Şimdi Ara

Anfi Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bigisayarda kullanmak üzere kendi anfimi yapmak istiyorum.Çok yüksek wattlı olmasına gerek yok bana devre olarak ne önerebilirsiniz?Baskı devresi de olusa iyi olur tabi.(Birde bana maliyeti ne olur?)

• Ucuz kaliteli kolay bir çözüm olarak TA8210 entegresiyle yapılmış bişeyler öneririm. Bunu direkt bilgisayardan da besleyebilirsin. 2,5 lira gibi bir fiyatı var. 22W+22W çıkışı var (%10 thd ve 14,4 voltta) 12 voltta 16W+16W %4-5 thd olarak çalıştırabilirsin. Watt değeri benim için yeterli, dandik araba hoparlörleri (üstünde 500 W yazıyor!!) buna anca dayanabiliyor zaten. Thd'nin yüksekliği hikaye yav, çok düşük thd'li amplilerin farkını anlamak için zaten çok kaliteli hoparlörlere dünya kadar para koymak lazım.

Buna bir de tda1524 (3 lira) ile bir preamplifikatör yaparsan ballı kaymak olur. Ama bu dip gürültüsünü arttıracaktır.
  • ucuz olsun 4 veya 2 yeya 2+1 çıkışlımı olsun diyorsun en iyisi bence tda1554 entegre çok ucuz ama bira ısınma sorunu var iyi bir soğutucuyla halledersin 4 çıkışlı olarak 4x11 iki çıkışlı olarak 2x22 watt lık bir çıkışı var saygılar..
  • bu verdiğiniz değerler rms mi pmpo fln mı fiyatına göre iyi iş yapıyolar sanırım
  • arkadaşım bilgisayardan beslersin diyorsunda o 22+22 watt amfi ani yükte bilgisayarda kitlenme yapabilir.

yaklaşık 60 watt ceker ani yükte ki kaliteli bi power ı bile zorlar. mesela oyun oynarken hem işlemci ve diger donanımalr yüklenecek birde mesela oyunda bomba atıyorsun ani bi bassta maksimum akım cekeceginden. reset ada kitlenme yapabilir.

arkadaş sese fazla istemiyor . 10 ytl ye hoparlorsüz yapabilirsin. hoparlörün varsa yap derim ama yoksa onalrda maliyei yükseltir . onun yerine piyasada iyi denecek cihazlar var. ben mesela minton aldım cihazın herşeyini biliyorm ayrıca 5+1 ve ayrıca uzaktan kumandalı. bunu yapmaya calışsam 200 ytl tutar ben 75 e aldım. evi büyütünce kendim yapacaım. 300 rms subwoofer sp-dif giriş rf uydu hoparlör 7 x 100 plexi hop. hatta koltugu bass ın kutusundan yapayım diyorum ama akustik hesaplamalar da var. bide 60 " plazma caktınmıydı müstakil bi dag evinde . cok ütopik mi oldu ne

kabinler varsa yap diyorum. yoksa hiç ugraşma. git hazır al. daha mantıklı. ama zevk işi kendin yap.

• Ben de zaten ne çekiyorsam MİNTON dan çekiyorum.Zamanında 40 ytl ye 2+1 aldım.Kafasına göre çalışıyor bazen sol hoparlör çalışmıyor falan.Bass ıda bana yeterli gelmiyor.Ben onun kabinine adam gibi bir anfi yapıp takıyım diyorum.

Bana devre önerebilecek olan yok mu?Kendi deneyip yaptığı devrelerden falan???????
  • ben kullanıyorum şu an. devresini bulup hemen yollayacağım sana merak etme. Yalnız ben kulaklık için kullanıyorum. Philips SBC HP200 için. Sen devre üstünde biraz modifikasyona gideceksin sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 8 Ağustos 2006; 11:59:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    SUBWOOFER TAVSİYESİ....
    20 yıl önce açıldı
    Stereo amfi önerisi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada 10W'lık amfi var. İşini görür mü bilmiyorum ama...

http://img113.imageshack.us/my.php?image=10wamfiux3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 8 Ağustos 2006; 12:59:11 >
  • kardeş sen mintonun içini ac bi elemanları kontrol et entegrelerin üzeridne ne yazıyor ona bak. bass yeterli gelmiyor diyorsun. demek bi bass hoparlor alacaksın ? sen bize deger söyle mesela kac metre kare alanda dinelyeceksin . kac watt lık istiyorsun amfisini ona göre sana yardımcı olalım. ve en önelisi ne kadar yüksek ses seni tatmin eder orasını bilmiyorum.

ama bak öneri olarak sana önerebilecegim şu var :

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/1585/tda2052.pdf

+- 25 volt beslemede 40watt rahat alabilirsin. ayrıca mute ve stand-by özelliğide var.

maliyeti 10 ytl falandır. elindeki mintonun içinde tahminen tda 2030 falan vardır ki bunu besleyen trafo 16 voltluktur filtreden 20-22 volt gibi cıkar ve +- dir tahminimce o mintonun içindeki trafoyu kullanabilirisn.
    ama o hoparlörleri patlatır. ayrıca o trafo yetersiz gelebilir ve basslarda bogulmaya neden olur . bundan 2 tane yaparsın birde aşagıda verecegim devreyi bass amfi yaparsan iyi olur. 100 watt diyor ama 70 watt bile verebileceginden emin degilim.

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/1057/tda7294.pdf

bunun beslemeside 32 +- trafo ile işini görür.

• TDA7294 çok dehşet bir entegredir.piyasada mosfet olarak bilinirben 100 watta yakın bir değer vereceğine inanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 9 Ağustos 2006; 0:01:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: why_living

kardeş sen mintonun içini ac bi elemanları kontrol et entegrelerin üzeridne ne yazıyor ona bak. bass yeterli gelmiyor diyorsun. demek bi bass hoparlor alacaksın ? sen bize deger söyle mesela kac metre kare alanda dinelyeceksin . kac watt lık istiyorsun amfisini ona göre sana yardımcı olalım. ve en önelisi ne kadar yüksek ses seni tatmin eder orasını bilmiyorum.

ama bak öneri olarak sana önerebilecegim şu var :

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/1585/tda2052.pdf

+- 25 volt beslemede 40watt rahat alabilirsin. ayrıca mute ve stand-by özelliğide var.

maliyeti 10 ytl falandır. elindeki mintonun içinde tahminen tda 2030 falan vardır ki bunu besleyen trafo 16 voltluktur filtreden 20-22 volt gibi cıkar ve +- dir tahminimce o mintonun içindeki trafoyu kullanabilirisn.
    ama o hoparlörleri patlatır. ayrıca o trafo yetersiz gelebilir ve basslarda bogulmaya neden olur . bundan 2 tane yaparsın birde aşagıda verecegim devreyi bass amfi yaparsan iyi olur. 100 watt diyor ama 70 watt bile verebileceginden emin degilim.

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/1057/tda7294.pdf

bunun beslemeside 32 +- trafo ile işini görür.

Bilgisayar saolonun bir köşesinde duruyor,salon yaklaşık 20 metrekare.Minton ses sisteminin sadece dış kutularını kullanmak istiyorum yani trafosunu,hoparlörleri hepsini sökücem ama yapmışken adam gibi bir anfi yapıyım diyorum.10 ytl bu iş için az değil mi?

• 7294'ün high efficiency PCB'sinden yaparsanız 110W 4ohm ve %1 THD ile oldukça kaliteli ses verir. Beslemesinin kaliteli olması koşuluyla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

7294'ün high efficiency PCB'sinden yaparsanız 110W 4ohm ve %1 THD ile oldukça kaliteli ses verir. Beslemesinin kaliteli olması koşuluyla...

Bahsettiğin devre bu mu?

Anfi Önerisi

Benim ses sistemleri konusunda fazla bilgim yok.Elektronik konusunda kendime güveniyorum ama dediğim gibi daha önceden hiç anfi yapmadım.Kafama takılan bir kaç soru var beni mazur görün...

1-Devrede 1 tane hoparlör çıkışı var buraya subwoofer mı takılıyor?
    2-Eğer subwoofer oraya bağlanıyorsa diğer 2 hoparlörü nereye takıcam?
    3-Devrenin ses,bass ayarı nasıl olucak?

• Şimdi TDA 7294, sadece subwoofer amplisi olacak. Diğer 2 hoperlör için de 2x50W herhangi bir entegre kullanabilirsin. Sen Minton kutusunu kullanacağım diyorsun. 110W, mintonun içindeki woofere çok gelebilir. Bence bir bak. Kaç watttlık woofer ve kaç wattlık uydu var? Ampliyi ona göre yapmalısın. İkinci yapılması gereken de stereo sesten subwoofer kanalı ve geri kalan frekans kanalını oluşturması gereken bir devrecik. Devrecik diyorum, basit çünkü. Tahmiinen mintonunda 25W bir woofer, 5W da uydu vardır. Açıkçası bunu sürmek için TDA 7370 kullanılabilir. 12V oto amplisidir. 4 çıkışlıdır; iki çıkışı köprülenebilir. Yani 2 stereo bir de woofer çıkışı elde edilebilir. Ama daha yüksek ise farklı bir entegre bakılabilir...

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Şimdi TDA 7294, sadece subwoofer amplisi olacak. Diğer 2 hoperlör için de 2x50W herhangi bir entegre kullanabilirsin. Sen Minton kutusunu kullanacağım diyorsun. 110W, mintonun içindeki woofere çok gelebilir. Bence bir bak. Kaç watttlık woofer ve kaç wattlık uydu var? Ampliyi ona göre yapmalısın. İkinci yapılması gereken de stereo sesten subwoofer kanalı ve geri kalan frekans kanalını oluşturması gereken bir devrecik. Devrecik diyorum, basit çünkü. Tahmiinen mintonunda 25W bir woofer, 5W da uydu vardır. Açıkçası bunu sürmek için TDA 7370 kullanılabilir. 12V oto amplisidir. 4 çıkışlıdır; iki çıkışı köprülenebilir. Yani 2 stereo bir de woofer çıkışı elde edilebilir. Ama daha yüksek ise farklı bir entegre bakılabilir...

Kolay gelsin

Benim mintonu söktüm.İçinde 12v x 2ac 0,83A trafo var.Arkada soğutucuya bağlanmış 2 tane tda2030 1 tane de tda2030a var.İnternettende özelliklerini araştırdım;

22W Subwoofer + 2x5W Kolonlar

http://www.ideefixe.com/Bilgisayar/tanim.asp?sid=JHTC2O7O20114TVI1Y8Z

Şimdi ben bu subwoofer a anfi yapıp taksam şimdiki performansının üzerine çıkarabilir miyim?Yoksa yeni bir subwoofer mı almalıyım?TDA7294 e göre subwoofer birde 2 tane hoparlör alsam bana ne kadara patlar?

• Az önce bir şey dikkatimi çekti pcb de kutupsuz olarak gösterilen kondansatörlerin yerine elektrolitik kondansatör takmışlar.Bunun olumsuz bir etkisi söz konusu olabilir mi?(Nerden de aldık bu MİNTON'u )

Birde kafama takılan bir şey var madem anfi devrelerine subwoofer takılıyor niye bazı devrelerde bu devreden 2 tane yapın diyor?
  • hocam sen eğer tda7294 yaparsan o mintonun içine bir kere kolay kolay oturtamazsın.
    devre artı trafo baya yer kaplayacaktır.
    ikincisi 22 wattlık woofer hiç bi işe yaramaz en aazından 5 dakikada havaya uçar.takacağın woofer en az 200 watt olmalı
    birde sen mintonun içindeki devreleri boşaltıp içine kendi yapacağını takacaksın sanırım eğer içindeki devreyi boşaltacaksan senin subwoofer filtresine ihtiyacın olacak
    ekstra olarak tda7294 biraz fazla ısınıyor iyi bir soğutucuyla üstesinden gelebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 9 Ağustos 2006; 21:02:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

hocam sen eğer tda7294 yaparsan o mintonun içine bir kere kolay kolay oturtamazsın.
    devre artı trafo baya yer kaplayacaktır.
    ikincisi 22 wattlık woofer hiç bi işe yaramaz en aazından 5 dakikada havaya uçar.takacağın woofer en az 200 watt olmalı
    birde sen mintonun içindeki devreleri boşaltıp içine kendi yapacağını takacaksın sanırım eğer içindeki devreyi boşaltacaksan senin subwoofer filtresine ihtiyacın olacak
    ekstra olarak tda7294 biraz fazla ısınıyor iyi bir soğutucuyla üstesinden gelebilirsin

Benim mintondan tamamen kurtulmaya karar verdim.Subwoofer a da yeni kabin alıcam..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.