Şimdi Ara

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
9
Favori
9.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu yıl da AYBÜ Tıp Fakültesi tanıtım konusunu açmış bulunmaktayım. Sorularınız iletebilirsiniz.

Öğrenci Temsilciliğinden tanıtım videosu: https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Drg-4a00S400&q=EgQuLZpEGPSbqvkFIhkA8aeDSwIFNM_7f8nYZcR76ltvlKBRYrpFMgFy
    Dönem 5 öğrencisinden tanıtım videosu: https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DTfuobWY5Fnw%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGPSbqvkFIhkA8aeDS6JUSY6AXGMP_Bq1sC90bnVk9K8JMgFy
    Dönem 4 öğrencisinden tanıtım videosu: https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DyYm6ATLf0SE&q=EgQuLZpEGPWbqvkFIhkA8aeDS-K9bAYBl8pNDjC0AoRStE_cGBDnMgFy
    Resmi tanıtım videosu: https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DI2lK5Dx37-Y&q=EgQuLZpEGPWbqvkFIhkA8aeDS58Mf8CF146IeuiLv20C60zd131UMgFy

Özet Bilgi:

Fakülte Bilkent'te, Ankara Şehir Hastanesinin yanında.
    Pratik eğitim Ankara Şehir Hastanesinde alınıyor.
    Türkçe ve ingilizce tıp programı mevcut ve kontenjanlar 170-120. Ek olarak 30-40 yabancı öğrenci kontenjanı mevcut.
    ingilizce tıp olup hazırlık okuyacak kişiler için Yabancı Diller Yüksek Okulu Etlik Doğu kampüsünde. Fakülteye Bilkent metrosuna yürüme mesafesinde, ulaşım problemi yok.

Fakültemizde 129'u profesör ve 68'i doçent olmak üzere toplamda 311 akademik personel bulunuyor.
    Temel tıp bilimleri hocaları her yerde olduğu gibi iyileri de var çok hoşlanmadıklarımız da var ama genel konuşacak olursak eğitim kalitesi iyi.
    Klinik bilim hocalarımız çok çok iyidir. Genelleme yapacak olursak %95'i alanında çok iyi hocalardır. Bu durum temel bilim hocalarını azcık gölgede bırakıyor olabilir.

Fakültemizin TUS başarısını YÖK mezun atlasından kontrol edebilirsiniz: TÜRKİYE GENELİ VAKIF VE DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 9. SIRADA, ANKARA'DA 4. SIRADAYIZ. Şubat ayında yapılan son TUS'ta ise Türkiye 9.'su çıkardık. Henüz mezun olmamış intörn hekimimiz tarafından elde edilen bu derece yeni derecelerinde habercisi gibi duruyor. :)

Fakülte sistemimizde hocalarımız TUS'a önem veriyor. Özellikle dönem 5'in sadece küçük stajlardan oluşması ve intörn hekimliğin çok zor olmaması bu başarıda önem arzediyor. Tabii ki hoca kalitesi ve TUS dershaneciliği sektörünün büyük şehirlerdeki rolünü de atlamamak lazım. Bunun yanında pratik eğitimlerimiz de aksamıyor ve hatta Türkiye'nin her yerinden hasta gelen vaka çeşiti zengini bir hastanede eğitim alıyoruz.

Şunu da araya eklemek gerekir ki tıp fakültesinde bireysel çalışma birçok şeyin üzerinde yer alır. Çalışmayan kişiye ne kadar imkan sunsanız önemsizdir.

Fakülte hocalarımız anlayışlı, tüm sorularınızı büyük bir zevkle cevaplarlar. Yönetim öğrenci fikirlerine büyük önem veriyor. Öğrenci temsilciliği fakültede çok önemli bir yerde tutuluyor.
    Daha önceki yıllarda bahsi geçen sınavların geç açıklanma problemi çözüme kavuşturuldu. Bir hafta en geç 10 gün içerisinde sınavların açıklanması zorunluluğu getirildi.
    Sınavlar orta derece zordur. Yabancı öğrencilerin fazlalığı dolayısı ile çoğunluk yabancı öğrenci olmak üzere belli sayıda öğrenci sınıfta kalıyor. Kolay diyemeyiz çünkü ortada bir TUS başarısı hedefi var ve bu doğrultuda sorular geliyor. Ancak çok zor da diyemeyiz. çalışan biri rahatlıkla sınıfı geçer, ideal bir zorluğu var diyebiliriz. Tabii bu zorluğu tıp fakültesine henüz başlamamış kişiler pek anlayamaz. :)

Fakültemiz bünyesinde 12 kulübümüz var ve hepsi aktif olarak çalışır. Yerel ve ulusal çok sayıda etkinlik icra edilir. Mutlaka ilk üç yıl içerisinde kulüplerde vakit harcamaya çalışın. Sizlere çok şey katar.

Fakültemiz akredite mi değil? Olacak mı, inşallah Ocak 2021'de akreditasyon başvurusu yapılacak. (Akreditasyon nedir, kısaca: Fakülte belli standartları yerine getiriyor diyen belgedir. Yurt dışı denkliği belgesi anlamına gelmez. Ancak 2023 itibari ile Amerika hiçbir ülkeden akredite olamamış öğrencileri USMLE sınavına almayacağını açıkladı. Bu nedenle henüz akredite olmamış bir fakülteden mezun olmuş kişiler Amerika'da uzmanlık yapamayacak ama diğer ülkeler için böyle bir şart yok.)

Fakültemizin eksikleri neler onlara da ışık tutalım:
    İlk olarak kampüs beklentiniz olmasın. Kampüsümüz var ama beklenti yüksekse size hitap etmez. Bu konuda beklentiyi düşürün, şehir hastanesi kampüsünde yer alan kafe ve sosyal alanlarla, yakın çevremizde bulunan avm'lerle ve ulaşımı kolay şehir merkezi ve öğrenci mekanları ile yetinin, mutlu olun. :)
    Diğer eksik ise fakülte binamız küçük geliyor. Geçen yıl beklenti üzerinde bir dönem1 mevcudu oldu ve amfiye sığmakta problem yaşandı. Çevrenizden duymuşsunuzdur. Bu yıl Kastamonu tıp öğrencileri bizim fakültemizde olmayacağı için ve sınıfta kalan sayıları korona virüs salgını dolayısı ile çok az olduğu için önemli problemler yaşanmayacaktır. Tahmini bir sayı ile dönem 1 mevcudunun geçen yıla göre Türkçe sınıfta 100 kişi, İngilizce sınıfta 20-30 kişi daha az olacağını söyleyebilirim. Bu sayılarla ciddi bir mevcut problemi yaşanmaz. Yine de fakültemizin ek bina inşaatlarına ihtiyacı var. normalde şu an başlanması ve 1 yıla bitmesi gerekiyordu ama ruhsat izninde problem olmuş gibi bir duyum aldım. ne zamana çözülür ve ek binalar yapılır bilmiyorum ama fakülte planında yer alan 3 ek bina inşaatı tamamlandığında AYBÜ, tıp fakülteleri arasındaki yerini çok daha üst seviyelere taşıyacaktır. Çünkü geriye önemli bir problemi kalmayacak. 7
    Kısacası AYBÜ Tıp, hızlı gelişim gösteren, kaliteli eğitim veren ve ilerisi için umut vadeden bir fakülte.

Eksik bir bilgi kaldı mı bilmiyorum ama sorularınızı alabilirim.

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP) ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP) ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP)
    ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP) ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP) ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP)

• Hocam finalsiz geçiş var mı varsa da kac puanla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unguided U kullanıcısına yanıt
    Finalsiz geçiş yok. Final sınavının öğreticiliği üzerinde durularak finalsiz geçiş yapılmıyor.
  • hocam yurtdışı olanakları nasıl ,yurtdışında hekim olmak istersek nasıl yardımları olabilir ,eğer bölümü türkçe okursak hocalarımızın bağlantısıyla yurtdışında çalışabilir miyiz?
    neden köklü bir uni yerine sizi seçelim,yeni olmasının avantajı ya da dezevantajları tam olarak ne
  • Hoca bağlantısı ile yurt dışında çalışmak pek mümkün bir durum değil. Çalışmak istediğiniz ülkenin denklik ve dil sınavlarına girmeniz gerekir. Yurt dışı bağlantısı genelde Erasmus gibi değişim programları için gözetilir. Sayılı fakülte dışında yüksek değişim kontenjanı olan fakülte yok. Yurt dışı stajlarında genellikle öğrenci kendisi davet mektubu alıp üniversiteye verir ve üniversite ilgili işlemleri gerçekleştirir. En üstteki mesajda Dönem 5 öğrencisi videosunda arkadaşımız bahsetmiş. İtalya'ydı sanırım, geçen yıl Erasmus yaptım diye bahsetmiş ve yorum olarak soru sorabilirsiniz deniş. kendisine ulaşabilirsin. :)

Köklü üniversite olması avantajdır. Kriterler içerisinde köklü üniversite AYBÜ'ye göre artı puan alır ama diğer kriterleri de değerlendirmek gerekir. Mesela sıralaması yakın hiçbir köklü üniversite TUS'ta AYBÜ kadar başarılı değil gibi... Tüm değerlendirme ölçütlerini bir araya getirip kendi tercihinizi yapmanız gerekir. Bunu yaparken de şu üç şeye dikkat edin: Fakülte imkanları, Fakültenin TUS başarısı, Fakültenin bulunduğu şehir (3 büyük il önemli bir ölçüttür.).

• hocam bir şey soracağım kastamonu tıplılar orada normal öğrenci gibimiydi yoksa bir ayrım var mıydı, herkes normal eşitmiydi(not kastamonu tıp yazmayacağım sadece merak ettim)
  • Kastamonu öğrencilerinin AYBÜ öğrencilerinden farkı yok. Hiçbir ayrımcılıkta yapılmıyor. Şöyle de bir durum var bu seneden itibaren yeni Kastamonu tıp öğrencileri Kastamonuda okuyacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu sene tercih yapacaklardanım ama sıralamam yıldırım Beyazıt Türkçeyi tutmuyor ingilizce konusunda da tereddütlerim var. İngilizce seviyem ortaların kötüsü olabilir benim merak ettiğim ingilizce hazırlık sonrası gerçekten seviyemiz C seviyelerine çıkacak mı yoksa lisedeki gibi sadece kağıt üstünde mi seviyemiz yükseliyor? İkinci sorum da benim gibi ingilizce seviyesi iyi olmayan kişiler ilk üç sene okurken ciddi sorunlar yaşıyor mu Türkçeye göre verdikleri emek daha mı fazla ve bura yerine Kocaeli Türkçe tıp okumam daha mı mantıklı olur TUS için

• ooncel19 kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle teşekkürler bir şey daha soracağım.üniversitenin binasının küçük olduğunu biliyorum ama bunun dışında fiziki yetersizlik gösteren durumlar neler bunları açar mısın?
    bir de bölümü ing okumak türkçeye göre nasıl katkı sağlıyor aybüde, duyduğum kadarıyla bazı hocalarınız akıcı konuşamıyormuş anlamakta sıkıntı çekiyor musunuz ve yurtdışında okumak ya da çalışmak için ing okumak zorunlu mu ?
  • mesuel M kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle ki hazırlık sonrası İngilizce seviyen belirli bir düzeye geliyor gelmezse zaten muafiyet sınavını geçemezsin. Hazırlık eğitimi bence devlet üniversiteleri arasında iyi denebilecek düzeyde ama tabi ki kişisel gayret de önemli. Bana kalırsa İngilizce tıp okumak Türkçe tıp okumaktan daha kolay ve avantajlı. Çünkü makaleler, textbooklar, literatür çoğunlukla İngilizce. Araştırma yaparak öğrenmek çok kolay oluyor böylece. TUS başarısına gelirsek daha 10 yıllık bir fakülte olmamıza rağmen bu sene TUSta Türkiye 9. Su çıkardık. Aynı zamanda genel sıralamada tüm tıp fakülteleri arasında 9.yuz

• Fiziki yetersizlik olarak, İngilizce tıpta çok sıkıntı olmasa da Türkçe tıpta son 2 senedir artan kontenjanlar ve Kastamonu Tıbbın da Aybü de eğitim görmesi sebebiyle amfi ve laboratuvarlar fazlasıyla kalabalık oluyordu ama bu sene yeni Kastamonu öğrencileri gelmeyecek buna ek olarak bu sene kalan kişi sayısı da az olduğundan bu sorunun çok yaşanmayacağı kanaatindeyim. Yukarı da bahsettiğim üzere bence İngilizce okumak hem okurken hem bitirdikten sonra avantaj. Evet bazı hocalarımız, tüm okullarda olduğu gibi, akıcı konuşamıyor ama şahsen ben öyle büyük bir sıkıntı çekmedim bu konuda, derste hoca iyi telaffuz edemiyorsa dersine gitmezsin slaytından ve textbooklardan çalışırsın olur biter. Yurt dışında okumak veya çalışmak için Ingilizce tıp mezunu olmak zorunlu değil ama ABD, Birleşik Krallık, Avustralya gibi ülkelerde çalışmak istiyorsan çok iyi Ingilizce bilmen gerekir. Ingilizce tıp okumak bu yolda sana büyük katkı sağlar.

• Yukarı

• Fakülteyi gezmek, bilgi almak isteyen kişiler için fakültemiz açıktır. Diyanetin hemen arkası, Ankara Şehir Hastanesi'nin hemen yanı.

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP)

• ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HAKKINDA 2020 (AYBÜ TIP)

Bu doğru mu?

• Hocam selamlar birkaç gündür aybü yü araştırıyorum fakat yeni bir okul olduğu için bilgi sahibi olmak biraz zor oluyor birkaç sorum olacak size
    1-Sıralamam aybü tıp türkçeye yetiyor ve aklımda başka üniversiteler de var eskişehir-osmangazi bursa-uludağ açıkçası hangi okulu seçeceğimi bilmiyorum uludağ ve osmangazi aybüye göre daha köklü üniversiteler aybüde okuyan biri olarak sizce okulun eğitiminin kalitesi, hocaları ve zorluğu nasıl? Uludağa zor diyen çok yorum okudum tabi tıp zaten kolay bir şey değil ama üstüne okul da zorlarsa sıkıntı olabilir
    2-Geleceğim şehir küçük bir yer ankaraya alışmak konusunda zorluk çeker miyim ulaşımı olsun caddeler mekanlar vs.
    3-Ankara konusunda sürekli bir ön yargı bulunuyor insanlarda işte gri şehir öğrenciysen orda hayat yaşayamazsın eğlenemezsin üniversite hayatın bomboş geçer gibi yorumları çoğu yerde görüyorum sizin bu konuda düşünceniz ne
    4-Son olarak kalacak yer konusu kyk yurtları, özel yurtlar bu imkanlar nasıl fakültenin öğrencileri genelde nerelerde kalır

biraz uzun oldu yanıtlarsanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yukarıda da belirttiğim üzere Kastamonu Tıbbın da etkisi ile dönem 1 Türkçe 2 senedir bu tarz sorunlar yaşadı ama zaten 2. Haftadan itibaren derslere katılım azalıyor ve bu sorun kendiliğinden çözülüyordu. Buna ek olarak bu sene bazı dersleri konferans salonunda işledi dönem 1 Türkçeler bu sorunu ortadan kaldırmak için. Şunu da söyleyeyim bu sene kalan az oldu ve Kastamonu Tıbbın yeni öğrencileri artık Aybüde olmayacak yani bu sene böyle bir sorun yaşanmaz içiniz rahat olsun.

• Ayavuz16 kullanıcısına yanıt
    bzklm B kullanıcısına yanıt
    Aslında ben de seninle aynı durumdayım. Beyazıt, Uludağ ve Osmangazi arasında gidip geliyorum ve bir türlü son kararımı koyamıyorum ortaya ama yakınlık sırasına göre Uludağ, Beyazıt ve Osmangazi olarak bir sıralama yaptım kafamda. Açıkçası son kararı ne vereceğimi bilmiyorum. Burada olup da bahsettiğim üniversiteler hakkında fikir sahibi olanlar ve karşılaştırma yapabilecekler yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuraiseba5 -- 6 Ağustos 2020; 13:7:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bzklm

Hocam selamlar birkaç gündür aybü yü araştırıyorum fakat yeni bir okul olduğu için bilgi sahibi olmak biraz zor oluyor birkaç sorum olacak size
    1-Sıralamam aybü tıp türkçeye yetiyor ve aklımda başka üniversiteler de var eskişehir-osmangazi bursa-uludağ açıkçası hangi okulu seçeceğimi bilmiyorum uludağ ve osmangazi aybüye göre daha köklü üniversiteler aybüde okuyan biri olarak sizce okulun eğitiminin kalitesi, hocaları ve zorluğu nasıl? Uludağa zor diyen çok yorum okudum tabi tıp zaten kolay bir şey değil ama üstüne okul da zorlarsa sıkıntı olabilir
    2-Geleceğim şehir küçük bir yer ankaraya alışmak konusunda zorluk çeker miyim ulaşımı olsun caddeler mekanlar vs.
    3-Ankara konusunda sürekli bir ön yargı bulunuyor insanlarda işte gri şehir öğrenciysen orda hayat yaşayamazsın eğlenemezsin üniversite hayatın bomboş geçer gibi yorumları çoğu yerde görüyorum sizin bu konuda düşünceniz ne
    4-Son olarak kalacak yer konusu kyk yurtları, özel yurtlar bu imkanlar nasıl fakültenin öğrencileri genelde nerelerde kalır

biraz uzun oldu yanıtlarsanız sevinirim
    1- AYBÜ karşılaştırdığın üniversiteler kadar köklü değil. Bu nedenle henüz oturmamış şeyler, sistem aksaklıkları olabiliyor. Ancak eğitim noktasına baltığımızda AYBÜ açık ara önde. TUS başarılarını kontrol edebilirsiniz. AYBÜ'nün hocaları çok iyi, özellikle klinik bilim hocaları. AYBÜ'nün eksiği fakülte binasının küçük ve Kampüs ortamının olmaması. Zaten bunlar da tamamlandığında AYBÜ çok üst seviyeden öğrenci almaya başlar.
    2-Ankara öğrenci dostu şehirler arasındadır. Büyükşehir diye sorun yaşamazsın, hatta burada işler daha kolay işliyor...
    3-Ankara gri şehirdir, çok yeşili de yoktur mavisi de ama büyük çoğunluk Ankara'yı sever. Bir şekilde kendisine bağlıyor insanı.
    4-Kalınacak yer olarak Ankara'da şurada çok kalınıyor demek mümkün değil. Çünkü büyük Şehir ve üniversite öğrencilerinin yarısından fazlası zaten bu şehirden. O yüzden büyük çoğunluk ailesi ile yaşıyor. İl dışından gelen kişiler çıkarsa kyk yurdunda, olmazsa özel yurtlarda kalıyor. Ilk yıldan öğrenci evine çıkan az da olsa ilerleyen yıllarda eve çıkan sayısı artıyor. İyi arkadaş bulursanız ya da 1+1/2+1 tek kişi için uygun ev bulursanız bunları tavsiye ederim.

5(EK)- Amfiye sığmama, merdivenlere eklenen sandalyelere oturma problemi bu yıl dönem1'de yaşanmıştı çünkü 600 öğrenci vardı. Bu öğrencilerden pek sınıfta kalan olmadı, D2'de aynı problemi yaşarlar ama bu yıl gelecek öğrenciler bu problemle karşılaşmaz. Kastamonu Tıp öğrencileri olmayacak ve sınıfta kalan olmadığı için mevcut az olacak. Şunu da eklemek de yarar var: İlk 3 yıl okula sınıfın ancak %30'u geliyor. Herkes notlardan çalışıyor. Ülkenin her yerinde klasik bir durum bu. Ama okul açıldığında ilk ay herkes geliyor bu sorun yaşanıyor, sonra okula gelen sayısı azalıyor problem de kayboluyor.

• Bu bağlantı üzerinden fakültemizde sanal tur yapabilirsiniz:

• Sırf eski sevgilim orada okuyor diye tercih yapamam :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.