özgür platform tabii güncelleme vermiyorlar doğru ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonla haşır neşir ,bilen arkadaşlara sormak gerekirse ;

Şu anda nougat yüklü telefonda ve hiçbir şikayetim yok , memnunum kısaca .Şu halde bu yeni sürümü diyelim ki edindim , ne gibi bir etkisi olur ki?
    Çünkü bazen yeni romlar için telefonun donanımı zayıf kalabiliyor ,şu halde niye yenisini yükleyip kasılsın ki ?
    Yeni sürümü reddetme imkanı var mıdır? Teşekkürler.

• bende lg g4 var ve nougat gelmedi bana ayıp değil mi güzel kardeşim

• Güncelleme alamayan arkadaşlar görüyorum ve üzülüyorum. Yani sanki Ios gibi davranıyorsunuz. Arkadaşlar 4 yıl önceki telefonlar için harika Android 7 romlar mevcut. Çeşit çeşit hemde, istediğinizi kurabileceğiniz. Samsung 5.1 vermiş bırakmış. Siz 7 yükleyin. Anlamıyorum Android işte bu nasıl bilmiyorsunuz. Hani zaten Sony ve Htc dışında adam gibi üretici arayüzü yok. Zaten onlar da satmıyor pek. Samsung arayüzü mü kullanmak istiyorsunuz? O zaman bekleyin durun.

• s7 tabiki alacak oreo yu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    yüklemezsen reddetmiş olursun zaten, planlı eskitme amaçlı telefonu kasma olabilir dediğin gibi, artısı nedir dersen; güvenlik açıkları yeni sürümde her zaman daha az olur
  • Lollipop tan sonra hepsi aynı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu tur haberlere muhatap olmamak için ios alınır..

• Bence süte banıp güncelleyin daha iyi oluyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

yüklemezsen reddetmiş olursun zaten, planlı eskitme amaçlı telefonu kasma olabilir dediğin gibi, artısı nedir dersen; güvenlik açıkları yeni sürümde her zaman daha az olur

Güvenlik tarafını hiç düşünmemiştim, cevapladığınız için teşekkür ederim.

• sony xa, xa ultra icin iddia deniyor... almama ihtimali daha yuksek

• gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Nexus 4 kullanıyorum Android 7.1.2 son sürümdeyim . 5 yıllık telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: savkar

Lollipop tan sonra hepsi aynı.

Aynen ya bende bı değişiklik göremiyorum. Resmen 6.1 ve 6.2 gibi nougat ve oreo. Ben mi çok devrimsel yenilik bekliyorum yoksa Android mi gelişmeyi yavaşlattı.

• Galaxy S3 ümde 7.1.2 kullanıyorum HWC2 nin gelmesiyle beraber bozulan HWC baya sorun yarattı modderlara.Büyük ihtimal Oreo da gelecek ama bir çok sorun devam edicek.Sam based kit kat portlarında kalmak veya stok jelly bean romlarda kalmak daha mantıklı.

• Şu üretici güncelleme vermek zorunda değil komik bir cümle, satarken iyi mi peki

yada diğer bir arkadaş da bir sürü rom var demiş etrafta, ya arkadaş her android kullanıcısı fantezi aramıyo ki nedir bu custom aşkınız

Resmi rom neyse onu kullanırım, macera aramıyom akıllı telefonda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Treble için biraz geç kaldılar sanki. Google bu güncelleme muhabbetinde çok daha önce adım atmalıydı.

ROM kurun diyorsunuz da herkes Android'i sizin kadar detaylı bilemez. ROM kurma olayı çok da basit bir iş değil ve bu cihazın kullanan herkes 20 küsür yaşlarında bilgisayar kurtları değil. Bu noktayı ıskalıyorsunuz. Cihazı garanti dışı bırakmasını geçtim, belli bir bilgi birikimi, araştırma, uğraş gerektiriyor. Bunu herkesten bekleyemezsiniz.

Üst sınıf bir çok model, güncelleme için aylarca bekliyor ki bu sırada diğer Android geliyor, sonrasında güncellemelerden mahrum bırakılıyor. Ben bunu etik bulmuyorum...

• savkar kullanıcısına yanıt
    andy rubin etkisi
  • Konudaki yorumlar cok komik :D adam demiski uretici guncelleme vermek zorunda degil o zaman kim giapatacak bu aciklari manavci mehmetmi :D biride demiski onlarca rom var gidip kurun istediginizi herkesi kendiyle karistirmis bunu diyen adam gitsin bakkala desin ki ahmet abi telefonuna bi rom atta goreyim desin bakalim herkes icin o kadar kolaymi rom atmak. Rom at diyenlerin coguda telefonu brick edip servise yolluyor. Kardes biz bu cihazlari hayat kolaylastirsin diye aliyoruz eger sen bu kadar yazilim merakin varsa git windows phone al markette olmayan uygulamari portla kullan hem zevk alirsin :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.