Şimdi Ara

Ankara'da bekçi şiddeti: Çöp dökmeye çıkan genç darbedildi, ailesine gaz sıkıldı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
16.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
274 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam bütün olayların arkasında çok büyük derin güçlerin sürekli bir algı operasyonu yaptığını iddia ediyorsunuz asıl bu yanlış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok buyuk derin guclerle ne alakasi var guzel kardesim. Bak bunu da soyleyim, ben bekci degilim. Aile bakanliginda calisan sosyologum. Sen sunu yapiyorsun, bir bekci tacizci siddet egilimli cikti veya bir polis veya bir ogretmen. Senin soyleminde tum bekcilerin karaktersiz siddete açık, akli olmayan sonucu cikiyor. Bende bunun yanlis oldugunu soyluyorum. Bir konu hakkinda detay bilmeden boyle suclayici genelleyici yorum yapmak yanlistir. İnsani guc duruma sokar. Emniyet aciklama yapmis bak. Bu aciklamadan sonra ki yorumun ne mesela.

• avep56 kullanıcısına yanıt
    www.cumhuriyet.com.tr
    Bir şiddet haberi de Eyüp’ten: Bekçi ekmek almaya giden yurttaşı darp etti
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bir-siddet-haberi-de-eyupten-bekci-ekmek-almaya-giden-yurttasi-darp-etti-1740990

buyrun hocam yorumunuz ne

• Yorumum su. Gorevi kotuye kullananlar icin sorusturma acilmali, suclu bulundugu durumda isten atilmali.

Benim de yorumum şu zaten polis ve zabıta gibi emniyet güçleri varken gereksiz bir meslek oluşturuldu bir dünya insan işe alındı ve gereksiz masraf yapılıyor. para harcamaya bu kadar önem veriyorsa hükümet ilk önce mezun olan üniversite öğrencileri işe alınsın.

• Sen marketten aldigin 2 kilo elma icinden biri curuk cikti diye, hepsini atiyor musun? Alirsin ayirirsin ki diger elmalarda bozulmasin. Demek istedigim bu. İyi bayramlar. İyi aksamlar.

• bekçi senaryosunun gerçeğini şeçimler kaybedilince göreceksiniz , neden bekçi diye birşey yapıldı ve o insanlar neden silahlandırıldı ve yetkilendirildi olası bir seçim kaybından sonra tüm türkiye anlayacak
    Ben diyorum ki milyarlarca gereksiz masraf yapılıyor okuyup diploma alan gençler aç evlerinde bekliyor siz diyorsunuz ki 1 2 kişi kötü iş yaptı diye hepsi çıkartılsın mı... umarım bir gün bu durumu anlarsınız çocuklarınız işsiz kalınca

• Vasıfsız,ezilmiş kendini geliştirmemiş insana üniforma verirsen o üniformanın içini dolduracak kapasite olmayın böyle olaylar ortaya daha çok çıkar, sadece bekçi olsa neyse yarısından çoğu lise mezunu vasıfsız polis ve niceleri

Yapılacak en basit çözüm maaşlarını 3.000 TL çeksinler bakalım kim seviyor kim sevmiyor :)
    Terör ile mücadele eden polis kardeşlerimi dahil etmiyorum tabiki bu gruba

• Bekcilik yeni cikarilan bir meslek grubu degil. Ben sizin mesajiniz uzerinden yorum yapiyorum. En az lise mezunu istemis. Universite mezunu da bekci olmadi mi? Oldu. Alim sartlari degisebilir mi? Olabilir. Universite mezunuda olsun, lise mezunuda, lise mezunu memur olarak atanabiliyor. Polis olabiliyor. Konuyu boyle dagitirsak icinden cikilmaz. O zaman tr de egitim sistemi de, meslek atama sistemide yanlis bana kalirsa, komple yapilanmali vs vs. Yani bu boyle uzar. Neyse. Size iyi forumlar.

• . Bakin burayi kaciriyorsunuz. Tr de zorunlu egitim lise ye kadardir. Sonrasi kendi alaninda uzman olarak yetismek icin belirli bir meslek grubu icine girebilmek icin gorulen egitimdir. Kendini insan, ahlak ve karakter olarak yetistiren lisede de yetistirir. Universitede insanlik dersi, durustluk, ahlaklik dersi verilmiyor malesef. Lise mezunu gencler kpss den direk memur olarak atanabiliyor. Boyle bir hak verilmis onlara. Baska bir arkdasa da aynen bole cevap verdim. Sen egitim sistemi yanlis dersen katilirim, ama var olan bir sistem icinde genel yargi ile cikarim yaparsaniz buna katilmayiz. Bu bekcilerimiz ayrica teror ilede mucadele ediyor. Sehit olan bekcilerimiz var. Boyle ayristirma bence dogru degildir. Bunlar 9-10 ay egitim goruyorlar. Egitimlerini aliyorlar. Curuk cikan daima curuktur. Onu devlet olarak ayiklamasi gerekir. Genelleme yapmak en kolay cikarimdir.

Tahminimce bu yorumları hayatınızda üniformalı meslek grubunda bulunmamış olarak yapıyorsunuz.Lise olarak kastetdiğim durum diploma değil.
    Liyakatın olmadığı bir ortamda sadece para kazanma güdüsüyle başvurulan araya siyasi gençlik kolları veya tanıdık belediyecilik sistemi gibi işlerle mesleğe başlayan kişiler .100 kişiden inanın 3 te 2 si bu mantıkta giren ve mesleği yapan kişiler.
    Parası veya üniforma arkasına saklamak için
    Yedek subayların askeride kalması ,(Askeri okullar vardı ne güzel )
    Ünivetsite mezunlarının pomem başlaması (pmyo alttan yetişenler vardı )
    Ve meşhur vasıfsız bekçiler.(emin olun bekçilik gerekli olsaydı bu kadar yıl bekletilmezdi ,iç güvenlik ihtiyacını ekonomi geçiştirdikleri gibi idare etmek maksatlı tekrar hayata geçirilmiş bir plan +5 fazlası yok bu mesleğin sonrası bir kanunla polis yaparlar durdururlar.
    İşinin ehli personel ve liyakat malesef yok artık !

• quote:

Orijinalden alıntı: Berlin93

Bekçi olma şartı; 167 cm ve üstü boya sahip olmak.

Başka yok. Ne bekliyorsunuz. Alıp 40 gün eğitim verip dışarı salıyorlar. İyi niyetli olanları tenzih ederim, kaliteli insanlara da rastladım ben.

Polislik, bekçlik, asker. Kendi alanında iş bulamayan kişilerin yaptığı işe dönüştü. Bi radyoloji teknikeri arkadaşım polis, bi istanbul üni. radyo tv ve sinama mezunu arkadaşım subay, 1 tane işsiz arkaşta bekçi oldu. Vallahi yalan yok bende girdim sınavlara. Bekçilikte 2mm (cm değil dikkat milimetre) ile boydan elediler. Geçseydim yüksek ihtimal bende bekçiydim o dönem alım çoktu. Polislikte de şansımı denedim. Boydan geçip sporda kaldım. Son 2 gün kala parkuru zorlaştırıp süreleri aynı tuttular. 2 saniye ile elendim orada da. Yok çünkü kendi mesleğimde (Radyoloji Teknikeri) iş yok.

Şansıma bir kaç ay önce buldum mezun olduğum üniversitenin hastanesinde. İş görüşmesinde maaş beklentin ne dediler. Yeni başladığım için çok yüksek beklentim yok. 2500 civarı diye düşünüyorum dedim. Asgari ücret veriyoruz biz dedi. Yemek yemekhanede.(Leş yemekler.) Yol, prim falanyok. Ananın adının anlamı nedir diye soramadım. Satış danışmanı olarak LCW'de çalışıyordum. Asgari ücret+prim+yemek kartı ile 3000 küsür alıyorsun çünkü. 10 sene önce 3000 lira maaş alınan meslekte, mezun fazlalığından köpek gibi çalışmaya razı insanlar yüzünden maaşlar inanılmaz düşümüş. 1500 liraya çalışan var şaka yapmıyorum. Sırf iş öğreneyim diye. artık asgari ücretin çok altına çalışıyorlar.

Malumunuz pandemi döneminde ağzımıza ediliyor. Radyolojik tanılar ile covid tespit ediliyor. Dolayısıyla tüm virüs taşıayan herkes önce bizim elimizden geçiyor. Çıkarken bizim elimizden çıkıyor. Ama ne oluyor biliyor musunuz? Hastane bizi sağlık çalışanı olarak bile göstermiyor. İETT ye kart başvurusu yapıyoruz sağlık bakanlığına bağlı değilsiniz diyor. Hastaneyi arıyoruz takan eden yok. Aracı yoluyla bize haber yolluyorlar bizi taciz etmeyi bıraksınlar artık diye. En son birine ulaştık, beni aşan bir durum diyor, sebebini söylemem yasak diyor. Sever misin sabaha mı bırakırsın?

Bir de şu durum var. Yapabildiklerini kısa çalışma ödeneğine bağlamışlar. Normal şekilde getiirip kısa çalışıyor göstererek parayı devlete ödetiyorlar. Ona rağmen eksik ve geç şekilde maaş yatırıyorlar. Yapamadıklarına da ücretsiz izin, yıllık izin falan yazmışlar. İzne falan çıkan yok ha. Maksat para koparmak. Kiminin 300 kiminin 1000 lirasına çöktüler resmen.

Uzunca yazı oldu ama içimi döktüm, rahatladım. Şikayet etmedik yer, vermediğimi dilekçe kalmadı ses seda yok. Bakalım sonumuz hayrola. Ek olarka bu hastane öyle köşebaşı bir hastane değil. Reisimizin sultanının ortağı olduğu söylentilerinin cirit attığı bir hastene. Anlamışsınızdır.
    Merhaba bende radyoloji teknikeriyim mr çekiyorum çok haklısınız çok önemli bi meslek gurubuyuz kitleyi,kanseri yırtığı nerdeyse ilk biz belirliyoruz ve ona rağmen ezilen bi meslek olmamız çok kötü

Gerçi yine saygı duyan var yalsm yok ama iş cidden sıkıntı benimde sınıf arkadaşım polis olmuştu hatta görüştümde sonradan,aslında acı bi tablo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlkin hocam. Suanda sosyologum, sosyolog olarak atanmadan once polis olarak gorev yaprim memlekwtin cesitli illerinde. Ben de bir pomem mezunuydum. Burada mesleklerde ki liyakatsizlik ile ilgili yorumlariniza katilirim. Lise mezunu olanlari da liyalat ve sinavla alabilirlerdi. Mulakat gibi secme sistemine bende karsiyim. 80-90 puanlarla zaten atanacagimiz yerlere mulakatla yerleserek lutfetmisler gibi olunmasindan bende rahatsizim. İkincisi Neden bu kadar bekledi derseniz cevabi vereyim. 15 temmuz sonrasi memlekette polis asker kalmadi. Polisin yaptigi uzerine olmayan gorevler, bekciler vasitasi ile yapiliyor, polislerimiz daha aktif gorevlerde degerlendiriliyor. Kismen basari olsada, kismen olunamiyorda derim. Ama ben mesajiniz uzerindem yor yaptim. Ulkede dediginiz gibi malesef liyaket kalmamis, kurumlarin mekanizmalari liyakatsizlikten bozulmus carklar kirilmis. Bu yorumunuza katilirim. Ama oncwki yorumunuz bunu anlatmiyordu. Lise mezunu egitimsiz, kultursuz, bilincsiz anlami cikiyordu ben burada yorum yapma geregi duydum.

• bir olayda eyüpde olmuş
    www.cumhuriyet.com.tr
    Bir şiddet haberi de Eyüp’ten: Bekçi ekmek almaya giden yurttaşı darp etti
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bir-siddet-haberi-de-eyupten-bekci-ekmek-almaya-giden-yurttasi-darp-etti-1740990

• Quis Custodiet İpsos Custodes diye bir Latin Atasözü vardı: "Bekçilere kim bekçilik edecek"
  • Turkiyenin dort tarafinda olayin carpitma odatv haberi oldugunun kanitlari itinayla paylasilmasina ragmen halen salak sacmasi latin atasozu yazan mandavallara bir Turk atasozu hatirlatirimda +18 icerik olmaz simdi. izahat bile anlamayan ne tur varliklarsiniz bilader forumun bu tarz konulari engellememesi bile mod larin modunu belli ediyor KHK li modu muck anladiniz siz onu ...

• Ankara'da bekçi şiddeti: Çöp dökmeye çıkan genç darbedildi, ailesine gaz sıkıldı Ankara'da bekçi şiddeti: Çöp dökmeye çıkan genç darbedildi, ailesine gaz sıkıldı

• Engin Altay meclis mikrofonlarindan arsizca ak parti dunyanin en iyi isini yapsa iyi yapmissin diyemeyiz ifadesini kullandiktan sonra bir elestiri yada muhalefetin itiraf edilmis ahlaksizligiyla birlikte umursanmamasi muthis normal kusura bakmayin canlar

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.