Şimdi Ara

Android telefonlarda yaşanan sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
67.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bir adnroid'li telefon aldım. Huawei Ideos X5. *123#4# *123#17# gibi sorgulamaları yapamayıp "Bağlantı sorunu veya geçersiz MMI kodu" hatası verdiğini farkettim. Bu Android'in genel problemi sanırım.

Bu forumda Andorid'li telefon kullanan birçok ön ödemeli vodafone'lu vardır. Bu sorunu bir tek ben mi yaşıyorum? Bu soruna bir çare bulabilen var mı?

• 2 vodafone hattımdan birincisi bu hatayı veriyor diğeri normal sorgulama yapıyor. Hatla veya sim kartla ilgili olduğunu düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

2 vodafone hattımdan birincisi bu hatayı veriyor diğeri normal sorgulama yapıyor. Hatla veya sim kartla ilgili olduğunu düşünüyorum

Aynı telefonla mı deniyorsunuz? Telefonun marka ve modeli nedir acaba? Bir de SIM kartlar aynı mı? Farklıysa hangi tür SIM kartta çalışıyor?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

quote:

2 vodafone hattımdan birincisi bu hatayı veriyor diğeri normal sorgulama yapıyor. Hatla veya sim kartla ilgili olduğunu düşünüyorum

Aynı telefonla mı deniyorsunuz? Telefonun marka ve modeli nedir acaba? Bir de SIM kartlar aynı mı? Farklıysa hangi tür SIM kartta çalışıyor?

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    evet aynı telefon ama androidli değil imzadaki wm 6 sistemli bir telefon. yani androidi kast etmeden genel bir cevap vermek istedim.

• quote:

evet aynı telefon ama androidli değil imzadaki wm 6 sistemli bir telefon. yani androidi kast etmeden genel bir cevap vermek istedim.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle Android li telefonlarda olan bir sorun, aynı sorunu bende yaşıyorum, Turkcell'de iken sorgulamlar *___*__# şeklinde olduğu için sorun olmuyordu. Vodafone'da ise *___#__# şeklinde olduğu için sorun oluyor. Sebebi Android işletim sisteminin # den sonraki karakterleri görememesiymiş sanırım. Yapılacak birşey yokmuş.

Vodafone'a mail attım sizde Turkcell gibi yapın diye ama ilgilenen yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazymecheng

Kesinlikle Android li telefonlarda olan bir sorun, aynı sorunu bende yaşıyorum, Turkcell'de iken sorgulamlar *___*__# şeklinde olduğu için sorun olmuyordu. Vodafone'da ise *___#__# şeklinde olduğu için sorun oluyor. Sebebi Android işletim sisteminin # den sonraki karakterleri görememesiymiş sanırım. Yapılacak birşey yokmuş.

Vodafone'a mail attım sizde Turkcell gibi yapın diye ama ilgilenen yok.

Alıntıları Göster
    Vodafone a mail atın ilgilenip düzeltiyorlar. Benimkini düzeltiler.

• ben de mail attim ama SMS ile alternatif onerdiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu sorunu bazen ben de yasiyorum ama surekli olmuyor 5 sorgulamadan birinde veriyor hatayi. genc tarife kullandigim icin *456#1116# kodunu kullaniyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

bu sorunu bazen ben de yasiyorum ama surekli olmuyor 5 sorgulamadan birinde veriyor hatayi. genc tarife kullandigim icin *456#1116# kodunu kullaniyorum ben.

Telefonunuz nedir? Aynı (*456#1116#) sorguyu 5 defa girdiğinizde 4 tanesinde hatasız sonuç dönüyor mu? Bende sadece *123# düzgün çalışıyor, diğer sorguların hiçbirisi çalışmıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

bu sorunu bazen ben de yasiyorum ama surekli olmuyor 5 sorgulamadan birinde veriyor hatayi. genc tarife kullandigim icin *456#1116# kodunu kullaniyorum ben.

Telefonunuz nedir? Aynı (*456#1116#) sorguyu 5 defa girdiğinizde 4 tanesinde hatasız sonuç dönüyor mu? Bende sadece *123# düzgün çalışıyor, diğer sorguların hiçbirisi çalışmıyor.

LG P503 kullanıyorum androidmeda nickli dh üyesinin düzenlediği 2.2 antitrkcll rom kurulu. Genelde 5 sorgulamanın 4 ünde yanıt alıyorum ama bazen tüm gün hata verdiği oluyor.

birde telefondan internete bağlıyken hep hata veriyor hiç yanıt alamadım sorgulamadan (sadece 2g modunda kullanıyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Ben de mail attım ama laftan anlamayan ilgisiz bir müşteri temsilcisi aradı. Sadece *123#4# için SMS gönderme alternatifini verdi. Diğerleri için telefonunuzda sorun deyip kestirip attı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Ben de mail attım ama laftan anlamayan ilgisiz bir müşteri temsilcisi aradı. Sadece *123#4# için SMS gönderme alternatifini verdi. Diğerleri için telefonunuzda sorun deyip kestirip attı.

Alıntıları Göster
    ben de genç tarife kullanıyorum. *456#1116# çalışıyor. hatta sadece bir kez hata aldım bunda sanırım. ama *123*4# ve *123*17# çalışmıyor. tel wildfire s. freezone kampanyasından gelen dakikalar ve mbları kontrol edemiyorum aradığımda bana faturalılar o kısayolları kullanamıyor dedi eleman

• quote:

Orijinalden alıntı: sinergy

ben de genç tarife kullanıyorum. *456#1116# çalışıyor. hatta sadece bir kez hata aldım bunda sanırım. ama *123*4# ve *123*17# çalışmıyor. tel wildfire s. freezone kampanyasından gelen dakikalar ve mbları kontrol edemiyorum aradığımda bana faturalılar o kısayolları kullanamıyor dedi eleman

Alıntıları Göster
    Bu sorunun vodafone'la ilgili olması çok mantıklı gibi gelmiyor bana. Nedeni ise *123# yazdığımda USSD sorgulanıyor gibi bir mesaj çıkıyor ve operatöre soruyor. Ama *123#17# yaptığımda anında hata mesajı çıkıyor. Yani operatöre hiç sormadan hata mesajını yazıyor. Benim telefonun firmware'iyle alakalı birşeymiş gibime geliyor. Keşke vodafone *123#17# den *123*17#'ye dönüş yapsa, Android'li hayat daha kolay olurdu.

• quote:

Bu sorunun vodafone'la ilgili olması çok mantıklı gibi gelmiyor bana. Nedeni ise *123# yazdığımda USSD sorgulanıyor gibi bir mesaj çıkıyor ve operatöre soruyor. Ama *123#17# yaptığımda anında hata mesajı çıkıyor. Yani operatöre hiç sormadan hata mesajını yazıyor. Benim telefonun firmware'iyle alakalı birşeymiş gibime geliyor. Keşke vodafone *123#17# den *123*17#'ye dönüş yapsa, Android'li hayat daha kolay olurdu.

ya arkadaşım dedikya Android in yazılımsal bir sorunu Vodafone ile alakası yok.

Android işletim sistemi # den sonraki karakteri hiç görmüyor ve direkt hata veriyor.

*123#17# yi gerçekleştirmeden hata veriyor.

Turkcell de ise *123*17# şeklinde olduğu için sorun olmuyor * dan sonraki karakterleri görüyor.

Vodafone'dan tek isteğimiz # yerine Turkcell deki gibi * getirmesi.

• quote:

quote:

Android işletim sistemi # den sonraki karakteri hiç görmüyor ve direkt hata veriyor.

Turkcell de ise *123*17# şeklinde olduğu için sorun olmuyor * dan sonraki karakterleri görüyor.

iyi de bazıları *123#1116# çalışıyor diyor. Bunlar android'de nasıl çalışıyor peki?

• quote:

quote:

quote:

iyi de bazıları *123#1116# çalışıyor diyor. Bunlar android'de nasıl çalışıyor peki?

Alıntıları Göster
    Benimki Android 2.1 Eclair sürümü iken bazen *123#17# v.b. çalışıyordu ama bazen çalışıyor bazende çalışmıyordu. Android 2.3 e geçince hiç çalışmaz oldu. Kuzenimde de Android 2.2 var o da Genç Avantaj dakika sorgulaması yapamıyor.

• bu arada bende sorgulama yapıyor. MMI kodu sorgulanıyor diyor sonra ekrana bu servisi görüntüleme yetkiniz yok diyor. sizdeki durumu bilmiyorum ancak bana bendeki sorun vdfonedanmış gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinergy

bu arada bende sorgulama yapıyor. MMI kodu sorgulanıyor diyor sonra ekrana bu servisi görüntüleme yetkiniz yok diyor. sizdeki durumu bilmiyorum ancak bana bendeki sorun vdfonedanmış gibime geliyor.
    bendede galaxy ace var aynı sorunu yaşıyorum yapacak birşey bulamadım *123#4#'ün yerine 7506 mı ne var oraya mesaj atarak yapmaya başladım bu telefona geçince
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

bendede galaxy ace var aynı sorunu yaşıyorum yapacak birşey bulamadım *123#4#'ün yerine 7506 mı ne var oraya mesaj atarak yapmaya başladım bu telefona geçince

Keşke *123#17# yerine de SMS'le cevap alabilsek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oys14

Keşke *123#17# yerine de SMS'le cevap alabilsek.

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarı ile arkadaşlar sesli sorgu olması gerekiyor benmi yalnışım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.