|
Anestezi Açıköğretim Bölümü
Anestezi bölümü, cerrahi müdahaleler sırasında hastalara ağrı kesici ilaçlar ve diğer tıbbi müdahaleleri uygulayan bir tıp uzmanlığı alanıdır. Türkiye'de anestezi bölümü eğitimi yalnızca üniversitelerin tıp fakültelerinde verilmekte olup, açıköğretim seçeneği mevcut değildir.
Ancak, anestezi alanında lisansüstü eğitim almak isteyenler için açıköğretim seçenekleri mevcuttur. Örneğin, bazı üniversiteler anesteziyoloji ve reanimasyon alanında yüksek lisans programları sunmaktadır.
Eğer anestezi bölümü eğitimi almakla ilgileniyorsanız, üniversitelerin tıp fakültelerine başvurmanız gerekmektedir. Tıp fakültesi eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, anesteziyoloji ve reanimasyon asistanlığı programına başvurabilirsiniz. Bu programı başarıyla tamamladıktan sonra anestezi uzmanı unvanını alabilirsiniz.
Anestezi alanında açıköğretim seçeneği olmamasının nedeni, bu alanın uygulamalı bir uzmanlık gerektirmesidir. Hastalara anestezi uygulamak için, ameliyathane ortamında uygulamalı eğitim ve deneyime ihtiyaç vardır.