Şimdi Ara

Ankarada pcb yapımı için asit nereden alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ankarada pcb yapımı için asit ve perhidrol nereden alabilirim?
    projem yaklaşık 30 a 30 cm büyüklüğünde bi plaket üzerine yapıldı bunun için ne kadar asit ve ne kadar perhidrol kullanmam gerekir?

şimdiden teşekkürler.

• perhidrolü eczanelerden bulabilirsinn. asit dediğinde tuz ruhu sanırım, onuda marketlerde bakkallarda bulabilirsin

edit: harf değişikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisiko__ -- 20 Ağustos 2008; 20:01:29 >
  • mrb bende zamanında onun sıkıntısını çektim eczanelerde 100 cl 2-3 lira yanlız ben şimdi bayan kuaföründen alıyorum litresi 4 lira bir sor istersen
  • eczaneden alacağın perhidrolden 1 ölçüye 7 ölçü tuz ruhu kullanabilirsin. kendi göz kararına ve tuz ruhunun kalitesine bağlı olarak oranı arttırıp, azaltabilirsin. yalnız perhidrolün saflık derecesine dikkat et, çünkü çok saf perhidrollü karışıma plaketi attığında gaz çıkarabilir. tabi tuz ruhunun kalitesinede dikkat et. çünkü bazı tuz ruhlarıyla yapılan karışımlar istenilen sonucu vermeyebilir.
  • Bende daha bugün bastım çözeltinin kokusu çok fena oluyor acayip yakıyor bakırı içine attığınızda rengi yeşile dönüyor, koyduğunuz kabı salladığınızda duman çıkıyor ama sonuç güzel tabiki

Ankarada pcb yapımı için asit nereden alınır?

perhidrolü bulabileceğin 3 yer var

Elektronikçiler
    Kadın kuaförleri
    Eczaneler

• cevaplar için teşekkürler arkadaşlar sağolun. miktarı sanırım deneme yanılma yolu ile bulacağım.
  • karışım oranı olarak 4 birim tuzruhu 1 birim pehidrol sonuç hızlı ve güzel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren kılıç -- 20 Ağustos 2008; 23:16:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konya sokakta leblebi seklinde asit benzeri seyler var biraz yavas cozuyor ama bence daha iyi cunku tam olarak cikariyor yanlis hatirlamiyorsam 4-5 ytl civari olmasi lazim.
  • quote:

Orjinalinden Alıntı: ASUSPC
    Konya sokakta leblebi seklinde asit benzeri seyler var biraz yavas cozuyor ama bence daha iyi cunku tam olarak cikariyor yanlis hatirlamiyorsam 4-5 ytl civari olmasi lazim.

Demir (III) Klorür
  • kimyacıların %99 bulunuyor oradan ikisinide bulabilirsin
    fiyat toplam 2,5 veya 3 ytl civarında
  • Perhidrolü eczanelerden bulabilirsin. Yanlız şuna dikkat et, perhidrol deyince sana 100 ml lik şurup şişesi kadar bişey verecekler ve heryerde bunun fiyatı 3 YTL. Sakın onlardan alma. Birkaç eczaneye sorarsan litrelik satan biryer bulursun, ben litresini 7 ytl ye almışım, bu fiyat bile kazıkmış(yukarıdaki arkadaş 4 ytl ye almış :)) aman dikkat et. Eğer kadıköydeysen sana bir eczane tarif edebilirim. Bu arada ölçüleri bulmak için bilim teknikin sitesine gir, kendimiz yapalım köşesindeki projelerin birisi sadece pcb yapımını anlatıyordu oradan öğrenebilirsin ölçüleri

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.gunay88 -- 22 Ağustos 2008; 11:54:25 >
  • aramanıza gerek yok tüm kimyacılarda ucuz bir fiyata bulabilirsiniz tuz ruhu 1l 1.25ytl
    peritrol 1litre 1 ytl civarında satılmakta
  • ulus konya sokak' da hem leblebi hem de sıvı halde sanayi tipi perhidrol bulabilirsin üstelik eczaneden almaya kalkarsan batarsın. ufacık şişeye dünya para alırlar. ulusda litre ile satıolar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.