Şimdi Ara

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT—HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ(TAI STAJLI) HK SORULARINIZI CEVAPLIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
7
Favori
4.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2021 EDİT:Yeniden merhaba, 2019 yks sonrası 24-44k arası öğrenci alan bölüm, 2020 yılında 14-36k arası öğrenci aldı(kontenjan artışına rağmen).Geçen seneden bu yana aşırı değişen bir durum yok fakat önemli gördüğüm bir gelişme var, 3.ve 4.sınıfların havacılık ve uzay ihtisas organize sanayi bölgesinin içerisinde eğitim alması konusu var, bahsedilen bölgenin Havacılığın kalbi olacağı ve bünyesinde bir çok şirket bulunduracağını düşünürsek bu konunun sıralamalara pozitif etki yapacağını düşünüyorum.Faydalı linkler kısmına geçen haftalarda fakülte dekanımızın katılmış olduğu bir video bırakıyorum hab bölgesi konusundan kendisi bahsediyor direkt olarak birinci ağızdan bu konuyu dinleyebilirsiniz. Geçtiğimiz 2 dönem boyunca pandeminin etkisi devam etti ve birçok okul gibi bizim de eğitimlerimiz online devam etti, maalesef staj yapamadık fakat ben önümüzdeki dönem okulların açılmasını yüksek ihtimal görüyorum.Yeni dönemde yüz yüze eğitim+TUSAŞ stajımızın devam edeceğini tahmin ediyorum. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sorusu olan arkadaşlar varsa sorularını buradan sorabilirler. Elimden geldiğince bilgilendirmeye çalışırım.

Herkese merhaba, öncelikle zor bir dönem geçirdiniz hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.Umarım herkes istediği bölümlere/üniversitelere yerleşir.

Özellikle sonuçlardan sonra AYBÜ havacılık ve uzay hakkında sorular almaktayım bende tek bir başlık altında merak ettiklerinizi yanıtlarsam daha çok kişinin görebileceğini, faydalanabileceğini düşündüm.

BÖLÜM HAKKINDA:

-Bölüm ilk kez geçen sene(2019-2020 eğitim öğretim yılı) 40+1(okul birinciliği) şeklinde 41 öğrenci aldı ve bu kişilerin sıralaması 24-44k aralığında idi anlayacağınız 44k ile kapattı ilk yılında.4 kişi hazırlığı sene başında atladı ve direkt bölüme başladılar ortak derslerin fazlalığı nedeniyle genelde makine mühendisliği okuyan arkadaşlarla birlikte ders aldılar bölüm derslerini ise 4 kişi olarak aldılar.Ben dahil geriye kalan kısım ise bu yıl hazırlıktaydık.

NEREDE EĞİTİM VERİLİYOR:

Ne kadar havacılık ve uzay bilimleri fakültesi Esenboğa merkez kampüsde olsa da bölüm eğitimi Etlik'de mühendislik kampüsünde verilmekte anlayacağınız ulaşım sorunu yaşanmıyor otobüs, dolmuş, metro gibi araçları kullanarak rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

TUSAŞ STAJ İMKANI:

Bir çok kişinin merak ettiği konuya geldik.Okulun TUSAŞ ile imzaladığı protokol kapsamında bölüme giren tüm öğrenciler 1.sınıftan itibaren haftada bir gün TUSAŞ'da staj/eğitim imkanından yararlanıyor.Ayrıca burada yapılan mesai saatiyle orantılı olarak asgari ücretin 1/4 ü kadar ücret veriliyor.Stajın amacı havacılık gibi uygulama eğitim yapmanın zor olduğu bir sektörde öğrencilerin okulda aldığı teorik eğitimi pratiğe çevirmek.Bu yıl bölüme geçen 4 arkadaş haftada bir gün stajlarına gittiler.Pandemi döneminde okulların kapanmasıyla bu kişiler şehirlerine döndü ve staj yapamadılar. TUSAŞ çok titiz bir şekilde önlem alıyor kendi çalışanlarını evden çalışma veya vardiyalı olarak çalıştırdıklarını duydum.

AKADEMİK KADRO:

Benim bölümü tercih etmemdeki staj konusundan sonra en önemli etken akademik kadro olmuştu.Hocaların büyük çoğunluğu yurtdışında yüksek lisans/Doktora yapmış isimler.Ayrıca direkt TUSAŞ'da çalışmakta olan hocalarımız mevcut(net bilgim yok ama aşağıda bırakacağım linkte yarı zamanlı yazan hocaların TUSAŞ da olduğunu düşünüyorum). Aşağıya akademik kadronun linkini bırakıyorum isterseniz LinkedIn gibi platformlardan tek tek araştırabilirsiniz hocaları.

DERS PROGRAMLARI:

1.ve 2. dönem ders programlarının linklerini aşağıya bırakıyorum, inceleyebilirsiniz.
    Çarşamba günlerine dikkat ederseniz TAI günü yazdığını görebilirsiniz.

SALGININ HAVACILIĞA ETKİSİ:

Covid19'un etkilediği sektörlerin başlarında sivil havacılık gelmekte maalesef. Savunma sanayii dediğimiz alanda büyük bir etki olmadığını düşünüyorum fakat sivil havacılık kısmındaki etki sivil havacılıkta çalışacak kişileri savunma sanayii kısmına yönlendirebilir ve bu durum özellikle bu yıl iş bulma konusunda rekabeti arttıracaktır.Pandeminin durumuna göre sizler mezun olana kadar bu sorunun çözülmüş olacağı fikrindeyim.

Son olarak bu yıl 5 kişilik normal 2 kişilikde okul birinciliği kontenjanı artışına rağmen ben bölümün ve imkanlarının bilinirliğinin artması ile birlikte 30-40k aralığında bir sıralama ile alacağını düşünüyorum ama kaç olacağını kestirmek zor şuanlık. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar yeni bir şey gelirse aklıma editleyeceğim konuyu.

FAYDALI LİNKLER:

Dekan ile 2021 tanıtım videosu
    akademik kadro
    1.dönem ders programı
    2.dönem ders programı
    Dekanımızla tanıtım videosu
    Tanıtım videosu 2
    4 yıllık ders programı
    seçmeli dersler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 6 Ağustos 2021; 12:49:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ANKARA YILDIRIM BEYAZIT—HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ(TAI STAJLI) HK SORULARINIZI CEVAPLIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 29 Temmuz 2020; 21:5:26 >
  • Vioman kullanıcısına yanıt
    Bu buroşürü yeni görüyorum tahmin ettiğim gibi yarı zamanlı hocalar aktif olarak sektörde çalışan kişilermiş (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 29 Temmuz 2020; 21:32:35 >
  • Hocam havacılık ve uzay mühendisliği okuduktan sonra ne olabilirim?Ne yapacağım mezun olunca biraz açarak anlatirsaniz sevinirim

• asspire A kullanıcısına yanıt
    Hocam basit anlamda uçan her aracın tasarım, üretim, geliştirme, test alanlarında çalışabilirsiniz. Bunun yanında makine mühendisliği ile ortak bir çok ders bulunduğundan, birazda kendinizi ekstra bu yönde geliştirirseniz makine mühendislerinin çalıştığı çoğu alanda çalışabilirsiniz. Bunun yanında gökdelen inşaatlarında bile havayla olan etkileşimden dolayı bizlere ihtiyaç duyuluyor bu biraz uç nokta. Yapısal/Aerodinamik/İtki sistemleri/Kontrol bu dört alan genel anlamda havacılık ve uzay /Uçak mühendislerinin çalıştığı alt dallar 3. Ve özellikle 4.sınıfta aldığınız seçmeli derslerle bu alanlardan birinde özelleşiyorsunuz.Ne yapacağın sivil havacılık ya da savunma sanayii alanlarından hangisini seçeceğine göre değişir sivil havacılık kısmında daha çok bakım işlerini yönetiyorsun, uçağın üretici firmasıyla iletişime geçilecekse sen geçiyorsun yani genel anlamda yolcu uçaklarının sorunsuz uçmasını sağlamanı istiyorlar. Savunma sanayii kısmında işler biraz daha zor yukarıda bahsettiğim 4 kısımdan birinde özelleşip bu alanda çalışırsın.Daha çok projeler üzerinde geçer çalışmalar yani anlayacağın daha yoğun bir çalışma hayatı var savunma sanayiinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Valeryyy -- 29 Temmuz 2020; 22:54:19 >

• Konu günceldir.
  • Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up! Yok mu ilgilenen? Bence bu sıralama aralığındaki en f/p bölümlerden birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 2 Ağustos 2020; 1:43:36 >
  • Up aklıma girdi
  • Up

• uplayan arkadaşlar bence sorularınızı sorun valeryyy arkadaşımız foruma girdiğinde direkt cevaplayabilir.
  • Bölümden memnun musunuz hocam laboratuvar imkanları nasıl yani teknik üniversite olmamasının dezavantajları var mı ?
  • fightforlive kullanıcısına yanıt
    Bölümden memnunum henüz 1.sınıfa yeni geçiyorum lablar hakkında Vioman daha bilgilidir. Teknik üniversite olmama için de şunu söyleyebilirim bu bir dezavantaj fakat 1.sınıftan itibaren TUSAŞ'da olmak bu açığı kapatabilir diye düşünüyorum. Bu arada sıralamanızı sorabilir miyim hocam?

• Valeryyy V kullanıcısına yanıt
    30k hocam
    Tercih ederseniz gelme ihtimali çok yüksek o zaman (:

• Valeryyy V kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyorum gelir herhalde ama tercih edip etmeme konusunda kararsızım hazırlık eğitimi nasıldı ingilizceniz gelişti mi memnun musunuz ?
    Hazırlık eğitimi pandemiye kadar güzel gidiyordu. B1 kurundan başladım ben her iki ayda bir kur atlıyorduk her kurda hocalarımız(hocamız) ve sınıfımız değişiyordu bu noktada amaç daha çok kişiyle etkileşimde olabilmek. Okulda yabancı öğrenci kitlesi çok büyük mutlaka sınıfında oluyor ve çoğu Türkçe bilmiyor onlarla İngilizce konuşmak güzel oluyordu.ILC adından bir bölümü var hazırlık okulunun oraya gidip derslerden bağımsız olarak ordaki hocalardan randevu alarak onlarla konuşma pratiği yapıyorduk(yabancı hocalar).Derslere giren bir çok yabancı hoca da var ama şansıma bana denk gelmedi.Bence hazırlık eğitimi güzel ama tabiki seninde bir şeyler katman lazım bu yıl içerisinde kendine.Elinden geldiğince İngilizceyi hayatın her noktasına enjekte etmelisin.Pandemiden sonra ise online dersler ve ödevlerle geçirdik sürekli ödevlerimiz oluyordu fakat derslerin sayısının az olması ve sınıf ortamı gibi olmaması dolayısıyla odaklanma sorunu çok oluyordu.Benim pandemi sonrası verimim baya düştü ama öncesi güzeldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.