Şimdi Ara

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ASFALT PARASI 1202,84 GELDİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şaka gibi dün akşam eve gittigimde gördüm Asfalt parası adı altında 1202,84 TL asfalt parası gelmiş. Belediyeye sitesinde sorgulattıgımda yine aynı tutarı borç olarak görüyorum. Ben evi almadan öncesine ait bir asfalt çalışmasına ait telefon ettim yanlışlık mı var nedir diye telefondaki görevli kontrol etti doğru diyor. Benden önce atılmış yine bana mı ait dedigimde biz tahsilat döneminde tapudan sorduruyoruz o an kimin adına ise ona çıkar dedi. Ödenmezse tapuya şerh vb yazmışlar birde makbuza şakamı bu ya 1200 tl asfalt parası mı alur belediye aldığı emlak, çevre vergi su paralarını ne yapıyor ki benden attıgı asfaltın parasını istiyor. Binada 24 daire var bazıları 1.200 bazıları 1.500 TL gelmiş sırf bizim binadan alınacak para 30.000 TL asfaltın içine altın mı katıyorlar?

• Yol-Altyapi yapmak ne zaman belediyelerin gorev/sorumlulugundan cikti da vatandasin sirtina bindi?!? Olaya bak muz cumhuriyeti arkadas memleket.
  • Dava et kardesim. Bari ona hakkimiz var. Yani o kadari kaldi elimizde. Avukata gerek bile yok bir kac arastirma yap kazanirsin. Tabi hakim hakimse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bina yönetimini toplayın,topluca mahkemeye verin her sene kaldırıp döktükleri asfaltın parasını ödemeye mecbur değilsiniz.
  • asfalt parası; melih başkan, ampul, aksaray holeyyyyyyyyyy
  • Sanki asfalt atarken orada oturanlara sordular.Hem bundan da para isteyecekse vergilerden aldığı para nereye gidiyor?
  • Peki onlardan asfalt dökmelerini kim istemiş gidin bir sorun bakalım söyleyin ben afalt istemedim sökün asfaltı ya da kim istedi ise ondan para istesinler...
  • Vergi nereye gidiyor ? Dava açmak iyi fikirde seni suçlu çıkarabilir hükümet aman dikkat et...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • borcu ödeme eşyaları topla evi sat kaç tr'den
  • Hakli devlet dediyse odersin basit

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu asfalt paralarını şerefiye adı altında topluyorlar. Asfalt döktüm evinin değeri arttı, bundan bana pay ver diyor. Sanki eskiden patika yol geçiyordu asfalt dökünce mahalle ihya oldu. Şerefiye yasal bir vergi toplama aracı olsa da özellikle Ankara büyükşehir tarafından suistimal edilmekte...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava işini biraz araştırdım ancak bulduğum birkaç Danıştay kararında davayı açan aleyhine sonuçlanmış görünüyor. Davayı apartman olarak açarsak Belediye hergün gelip bir bahane ile basar cezayı kesin herkezin açacağınızda düşünmüyorum. Dilime neler geliyor ama yazamıyorumbu kararı alan meclis üyelerini çok güzel anıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

borcu ödeme eşyaları topla evi sat kaç tr'den

Adam tapuya Şerh koyduruyor nasıl satıp kaçacam, belediyeden evrak almadan evi bile satamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tncyoo -- 6 Kasım 2014; 23:51:39 >
  • kansiz serefsizlere bak..biz istemedik yapilmasini deyip mahkemeye verin...asgari ucretin 890 lira oldugu yerde bu parayi istemeye utanmiyolar

• Soyguncular

• Ulan sanki kendi ceplerinden yaptırmışlar. Benim verdiğim vergiyle yol yaptıracak bi de üstüne yine benden para mı alacak??

• quote:

Orijinalden alıntı: tncyoo

Arkadaşlar şaka gibi dün akşam eve gittigimde gördüm Asfalt parası adı altında 1202,84 TL asfalt parası gelmiş. Belediyeye sitesinde sorgulattıgımda yine aynı tutarı borç olarak görüyorum. Ben evi almadan öncesine ait bir asfalt çalışmasına ait telefon ettim yanlışlık mı var nedir diye telefondaki görevli kontrol etti doğru diyor. Benden önce atılmış yine bana mı ait dedigimde biz tahsilat döneminde tapudan sorduruyoruz o an kimin adına ise ona çıkar dedi. Ödenmezse tapuya şerh vb yazmışlar birde makbuza şakamı bu ya 1200 tl asfalt parası mı alur belediye aldığı emlak, çevre vergi su paralarını ne yapıyor ki benden attıgı asfaltın parasını istiyor. Binada 24 daire var bazıları 1.200 bazıları 1.500 TL gelmiş sırf bizim binadan alınacak para 30.000 TL asfaltın içine altın mı katıyorlar?

Gelen kağıdın fotoğrafını çekip koyar mısın.

• İ.melih başqana twitterden sor, malum kendisi twitterden sorumlu devlet bakanı. Sözde iş yapıyor
  • Merhabalar,

Belli şartlar altında bu paralar tamamıyla iptal edilebilir.

Örneğin size gelen ihbarnamede işin yapıldığı yıl yazar. İşin yapıldığı yıl 2012 ise ve siz tapuyu 2013'te almışsanız size gelen tahakkuk usulsüz olup, iptali için dava açmak gerekmektedir. Ancak size usulüne uygun tebligat yapıldıysa 30 günlük dava açma süresi mevcuttur.

Daha ayrıntılı bilgi için PM atabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.