Şimdi Ara

Ani kapanmaların sebebi ne olabilir ?- Yardım edin lütfen arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sıradan bir işlem esnasında bilgisayar çok değil ama ara ara çat diye kapatıyor kendini. Nedeni ne olabilir sizce ? Power'ı yeni aldım ekran kartı için sonrasında uzun süre bir şey yoktu fakat son 2 ay içerisinde böyle bir sorunla karşı karşıya kaldım sizce sorun nedir ? Ne yapabilirim, çözüm için nereye yönelmeliyim ?

Sistemim
    Anakart Gigabyte H67MA-usb3
    Ram: 24 gb
    işlemci:intel i7-2600
    Ekran: EVGA GEforce GTX 960
    SDD: 128 GB samsung evo
    HDD: 500 GB Samsung

• öncelikle yeni aldığınız psu yetiyor mu
    işlemci soğutucusunun termal macununu değiştirip tekrar monte edin
    anakart ve kasa arasında kısa devre yaptıracak bir şey var mı hani vida filan sıkışmıştır salladınkça dokunur bir yerlere başıma geldi ondan dikkat ediyorum
    kırık temassız elektrik kablosu var mı kasada
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    tek psu kısmını anlayamadım. Onun dışında bilgisayarın bir temizliğe ihtiyacı var şu sıralar yoğunluktan bakmadım ama kırık temazsız elektrik kablosu yok bundan eminim. Ama ekran ve powerın kablolarını birbiri ile değiştirsem bunun cevabını alırım. Kasa içi temizlik bunu yapar mı sizce ?
  • kasa tozu sıcaklığı etkiler ama hep etkiler zaman zaman değil

psunun üzerinde kaç watt olduğu yazar bir bakın kaç wattmış
    eğer kastınız power supply ise onu ekran kartı için almıştım yani onun güçsüz olacağını sanmıyorum, XIGMATEK SERİSİ 80PLUS 500W power supply var ben de
  • siz yine de görsel özellikleri yüksek bir oyun açık yüklenin ekran kartına bakalım psu ile mi ilgili
    Şimdi açıp gta 5 kasacam. Bakalım ne olacak ama hiç oyunda atmadı böyle olmadık yerde pat diye atıyor genelde. Şimdi bir tane ram'i çıkarttım uyumsuzluk yaşatıyor bazen ondan da olabilir. Bakalım deniyecem umarım büyük sorun değildir. Bir de ben dış kasa almak istiyorum bu sistemi adam gibi soğutacak bir kasa ve çok para vermek istemiyorum ne alabilirim ? ne önerebilirsin ? son bir sorum daha var benim bilgisayarımın işlemi beni hiç tatmin etmiyor açıkçası, buna nasıl bir çözüm getirebilirim(normal internet gezintilerin de) ?
  • kasa öneremem
    o anakarta en fazla i7-3770K takılıyor googleye anakartı yazın üreticinin sitesinde desteklenen işlemciler var
    işlemci yükseltmeyi düşünmüyorum kendisi yeterli de mesala bu yazıyı yazarken bile benden sonra geliyor yazdıklarım. Bu işletimsel bir sorun sanırım ama neden ?
  • Rami çıkarttım fakat yine yeniden başlattı iki kez. Power Supply den şüpheleniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihseyhan İ kullanıcısına yanıt
    işlemci fanını kontrol et tam dönüyormu kablosu takılımı tozunuda al ve termal macun sür incecik bir tabaka olacak reçel sürer gibi değil sonra fanı tak kablosunu tak çalıştır sorun kalmaz
  • Ben bunlardan önce anakartı söktüm her şeyi düzenlice temizleyerek yerine taktım sorunu giderdim ama bir tane ram'i iptal ettim. Birer boşluk koyarak yerleştirdim ramlari ama sorun hal oldu :) Teşekkür ederim yardımlarınız için
  • Bilgisayarı bir uzayda çalıştırmayı denermisin? bana ısrarla kısa devre varmış gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.