Şimdi Ara

Ankara için Lastik Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2011 Model Opel Astra J Kasa bir aracım var. Lastikler artık ömürlerini tamamlamak üzere.
    215/50/R17 orjinal lastik ebatlarım ve Ankarada ikamet ediyorum. Yıllık 15000-20000 km yaparım.(%25 şehir içi - %75 şehirdışı) Uzun yol genelde Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve çevre iller şeklinde oluyor.

Ankarada çok karlı ve çok buzlu havalarda aracımı kullanmıyorum genelde. Yağmurlu havalarda ve yerde az kar olduğunda dışarı çıkıyorum(Acil durumlar dışında tabiki)

Şimdi aklımda 4 mevsim lastik mi yoksa yaz lastiği + kış lastiği mi almalıyım düşüncesi var.
    4 mevsim olarak michelin crossclimate düşünüyorum ( 4 lastik 1800 TL civarı oluyor.)
    yaz+kış alırsam ne tercih etmeliyim ? (fiyat olarak beni çok yıpratmasın itiyorum).

• Güncel...
  • Ben yılda 50 bin yapıyorum öne 2 adet 4 mevsim arkaya 2 adet membat marka a sınıfı lastik alacağım kısa. Lastik ebatları bni225 45 17 olarak almalisin yoksa fuzuli çok para gidersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Açıkcası öne farklı arkaya farklı lastik düşünmüyorum. Orjinal lastik ebatlarını kullanma tarafıyım. Endişem sadece 4 mevsim lastikler Ankara için beni mutlu eder mi yoksa yaz lastiği+kış lastiği mi almalıyım konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Açıkcası öne farklı arkaya farklı lastik düşünmüyorum. Orjinal lastik ebatlarını kullanma tarafıyım. Endişem sadece 4 mevsim lastikler Ankara için beni mutlu eder mi yoksa yaz lastiği+kış lastiği mi almalıyım konusunda

O zaman 6 ay geçince on lasitk ve arka lastik arasındakı asınma farkına bak lastikleri sonra cıkart hemen sıfır lastk tak. Önle arka asınması cok farklı olacagını gorursun... Aracın orjınal lastik ebatları ile ilgili birçok test var onları da araştır aynı araca farklı lastik ve çaplara sahip kombinasyonlarla pekte fark olusmadıgı açık ve net goruldu testlerde yanı benım dedıım ebatlar senı hiç etkilemez hatta daha olumlu olabilir. Son olarakta gecen yıl ankarada 3 gun kar yagdı ve ben dahıl bıçok kişi yaz lastii ile kısı geçirdi ama tabıkı sen sehirler arası gidersın yada arabayı karlı zemıne cıkarırsan 4 mevsim yeterli gelir. Bende zaten artık kendımı garantıye almak için 4 mevsım takıcam one cunku fıhyatlar bile hemen hemen aynı yaz lastiiyle. Yanı su yorumlardan bişeyler kaparsan hayatını boşa harcamamış olursun

• Kis,kar,yagmurda 4mevsimin performansi fena degil ama kuru ve sicak havada ozelligini gosteremiyor.Yazlik lastiklerden cok uzak.Ankaranin sicagida sicak hani

Yaz+kis daha mantikli ama 4mevsimde bakarsaniz sadece micheline bakmayin.Hatta Goodyearin 4mevsim modeli micheline gore daha iyi performans gosteriyor testlerde.

• HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    lastiklerin teknik verilerini karşılaştırabileceğimiz bir site yada link var mı bildiğiniz ?
    Araştırdıkça kafam daha fazla karışıyor valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da 4 mevsim lastik
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Hocam lastiğin bir lastiğin ömrü zaten genelde 40.000 ya da 4 yıl oluyor. yani sizin yaptığınız km ye tek lastik yerine yaz+kış ikilastik almanız yerinde olacaktır.

Güvenlik 1. planda olmalı sizinki de buna gayet müsait.

yani iki lastiğin size maliyeti iki kat gibi görünmüş olsa da 80.000 km ömür olacak 4 yılda o da sizin yaptığınız kmye tekabül ediyor.

yaz kış goodyear markasını ben beğeniyorum, öneririm. iyi sürüşler.
  • HyperXCrossfire kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim detaylı bir inceleme yapmam gerekecek sanırım
  • kimiferhat kullanıcısına yanıt
    Aslında hesabınızda çok haklısınız. Bende güvenliği ön planda tutarak nispeten kalitesiz bir lastikle sorun yaşamak istemiyorum. Kaliteli yaz+kış lastiği olarak önerebileceğiniz marka modeller varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Aslında hesabınızda çok haklısınız. Bende güvenliği ön planda tutarak nispeten kalitesiz bir lastikle sorun yaşamak istemiyorum. Kaliteli yaz+kış lastiği olarak önerebileceğiniz marka modeller varsa tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

Ben lastik tercihlerimi goodyear ya da hankook markalarından yana kullanıyorum, continental en iyi lastiktir ama fiyat olarak biraz pahalıdır yani sırasıyla

1. Continental- yazlık için Continental Sport Contact 5+ kışlık için Winter Contact TS860, ts850 vardı bu yıl yenilemişler, 860 tam nasıldır bilemiyorum ellerinde kalan 850 daha uygun fiyata alınabilir belki.

2. Goodyear- yazlık için Goodyear Efficentgrip Performance + kışlık için Goodyear ultragrip 9

3. Hankook- yazlık için Hankook Ventus Prime 3 K125 (testlerde 1.liği var) + kış için Hankook Winter i cept RS2

Benim tercihlerim bu yönde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

Hocam lastiğin bir lastiğin ömrü zaten genelde 40.000 ya da 4 yıl oluyor. yani sizin yaptığınız km ye tek lastik yerine yaz+kış ikilastik almanız yerinde olacaktır.

yani iki lastiğin size maliyeti iki kat gibi görünmüş olsa da 80.000 km ömür olacak 4 yılda o da sizin yaptığınız kmye tekabül ediyor.

Lastik ömrü 40 bin demissinizde benim cpc5 ler 80 bini gördü sıkıntı yok. Kısa doğru 90 a tamamlayim öne 2 adet 4 mevsim alicam. Yazinda geri taakrim bi 10 bin daha gider. Ki bunlar yumuşak lastik çabuk bitenlerden. B ve c sınıf olanlar 120 bin rahat görür demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Hocam lastiğin bir lastiğin ömrü zaten genelde 40.000 ya da 4 yıl oluyor. yani sizin yaptığınız km ye tek lastik yerine yaz+kış ikilastik almanız yerinde olacaktır.

Lastik ömrü 40 bin demissinizde benim cpc5 ler 80 bini gördü sıkıntı yok. Kısa doğru 90 a tamamlayim öne 2 adet 4 mevsim alicam. Yazinda geri taakrim bi 10 bin daha gider. Ki bunlar yumuşak lastik çabuk bitenlerden. B ve c sınıf olanlar 120 bin rahat görür demekki

Lastiğin ömründen benimanladığım manada patlamaması ya da kabaklaşana kadar kullanmak değil, aracın ıslak zemindeki performansı ve fren mesafesinin uzaması absnin sık devreye girmesi. Siz 120 bin binebilirsiniz. Allah kaza bela vermesin, gidip birine vurmayın da.

• quote:

quote:

quote:

Lastiğin ömründen benimanladığım manada patlamaması ya da kabaklaşana kadar kullanmak değil, aracın ıslak zemindeki performansı ve fren mesafesinin uzaması absnin sık devreye girmesi. Siz 120 bin binebilirsiniz. Allah kaza bela vermesin, gidip birine vurmayın da.

Tabiki dişler azalacağından zaten bu ya sonu değiştireceğimden bahsetmiştim. Ama 40 bin Kmde lastik bitirmek içinde surekli patinajla kalkan kırmızı ışığa gelene kadar gazi kokleyip gelince de freni kokleyip abs yı devreye sokan acemi soforlerden olmak lazim

• Effiperformance, spor contact 5 , primacy 3 bunlar geçen senenin lastikleri

Bu senenin lastiği Asymetric 3
  • Ben Bu kış crossclimate de şunu gördüm. iki adet Symbol araç, biri garajdan çıkamadı, petlas kışlık takılı olan çıktı. Ankara'nın bazı kesimlerinde kar ve don fazla oluyor. Ben bunu tecrübe ederek değil daha öncesinde şans eseri uygun fiyatlı SAVA aldım kışlık olarak. iki takım lastik olmuş oldu ama çok memnunum.

Mevcut lastiğiniz de eskidiği için iki takım lastik görünüyor ufukta. Ama 4 mevsimleri alsanız da "rezil" olmazsınız.
  • quote:

quote:

Benim Goodyearlarda 60 bin civarında ve hala gideri var kesinlikle kabak vs durumu noktasında değil..Zaten yine bu lastikten alıcam nasipse hem ömrü çok iyi hem de performansı..

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

quote:

Benim Goodyearlarda 60 bin civarında ve hala gideri var kesinlikle kabak vs durumu noktasında değil..Zaten yine bu lastikten alıcam nasipse hem ömrü çok iyi hem de performansı..

bende cpc 5 lerde surtunmeyanı yakıt tuketımı e sınıfı oldugundan goodyear dusunmustum ama sonra kalkısta patı yapmamak için daha yı olur dıye aldım. Omrude goodyeardan az olacagı kesındı bu surtunmeden dolayı. Ama bu kmlerı gormek benı sasırttı. Ben ksın muayeneyı yenı lastiklerle gecıp seneye hazıranda yagmur bıtınce yıne takabılırım cunku hala kayma vs yok lastık hamurunda hersey. Zaten su bırıkıntılerıne yavas gırmek lazım 80 bınlerı gecınce orası kesın

• Güncel..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.