Şimdi Ara

Ankara Cebecide Evde Kalmak İsteyenler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene Ankara Hukuka yerleştim. Ancak kalacak yer problemi çekeceğimi hissediyorum. Daha önce de Odtü Havacılık ve Uzay Müh. okuyordum. Kyk yurdu çıkmayacak bana yine. Zaten kolay kolay kimseye çıkmıyor. Özel yurtlar da (en azından internet sitesi olanlar) haddinden fazla pahalı. Neredeyse hiçbiri yıllık 6000den aşağı değil. Ankara Üni.nin 2 tane erkek yurdu var. Vehbi Koç Erkek Öğrenci Yurdu ve Yıldırım Beyazıt Erkek Öğrenci Yurdu. Bunlardan Vehbi Koç sadece son sınıflara çıkıyormuş. Yıldırım Beyazıt da hem çok uzakta hem de en fazla 177 kişi alacak olmasından dolayı çıkma ihtimali çok çok az bence. Bu durumda eve çıkmak tek seçenek gibi duruyor cemaat yurtlarını tercih etmiyorsanız. Eğer bu işin başlangıçtaki maddi külfeti karşılayacak olanlar olursa cebecide eve çıkalım diyorum ben. Benimle birlikte 2 yada 3 kişi çıkmayı düşünebiliriz. Ancak bunun için belli şartlar olmazsa olmaz cinsinden:

1.Öncelikle hesaplarıma göre ilk girişte evi kurmak için kişi başı ilk ay masrafından hariç 1000tl gerekecek gibi. Tabi bu daha düşebileceği gibi daha da artabilir alınacak şeylere göre. Ama 1000 tl yi şu şekilde harcayabiliriz. Sıfır yatak baza gardırop çalışma masası komidin aşağı yukarı 600 tl tutar. Tabi ben sıfır almayacağım derseniz o size kalmış. Diğer beyaz eşyaları (buzdolabı çamaşır makinesi elektrik süpürgesi vs.) 2. el almamız halinde kişi başı 200tl. diğer kaptı çanaktı ve yan masraflardı 200 tl tutar. toplam 1000 tl ye çıkarız. Dediğim gibi daha az da olabilir. sıfır almazsanız belki de 500-600 e de mal edebilirsiniz.

2. Ev kirası: cebecide 3+1 doğalgazlı iyi evler 500-750 arasında değişiyor. İyi ve yakın bir evi 600e bulabiliriz gibi.

3. Ev Yasakları: Kendi adıma içki ve sigara kullanmıyorum. Kullanana elbette diyecek bir şeyim olamaz ancak evde içki ve sigara kullanmayı düşünen arkadaşları kabul edemem. Balkonda sigara içebilirler. Ya da dışarıda içip eve gelebilirler ancak evde kullanılmasına karşıyım. Daha başka yasakları eve çıkabilecek arkadaşlarla oturup bilahare konuşuruz.

Anlaşabileceğimiz arkadaşlar olursa ben eve çıkmayı düşünüyorum. 1 yada 2 kişi çıkarsa emin olun özel yurtlardan daha az masraflı olacaktır. Ben uzaklarda tek çıkayım dedim ama çok masraflı oluyor. Eve çıkmayı düşünen Ankara üni.den gazi.den veya hacettepen arkadaşların mesajlarını bekliyorum. anlaşabilirsek hayırlısıyla çıkarız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizanbekçisi -- 2 Ağustos 2013; 23:06:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.