< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A380 -- 19 Ağustos 2018; 1:8:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A380 -- 19 Ağustos 2018; 1:8:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Basınçlı su makinesinin içindeki motor kafadan made in chine yazıyor yeme beni görmesek neyse. Uzakdoğu veya alman veya amerikan malı. Onlarda dolarla geliyor. Montaj ve işçilik yerli olduğunu ebemde biliyor. Aylık 300 dolar maaşla çalışan türk kökenli çinli dolu ostim osb
Ayrıca bisküvi üreten makine yüksek teknoloji gerektiren ürünler değil. Senin dolar kaybettiğin ürünler işçilik değil yüksek teknoloji gereken ürünler. Türkiye olarak yüksek teknoloji gerektiren ürünler üretemiyoruz ki ostim osb üretsin. Bisküvi makinesi gibi sac kalıp resisdanslı ürünler güzel birşey ama içindeki çin malı motorlarla 100 yerli saçmalıklarını bırakın. Bırak yüksek teknolojiye , betondan yapılmış köprüye bile dolar ödüyorsun geçiş ücreti olarak. Hatta geçmesen bile ödüyorsun (osman gazi köprüsü 250 tl yi aştı). Dolara endeklisin işte neyi tartışıyorsun |
İnsanlar evlerine alışveriş yapıyor, gezmeye gelinecek bir yer değil ki grosslar..
İnsanlara boş deme hakkına sahip olmak için siz ne yapıyorsunuz grosslarda çok merak ediyorum? |
Favorim Nevgross kalabalık olsa da bence fiyat ve çeşitlilik olarak en iyilerinden. Ayrıca et reyonu ile meyve/sebze reyonları sürekli sirkülasyon halinde olduğundan gayet taze ürünler sunuyor. Otoparklarını da genişlettiler çok iyi oldu, gelen geçen vuruyordu arabaya park ederken yada çıkarken.
City grossların İstanbul yolu üzerinde olan büyük olanına otopark yetmiyor ancak ürün çeşitliliği harika, dev bir gross. Biraz daha pahalı diğer grosslara göre. Fırın kısmı çok başarılı. Bazen kampanları denk gelirse piyasada hiç olmayan fiyatlara ürün alınabiliyor, büyük boy cips aldık her cipsin yanına 1 litre kola verdiler mesela bir kampanyada. Batı bulvarındaki küçük City gross sıkıntılı, her açıdan. Otoparkı çok yetersiz. Özellikle restoran kısmına verdikleri şeflerin temizlik yada insana saygı anlayışı yok. Balık yiyeceksiniz mesela. Çipranın kilosu 25-30TL grosslarda. 18TL'ye kuyruğu ve 2 tane küçücük yanmış dilimi koyuyorlar önünüze. Bu ne nasıl yicem ben bu yanmış balığı dediğinizde de porsiyonlarımız bu kadar, beğenmiyorsanız yapacağımız bir şey yok diyorlar. Neredeyse 1 balık parasına kuyruğunu yanmış olarak yedirtmeye çalışıyorlar... Hakkınızı arayınca da susturmaya çalışıyorlar. Rizegross fena değil ancak o sokaktaki bitmeyen sıkışık trafik bile oraya gitmemek için yeterli bir sebep. Gimat Gross gördüğüm kadarıyla en pahalısı. Ürün çeşitliliği orta. Fırın bölümü sürekli el değiştiriyor o yüzden ürünler ve kalitesi değişiyor. Bazen çok iyisi de denk geliyor, içinden kıl çıkan ekmek yapanı da. |
istanbul yolu üzerinede bulunan city gross. (eski cep gross) En planlı en az keşmekeşin olduğu yer orası bana göre
|
ülke ekonomoisinden ev ekonomisine geçebilir miyiz?
Malum bayramdan önce alışveriş yapacağız. hangi marketi önerirsiniz? liste tavuk baget sıvı yağ kuruyemiş çay deterjan yumurta peynir |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarahaten -- 19 Aralık 2015; 1:25:25 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|