Şimdi Ara

Ankara içerisinde baskı devre üreticisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geliştirmekte olduğum bir proje için baskı devre üretimine ihtiyacım var. 3 farklı kartım var. Bütün kartlar tek yüzeyli, bu nedenle delik içi kaplamaya ihtiyacım yok. Sadece 3 noktadan atlama teli ile bağlantı kuracağım.

1- 8cm*6cm (yaklaşık boyut) - yedekleriyle beraber ~8 adet ihtiyacımı görür. Üzerinde mikroişlemci vs. var
    2 - 2cm*2cm den daha küçük - yedekleriyle beraber ~45 adet gerekli. Üzerinde header var.
    3 - 3cm * 7cm - yedekleriyle beraber ~15 adet kart gerekli. Üzerinde yine bolca header var. Ancak bu kartın şekli dikdörtgen değil, hassas kesim gerekli. Kartın yerleşeceği yere uygun olması gerekli.

bu sayıdaki kartın üretimi için 200 TL bütçem bulunmaktadır. Elbette ne kadar ucuz olursa o kadar işime gelir.

*edit bütçe artırıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdertrk -- 9 Şubat 2014; 19:45:38 >

• 120TL' mi? Eğer bir yer bulup yaptırabilirsen bana da haber ver, ben de artık oraya yaptırayım.
  • diegorian kullanıcısına yanıt
    Tamam 120TL biraz düşük kalmış kabul ediyorum. Eğer mümkünse 200TL altına bu işi kapatmak istiyorum.
  • Hocam 120 liraya bu dediklerinin tekini bile yaptıramazsın. Boş plaket bile 200ü çok rahat geçer ki ince işçilik falan filan diyorsun.
  • Hocam plaketi nasıl 200'ü geçecek bu hesapta bir hata var bence.

30cm * 20cm'lik epoxy bakır plaketin (600cm2) fiyatına max. 10 TL deseniz bana lazım olan yüzey alanı zaten 859 cm2 geliyor. Fireler elbette olacak 3 tane plaket kullansam 30 TL gelir.

Hassas kesim dediğim kartın şekli de aşağıdaki gibi. Aslında çok da hassas değil de şeklin bunun gibi olması lazım.
     Ankara içerisinde baskı devre üreticisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdertrk -- 9 Şubat 2014; 19:48:13 >

• Plaketin şekli çok önemli değilde, onun üzerine yapılacak serigrafi para tutar. Ostimde pek çok firma var, hepsinin kalitesi hemen hemen aynı. Telefon edip fiyat alın bence.
    https://www.google.com.tr/#q=ostim+pcb
  • Pardon aceleyle yazmıştım da bir sıfır fazla koymuşum. 200 liraya kiloyla alırız plaketi.

http://www.ankarapcb.com/

Sorun bi' derim. Ancak arkadaş fazla nazlı gibi siteyi incelersek. Her türlü detayı vermezsen senin de yazdıklarını koyabilir. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Pardon aceleyle yazmıştım da bir sıfır fazla koymuşum. 200 liraya kiloyla alırız plaketi.

Sorun bi' derim. Ancak arkadaş fazla nazlı gibi siteyi incelersek. Her türlü detayı vermezsen senin de yazdıklarını koyabilir. :D

dedim yani hesapta bir problem var ;)

Bu sayılarda üretmekten vazgeçtim, en azından 2 adet 8*6, 3 adet 3*7 ve 8 adet 2*2 100TL civarında bir rakama yaptırabilsem o da yetecek. Projemin çalışan versiyonunu artık oluşturmam ve testlere başlamam gerekli de.

Konya sokak'ta vs. baskı devre yapan var mıdır hiç acep?

• quote:

Orijinalden alıntı: murdertrk

quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Pardon aceleyle yazmıştım da bir sıfır fazla koymuşum. 200 liraya kiloyla alırız plaketi.

dedim yani hesapta bir problem var ;)

Bu sayılarda üretmekten vazgeçtim, en azından 2 adet 8*6, 3 adet 3*7 ve 8 adet 2*2 100TL civarında bir rakama yaptırabilsem o da yetecek. Projemin çalışan versiyonunu artık oluşturmam ve testlere başlamam gerekli de.

Konya sokak'ta vs. baskı devre yapan var mıdır hiç acep?

Hocam bu sitenin sahibi Konya Sokak'ta imiş. Buraya değil de başka 1-2 yere gittim kalite cidden rezaletti. Ki epoxy falan diyorsunuz. Bence siteden bir arkadaş bulun yapsın evinde (hobi olarak yapanlar çok daha kaliteli yapıyor işi parayla değil de zevk için yaptıkları için) yollasın size. Kargo 10 lira bile tutmaz.

• Anladım. Eğer böyle bir "arkadaş" sayfaya yazarsa neden olmasın? Yarın Ulus'a gittiğimde dediğiniz yere de bakacağım belki bir şeyler çıkar.

Yarın durum hakkında haber vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdertrk

Anladım. Eğer böyle bir "arkadaş" sayfaya yazarsa neden olmasın? Yarın Ulus'a gittiğimde dediğiniz yere de bakacağım belki bir şeyler çıkar.

Yarın durum hakkında haber vereceğim.

İyi olur bizim de kaliteli bir baskı devreciye ihtiyacımız vardı. 3 tane doğrusal nokta delemeyen adamlar baskı devre yapıyor 30-40 lira alıyor.
  • Ben yapabilirim.Ama kesme işini anlamadım?
  • Yukarıda eklediğim bir resim var. Oradaki beyaz çerçeveler gibi kesilmesi gerekli. Gerçi kesim benim için çok sorun olmaz onu hassas biçimde kesebilecek araç-gerece erişim sağladım (cnc dik işleme merkezi).

Kartları kendim yapmaya uğraştım plaket falan da aldım ama 7 farklı tip kağıt denedim, başarı oranım hayli düşük.
    1-asetat kağıdı - şekil çıkıyor fakat silik, tonerin yarısı kağıtta kalıyor.
    2-fotoğraf kağıdı (tanex) - bu kağıtla da bazen iyi sonuç elde ediyorum. Bazen ise kağıdı sökmeye çalışırken blok halinde yol da elimde kalıyor.
    3-fotoğraf kağıdı (bilinmeyen marka) bu kağıtta baya kaybım oluyor
    4-dominos pizza reklam broşürü - bu kağıtla yaptığım ilk 4 deneme sorunsuz oldu fakat pcb üzerinde yaptığım değişikliklerden dolayı yeni baskı almam gerekti. Artık bu kağıtla yapamıyorum, nedense olmuyor
    5- normal a4 kağıt - bu zaten olmaz, yanlışlıkla bu kağıda çıktı almıştım deneyim belki tutar dedim, hayır tutmadı.
    6- aydınger kağıdı - işte bu kağıt en kötüsüydü. hiç bir şey aktaramadım. kağıt şişti ve buruştu.

bu deneyimlerin ardından zamanımın daralması nedeniyle dışarıya yaptırmaya karar verdim (mart'ta projem görücüye çıkacak çünkü). Yarın Ulus'ta sonuç alamazsam el işi kağıdını da deneyeceğim. Eğer kararlı ve başarılı bir yöntem bulursam, veya bu işi hakkıyla yapabilen birini bulursam buraya yazacağım arkadaşlar.

Olur da aklınıza yeni opsiyonlar yazmayı unutmayın. İyi geceler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.