Şimdi Ara

anfi,oval,mid takımı,subwoofer hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tipo için yeni bir set oluşturmak istiyorum. sistemden beklentim net berrak sesler alabilmek. normal şartlarda çevreyi çok rahatsız etmeden biraz sesi açarım diye düşünüyorum. ancak ihtiyaç duyduğum anlarda ses kalitesi bozulmadan yüksek volume lere çıkmak da isterim. bass yumuşak ve yaygın olmalı.

teyp için pioneer deh x8650 de karar kıldım.
    anfi için pioneer a6604 ve d8604 arasında kararsız kaldım. a6604 370 lira civarı, d8604 ise 650 lira civarı. aradaki fiyat farkına değer mi ? hangisini almamı tavsiye edersiniz?
    ön kapılara 1 mid takım, pandozuta ise 2 tane oval düşünüyorum. bu ikisi için 500-600 lira bütçe ayırdım. anfinin çıkış güçlerini vs dikkate alarak önerilerinizi bekliyorum.
    subwoofer için 250 lira civarı verebilirim. önerilerinizi bekliyorum.

ayrıca bass için mono anfi de gerekecek ancak onu bütçeden dolayı ya ertelemek zorundayım ya da teyp i iptal edip onun parasıyla mono anfi alabilirim. hangisini yapayım ?
    teyp al, mono anfiyi sonra alırsın derseniz mono anfi almadan 4 kanal stereo anfi (6604 ya da 8604) ile hepsini (mid-ovaller-subwoofer) beraber kullanabilir miyim? kullanamazsam 2 kanalı köprü yapıp bass için ayırsak sıkıntıya sebep olur mu? olmaz ise bass için mid takımını mı, yoksa ovalleri imi feda etmeliyim?

ankara da sistemin montajını yapacak işinin ehli güvenilir neresi vardır? benim için hayli yüksek sayılacak paraya sistemi toplayıp dandik montajlama yüzünden sistemin performansının yerlerde sürünmesi çok çok kötü olurdu.

biliyorum çok fazla soru sordum ancak ev ses sistemlerinde idare edecek derecede bilgili olsam da oto ses sistemleri benim için amerikayı yeniden keşfetmek gibi birşey. ( keşke hiç keşfedilmeseydi, ne gerek vardıysa :) ) aklımda soru işareti kalsın istemiyorum. bu kadar çok soru o yüzden.

• Fikir belirtecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekimci

Fikir belirtecek kimse yok mu?

merhaba , öncelikle bahsettiğin teybi mutlaka al kaliteli bir ana ünite olmadan bu işler olmaz , ön kapılara 16cm comp. takabilmen için ceplik almalısın 40-50 tl civarı birşey tipo larda ön hoparlörler 10cm göğüslük üzerinde oraya birşey sığdırma şansın yok , arka pandizota oval hop. tavsiye etmem gerek yok illaki hoparlör takacağım dersen 1 takım daha comp. koyabilirsin yada arka kapılarada ceplik yaptırabilirsin tercih sana kalmış pandizota koymak daha zahmetziz olur , comp olarak fiyat performans ürünü infinity 6500cx tavsiye ederim eğer bulabilirsen 6030cs şiddetle tavsiye ederim 2 ohm olduğu için beslemeside kolay olur piyasada hala elinde olan satıcılar var , stereo amfiye gelince ses kalitesi olarak bahsettiğin amfilerle hertürlü başedebilecek cadence xa,125,4 tavsiyemdir , bütçeyi fazla zorlamak istemiyorsan ilk etapta ana ünite 1 takım comp. amfi ve sub ile başla ileride istersen sisteme ekleme yapabilirsin 1 takım comp. ve mono amfi eklersen sistem tam olur , daha önceki aracımda böyle bir sistem kullanıyordum ve çok tatmin ediciydi aracım tipoydu :) tavsiyem şimdilik böyle bir sistemle başla ;

pioneer 8650
    infinity 6030cs veya 6500cx
    cadence xa,125,4
    jbl gt5-12

linkteki araç benim eski aracım video açıklama kısmında sistem özetini belirtmiştim , video bana aittir ...

https://www.youtube.com/watch?v=aZUcYpzjFPY

• quote:

Orijinalden alıntı: pascall35

quote:

Fikir belirtecek kimse yok mu?

merhaba , öncelikle bahsettiğin teybi mutlaka al kaliteli bir ana ünite olmadan bu işler olmaz , ön kapılara 16cm comp. takabilmen için ceplik almalısın 40-50 tl civarı birşey tipo larda ön hoparlörler 10cm göğüslük üzerinde oraya birşey sığdırma şansın yok , arka pandizota oval hop. tavsiye etmem gerek yok illaki hoparlör takacağım dersen 1 takım daha comp. koyabilirsin yada arka kapılarada ceplik yaptırabilirsin tercih sana kalmış pandizota koymak daha zahmetziz olur , comp olarak fiyat performans ürünü infinity 6500cx tavsiye ederim eğer bulabilirsen 6030cs şiddetle tavsiye ederim 2 ohm olduğu için beslemeside kolay olur piyasada hala elinde olan satıcılar var , stereo amfiye gelince ses kalitesi olarak bahsettiğin amfilerle hertürlü başedebilecek cadence xa,125,4 tavsiyemdir , bütçeyi fazla zorlamak istemiyorsan ilk etapta ana ünite 1 takım comp. amfi ve sub ile başla ileride istersen sisteme ekleme yapabilirsin 1 takım comp. ve mono amfi eklersen sistem tam olur , daha önceki aracımda böyle bir sistem kullanıyordum ve çok tatmin ediciydi aracım tipoydu :) tavsiyem şimdilik böyle bir sistemle başla ;

pioneer 8650
    infinity 6030cs veya 6500cx
    cadence xa,125,4
    jbl gt5-12

linkteki araç benim eski aracım video açıklama kısmında sistem özetini belirtmiştim , video bana aittir ...

https://www.youtube.com/watch?v=aZUcYpzjFPY

Alıntıları Göster
    6030cs ye baktım sadece arıkanelektronik.com diye bir sitede bulabildim ancak bu site pek güvenilir gibi gelmedi bana açıkçası. cadence xa,125,4 ü ise hiç bulamadım.
    jblgt5-12 vuruşları nasıldır? ben yumuşak vuruşlar istiyorum.

• quote:

6030cs ye baktım sadece arıkanelektronik.com diye bir sitede bulabildim ancak bu site pek güvenilir gibi gelmedi bana açıkçası. cadence xa,125,4 ü ise hiç bulamadım.

eğer güvenemiyorsan güvendiğin bir siteden 6500cx al o zaman gt-5 12 yumuşak tonlu çalar , amfi olarak bahsettiğin pioneer ı alabilirsin ..
  • quote:

quote:

eğer güvenemiyorsan güvendiğin bir siteden 6500cx al o zaman gt-5 12 yumuşak tonlu çalar , amfi olarak bahsettiğin pioneer ı alabilirsin ..

sony XS-GS1621C yi biraz araştırdım da iyi yorumlar gelmiş. 6500cx ile bir karşılaştırma yapabilmen mümkün mü acaba ?
  • quote:

quote:

quote:

sony XS-GS1621C yi biraz araştırdım da iyi yorumlar gelmiş. 6500cx ile bir karşılaştırma yapabilmen mümkün mü acaba ?

sony nin o serisi premium serisidir ve fiyatına göre muhteşem çalar , çoğu kişi dinlemediği için sony alınmaz der ama sen bakma onlara :) ezberden hertz esk al falan derler :) sony nin o serisi iyidir ama tam performans alman için dolu dolu beslemek lazım 120rms olduğu için amfi maliyeti ciddi anlamda artar , sub kullanacağın için infinity işini görür , comp. dan alt frekans beklentin olmaz ...

• D8604 alicam.özelliklerine bakıyorum ama 2ohm 4ohm güçleri filan farklı oluyormuş.kaç ohm da calistiracagimi bilmediğim içinde olur mu olmaz mı bilemedim. D8604 Sony mide yeterli gelmezmi?
  • quote:

D8604 alicam.özelliklerine bakıyorum ama 2ohm 4ohm güçleri filan farklı oluyormuş.kaç ohm da calistiracagimi bilmediğim içinde olur mu olmaz mı bilemedim. D8604 Sony mide yeterli gelmezmi?

amfiden senin birşey ayarlama gerek yok hoparlörün direnci neyse amfi ona göre güç üretir sony ve 8604 olabilir tatmin eder ...
  • quote:

quote:

D8604 alicam.özelliklerine bakıyorum ama 2ohm 4ohm güçleri filan farklı oluyormuş.kaç ohm da calistiracagimi bilmediğim içinde olur mu olmaz mı bilemedim. D8604 Sony mide yeterli gelmezmi?

amfiden senin birşey ayarlama gerek yok hoparlörün direnci neyse amfi ona göre güç üretir sony ve 8604 olabilir tatmin eder ...

her soruma cevap verdiniz teşekkür ederim. son bir sorum olacak. karar verdiğim sistem şu şekilde.

pioneer deh-x8650bt teyp
    sony XS-GS1621C comp.
    pioneer d8604
    sub için pioneer TS-W311D4 düşünüyorum ancak 400w rms gücü var. anfi bu sub için yeterli olur mu? anfide köprülü 300w çıkış gücü varmış anladığım kadarıyla.

• quote:

quote:

quote:

her soruma cevap verdiniz teşekkür ederim. son bir sorum olacak. karar verdiğim sistem şu şekilde.

pioneer deh-x8650bt teyp
    sony XS-GS1621C comp.
    pioneer d8604
    sub için pioneer TS-W311D4 düşünüyorum ancak 400w rms gücü var. anfi bu sub için yeterli olur mu? anfide köprülü 300w çıkış gücü varmış anladığım kadarıyla.

tam beslemesede yeteri kadar çaldırır , ileride mono amfi alırım dersen pioneer sub alabilirsin ama biraz sert çalar jbl daha yumuşak tonludur tercih senin ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

pioneer deh-x8650bt teyp
    sony XS-GS1621C comp.
    pioneer d8604

tam beslemesede yeteri kadar çaldırır , ileride mono amfi alırım dersen pioneer sub alabilirsin ama biraz sert çalar jbl daha yumuşak tonludur tercih senin ...

Alıntıları Göster
    siparişleri verdim bugün. umarım pişmanlık yaşamam.
    deh x9650sd (bt olmadığını sonradan fark ettim ama çok da önemli değil. tek eksiği bt sanırım)
    Sony XS-GS1621C
    PIONEER TS-W310D4
    Pioneer GM-D 8604

• hayirlisi olsun , montaji adam akilli birine yaptirin sorun olmaz , keyifle dinleyeceginizden emin olabilirsiniz , complari ceplik ile mutlaka on kapilara taktir arkaya takma gibi bir hata yapma :)
  • Yeni actigimiz yerimizde garantili her turlu ses ve goruntu sistemlerinin satis montaj islerini uygun fiyat ve kaliteli olarak yapiyoruz direk yurtdisindan ihrac eden firmanin yetkili bayisiyiz ucuz ve araci olmadan her turlu malZeme temini satisi ve montaj isleri yapiyoruz ilgilenenlere duyurulur.yerimiz ist. dudullu
  • quote:

hayirlisi olsun , montaji adam akilli birine yaptirin sorun olmaz , keyifle dinleyeceginizden emin olabilirsiniz , complari ceplik ile mutlaka on kapilara taktir arkaya takma gibi bir hata yapma :)

Teşekkürler. Arka için ilerleyen zamanlarda 1 çift oval alicam. On kapıların kesilmesi gerekecek yalnız Comp için ugrastiracak biraz.
  • quote:

quote:

hayirlisi olsun , montaji adam akilli birine yaptirin sorun olmaz , keyifle dinleyeceginizden emin olabilirsiniz , complari ceplik ile mutlaka on kapilara taktir arkaya takma gibi bir hata yapma :)

Teşekkürler. Arka için ilerleyen zamanlarda 1 çift oval alicam. On kapıların kesilmesi gerekecek yalnız Comp için ugrastiracak biraz.

kapıyı falan kesmene gerek yokki :) kapıdaki plastik ceplikleri cıkarıp yerine diğer ceplikleri takacaklar 5 tane vidaya bakar ...
  • quote:

quote:

quote:

kapıyı falan kesmene gerek yokki :) kapıdaki plastik ceplikleri cıkarıp yerine diğer ceplikleri takacaklar 5 tane vidaya bakar ...

kesilmezse ses iyi çıkmaz filan diyenler olmuştu.

• quote:

Merhaba biz yeni actik dukyani istediklerini uygun fiyatla temin ederiz istersen tum montajida uygun fiyata yapardik ancak istanbuldayiz biz ,:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukoto -- 10 Eylül 2015; 22:34:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukoto

quote:

Merhaba biz yeni actik dukyani istediklerini uygun fiyatla temin ederiz istersen tum montajida uygun fiyata yapardik ancak istanbuldayiz biz ,:)

ekibi topladım ve sadece montaj kaldı. montajı yaptıracağım yeri filan hallettim yarın sabah arabayı bırakacaktım ama madem ısrar ediyosun size geleyim. istanbul u da gezmiş olurum biraz :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufukoto

quote:

ekibi topladım ve sadece montaj kaldı. montajı yaptıracağım yeri filan hallettim yarın sabah arabayı bırakacaktım ama madem ısrar ediyosun size geleyim. istanbul u da gezmiş olurum biraz :D

:) güzel olur her zaman bekleriz.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.