Şimdi Ara

ankara’daki sol şeridin mütahitleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayatının büyük bir kısmını istanbul'da geçirmiş ve araba kullanmayı orda öğrenmiş, ayrıca birçok avrupa ülkesinde araç kullanmış biri olarak ankara’ya taşındıktan sonra dikkatimi çeken birşey olmuştu. özellikle “eskişehir yolu” ve “istanbul yolu” diye adlandırılan yollarda bir grup araç sahibi diğer bütün şeritler boş olmasına rağmen en sol şeritten ve ortalamanın altında bir süratle yollarına devam etmekteydiler. ilk zamanlar bunun neden olduğunu bir türlü çözememiş ve bu insanların araç kullanmayı bilmeyen, diğer insanların haklarına ve güvenliklerine önem vermeyen, düşüncesiz, bencil, vurdumduymaz vs. kişiler olduklarını düşünmüştüm. sonradan öğrendim ki, bu kişiler aslında sol şeridin mütahitleri yada mütahitlerinin yakınlarıymış. sol şerit çoğunun “babasının” yada kendilerinin yaptırdıkları şerit olduğu için, istedikleri hızda kullanabilmeleri de çok doğal oluyormuş tabiki.

ilk zamanlar onlara sellektör yapıp, yolun diğer şeritlerinin de boş olduğunu hatırlatmaya çalışıyordum. genellikle onlar da babalarının şeridini kullanmak istediklerini kendilerine özgü el kol hareketleriyle anlatmaya çalışıyorlardı. ki ben onu da uzun sure anlayamadım, ne anlatmak istiyorlar o hareketlerle diye, ama en azından bir çaba var evrim süreci açısından… iletişim, sosyalleşme vs. derken trafik kurallarına gelene kadar biraz daha sabretmemiz lazım.

bu işin espirisi tabiki ama her şakada bir gerçeklik payı olduğunu hatırlamakta fayda var…

tabi bir de işin diğer boyutu da, adı geçen bu koskoca ana yolların çok büyük bir bölümünde “şerit ayrım çizgileri” dahi yok. düşünebiliyor musunuz; türkiye’nin başkentindeki ana arterlerde şerit ayrımları yok. sağ şerit diye birşey yok, çünkü sadece soldaki şerit sabit diğerleri kendi arasında bazen 2, bazen 4, hatta 5 şerit olduğu yerler oluyor . şimdi mümkün mü yeni araba kullanmaya başlamış bir arkadaşımıza (özellikle bayanlar daha hassas oluyor bu konuda); sağ şeritten trafiği aksatmadan dikkatli bir şekilde git, diyebilmek. sağ şerit diye birşey yok ki. onlar da doğal olarak ya orta şeride yada sol şeride geçiyorlar, bir daralıp bir genişleyen yollara ek olarak yolcu durağındaki arka arkaya bekleyen iki otobüsten arkadakinin nerdeyse bütün yolu kapatarak öndeki otobüsten önce hareket etmek için sola çıkması gibi olayları da düşününce, bu arkadaşların kendilerini güvende hissetmek adına çok doğal bir refleksle böyle davranışta bulunduklarını düşünüyorum.

ayrıca ana arterler üzerindeki beşik büyüklüğünde çukurlar için de ayrı bir başlık açmak lazım ki, şimdi konumuz o değil.

bu arada belirteyim, ankara – istanbul karşılaştırması yapmak gibi bir düşünceyle yazmadım bu yazıyı. sadece ankara’da sıklıkla gördüğüm ve bazen istanbul’da da kaşımıza çıkan bir konuyu dile getirmek istedim.

sağlıcakla kalın…

• böyle durumlarda ne selektör nede korna yaparım. çünki trafikte en sinir olduğum 2 hareketten biri uzun uzun korna ya basmak diğeri de zırt pırt selektör yapılması.
    eğer hızlıysam direk makasla önüne geçerim eğer çok hızlı değilsem arkasına 1 mt kala yapışırım o zaten ya gaza basar ya yan şerite geçer
    bence hiç selektör korna filan uğraşmayın böyle insanlar ı uyarsanda birşey değişmiyor zaten tüm yol boşken ordan giden şahsiyetin ya kafası güzeldir yada araba sürmeyi bilmiyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

böyle durumlarda ne selektör nede korna yaparım. çünki trafikte en sinir olduğum 2 hareketten biri uzun uzun korna ya basmak diğeri de zırt pırt selektör yapılması.
    eğer hızlıysam direk makasla önüne geçerim eğer çok hızlı değilsem arkasına 1 mt kala yapışırım o zaten ya gaza basar ya yan şerite geçer
    bence hiç selektör korna filan uğraşmayın böyle insanlar ı uyarsanda birşey değişmiyor zaten tüm yol boşken ordan giden şahsiyetin ya kafası güzeldir yada araba sürmeyi bilmiyordur
    Ben ankarada ikamet etmekteyim. Ve genelde sol şerit müdavimiyimdir. Ankaraya geldiğinizde yeteri kadar gözlem yapmamışsınız gördüğüm kadarıyla. Ankaradaki şehir içi karayolu ulaşımının İstanbuldan çok daha yetersiz olduğu açık bir gerçektir. Ben sol şerite geçtiğimde hızım en az 80-90 km olmak şartı ile yolculuğuma başlarım. Bu arada arkamdan deli gibi gelip selektör yapıp korna çalan vatandaşa ise , hızımı 70e düşürürek mesaj veririm.

Şehir içinde uygulanması gereken hız sınırları bellidir. Sizde bir ambulans yada üstdüzey devlet aracı olmadığınız taktirde kesinlikle yol vermem . Çünkü ben azami hız kurallarına göre sol şeriti kullanırım.

Bir diğer nokta ise , Ankaradaki tren yolu ulaşımının dünya ülkelerine oranla en son sırada olması. Bunun sebebi olarak daha çok dolmuş, otobüs ve taksi sorunu ile birlikteyiz. Sağ şeirdin ağır vasıta müdavimleri olan ve nezaman nerede duracağı belli olmayan dolmuşların arkasında kimse gitmez Ankarada, adam basar solda geçer. Zaten bir çok yol 2 şeritlidir. Konya ve İstanbul yolunda ise bu şeritler bir kaç tane artmakla birlikte kesinlikle Yetersiz olmaktadır.

Geçenlerde Konya Yolu üzerindeki Doğuş otoya gidiyordum Yol 3-4 şeritli olarak değişiyor belli noktalarda. Bu yolda hızımı 2ve 3 üncü vitesin üzerine alamadım çünkü acayip derecede trafik vardı ve bu yolların kaderi hep aynıdır.

Birde en sinir olduğum nokta sıkışık bir trafikte hızınız 30-60 km arasında gidiyorsunuz arkanızdaki .......... adam size selektör yapıp yol istiyor . Yolda hey yer dolu, sağ sol tüm şeritler aynı hızda gitmesine rağmen böyle ...... adamlarda yok değil. İşte o an ne medeniyet kalıyor aklımda ne kibarlık. Durup ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tutuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozdoğan

Ben ankarada ikamet etmekteyim. Ve genelde sol şerit müdavimiyimdir. Ankaraya geldiğinizde yeteri kadar gözlem yapmamışsınız gördüğüm kadarıyla. Ankaradaki şehir içi karayolu ulaşımının İstanbuldan çok daha yetersiz olduğu açık bir gerçektir. Ben sol şerite geçtiğimde hızım en az 80-90 km olmak şartı ile yolculuğuma başlarım. Bu arada arkamdan deli gibi gelip selektör yapıp korna çalan vatandaşa ise , hızımı 70e düşürürek mesaj veririm.

Şehir içinde uygulanması gereken hız sınırları bellidir. Sizde bir ambulans yada üstdüzey devlet aracı olmadığınız taktirde kesinlikle yol vermem . Çünkü ben azami hız kurallarına göre sol şeriti kullanırım.

Bir diğer nokta ise , Ankaradaki tren yolu ulaşımının dünya ülkelerine oranla en son sırada olması. Bunun sebebi olarak daha çok dolmuş, otobüs ve taksi sorunu ile birlikteyiz. Sağ şeirdin ağır vasıta müdavimleri olan ve nezaman nerede duracağı belli olmayan dolmuşların arkasında kimse gitmez Ankarada, adam basar solda geçer. Zaten bir çok yol 2 şeritlidir. Konya ve İstanbul yolunda ise bu şeritler bir kaç tane artmakla birlikte kesinlikle Yetersiz olmaktadır.

Geçenlerde Konya Yolu üzerindeki Doğuş otoya gidiyordum Yol 3-4 şeritli olarak değişiyor belli noktalarda. Bu yolda hızımı 2ve 3 üncü vitesin üzerine alamadım çünkü acayip derecede trafik vardı ve bu yolların kaderi hep aynıdır.

Birde en sinir olduğum nokta sıkışık bir trafikte hızınız 30-60 km arasında gidiyorsunuz arkanızdaki .......... adam size selektör yapıp yol istiyor . Yolda hey yer dolu, sağ sol tüm şeritler aynı hızda gitmesine rağmen böyle ...... adamlarda yok değil. İşte o an ne medeniyet kalıyor aklımda ne kibarlık. Durup ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tutuyorum.

Alıntıları Göster
    Bu konu sayısız açılmıştır forumda

• quote:

Ben ankarada ikamet etmekteyim. Ve genelde sol ºerit müdavimiyimdir. Ankaraya geldiğinizde yeteri kadar gözlem yapmamıºsınız gördüğüm kadarıyla. Ankaradaki ºehir içi karayolu ulaºımının İstanbuldan çok daha yetersiz olduğu açık bir gerçektir. Ben sol ºerite geçtiğimde hızım en az 80-90 km olmak ºartı ile yolculuğuma baºlarım. Bu arada arkamdan deli gibi gelip selektör yapıp korna çalan vatandaºa ise , hızımı 70e düºürürek mesaj veririm.

ªehir içinde uygulanması gereken hız sınırları bellidir. Sizde bir ambulans yada üstdüzey devlet aracı olmadığınız taktirde kesinlikle yol vermem . Çünkü ben azami hız kurallarına göre sol ºeriti kullanırım.

Yanlıssın. Kesinlikle yanlıs ve bencilce bir hareket bu yaptığın. Önün bos olacak, hız sınırı 80/90 diye arkandan yol isteyene yol vermeyip hızını 70'e düsüreceksin. Arkadas, çekip sağa vereceksin yolu. Sana ne millet hız sınırını geçerse geçsin. Ondan sonra senin gibiler yol vermeyince bizler de sağdan önüne geçip gidince suçlu oluyoruz. Ama birinci suçlu sensin. Çünkü seni sağından geçeni suça tesvik ediyorsun.

Ama önün doludur, o zaman vermezsin yol. Onu anlarım. Zaten önün dolu ve trafik normal hızda akıyor. Arkadaki zevk için yol istiyorsa bu sinir bir durum olur.

NOT : S HARFİ KULLANDIM KLAVYEM DE BİR SORUN OLDU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 21 Nisan 2010; 12:10:13 >

• quote:

Arkadasin kasttetigi sizin gibi arac surenler. Sol seritte gidince kendinizi daha mi guvende hissediyorsunuz?

En cok kendinizi tehlikeye atiyorsunuz!!! Arkanizdan suratle biri gelip size carpabilir yada sagdan gecerken kasitli yada kasitsiz olarak surtup gecebilir.

Ondan sonra derdinizi anlatmaya ugrasirsiniz benim hizim azamiydi asgariydi diye...

Gecin orta seride kurtulun. ne kendinizi strese sokun ne de trafigi.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkcad34

quote:

Ben ankarada ikamet etmekteyim. Ve genelde sol ºerit müdavimiyimdir. Ankaraya geldiğinizde yeteri kadar gözlem yapmamıºsınız gördüğüm kadarıyla. Ankaradaki ºehir içi karayolu ulaºımının İstanbuldan çok daha yetersiz olduğu açık bir gerçektir. Ben sol ºerite geçtiğimde hızım en az 80-90 km olmak ºartı ile yolculuğuma baºlarım. Bu arada arkamdan deli gibi gelip selektör yapıp korna çalan vatandaºa ise , hızımı 70e düºürürek mesaj veririm.

ªehir içinde uygulanması gereken hız sınırları bellidir. Sizde bir ambulans yada üstdüzey devlet aracı olmadığınız taktirde kesinlikle yol vermem . Çünkü ben azami hız kurallarına göre sol ºeriti kullanırım.

Yanlıssın. Kesinlikle yanlıs ve bencilce bir hareket bu yaptığın. Önün bos olacak, hız sınırı 80/90 diye arkandan yol isteyene yol vermeyip hızını 70'e düsüreceksin. Arkadas, çekip sağa vereceksin yolu. Sana ne millet hız sınırını geçerse geçsin. Ondan sonra senin gibiler yol vermeyince bizler de sağdan önüne geçip gidince suçlu oluyoruz. Ama birinci suçlu sensin. Çünkü seni sağından geçeni suça tesvik ediyorsun.

Ama önün doludur, o zaman vermezsin yol. Onu anlarım. Zaten önün dolu ve trafik normal hızda akıyor. Arkadaki zevk için yol istiyorsa bu sinir bir durum olur.

NOT : S HARFİ KULLANDIM KLAVYEM DE BİR SORUN OLDU.

Alıntıları Göster
    ankarada hani ana harterde şerit çizgisi yok merak ettim doğrusu. yıllardır ankaradayım ben böyle birşey görmedim.
    sol şerit mevzusuna gelince
    evet sol şeriti boştan yere işgal eden arkadaşlar çok fazla. sellektör yapmasınız bile bu tip insanlar aynasına bakmadığı için korna ile uyarmak ya da direk olarak sağından geçip önüne kırmak en iyisi...

hız sınırında iken arkadanki araca yol vermemekte görüş meselesidir. ancak o yol kimsenin şahsi malı olmadığı, arkadaki insan kurallara uygun şekilde sollama yapmak isteğini kimse engelleyemez :)
    yol vermemak gibi bir durum olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

ankarada hani ana harterde şerit çizgisi yok merak ettim doğrusu. yıllardır ankaradayım ben böyle birşey görmedim.
    sol şerit mevzusuna gelince
    evet sol şeriti boştan yere işgal eden arkadaşlar çok fazla. sellektör yapmasınız bile bu tip insanlar aynasına bakmadığı için korna ile uyarmak ya da direk olarak sağından geçip önüne kırmak en iyisi...

hız sınırında iken arkadanki araca yol vermemekte görüş meselesidir. ancak o yol kimsenin şahsi malı olmadığı, arkadaki insan kurallara uygun şekilde sollama yapmak isteğini kimse engelleyemez :)
    yol vermemak gibi bir durum olamaz.

Alıntıları Göster
    Ben ehliyeti alalı 2 sene oldu,aldığım günden beri araba kullanıyorum.Ankaraya izmirden taşınmıştım. Başta sağ şeritten gitmeye çalışıp sayısız tehlike atlattım.Sağ şerit kesinlikle sol şeritten daha güvensiz,solda 20-30km daha hızlı giderseniz gerçekten daha güvenli oluyor.Tali yollardan yola fırlayanlar için ise henüz bir çözüm bulamadım ama birgün tersime gelecekler kasten vurucam yani o derece sinirliyim ankara trafiğine...

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

ankarada hani ana harterde şerit çizgisi yok merak ettim doğrusu.

ankara da yaşadığınıza emin misiniz gerçekten acaba. kaldı ki şerit olanlar bile 2 iken 3, 4 ken 5 şerit oluyor. sırf bu şerit artıran angutları durdurmak için 3 mt yi milimetrik ortalayarak gitmek zorunda kalıyorum yoksa sağdan soldan angutun biri dalıveriyor iki şeridin arasına.
  • quote:

Bizde senin gibilere çeşitli sıfatlar yakıştırıp, aklımıza geldikçe anmaya çalışırız.

• gereksiz yere selektör + korna kullanmamanız güzel bir davranış.
    Ancak; makas atarak önünüzdeki aracın sağından veya solundan önüne geçmek, öndeki aracın arka tamponuna takip mesafesi bırakmayacak şekilde arkasından gitmeniz ile; hem sizin hemde trafikte seyreden diğer sürücü/yolcu/yayaların hayatını riske atıyorsunuz...

quote:

Orijinalden alıntı: fasher

böyle durumlarda ne selektör nede korna yaparım. çünki trafikte en sinir olduğum 2 hareketten biri uzun uzun korna ya basmak diğeri de zırt pırt selektör yapılması.

• quote:

vay be hızınıda 70 e düşürerek mesaj veriyor.en büyük suç sizin bide bununla gurur duyuyorsunuz.zihniyet böyle oldukça zor....

yogun trafikte mesela istanbul köprü yolunda bir kişinin 20 km yavaş gitmesi veya yol tıkalıysa dur kalklarda 4 5 saniye geç kalkması arkadan gelenlerin 5 10 dakkalarına mal oluyor.bilin bakalım o tiplerde hangi tipler ?bütün yolu tıkayan, en önde önü boş olmasına ragmen gitmeyen, arkasıda sayısız araba biriktiren kişilerin ehliyetine el konsa eminim bu trafik bukadar kötü halde olmaz istanbulda. başka şehirler içinde geçerli tabiki.keyfi için 1000 kişiyi madur edenler yüzünden hergün saatlerimiz harcanıyor

ek olarak : o konya yolundaki acayip trafigin nedeni sizin gibi birinin en önde arkasından sellektör yapanlar yuzuden hızını 30 a düşürüp mesaj vermesindendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 21 Nisan 2010; 13:28:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

vay be hızınıda 70 e düşürerek mesaj veriyor.en büyük suç sizin bide bununla gurur duyuyorsunuz.zihniyet böyle oldukça zor....

yogun trafikte mesela istanbul köprü yolunda bir kişinin 20 km yavaş gitmesi veya yol tıkalıysa dur kalklarda 4 5 saniye geç kalkması arkadan gelenlerin 5 10 dakkalarına mal oluyor.bilin bakalım o tiplerde hangi tipler ?bütün yolu tıkayan, en önde önü boş olmasına ragmen gitmeyen, arkasıda sayısız araba biriktiren kişilerin ehliyetine el konsa eminim bu trafik bukadar kötü halde olmaz istanbulda. başka şehirler içinde geçerli tabiki.keyfi için 1000 kişiyi madur edenler yüzünden hergün saatlerimiz harcanıyor

ek olarak : o konya yolundaki acayip trafigin nedeni sizin gibi birinin en önde arkasından sellektör yapanlar yuzuden hızını 30 a düşürüp mesaj vermesindendir.

Alıntıları Göster
    Ben de sol serit psikopatlarindan rahatsizim. Arkadaki lavugun korna selektor yapmasi hosuma gitmedigi icin genelde orta seridi kullanirim. Ama bazen mecbur kalip sol seritte yola devam ediyorsun ve arkaya yanasan bir eleman hizin 90-100 de olsa surekli selektorle seni taciz ediyor. Boyle durumlarda hic heyecan yapmam, eger orta serit bossa kontrollu sekilde gecerim. Yok doluysa selektor, korna dinlemem, kendimi tehlikeye atmam.

• quote:

Bir diğer nokta ise , Ankaradaki tren yolu ulaºımının dünya ülkelerine oranla en son sırada olması. Bunun sebebi olarak daha çok dolmuº, otobüs ve taksi sorunu ile birlikteyiz. Sağ ºeirdin ağır vasıta müdavimleri olan ve nezaman nerede duracağı belli olmayan dolmuºların arkasında kimse gitmez Ankarada, adam basar solda geçer. Zaten bir çok yol 2 ºeritlidir. Konya ve İstanbul yolunda ise bu ºeritler bir kaç tane artmakla birlikte kesinlikle Yetersiz olmaktadır.

Geçenlerde Konya Yolu üzerindeki Doğuº otoya gidiyordum Yol 3-4 ºeritli olarak değiºiyor belli noktalarda. Bu yolda hızımı 2ve 3 üncü vitesin üzerine alamadım çünkü acayip derecede trafik vardı ve bu yolların kaderi hep aynıdır.

Birde en sinir olduğum nokta sıkıºık bir trafikte hızınız 30-60 km arasında gidiyorsunuz arkanızdaki .......... adam size selektör yapıp yol istiyor . Yolda hey yer dolu, sağ sol tüm ºeritler aynı hızda gitmesine rağmen böyle ...... adamlarda yok değil. ݺte o an ne medeniyet kalıyor aklımda ne kibarlık. Durup ağzını burnunu kırmamak için kendimi zor tutuyorum.

Neden sol ºeritten gitme ihtiyacı duyuyorsunuz.

Bu yollar ya dört ya da beº ºeritli.

Hadi diyelim ki sağdan kamyonlar, otobüsler, dolmuºlar yavaº gidiyor, bu ºeritten gitme

Hadi diyelim ki sağ ikinci ºeritteki arabalar yavaº gidiyor, 50 -60- 70 ile gidiyor, buradan da gitme

Ama hızın 80-90- ise 3. ºeritten gidebilirsin, sol ºeridi kapatma hakkınız yok.

Sizi sollayan araç da hız sınırını geçiyorsa alın aracın plakasını, polise ºikayet edin.

Siz trafik polisi değilsiniz, polis gibi hareket edemezsiniz, çünkü bu konuda yetkili değilsiniz.

Ankarada araç kullanırken arkamdan bir araç yol isterse eğer sol ºeridi kapatmıºsam hızım kaç olursa olsun ( 120,130,140 farketmez ) yol veririm, sol ºeridi kapatmam.

Bir de demiºsiniz ki hızımı düºürürüm, yol vermem.

Ben böyle durumlarda ne yazık ki sizin düºündüğünüz gibi düºünen insanlardan dolayı aracın sağından sollama yapmak zorunda kalıyorum ve bu aracın önüne geçip hızımı 30' a kadar düºürüyorum ve bu aracı sol ºeritten atıyorum, ondan sonra yoluna da devam ediyorum.

Hiç arzu etmediğim ve istediğim bir ºeyi yapmak zorunda kalıyorum.

Son olarak ºunu da eklemek isterim ; bu yollarda uygulanan hız sınırı yanlıº bilmiyorsam 70

Bu dört beº ºeritli yollarda uygulanan 70 hız sınırının gerçekçi olmadığını akli selim herkes bilir.

Ve ben bunu iddia ediyorum, İSTERLERSE BÜTÜN ARAÇLAR bu yollardan 70+% 10 sınırıyla geçmek zorunda kalır, ama bu hız sınırını tam anlamıyla vatandaºa uygulamazlar, sadece aralarında gözüne kestirdikleri 5- 6 aracı çevirir ya da arkalarından plakalarına ceza gelir, ama kesinlikle hız sınırın geçen bütün araçlara ceza kesmezler.

Çünkü kendileri de bilir Ankarada uygulanacak 70 hız sınırının trafiği sekteye uğratacağını.

Bu kurallar tam anlamıyla herkese uygulanırsa ben de bu 70+ % 10 hız sınırına tam anlamıyla uyarım ve hiç bir ºekilde itiraz etmem.

AMA 70 HIZ SINIRINI HERKESE UYGULAMAZLAR, UYGULAYAMAZLAR, SADECE GÖZÜME KESTİRDİKLERİ BİR KAÇ ARACA CEZA KESERLER, AMAÇ BELLİDİR, ÜZERLERİNDEN SORUMLULUĞU ATMAK, BÜTÇE AÇIĞINI KAPATMAK VE İDARECİ KONUMUNDA OLAN KURAL DELİSİ BAZI AMİRLERİN EGOSUNU TATMİN ETMEK

HODRİ MEYDAN

BU KURALLARI HERKESE UYGULASINLAR, BANA DA BU SÖZLERİMİ YEDİRSİNLER

HODRİ MEYDAN.

• quote:

Orijinalden alıntı: nagodtumu

Ben de sol serit psikopatlarindan rahatsizim. Arkadaki lavugun korna selektor yapmasi hosuma gitmedigi icin genelde orta seridi kullanirim. Ama bazen mecbur kalip sol seritte yola devam ediyorsun ve arkaya yanasan bir eleman hizin 90-100 de olsa surekli selektorle seni taciz ediyor. Boyle durumlarda hic heyecan yapmam, eger orta serit bossa kontrollu sekilde gecerim. Yok doluysa selektor, korna dinlemem, kendimi tehlikeye atmam.

Alıntıları Göster
    Ben genelde orta şeridi kullanırım ama Ankara'da hızlı gitmek istiyorsan sağ şeridi kullanacaksın. Acelem varsa, hızlı gideceksem sağ şeridi kullanyırum çünkü en boş şerit o.

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Ben genelde orta şeridi kullanırım ama Ankara'da hızlı gitmek istiyorsan sağ şeridi kullanacaksın. Acelem varsa, hızlı gideceksem sağ şeridi kullanyırum çünkü en boş şerit o.

Alıntıları Göster
    Balıkesir'de de sağ şerit sol şeritten daha hızlı yürür.
  • Ben de muzdaribim bu konudan. Ve bunu bir başlık açarak dile getirmiştim;
    http://resim.donanimhaber.com/m_38096133/tm.htm

quote:

Kime ne diye mesaj veriyorsun? Hız sınırını aşıyorsa cezayı sen mi keseceksin? Polis misin sen? Polis olsan ne yazar, polis sol şeritte mi durduruyor arabayı? Adam efendi gibi sellektör yapıp yol istemiş. İlle de tamponundan tıklayıp ödünü mü koparsın? O hızda sana tıklamasının bile kendini orta refüjde bulmana sebep olacağını biliyor musun? Sağın doluysa yak sol sinyalini "ben de sollamadayım" mesajını ver. "Bu şeridin dayısı benim" mesajını değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Ben de muzdaribim bu konudan. Ve bunu bir başlık açarak dile getirmiştim;
    http://resim.donanimhaber.com/m_38096133/tm.htm

quote:

Kime ne diye mesaj veriyorsun? Hız sınırını aşıyorsa cezayı sen mi keseceksin? Polis misin sen? Polis olsan ne yazar, polis sol şeritte mi durduruyor arabayı? Adam efendi gibi sellektör yapıp yol istemiş. İlle de tamponundan tıklayıp ödünü mü koparsın? O hızda sana tıklamasının bile kendini orta refüjde bulmana sebep olacağını biliyor musun? Sağın doluysa yak sol sinyalini "ben de sollamadayım" mesajını ver. "Bu şeridin dayısı benim" mesajını değil...

Alıntıları Göster
    Arkadaºlar kusuruma bakmasın, bir önceki yazı biraz sert oldu, kimseyi incitmek istemem ama sol ºeritte yol vermeyen arabalar gerçekten beni çok rahatsız ediyor.

Genelde aracımı sakin kullanan biriyim ve 100 hız sınırını fazla geçmem.

Ama bazen acelemiz oluyor veya bazı günler arabayı biraz daha hızlı kullanmak istiyorsunuz, ama bunu yaparken de araç ve yaya trafiğini tehlikeye atmadan yolculuğumuzu yapmaya çalıºıyoruz.

Böyle durumlarda yolun sol tarafını kapatmıº bir araç görürsem önce selektör yapıyorum, farlarım zaten açık yolculuk yapıyorum, farketmemiºse tekrar selektör yapıyorum, bakıyorum yol vermiyor, hiç istemedeğim, nefret ettiğim bir ºeyi yapmak zorunda kalıyorum, bu araç yüzünden aracın sağından geçmek zorunda kalıyorum

Yolun solunda yolculuk yapıyorsam da hızım kaç olursa olsun yol isteyene
    diğer ºerit müsaitse yol veriyorum. Bunu yaptığım ve sinyalimi verdiğim zamanda beni arkadan sıkıºtırmıyor ve selektör yapmıyorlar, arkadan gelen araç benim diğer ºeride geçmemi bekliyor, o yoluna devam ediyor, ben yoluma devam ediyorum, hiç bir problem de yaºamıyorum.

Bu yazıyı okuyan arkadaºlar varsa lütfen trafikte karºı tarafa saygılı olalım, olayları tek taraflı ve kendi penceremizden değerlendirmeyelim, karºı tarafta bir kusur varsa bunu yetkili makamlara bildirelim, kendimizi polisin yerine koymayalım.

Unutmayalım YOL HEPİMİZİN, paylaºmasını bilelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: %100 düşünme gücüm

Arkadaºlar kusuruma bakmasın, bir önceki yazı biraz sert oldu, kimseyi incitmek istemem ama sol ºeritte yol vermeyen arabalar gerçekten beni çok rahatsız ediyor.

Genelde aracımı sakin kullanan biriyim ve 100 hız sınırını fazla geçmem.

Ama bazen acelemiz oluyor veya bazı günler arabayı biraz daha hızlı kullanmak istiyorsunuz, ama bunu yaparken de araç ve yaya trafiğini tehlikeye atmadan yolculuğumuzu yapmaya çalıºıyoruz.

Böyle durumlarda yolun sol tarafını kapatmıº bir araç görürsem önce selektör yapıyorum, farlarım zaten açık yolculuk yapıyorum, farketmemiºse tekrar selektör yapıyorum, bakıyorum yol vermiyor, hiç istemedeğim, nefret ettiğim bir ºeyi yapmak zorunda kalıyorum, bu araç yüzünden aracın sağından geçmek zorunda kalıyorum

Yolun solunda yolculuk yapıyorsam da hızım kaç olursa olsun yol isteyene
    diğer ºerit müsaitse yol veriyorum. Bunu yaptığım ve sinyalimi verdiğim zamanda beni arkadan sıkıºtırmıyor ve selektör yapmıyorlar, arkadan gelen araç benim diğer ºeride geçmemi bekliyor, o yoluna devam ediyor, ben yoluma devam ediyorum, hiç bir problem de yaºamıyorum.

Bu yazıyı okuyan arkadaºlar varsa lütfen trafikte karºı tarafa saygılı olalım, olayları tek taraflı ve kendi penceremizden değerlendirmeyelim, karºı tarafta bir kusur varsa bunu yetkili makamlara bildirelim, kendimizi polisin yerine koymayalım.

Unutmayalım YOL HEPİMİZİN, paylaºmasını bilelim.

Alıntıları Göster
    aynı durum izmir içinde geçerli ama ben alıştım artık orta şerit sakin sağ şerit boş oluyo bende onları tercih edip gidiyorum sanırım türkiyede şeritleri değiştirdiler ama bizim haberimiz olmadı....

• quote:

size mi düşüyor hız sınırını millete öğretmek? ki siz de 80 ve 90 ile giderken hız sınırını kendiniz aşmış oluyorsunuz. bir bakıma "bu kadar hız normal canım aman nolcak ama bundan sonrasını kabul edemem." demiş sayılırsınız. size ne ya? siz kimsiniz? beklenen siz yavaşlayınca sinirli birisinin sizi haşat etmesi, kendinize dikkat edin bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.