Şimdi Ara

android platformu için oyun yaratmak? (Soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Arkadaşlar. Şu an'a kadar zamanım yoktu sadece düşünerek, projeler tasarlayak ayırabildim vaktimi fakat şimdi zamanım var. Oyunlardan bir tanesi 2d, diğeri 3d. Ben bu oyunları oluşturmak istiyorum... ASIL KISMA GELDİk, Şimdi bana bir yol gösterin, deyin ki;" önce şu dili öğreneceksin, sonra gidip şu oyun motorunu öğreneceksin, şu ide'yi kullanacaksın, bunların eğitimini şu sürede tamamlarsın, oyunlarını muhtemelen şu zaman aralıklarında nihayete vardırırsın"

Not: temel java bilgim var.

şimdiden değerli fikir ve önerileriniz için teşekkür ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecnolog21 -- 19 Ocak 2021; 21:9:27 >

• 2d oyun için cocos2dx i öneririm. Öğrenmen gereken dil c++ yada script dili kullanacağım diyorsan lua ve javascript desteği var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • c# a bak javayla benzerdir zaten ordan unity ye geç
  • Ilk defa başlıyorsan uyarıyı veriyim

Ben yıllardır programla tasarımla ugraşan adamı deli etti. O kadar kanserdir oyun geliştirmek tabi yapıcağın oyunun büyüklügüne görede değişebilir

Ama her detayı düşünmek insani deli edebiliyor. Her ufak detayın hesaplanması programlanması vs. gerekiyor

Oyun Motoru olarak Unity kullanabilirsin C# ile yazarsın motor olarak tüm platformlara port etme grafik gibi şeyler sağlıyor tabi kullanmak kullanıcının yeteneğinde

Photoshopla Spriteları halledersin menünün logolarını butonları vs. Oyuna göre değişirse belki arkaplan çizimleri

Blender ile 3D Modelleri animasyonları yapabilirsin

Youtubeda binlerce video mevcut. Başarılar pes etme hemen en az 6 ayını gömebilirsin. İlk oyunları çıkarmak zordur.
  • EDİT: Zafer'in dediği gibi Unity'deki JS ile normal JS farklı.

Bence Unity 2D ve/ya 3D öğrenip, Javascript ile yapmak daha uygun olabilir. C# yerine JS daha kolay. JS'de sınıf/nesne olayını çözdün mü bir şey kalmıyor. Mantık olarak C# Java'ya daha yakın ama çetrefilli yerleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali2255 -- 22 Ocak 2017; 15:48:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali2255

Bence Unity 2D ve/ya 3D öğrenip, Javascript ile yapmak daha uygun olabilir. C# yerine JS daha kolay. JS'de sınıf/nesne olayını çözdün mü bir şey kalmıyor. Mantık olarak C# Java'ya daha yakın ama çetrefilli yerleri var.

C# Unity dışındada kullanabilirsin ama JS Gereksiz
  • JS Web geliştirmede, bir çok yerde scripting dili olarak, yeni nesil Windows uygulamalarında bile kullanılıyor. Bir çok oyun motorunun scripting dili JS. WebGL dili JS.

Gereksiz değil. Hele oyun işiyle uğraşıyorsan C#'dan daha iyi. (XNA kullanmıyorsan tabi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali2255 -- 22 Ocak 2017; 13:11:4 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali2255

JS Web geliştirmede, bir çok yerde scripting dili olarak, yeni nesil Windows uygulamalarında bile kullanılıyor. Bir çok oyun motorunun scripting dili JS. WebGL dili JS.

Gereksiz değil. Hele oyun işiyle uğraşıyorsan C#'dan daha iyi. (XNA kullanmıyorsan tabi.)

Unity deki javascriptle normal javascript pek bir alakası yok ama.

Bu yüzden Unity Javascript ine Unityscript diyen çok var.

Ve bir çok kişinin experience paylaşıyorum C# Unityscript ten daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 22 Ocak 2017; 14:10:4 >
  • Doğru söylüyorsun. Onu bilmiyordum. Teşekkürler.

• hocalarım önerileriniz çok teşekkürler. fakat ben java'yı öğrenme konusunda daha çok istekliyim. temel java bilgim var ve sevdim javayı.. üzerine gitmek istiyorum.. peki sadce dil bilerek oyun yazılmaz mı, illa oyun motoru da mı lazım? oyun motoru sadece kolaylaştırıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecnolog21

hocalarım önerileriniz çok teşekkürler. fakat ben java'yı öğrenme konusunda daha çok istekliyim. temel java bilgim var ve sevdim javayı.. üzerine gitmek istiyorum.. peki sadce dil bilerek oyun yazılmaz mı, illa oyun motoru da mı lazım? oyun motoru sadece kolaylaştırıyor mu ?

Yazılır ama ileri seviye bir oyun yapmak daha zor olur. Java ile c# arasında çok fark yok zaten.

• 1 Dili öğrendikten sonra başka dilleri öğrenmek aşırı basit. Önemli olan programlama mantığını kavramak.
  • quote:

hocalarım önerileriniz çok teşekkürler. fakat ben java'yı öğrenme konusunda daha çok istekliyim. temel java bilgim var ve sevdim javayı.. üzerine gitmek istiyorum.. peki sadce dil bilerek oyun yazılmaz mı, illa oyun motoru da mı lazım? oyun motoru sadece kolaylaştırıyor mu ?

Merhabalar,

java üzerinden gitmek isterseniz LibGDX frameworkunu kullanabilirsiniz. Hiçbir oyun motoru veya kütüphanesi kullanmadan oyun geliştirmek başlangıç için çok zorlayıcı olur, üstelik yüksek ihtimalle sizi tatmin edecek bir sonuca ulasamazsiniz.

Düşünün, bir kareyi ekrana cizdirdiniz, fakat herseyi sıfırdan yazdığınızdan dolayı sadece o karenin fiziklerine binlerce satır kod yazacaksınız. Bunu başarabilmek için ciddi bir matematik bilgisine de ihtiyacınız var...

Fakat bir kütüphane kullandığınızı düşünün (java için libgdx ideal), sizin için ağır fizik hesaplarını yapan sınıflar mevcut (yani hazır yazılmış kodları kullanacaksınız), bunlar sayesinde takılmadan oyunuzu yapmaya odaklanabilirsiniz.

Libgdx i kullanabilmeniz için temel java ve nesne yönelimli programlamaya hakim olmalısınız...

• Hayal dünyanda oynadığın oyunu sıkılıp eledin ha:) O kadar kafaya taktığına göre baya heveslisin.Bence unity ile başla çünkü en çok kaynak ve video ders olan motor bu.Unity programının arayüzünü çözmen 2-3 ay ve unity nin resmi tutoriallerinin hepsini bitirmende 1-2 ay alır.Programlamayı unity ile birlikte öğrenirsin.Bunların sonunda artık kafanda canlandırdığın şeyleri az çok yapacak duruma gelirsin biraz uğraştırsada.Gerisi senin yaratıcı düşünmene kalmış gelsin need for speed fifa pes gta :)
  • hocam eğitim satın alacam, kursa kayıt olacam ama hala karar vermiş değilim.. java diyen de çok unity + C# diyen de... hangisi... karar verip başlamak istiyorum bian önce.... muhtemelen javaya başlarım fakat hala emin değilim... java mı ? c# mı ? ... hangisi sizce
  • Amatörsen Unity ve C# çok işine yarar. Amatör olsan bile grafik biliyorsan inanılmaz bir şeyler çıkarabilirsin
  • peki udemy'den kurs satın alarak istenilen düzeye ulabilir miyiz acaba? . yoksa illa online kurs mu alacaz veya atölye kursları ?
  • quote:

peki udemy'den kurs satın alarak istenilen düzeye ulabilir miyiz acaba? . yoksa illa online kurs mu alacaz veya atölye kursları ?

Ben 1 kere kursa gitmedim tamamen ilgiden internetten araştırarak öğrendim. Yani sana kurs tavsiye edemem çünkü kendim gitmedim.
  • tecnolog21 T kullanıcısına yanıt
    Ingilizce varmı

• nowo kullanıcısına yanıt
    hocam ingilizce kaynak tarayacak kadar yok. ama google translatenin son güncellemesinden sonra o konuda sorun olmaz diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.