Şimdi Ara

Ankara vs Gazi vs Yıldırım Beyazıt Üni. Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
15.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu üniversitelerde okuyan veya bilgisi olanlar bilgi verebilirler mi? Sıralama olarak birbirine çok yakınlar. Aralarında sadece Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ingilizce.

• Yıldırım Beyazıt da öğrenci misiniz hocam? Yeni üniversite diyerek elemeniz çok talihsiz ve komik bir yorum.

Daha dün Ankara Üni Bilgisayar 2. sınıf bir arkadaşımla konuştum. Hacettepeye yatay geçiş için çabalıyordu. Nedenini sorduğumda hocalarının genelde iyi olmaması ve iyi olanların da kendi derslerine girmemesi, ders seçmesinden bahsetti. Ayrıca okulun lokasyonu da cabası.
    Gaziden ise çok kötü yorumlar duymadım. Bilgisayar mühendisliği iyi diye biliyorum. Genel olarak öğrenci kitlesi memnun fakat binaları sadece mühendislik fakültesinden oluştuğu için (sanırım Ankara Üni' de öyle) sosyal imkanlarından yakınıyorlardı.
    Yıldırım Beyazıt ise yeni bir okul olmasına rağmen diğer üniversitelerden aşağı kalır bir yanı yok hatta bazı imkanları konusunda daha da iyi. Bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşlarımdan herhangi bir şikayet duymadım (eğitim anlamında). Yüzde yüz İngilizce bir bölüm olmakla birlikte çok başarılı öğrencileri de var. Daha 1. sınıftan şirketler de çalışan, yapay zeka üzerine çalışmaları olan arkadaşlarım var.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem teker teker her bir okuldan ilgili bölümün öğrencilerine ulaşssın (instagram'dan olabilir). Tüm sorularını onlara sorsun. Bizim burda yaptığımız kıyaslardan çok daha yararlı bilgilere erişecektir.

Ek olarak mühendislikte İngilizce'nin önemini biliyorsundur. Yıldırım Beyazıt bu konuda biraz daha avantajlı tabi ama diğer okullara da gitsen İngilizce üzerinde dur. Terimlerin/süreçlerin yani işin teknik kısmının mutlaka İngilizcesini bil.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Mühendisliği: Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi

Bilgisayar mühendisliği alanında yükseköğrenim için uygun bir üniversite seçmek, gelecekteki kariyer yolun için kritik öneme sahiptir. Ankara, Gazi ve Yıldırım Beyazıt üniversiteleri, Türkiye'deki en saygın üniversiteler arasında yer almakta ve güçlü bilgisayar mühendisliği programları sunmaktadır.

Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Ankara Üniversitesi (AYBÜ), Türkiye'nin en eski ve en köklü üniversitelerinden biridir. Bilgisayar mühendisliği programı, sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır ve öğrencilere sağlam bir teorik temel ve pratik beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. AYBÜ'nün son teknoloji laboratuvarları ve araştırma olanakları, öğrencilerin en son teknoloji ve uygulamalarla tanışmalarına olanak tanır.

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de güçlü bir akademik geçmişe sahiptir. Program, bilgisayar bilimlerinin temel kavramlarını kapsamlı bir şekilde ele alarak öğrencilere sağlam bir temel sağlar. Gazi Üniversitesi, öğrencilerine endüstriyel projelerde çalışma ve sektör liderleriyle bağlantı kurma fırsatları sunar.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBU), Ankara'da yer alan bir devlet üniversitesidir. Bilgisayar mühendisliği programı, yapay zeka, büyük veri ve siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşma olanakları sunmaktadır. YBU, öğrencilerine modern laboratuvarlar ve araştırma olanakları sağlar ve sektörle yakın işbirlikleri sayesinde öğrenciler mezun olduklarında iş piyasasında aranan niteliklere sahip olurlar.

Üniversite Seçimi

Her üç üniversite de güçlü bilgisayar mühendisliği programları sunmaktadır ve seçim, bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. AYBÜ geleneksel ve köklü bir üniversite iken, YBU daha modern ve yenilikçidir. Gazi Üniversitesi ise sektör bağlantıları ve endüstriyel proje fırsatlarıyla öne çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

• Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
    • Yıldırım Beyazıt Bilgisayar Mühendisliği
    • Ankara Yıldırım Beyazıt Bilgisayar Mühendisliği
    • AYBÜ Bilgisayar
    • YBU Bilgisayar Mühendisliği
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gazi ağır basar
  • gazi isim olarak odtu itu hacettepe vs gibi universitelerin gerisinde olsa da bu sadece isim olarak boyledir yildirim beyaziti bastan eleyelim bence daha yeni bi universitssi gazi ve ankaranin yaninda esamesi okunmak ankara ve gaziyi karsilastiracaksak eger ben gazi derim cunku bende gazideyim falan saka bi yana hocam gazi muhendislik alaninda bi cok universiteden iyi durumda Kampus bakimindan ankara universitesinin muhendislik fakultesi golbasinda gazinin muhendiskikleri maltepede cukurambara tasinmasi da soz konusu diyorsaniz ki ben 5 sene golbasina gidsrim hay hay buyrun gidin ama o yolda omrunuzun curuyecegi de bir gercek gazinin kampusune nakarsak eger sadece hazirlik egitimini golbasinda alip bolumde maltepede yani merkezi bir konumda bulunacaksiniz ki bu da cok onemli ayrica bakarsaniz muhendislik siralamalarina (yks icin degil) gazinin onde oldugunu ve odenekler acisindan turkiyede en cok odenek alan universitelerden biri oldugunu gorebilirsiniz ankaranin yemekhanesi nasik bilmiyorum ama bjz bu sene 1 lira 40 kurusa yemdk yedik yemekhanede etli yogurtlu pilavli corbali salatali ve kotu de degil yenilebilecek duzeyde bence gazi

• Burasini buyuk harflerle yazmak istiyorum gazi bilgisayar turkce degildir en az %30 ingilizcedir dikkat edin en az yani merak etmeyin egitiminiz cogunlukla ingilizce olacak mesela birinci sinifta mat 101 ingilizce fizik turkce ikinci donem fizik ingilizce mat 102 turkce olacak ve bolum derslerinizin cogunu da ingilizce goreceksiniz

EDIT!!!!!!!!
    !!!!AYRICA HOCALARIMIZIN DA NETWORKU COK GENISTIR BIR COK ARKADASIM VAR 3. SINIFTA ASELSANDA STAJYER MUHENDIS OLAN ELBETTE ANKARA DA VARDIR AMA DEDIGIM GIBI MEZUN OLUNCA DA ASELSAN TAI HAVELSAN GIBI YERLERDE CALISMA OLANAGINIZ OLACAK (NOTLARINIZIN IYI OLDUGU HOCALARLA ARANIZIN IYI OLDUGU SURECE) HATTA DANISMAN HOCAMLA DA KONUSTUGUMDA YINE BIR COK OGRENCININ MEZUN OLDUKTAN HEMEN SONRA 5-7 K ARASI ISE BASLADIGINI SOYLEDI BANA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barıscaa -- 22 Haziran 2019; 22:54:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barıscaa

Burasini buyuk harflerle yazmak istiyorum gazi bilgisayar turkce degildir en az %30 ingilizcedir dikkat edin en az yani merak etmeyin egitiminiz cogunlukla ingilizce olacak mesela birinci sinifta mat 101 ingilizce fizik turkce ikinci donem fizik ingilizce mat 102 turkce olacak ve bolum derslerinizin cogunu da ingilizce goreceksiniz

EDIT!!!!!!!!
    !!!!AYRICA HOCALARIMIZIN DA NETWORKU COK GENISTIR BIR COK ARKADASIM VAR 3. SINIFTA ASELSANDA STAJYER MUHENDIS OLAN ELBETTE ANKARA DA VARDIR AMA DEDIGIM GIBI MEZUN OLUNCA DA ASELSAN TAI HAVELSAN GIBI YERLERDE CALISMA OLANAGINIZ OLACAK (NOTLARINIZIN IYI OLDUGU HOCALARLA ARANIZIN IYI OLDUGU SURECE) HATTA DANISMAN HOCAMLA DA KONUSTUGUMDA YINE BIR COK OGRENCININ MEZUN OLDUKTAN HEMEN SONRA 5-7 K ARASI ISE BASLADIGINI SOYLEDI BANA
    Hocam ben de gazi endüstri düşünüyorum gelirse. İngilizce olmayan bölüm de mi %30 ingilizce ve hazırlık var değil mi onda da?

• HaxhiaN kullanıcısına yanıt
    evet hocam en az %30 ingilizce ve evet hazirlik var b1 seviyesi bitene kadar ingilizce egitim aliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barıscaa -- 22 Haziran 2019; 22:56:28 >
  • barıscaa kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için teşekkürler. Geçen sene 44.500 ile kapatmış Gazi, benim sıralamam da o civarlarda gelecek girebilirsem ucu ucuna gireceğim.
  • ben gecen sene 46319. oldum giremedim siralama 2017de 50bindeymis 6bin ileri atti sasirtici oldu benim icin de
  • gazi yavaş bassın :) bilmeden yorum atıyorsunuz sonra komik duruma düşüyorsunuz be kardeşim.
  • savunma sanayi istiyosan 3 ünden de 3+ agno ile mezun olup ingilizce seviyeni toefl/ielts gibi sınavlarla belgelediğin zaman iş bulabilirsin diye düşünüyorum. bu 3 ü arasında karşılaştırma yapacaksan akademik kadrolarındaki öğretim üyelerinin nerelerden mezun olduklarına/hangi konularda iyi olduklarına senin ilgini çeken bi konu varsa hangisinde o alanla ilgili çalışan bi hoca olduğuna falan bak. sonra ingilizce hazırlık eğitimleri nasıldır falan onlara da bakmanı öneririm. üstteki arkadaş yazmış esame falan okunmaz diye ona da bi kaç şey söyleyeyim bilgilensin madem. evet yeni bi üniversite az mezunu var ama bi linkedin den falan bakarsan görürsün nerelerde çalıştıklarını kardeşim. tai/havelsan/aselsan da çalışan çok kişi var. okul zaten tai ile anlaşmalı 3 artı ortalaman varsa staj da kolay iş bulma da kolay orası için tabi kendini biraz geliştirebildiysen. üniversite seni bi yere kadar götürür seni diğerlerinden farklılaştıracak olan mezun olana kadar neler yaptığındır.

• Ankara 31k ile kapatmış gazi 44k ile benim ankara ucu ucuna tutacak gibi fakat konumu pek iyi değil bir yanda da yıldırım beyazıt var ankaranin puanı diğerlerine kıyasla yüksek olduğu için ankarayi seçmek mantıklı mı?
  • Ayrıca ankarada bilgisayar okuyan birileri varsa aydınlatabilir misiniz?
    Yıldırım Beyazıt da öğrenci misiniz hocam? Yeni üniversite diyerek elemeniz çok talihsiz ve komik bir yorum.

Daha dün Ankara Üni Bilgisayar 2. sınıf bir arkadaşımla konuştum. Hacettepeye yatay geçiş için çabalıyordu. Nedenini sorduğumda hocalarının genelde iyi olmaması ve iyi olanların da kendi derslerine girmemesi, ders seçmesinden bahsetti. Ayrıca okulun lokasyonu da cabası.
    Gaziden ise çok kötü yorumlar duymadım. Bilgisayar mühendisliği iyi diye biliyorum. Genel olarak öğrenci kitlesi memnun fakat binaları sadece mühendislik fakültesinden oluştuğu için (sanırım Ankara Üni' de öyle) sosyal imkanlarından yakınıyorlardı.
    Yıldırım Beyazıt ise yeni bir okul olmasına rağmen diğer üniversitelerden aşağı kalır bir yanı yok hatta bazı imkanları konusunda daha da iyi. Bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşlarımdan herhangi bir şikayet duymadım (eğitim anlamında). Yüzde yüz İngilizce bir bölüm olmakla birlikte çok başarılı öğrencileri de var. Daha 1. sınıftan şirketler de çalışan, yapay zeka üzerine çalışmaları olan arkadaşlarım var.

Konuyu açan arkadaşa tavsiyem teker teker her bir okuldan ilgili bölümün öğrencilerine ulaşssın (instagram'dan olabilir). Tüm sorularını onlara sorsun. Bizim burda yaptığımız kıyaslardan çok daha yararlı bilgilere erişecektir.

Ek olarak mühendislikte İngilizce'nin önemini biliyorsundur. Yıldırım Beyazıt bu konuda biraz daha avantajlı tabi ama diğer okullara da gitsen İngilizce üzerinde dur. Terimlerin/süreçlerin yani işin teknik kısmının mutlaka İngilizcesini bil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A4L -- 17 Temmuz 2019; 16:13:20 >

• A4L kullanıcısına yanıt
    Çok güzel demişsiniz hocam Yıldırım Beyazıt Üniversitesi mühendislik konusunda ayrı bir ilgi ve alaka gösteriyor ve yeni bir üniversite olması öğretim kadrosunun iyi olmadığı anlamına gelmiyor sizlere tavsiyem okulu araştırırken arkadaşın dediği gibi bölümden birini bulup konuşabilirsiniz ve okulun kalitesini yazacağınız bölümün akademik kadrosunu araştırarak aşağı yukarı bir sonuç elde edersiniz.
  • Upp benim de 39K geldi bu 3 lülerden biri tutar inşallah
  • Bilgisi olan arkadaşlar Eskişehir Teknik ve Osmangazi bilgisayar bölümlerinide Ankara ile karşılaştırabilirse çak faydalı olur diye düşünüyorum..
  • kemalege2000 K kullanıcısına yanıt
    e.teknikten uzak dur hocası yok. çoğu fetöden atıldı ondan sonra toparlayamadılar
  • mühendislik alaninda bu ucunun arasindan gazinin onde oldugunu dusunuyorum
    kiyaslarsak eger ankara universitesi koklu bi kurum ancak benim gozumde lokasyondan kaybediyor golbasinda dusunun ki 5 sene boyunca golbasinda okuyacaksiniz hicbir sey yok ortam olarak yani ortam hani gez toz degil golbasi bombos bi yer ve gecen sene ben tercih yaparken gazi bilgisayari ankara bilgisayarin onune yazdim kadro acisindan bakarsaniz zaten gazinin onde oldugunu gorebilirsiniz evet yildirim beyaziti da yazdim fakat bu uc universitenin en sonuna yazilabilecek kotu demiyorum kesinlikle yanlis anlamayin beni ama ben kendim gecen sene arastirmalarimdan yola cikarak bu yorumu yapiyorum gazinin tanitim gunleri oluyor muhendislik fakultesinde yuksek lisan yapanlarla vs konustugumda da hocalarin kendileriyle ilgi ve alakalarinin yuksek oldugunu ilettiler ayrica devlete de yani aselsan tarzinda kurumlara da cok sayida ogrenci gonderdiklerini soylemislerdi eklemek istedigim bir nokta daha var hocalarin cogu sektorle icli dislilar yani baglantilari genis gazi'de bulunan hocalarin bir baska nokta iste gazinin kadrosunda game developer da gordum digerlerinde goremedim zaten ankaranin kadrosu bildigim kadariyla cok genis degil( yanlis hatirliyo olabilirim) ama bu da onemli ayni sektorde farkli alanlarda calisan insanlarin olmasi

Peki hocam yanlış anlamayın kafamdaki soru işaretlerini kaldırmak için soruyorum; ankaranin 31k ile alması ve gazının 44k ile alması neden?( birde ankara %100 ing. Eğitim mı veriyor?)
  • herkesin kendi tercihi siz gaziyi öne yazarsınız biz y.beyazıtı öne yazarız 30k küsürlerden çok arkadaşım var gaziyi tercihine bile eklemeyen. tamamen tercih meselesidir bu. oyun geliştiricisi görememişsiniz doğrudur çünkü o listede yok ama öğretim üyesi olarak hocamız var ve dersini açıyor. kendisinin özgeçmişini aşağıya bırakacağım. eğitim kadrosu da size göre daha iyidir. ben tercih edecek arkadaşlara gelip 3 okulu da görmelerini tavsiye ederim. artı olarak şunu eklemeliyim; diğer ikisinden alabileceğiniz ingilizce ile burada alacağınız arasında dağlar kadar fark vardır ve yine takdir edersiniz ki o savunma sanayi şirketlerine de iyi bir ingilizce olmadan giremiyorsunuz.

herkese iyi tercihler dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 6 Mart 2022; 19:11:41 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.