Şimdi Ara

Ankara - Yalıtım Usta Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
12.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir yalıtım konularını okuyorum, aslında aracımın ses yalıtımı sınıf standardına göre gayet iyi olduğu halde, özellikle yağmurlu havalarda kapılardan gelen sesler beni rahatsız ediyor ve daha da sessiz bir ortam elde etmek için bir kaç iyileştirme yapmak istiyorum.

Yapılacaklar şunlar :

Davlumbazlar çıkarılarak, Emulzer veya Wurth pütür uygulanacak.
    Davlumbaz içlerine Bitüself veya Simself bant çekilecek.
    Kapı ve bagaj kapağı içlerine bitüself veya simself bant ve üzerine Firex sünger kaplanacak ve bu işlem yapılırken mutlaka ısı tabancası kullanılacak.
    Belki bagaj zemini için bitüself uygulaması yapılacak.

Bu işlemleri her döşemeci yapabilir ama bana işini temiz yapan, işten anlayan (örneğin kapı içlerini söktüğünde, o klipslerin değişmesi gerektiğini bilen) ve internette pek çok kişinin 15-20 liraya yaptırdığı bu işlemler için benden 500 lira istemeyecek dürüstlükte bir yer tavsiyesi lazım. Ankara'da bu işler için tavsiye edebileceğiniz bir yer / usta var mı?

Ayrıca aracın iç döşemeleri bej renkli ve yağmurlu havalarda döşemelere damlayan sular leke bırakıyor ve leke çıkarıcılar ile silsem bile tekrar geri geliyor. Detaylı iç temizlik yaptırdım ama lekeler tam olarak çıkmadı. Bu lekeleri çıkarabilecek bir de metod veya yer tavsiyesi lazım.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ankara'da Araç Ses Yalıtımı İçin Usta Tavsiyeleri

Ankara'da araç ses yalıtımı konusunda uzman bir usta bulmak önemlidir. Aracında istenmeyen gürültüleri azaltmak ve sürüş deneyimini iyileştirmek için doğru ses yalıtımı uygulamaları çok önemlidir.

Araç ses yalıtımı için Ankara'da birçok seçenek mevcuttur. Ankara oto ses yalıtımı konusunda uzmanlaşmış birçok yetkili servis ve özel oto tamircisi bulunmaktadır. İyi bir usta bulurken şunları göz önünde bulundurmanı öneririz:

• Tecrübe ve Referanslar: Uzun yıllara dayanan tecrübesi ve memnun müşteri referansları olan ustaları tercih et. Araç ses yalıtımı konusunda uzmanlaşmış olmaları da önemlidir.
    • Kullanılan Malzemeler: Kaliteli ve dayanıklı ses yalıtım malzemeleri kullanan ustalarla çalış. Aracın içine enjekte edilen köpükler, bariyerler ve diğer ses emici malzemeler hakkında bilgi sahibi ol.
    • İşçilik: İşçiliğin temiz ve profesyonel olduğundan emin ol. Ses yalıtımının aracın iç görünümünü etkilememesini sağla.
    • Garanti: Ustanın yaptığı işçilik ve kullanılan malzemeler için garanti verip vermediğini sor. Bu, işin kalitesi ve uzun vadeli dayanıklılığı konusunda güvence sağlayacaktır.

Araç ses yalıtımı Ankara'da yaygın olarak sunulan bir hizmettir. Ankara araç yalıtım konusunda uzman birçok usta arasından doğru seçimi yapmak, istenmeyen gürültüleri azaltmana ve aracının sürüş kalitesini artırmana yardımcı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

• araç ses yalıtımı ankara
    • ankara araç ses yalıtımı
    • ankara oto ses yalıtımı
    • oto ses yalıtımı ankara
    • araç yalıtım ankara
    • ankara araç yalıtım
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En iyi işcilik, bizzat kendi arabana yaptığın işciliktir. Bir haftasonunu ayırsan çoğunu sen de yaparsın.

Mesela benim aracın da kapılar ses yapıyordu. gittim kendim parçacıdan arabamın klipslerini aldım, bir tüp de antibakteriyel silikon aldım.
    Kapıları söküp silikonla klipsleri sabitleyerek taktım. Şimdi zerre ses yok, kendim bile şaşırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

En iyi işcilik, bizzat kendi arabana yaptığın işciliktir. Bir haftasonunu ayırsan çoğunu sen de yaparsın.

Mesela benim aracın da kapılar ses yapıyordu. gittim kendim parçacıdan arabamın klipslerini aldım, bir tüp de antibakteriyel silikon aldım.
    Kapıları söküp silikonla klipsleri sabitleyerek taktım. Şimdi zerre ses yok, kendim bile şaşırıyorum.
    Tavsiyen için teşekkürler, kendim uğraşmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

Tavsiyen için teşekkürler, kendim uğraşmak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Sökülen parçaların kırılan klipslerini Ercesan Klips Dünyasında bulabilirsiniz. Yeri Şaşmaz sanayide. Rüzgarlı' dan başlayarak bazı sanayileri gezip araştırarak bulmuştum.

Emülzer pütür üretiyor mu? Benim bildiğim kauçuklu zift üretiyordu. Pütür olarak Teroson da araştırabilirsiniz. Fiyatları Würth' e yakın olabilir.

Kapı tabanı gibi su birikebilecek noktalara süngerli malzeme kullanmamnızı tavsiye ederim. Sünger su tuttuğu için aracınız hızla çürümeye başlayabilir. Tahliye gibi riskli noktalara dikkat ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Sökülen parçaların kırılan klipslerini Ercesan Klips Dünyasında bulabilirsiniz. Yeri Şaşmaz sanayide. Rüzgarlı' dan başlayarak bazı sanayileri gezip araştırarak bulmuştum.

Emülzer pütür üretiyor mu? Benim bildiğim kauçuklu zift üretiyordu. Pütür olarak Teroson da araştırabilirsiniz. Fiyatları Würth' e yakın olabilir.

Kapı tabanı gibi su birikebilecek noktalara süngerli malzeme kullanmamnızı tavsiye ederim. Sünger su tuttuğu için aracınız hızla çürümeye başlayabilir. Tahliye gibi riskli noktalara dikkat ediniz.

Teşekkürler.

Emülzer'in pütürü varmış ve fiyat/performans olarak çok başarılı olduğu söyleniyor.

Kapıların dış sacını içten önce bitüself, sonra ses yalıtım süngeri (Thermoflex idi yanlış hatırlamıyorsam) kaplatmayı düşünüyorum, kapı sacının iç kısmında su olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Emülzer'in pütürü varmış ve fiyat/performans olarak çok başarılı olduğu söyleniyor.

Kapıların dış sacını içten önce bitüself, sonra ses yalıtım süngeri (Thermoflex idi yanlış hatırlamıyorsam) kaplatmayı düşünüyorum, kapı sacının iç kısmında su olmaz diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Kapı camlarının dibindeki sıyırıcıların köşelerinden su sızabilir. Kapı eteklerinde bu yüzden tahliye delikleri bulunur. Çamurlu sular birikerek zamanla tahliyeleri tıkayıp kapı eteklerini çürütmeye başlayabiliyor. Marka model ayrımı olmadan genellersek bir otomobilin paslanmaya meyilli yerlerinden biridir.

• quote:

Kapı camlarının dibindeki sıyırıcıların köşelerinden su sızabilir. Kapı eteklerinde bu yüzden tahliye delikleri bulunur. Çamurlu sular birikerek zamanla tahliyeleri tıkayıp kapı eteklerini çürütmeye başlayabiliyor. Marka model ayrımı olmadan genellersek bir otomobilin paslanmaya meyilli yerlerinden biridir.

Anladım, teşekkür ederim. İşlemi yaptırırsam bu konuda yapan kişi ile görüşeceğim.

Henüz kesin karar veremedim, bir "detailing" firması ile görüştüm, kapıların sökülme zorluğuna göre 200 TL - 300 TL arasında değişeceğini söyledi. 100-150 lira da malzemeler tutsa, ıvız zıvır masrafları da eklersek toplamda 500 lira civarında bir maliyet olacak. Değer mi değmez mi emin olamadım. Bu fiyata davlumbaz işlemleri dahil değil.

• quote:

quote:

Anladım, teşekkür ederim. İşlemi yaptırırsam bu konuda yapan kişi ile görüşeceğim.

Henüz kesin karar veremedim, bir "detailing" firması ile görüştüm, kapıların sökülme zorluğuna göre 200 TL - 300 TL arasında değişeceğini söyledi. 100-150 lira da malzemeler tutsa, ıvız zıvır masrafları da eklersek toplamda 500 lira civarında bir maliyet olacak. Değer mi değmez mi emin olamadım. Bu fiyata davlumbaz işlemleri dahil değil.

Alıntıları Göster
    Bence işe davlumbazlardan başlayın. Zaten bağımsız parçalar. dediğiniz gibi yaptırdıktan sonra bir bakın. Yalıtım istediğiniz gibi olmaz ise kapı içlerine de ayrıca girersiniz.

bu işleri kendiniz yapabiliyor olsanız da sanıldığı kadar az zaman almıyor. 20 yıldır kapı söküp takan, her türlü ekipman ve malzemeleri elinde hazır bulunan ustanın hızı ile sizin hızınız asla bir olmaz. aracı toparlayamayıp hava karardığında nasıl bir sinir stres oluyor ben iyi bilirim

kapı içleri konusunda "su" mevzusu ise gerçek. Cam fitillerinden aşağı su akar. Sızmaz, bildiğin akar. kapının altındaki deliklerden de tahliye olur. Süngerimsi malzeme suyu tutar. Su tutmayan bir yalıtım malzemesi daha mantıklı olacaktır.

Alacağım araca ben de yalıtım yaptırmak istediğim için ( japon grubu olacak muhtemelen ) konuyu takipteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Bence işe davlumbazlardan başlayın. Zaten bağımsız parçalar. dediğiniz gibi yaptırdıktan sonra bir bakın. Yalıtım istediğiniz gibi olmaz ise kapı içlerine de ayrıca girersiniz.

bu işleri kendiniz yapabiliyor olsanız da sanıldığı kadar az zaman almıyor. 20 yıldır kapı söküp takan, her türlü ekipman ve malzemeleri elinde hazır bulunan ustanın hızı ile sizin hızınız asla bir olmaz. aracı toparlayamayıp hava karardığında nasıl bir sinir stres oluyor ben iyi bilirim

kapı içleri konusunda "su" mevzusu ise gerçek. Cam fitillerinden aşağı su akar. Sızmaz, bildiğin akar. kapının altındaki deliklerden de tahliye olur. Süngerimsi malzeme suyu tutar. Su tutmayan bir yalıtım malzemesi daha mantıklı olacaktır.

Alacağım araca ben de yalıtım yaptırmak istediğim için ( japon grubu olacak muhtemelen ) konuyu takipteyim.

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Konu ile ilgili detaylı bilgi ve yardım almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Şaşmaz Oto Sanayi'de bu tarz işler yapıyoruz. Hem çayımızı içmiş olursunuz hemde yaptığımız projeleri görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fastcare

Merhaba,
    Konu ile ilgili detaylı bilgi ve yardım almak isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Şaşmaz Oto Sanayi'de bu tarz işler yapıyoruz. Hem çayımızı içmiş olursunuz hemde yaptığımız projeleri görebilirsiniz.

Aslında 1-2 yerle anlaşmak üzereyim ama bulunduğunuz konum nedeniyle sizin yeriniz çok uygun. Bu yüzden bir ara uğramak isterim.

Davlumbazları söküp bitüself benzeri bant ve ardından araç altına pütür işlemini de yapıyor musunuz?

Bitüself bant ve firex ile uygulama yapmayı düşünüyorum, siz bu ürünlerin yerine profesyonel alternatiflerini bulunduruyor musunuz yoksa müşteri ile birlikte satın mı alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 3 Aralık 2014; 8:07:34 >
  • demetevlerde fahri usta var hastane metrosunun karşısında iyidir ;)
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Biz anahtar teslimi restorasyon işi yapıyoruz son 2 yıldır. Müşterimize seçenek sunarız. Hem malzeme konusunda hem de işçilik konusunda. Hangisinden ne sonuç alınır, ne kadar sürer, ne kadar maliyeti olur masaya dökeriz. Müşteri fiyat - performans kriterlerini değerlendirip kendisi karar verir ve ona göre hareket ederiz. Würth'ün özel sipariş malzemelerini de uygulamışlığımız var, bitüselfte, başka malzemelerde. Malzeme seçimi yapabilecekleri yerlere yönlendiriyoruz müşterilerimizi diledikleri taktirde.
  • Slm yeriniz nerede açık adres varmı telefon varsa iletişime geçelim.
  • Paranı bışa harcama değmez.
  • fastcare kullanıcısına yanıt
    biraz bilgi verir misiniz. uygulama maliyet örnekleri vs..
  • Emirleroto ziflemeye bak kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

En iyi işcilik, bizzat kendi arabana yaptığın işciliktir. Bir haftasonunu ayırsan çoğunu sen de yaparsın.

E kardeşim yaparken söyle bi kaç resim çekip sonra şöyle şöyle yaptım diye bi konu açsan da biz de faydalansak güzel olmaz mıydı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastcare

Merhaba,

Alıntıları Göster
    Bana da adres bilgisi atar mısın. Bi ara uğramaya çalışırım. Aslında kendim yapmak istiyorum ama bazı yerleri yapamayabşlirim. Ben pm atamıyorum telim sisteme kayıtlı değil
  • Hocam durum nedir kime yaptırdınız ne oldu?
  • 7 yıl olmuş hocam, o araç pert oldu, daha üst segment bir araç aldım ve yol sesi daha az olduğu için konu gündemimden düştü.

O dönem Fastcare ile görüşmüştüm, bu işin ucuz bir iş olmadığı, ucuza kaçarsam pek fazla verim alınamayacağı konusunda beni ikna etmişlerdi. Bu işe girecekseniz, aracın içinin tamamen sökülüp (belki tavan dahil) komple yalıtım yapılmasını düşünün, diğer çözümler çok düşük faydalar sağlayacaktır. Fastcare ile bir tanışıklığım yok ama Ankara'daki arkadaşlar bu işe gireceklerse Fastcare bence bu işi bilen bir firma ve görüşülmesini tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.