merhaba arkadaslar elimde evde kullandığım 1adet hat trafolu 150 watt mikafon anfi var gayet güçlü son derece memnunum ancak anfiye suanda bir adet jbl gt3 12 bağlıyorum gayetde iyi güçlendiriyor! yanlız bazı frekanslardan mı artık bilmiyorum ama sesi biraz fazla actığımda kolondan bozuk ses geliyor (çort die ) :) bu kolondan diyeceğim ama anfiye gt 4 12 bağladım yine aynısı oluyo pioneer 302 f bas bağladım yine aynısı oluyo alpine bağladım bir tanede deneme amaclı hepsinde aynı sorunu yapıyor sese biraz fazla yüklendiğimde çort die bir ses geliyor anfiyle kolonların sistemi uyuşmadığından mı sizce yoksa anfinin gücümü yetmiyor.ses orta acıklıkta baslrdan cok güzel ses alıyorum bası göbeğini cok rahat haraketlendiriyor sizce sorun nedir ne yapmam lasım acil yardımlarınızı bekliyorum :(
bence sorun aşırı distorsiyon oluşması.Yani anfin fazla geliyor gibi gözüküyor.Yada anfin yüksek sesde kendini bırakıyor.Kalite düşüp sadece ses çıkartıyor.Bence bu kolonlarını başka bir anfiyle sür.
kendin diyorsun, amplin hat trafolu. Üzerinde mikafon yazıyor bence buda yeterli bir sebep. Esas olarak hat trafolarında kullanılan trafolar düşük frekanslara cevap veremiyor ve trafo anlıkda olsa kesime giriyor yani epeyce zorlanıyor. bu aletlere normal hop. bağlamaman daha iyi ancak bütün bu dediklerim 100v çıkışı için aletinde 4ohm veya 8ohm çıkışları varsa hop. oraya bağla yine aynı hatayı veriyorsa mikafon yerinde duruyor oraya götürmelisin
quote:
Orjinalden alıntı: teknikk
kendin diyorsun, amplin hat trafolu. Üzerinde mikafon yazıyor bence buda yeterli bir sebep. Esas olarak hat trafolarında kullanılan trafolar düşük frekanslara cevap veremiyor ve trafo anlıkda olsa kesime giriyor yani epeyce zorlanıyor. bu aletlere normal hop. bağlamaman daha iyi ancak bütün bu dediklerim 100v çıkışı için aletinde 4ohm veya 8ohm çıkışları varsa hop. oraya bağla yine aynı hatayı veriyorsa mikafon yerinde duruyor oraya götürmelisin
arkadaşlar öncelikle cvplarınız için teşekkürler! anfinin resimlerini ekledim! resimlerde anlaşıldığı gibi anfin trafo cıksıları hariç normal hoparlör kanllarıda var trafodan bağımsız olarak zaten bende basları bağladığımda trafo kanallaroına değil direk normal cıkıslara bağlıyorum! ancak sorun hem trafolu kanllarda hemde normal kanallarda da var ! anfi güçsüz diyeceğim ama anfiye 4 adet normal seslendirme sistemi kolonlarından bağlıyorum banamısın demiyor. :S tamam cok güçlü oldunu sölemiyorum ama .. yanılmıyorsam anfile basların sistemi uyuşmadığından böle bi sorun oluyor anladığım kadarıyla yanılıyormuyum sizce? öneriniz ne olur ne yapmalıyım sizce?