Şimdi Ara

Ankara vs Gazi vs Yıldırım Beyazıt Üni. Bilgisayar Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
15.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğrudur Gazi ceng de yüzde yüz ingilizce olsaydı belki tercihim bu yönde olabilirdi. Gazi mühendislik tüm bölümleri ingilizce yaparken ceng yüzde 30 yapması biraz etkiledi diyebilirim. Son gün aybüyü gazinin üzerine aldım. Ama mutlaka gazinin eğitimi kalitelidir. Bence istanbul İzmir Ankara'da olupta fırsatları değerlendirmek kendimizi geliştirmek önemli. Diğer illerde de Kaliteli üniversite vardır. Ben puanım gereği buralara yoğunlaştım. Mesela İzmir üniversiteleri araştırırken o zamanlarda tıp Ege'de mühendislik Dokuz Eylül de okunur demişlerdi. Ama Ege daha önde diyenlerde vardır. Dönemlik durumlar olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thevictorious kullanıcısına yanıt

Ankara neden izmirden her kosulda avantaji oluyo ki? Benim bildigim ankarada unilerde bloklaşma var. Işverenler kendi okul mezunlarına öncelik veriyolar. Odtulu odtuluyu tutuyo hacettepeli hacettepeliyi tutuyo. Bu yuzden kutuplasma var diyolardi. Bide insan kampus ariyo ya bence okulda simdi ankaraya gitcen de kampusu iyi degilse napican orda. Ankaralilar ankarada olan unilere yerlesmek istiyolar galiba talep bu yuzden olabilir

• Ceyhan2301 C kullanıcısına yanıt

Aslinda bolumun turkce olmasinin da artıları var. Mesela hic bilmedigin bi konunun ana dilinle anlatilmasi daha iyi anlamana yardimci olabilir. Benim tercih donemimde de muhendislik icin dokuz eylul deniyodu ama puan olarak bakildiginda muhendisliklerde de ege daha onde. Zaten dokuz eylul muhendislik fakültesi ege üniversitesine bagli olarak kurulmus sonradan ayrılmış.

• Bohboh B kullanıcısına yanıt

Bence de üç büyük il Kendi şehrinde okulları seçer. Ankara'da üniversite sayısı İstanbul'dan sonra ikinci sırada yani seçenek daha fazla. Dil konusunda haklı olabilirsiniz ama ben üniversitede iken dilimi geliştirme yoluna gitmek istedim. Böyle düşündüm. Aksini söyleyene saygı duyarım.

• Bohboh B kullanıcısına yanıt

ankaranın sadece odtü bilkent hacettepe teknokentlerinin iş imkanı tüm izmirden fazladır bilgisayar alanında. koskoca şirketler+savunma sanayii işin içine girince fark iyiden iyiye açılıyor. ankara bir istanbul olamaz ama izmirle kıyaslanacak kadar da düşmedi.

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Aynen söylediğiniz dogru olabilir ama bu sefer de bu buyuk üniversitelerin öğrencilerini ise aldiklari icin ankara ybu gibi unilerin öğrencileri acikta kalabilir ya da istemedigi projelerde calismak zorunda kalabilir belki. Ama izmirde boyle bisey soz konusu degil cogu kisi 3. 4.sinifta cok bilgili olmasalar bile ise basliyabiliyolar firmalarin acikligindan dolayi. Ankaranin 4. 5. Siradaki universitesine gitmekten cok izmirin ilk2de olan unilerden birine gitmek mantiksiz sayilmaz. Ankarayla kiyaslanamaz ama İzmirde de savunma sanayi olarak bmc falan vardi(bu sektöre cok hakim degilim) arkadasim staj yapmisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bohboh -- 22 Ağustos 2022; 8:39:36 >
    ben de öyle yapmıştım. aybü'nün ismini düzgünce değişeler gazi ve ankara türkçe'yi geçer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aybü lu olarak olarak arkadaşlar benim puanım gaziye yetiyordu. Ankara'nın Türkçe programına yetiyordu. Ben İngilizceyi tercih ettim. Çünkü İngilizce'yi geliştirmek için ayrı efor harcamak istemedim. Bir de üniversitenin sınıflarını lablarini görünce öne aldım. Belki üniversite köklü değil ama zamanla oda isim yapacaktır. O zaman çok farklı yerlerde olacaktır. Herkesin bölüm seçerken ve üniversite seçerken kriterleri vardır. Benim kriterim şehir, eğitim dili, kadro, üniversite labları ve ulaşım olunca aybü oldu. Siz ingilizce eğitim daha kötü diyebilirsiniz ama ODTÜ Boğaziçi ütü Hacettepe ve birçok üniversite yabancı dil eğitimi verir. Teknik ingilizce bu şekilde daha çok gelişir. Eğitim dili Türkçe olsa daha iyi anlarız diyenler kendi açılarında haklı olabilirler. Ama ben bu şekilde düşünüyorum.

• Bende sizin gibi düşünüp yabancı dili öne aldım. Ankara'da İngilizce eğitim, merkezde ve hoca kalitesine baktım güzel daha ne olsun dedim. İsme pek takılmadim. En azından üniversitemizin ismi tartışmalı bir padişah değil  zaten ismi duyulsa bu sırada olmazdı diyecem ama iki yıl önce açılan yazılım 34 k ile kapattı. Bu yönü de var. Yazılım ve ceng aynı binada bence kullanabilirsek bu bile avantajdır. Aslında bu üniversite Ankaralılar tarafından tanınıyor. Onlar biliyorlar ama Anadolu'da tanınmıyor. O yüzden Ankaralı ağırlığı var diye duydum. Muhendisliklerinin hepsi genel olarak 50 k altında. Ankara'nın sosyal ortamı ve iş imkanıda önde geliyor. Size bir soru soracağım şuan iyi ki aybü yazdım diyebiliyor musunuz?

"iyi ki aybü yazdım." demiyorum :D çünkü sosyal bir okul değil. ama başlıktaki okullar arasından tercih yapsam yine aybü yazardım. en makulü bence.

• Bugün resmen aybü ceng öğrencisi oldum. Bu forumda Ankara üniversiteleri ile ilgili güzel tartışmalar oldu. Gazi ceng aybü ceng Ankara ceng derken önümüzdeki tercih yapacaklar iyi araştırma yapıp Tercih yapmalarını tavsiye ederim. Gelecek sene bu forumu okuyan arkadaşlar siz şimdi hazirlaniyordunuz şimdi tercih yapacaksınız seneye sizler üniversiteleri tartışıp önemli bir tercih yapacaksınız. Hepinize başarılar. Ben yolcuyum.

hocam daha görmeden aybü cengi övmeni anlamıyorum gelecek varsa da gelmez. gerçekler bende arkadaşlar 2 sene aybü bilg ve 1 sene odtü tecrübem oldu. 3 okul arasında tercih yapmak gerçekten zor çok farkları olduğunu sanmıyorum. ankara türkçesinden bahsediyorsak direkt eleyelim türkçe eğitim veren bilg müh hoca bakımından -1 puan alıyor direkt. Ankara ing aybü ve gazi arasında 1 ankara 2 aybü 3 gazidir. hoca bakımından 1- aybü(mit mat lisansli hocası bile var) 2-ankara 3- gazi. Kampüs bakımından 1- ankara 2-gazi ve aybü ikisi de çöp ikisinin de kampüsü yok konum bakımından 1-gazi 2-aybü 3-ankara ebesinin nikahında. isim bakımında 1-ankara 2-gazi 3-aybü hepsi çok yakın üniler aslında aybüyle gazinin kampüsü olsa keşke. kulüpler bakımından 1-ankara 2-gazi 3 hatta 5 6 7 -aybü hazırlık eğitimi olarak aybü 1 numara tartışmasız hatta odtüden de iyi bence eğitim olarak (sınav olarak çöp bir sınava sahip) ancak dediğim gibi kimse hazırlığı xte yde okumasın gitsin bounda odtüde bilkentte okusun boun tercih ederdim aklım olsaydı tabi herkes bunu yaparsa sıkıntı çekebilirsiniz ancak bu seneye kadar olmadı bir daha da olmaz.

• apostrophe A kullanıcısına yanıt
    Hepsi doğru.

tek kampüse katılmıyorum ankara'nın doğru düzgün bir kampüsü yok ki geniş ama boş içi. doğru düzgün bank, kafeterya vs. bile yok

• milfshake1 M kullanıcısına yanıt

hocam diğerlerinde hiç ama hiçbir şey yok. aybü kampüsümsü denir belki de gazi direkt bina aybü de bina gerçi.

valla ben gaziye de gittim ankaraya da gazi daha iyi geldi bana

• milfshake1 M kullanıcısına yanıt

hocam bilgisayar maltepede beşevlerle karıştırıyo olabilir msiniz beşevler gayet iyi gzinin de maltepe lise binası

Hocam odtu'de hangi bölüme geçtiniz.

Evet bende incelemiştim. Gazi'nin teknoloji fakültesi beşevler kampüsünde ve kampüs güzel ama mühendislik fakültesinin bildiğim kadarıyla kampüsü yok gibi. Birde Gazi teknoloji fakültesi tamamen Türkçe mühendislik fakültesi bölüme göre değişken. Örneğin elektrik elektronik tamamen İngilizce iken bilgisayar mühendisliği yüzde 30 İngilizce. Unutmadan geçmişte Gazi üniversitesi rektörü teknoloji fakültesini taşıma kararı aldı olaylar çıkınca durduruldu diye hatırlıyorum. Kampüs isterseniz Gazi teknoloji yazın.

• Ankara da tercih yapacak ben için güzel konu. Sıralama belli olsun bu konuda çok kişiyle konuşacam diye duruyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.