Şimdi Ara

Ankarada Trafik Felç! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaşınız kaç otomobil ve bu teknik olarka bu konuda nekadar bilgilisiniz bilmiyorum ama biraz araştırın lütfen kar lastiği nezamam nasıl işe yarıyormuş, dör mevsim lastiği esasında hiç bir işe yaramadığını youtube'daki videolardan izleyin. Evet kar lastiği dışındaki tüm lastikler soğuk havada kazık gibi olur, zaten bunu demen bile lastikler hakkında nekadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Lastikteki en önemli şey kauçuk yapısıdır, heleki yazlık performans lastikleri yazın bile serttir bide kışın düşünün............Otobüsler minibüslet yokuşta kaldı neden çünkü ne zincir ne kar lastiği takmışlardı. Melih gökçek televizyonda konuşurken doğru bişey diyor " kabak lastikle , uygunsuz lastikle yola çıkmayın " diye. Arkadaki görüntüde belediye otobüsü öndeki arabaya gömüyor .

Yani biz mi anlatamıyoruz yoksa sizler mi anlamamakta güçlük çekiyorsunuz şu kar lastiği karda nekadar faydalı olduğunu ve dört mevsiminde yaz lastiğininde karda hiç bişeye yaramadığını anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Eğer arabana güvenmiyorsan yola ÇIK MA YA CAK SIN. Bunun başka açıklaması yok. Benim kar lastiğim var ve tamponu aşacak düzeydeki karlarda birkere bile kalmadan, dimdik bayırlar dahil yolda kalmadan gititm şehirler arası yolculuk yaptım ve 5 seneboyunca birkere bile zincir takmadım. Yani yaz lastiği kullanan birinin çıkıp olm bu lastik gereksiz demesi beni deli ediyor bukadar cahil olmayın Allah aşkına biraz araştırıp okuyun görün öğrenin.

Buyrun aramaya üşenirsiniz diye güzel bir test video size , lütfen bu videoyu izledikten sonra yazmadan önce tekrar düşünün.

Yorum yaparken tüm suçu belediyeye atmak yerine biraz durup düşünün acaba ben kışın arabamla dışarı çıkarken tüm önlemlerimi aldım mı diye ve kar lastikiği takıp bunu önemini anlatanlara salak muamelesi yapmayın lütfen. Biz burda belediyeyi savunmuyoruz, sürücülerin bilinçsizliklerini söylüyoruz ki bir dahaki kışa hazırlıklı yakalanın. bunları yazdım diye yine beni akpli yapacak bazı kişiler. Arkadaşlar ben akpli değilim, melih gökçek'ide hiç sevmem içiniz rahat olsun. Ben sadece yanlış bildiklerinizi anlatıyorum.

Yani sizlerin " yahu kar lasitği nekadar iyi bişeymiş önümüzdeki kış bende taktırayım ya da bu kış dilim yandı araçla çıkmamak en iyisi" diyeceğinize kar lastiği takıp, kar lastiği takmayanlara kızıyorlar sitem ediyorlar diye demediğiniz kalmıyor. Belediye tuzlasın tuzlamasın kar lastiğin varsa fıstık gibi gidersin.

Hayır yani lastik firmaları bukadar ARGE yapıyor halkı bilinçlendirmeye çalışıyor ama inatla bunu anlamıyorlar şaşıp kalıyorum. İmkanınız varsa şu soğuk havada dışarı çıkıp bir kar lastiğinin birde yazlık lastiğinin yumuşaklığına bakın bakalım hangisi yumuşak.
    Bu arada kış lastikleri yazın kullanılmaz havalar ısınmaya başladığı zaman çıkaracaksınız. Yoksa aracınız sıcak havada lastiğin çok yumuşamasıyla daha çok yakar.

Lastikler hakkında daha çok bilgi vermek isterdim ama yine boşa yazacağım malesef. Hiç kimse anlamayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 11 Mart 2011; 19:59:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yaşınız kaç otomobil ve bu teknik olarka bu konuda nekadar bilgilisiniz bilmiyorum ama biraz araştırın lütfen kar lastiği nezamam nasıl işe yarıyormuş, dör mevsim lastiği esasında hiç bir işe yaramadığını youtube'daki videolardan izleyin. Evet kar lastiği dışındaki tüm lastikler soğuk havada kazık gibi olur, zaten bunu demen bile lastikler hakkında nekadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Lastikteki en önemli şey kauçuk yapısıdır, heleki yazlık performans lastikleri yazın bile serttir bide kışın düşünün............Otobüsler minibüslet yokuşta kaldı neden çünkü ne zincir ne kar lastiği takmışlardı. Melih gökçek televizyonda konuşurken doğru bişey diyor " kabak lastikle , uygunsuz lastikle yola çıkmayın " diye. Arkadaki görüntüde belediye otobüsü öndeki arabaya gömüyor .

Yani biz mi anlatamıyoruz yoksa sizler mi anlamamakta güçlük çekiyorsunuz şu kar lastiği karda nekadar faydalı olduğunu ve dört mevsiminde yaz lastiğininde karda hiç bişeye yaramadığını anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Eğer arabana güvenmiyorsan yola ÇIK MA YA CAK SIN. Bunun başka açıklaması yok. Benim kar lastiğim var ve tamponu aşacak düzeydeki karlarda birkere bile kalmadan, dimdik bayırlar dahil yolda kalmadan gititm şehirler arası yolculuk yaptım ve 5 seneboyunca birkere bile zincir takmadım. Yani yaz lastiği kullanan birinin çıkıp olm bu lastik gereksiz demesi beni deli ediyor bukadar cahil olmayın Allah aşkına biraz araştırıp okuyun görün öğrenin.

Buyrun aramaya üşenirsiniz diye güzel bir test video size , lütfen bu videoyu izledikten sonra yazmadan önce tekrar düşünün.

Yorum yaparken tüm suçu belediyeye atmak yerine biraz durup düşünün acaba ben kışın arabamla dışarı çıkarken tüm önlemlerimi aldım mı diye ve kar lastikiği takıp bunu önemini anlatanlara salak muamelesi yapmayın lütfen. Biz burda belediyeyi savunmuyoruz, sürücülerin bilinçsizliklerini söylüyoruz ki bir dahaki kışa hazırlıklı yakalanın. bunları yazdım diye yine beni akpli yapacak bazı kişiler. Arkadaşlar ben akpli değilim, melih gökçek'ide hiç sevmem içiniz rahat olsun. Ben sadece yanlış bildiklerinizi anlatıyorum.

Yani sizlerin " yahu kar lasitği nekadar iyi bişeymiş önümüzdeki kış bende taktırayım ya da bu kış dilim yandı araçla çıkmamak en iyisi" diyeceğinize kar lastiği takıp, kar lastiği takmayanlara kızıyorlar sitem ediyorlar diye demediğiniz kalmıyor. Belediye tuzlasın tuzlamasın kar lastiğin varsa fıstık gibi gidersin.

Hayır yani lastik firmaları bukadar ARGE yapıyor halkı bilinçlendirmeye çalışıyor ama inatla bunu anlamıyorlar şaşıp kalıyorum. İmkanınız varsa şu soğuk havada dışarı çıkıp bir kar lastiğinin birde yazlık lastiğinin yumuşaklığına bakın bakalım hangisi yumuşak.
    Bu arada kış lastikleri yazın kullanılmaz havalar ısınmaya başladığı zaman çıkaracaksınız. Yoksa aracınız sıcak havada lastiğin çok yumuşamasıyla daha çok yakar.

Lastikler hakkında daha çok bilgi vermek isterdim ama yine boşa yazacağım malesef. Hiç kimse anlamayacak.

hocam boşa yazıyorsunuz bu kadar yazıyı. ülkemizdeki insanların değer yargıları çok değişik. kimse ne olduğuna, ne yaptığına bakmadan ancak ideolojileri doğrultusunda yorum yaparlar.
    2 3 mesaj sonra yine aynı mevzular dönecek.
    yapacak birşey yok. Türk milleti olarak böyleyiz işte.
    daha hayatında kış lastiği görmemiş luzumsuz insanların yorumları hakketten güldürüyor. kış lastiğin yoksa karda yola çıkmayacaksın bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 11 Mart 2011; 20:30:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

bir ezberlemişssinz aynı laf. Herkes mi 7 derece der arkadaş, hangi reklamdan duydunuz . Dört mevsim lastik var, yaz lastiği var bunların milyon tane çeşidi var. Hepsi mi 7 derecenin altında kazık kesiliyor

Otobüsler-minibüsler yokuşlarda kaldı. Millet otobüsü- minibüsü bırakıp yürüdü. Daha hala tek suçlu kar lastiği olmayan vatandaş diyorsunuz. Şaka gibi

@yazılımcı online
    sanırım o kadar yazıyı benim için yazmışsın. Ancak benim yazdığım mesajı bir daha oku istersen. Kış lastiği işe yaramıyor diye birşey geçiyor mu?

bu araba konusunda ezbere savunucular acayip fazla ha . bakınız: ABS konum

• Hocam öyle bir yazmışsınız ki bundan o sonuç çıkıyor ne yapayım :) Kar lastiği dışında kalan çoğu lastik kışın 7 derecenin altında işlevini yitirir. Hafif ıslaklıkta bile kayabilir, soğuk yolda ısınmadığı sürece patinaj çekebilir, ani frende arabayı durdurmak yerine kaymaya başlar falan filan.

Kışın nasıl bot giyiyorsak aracımızada kar lastiği takacağız bunun başka açıklaması olmaması laızm. diğer bir önlemde zincir takmaktır ama ancak yoğun karda işe yarar buda.

Sadece tuzlama ile olay çözülmez keşke çözülse :) tipide çoğu önlem işe yaramaz okadar övündüğümüz amerika, almayna bu sene yoğun kar yağışı altında felaketi yaşadılar. :/
  • yollar buz pistti gıbı dostlar
    ınanın eve gelene kadar 9 dogurdum dogrusu
    tam onumde bır pejo kaydı 2-3 kere dönüverdi

başkan neden tuzlamazki bu yollarııı
  • evet belediye masum melih gökçek masum 15-20 yıldır belediye başkanı hala düzgün bir metro ağı kuramadı seçimden önce metro'yu bitircem diye vaat verir seçimden sonra yeterli imkanımız yok dünyada hükümetler yapıyor metro'yu.
    Yandaşları da kendisi gibi işte. Toplu ulaşım gelişmiş olsa insanlar bu kadar kendi araçlarını kullanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

o değilde kulağıma gelen bilgiler gerçekten çok enteresan.. Borusan Esenboğa ve Birlik servisleri kar sayesinde çok güzel para kazanıyorlarmış

x-drive satışları mı artmış nedir
  • quote:

Yaşınız kaç otomobil ve bu teknik olarka bu konuda nekadar bilgilisiniz bilmiyorum ama biraz araştırın lütfen kar lastiği nezamam nasıl işe yarıyormuş, dör mevsim lastiği esasında hiç bir işe yaramadığını youtube'daki videolardan izleyin. Evet kar lastiği dışındaki tüm lastikler soğuk havada kazık gibi olur, zaten bunu demen bile lastikler hakkında nekadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor. Lastikteki en önemli şey kauçuk yapısıdır, heleki yazlık performans lastikleri yazın bile serttir bide kışın düşünün............Otobüsler minibüslet yokuşta kaldı neden çünkü ne zincir ne kar lastiği takmışlardı. Melih gökçek televizyonda konuşurken doğru bişey diyor " kabak lastikle , uygunsuz lastikle yola çıkmayın " diye. Arkadaki görüntüde belediye otobüsü öndeki arabaya gömüyor .

Yukarıda o kadar yazı yazdım,çizdim,anlattım detaylı bir şekilde kar lastiği olan,zincir olan araçlar 40-50 cm. kar yüzünden yürüyemiyor,gidemiyor yazdım.
    Allah aşkına nasıl arabanın ızgarasına kadar kar olan bir yerde bir araç ilerlesin?
    İster kar lastiği olsun,ister zincir olsun,ister çivili lastik olsun belediye o kar kütlesini kaldırmadıkça araçların ilerlemesi İM-KAN-SIZ!
    Benim daha geçen sene aldığım kar lastikleri ile kardeşim 4-5 saat kızılayda mahsur kaldı diyorum,anlamak ne kadar zor olabilir bunu?

Bu arada konda kar lastiği gereksiz diyen bir kişi bile yok neden bu kadar yazı yazdınız onuda anlamadım ama şunu belirteyim kar lastiği tabiki çok gerekli hatta zaruri bir ihtiyaç kışın araçlar için.
    Fakat kar lastiğininde normal bir otomobilin de sınırları var.
    O gün Atatürk bulvarında bir tane bile kar küreme aracının olmaması ve kar üstüne karın binmesi sonucu anca bu aracın geçebileceği kadar bir kar oluştu.Benim kızdığım nokta işte bu.
     Ankarada Trafik Felç!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 12 Mart 2011; 15:07:09 >

• Buzlanma varsa kar lastiği kaymanızı yavaşlatır ama engellemez,gene kayarsınız. Buzda zincir veya palet kullanmalısınız.

Kar lastiğim var ancak buzda yinede kayıyor. Ancak yolda buz yoksa, sadece kar varsa çok güzel yol tutuyor.

Bizzat yaşadım.

Bu arada belediye ekipleri tuzlamayı pazartesi günü yapacaklarmış... Kar olmadan daha kolay yapılıyormuş tuzlama işlemi, o yüzden yani... Hatta ağustosta falan yapsalar daha kolay olur,hem havalarda ısınır,belediye ekipleri üşümemiş olurlar.

Bu kış belediye yüz puan aldı Ankaralılardan! Tebrik ediyorum kendilerini...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Bu karmaşanın tek nedeni kış lastiği kullanmayan ve meteorolojinin verdiği informasyona kulak tıkayip araç kullanan bilinçsiz halktır.Burda yorum yapan şurda kaldım burda kaldım diyen arkadaşlara soruyorum hanginiz de kış lastiği vardı?

Ayrıca kış lastiği sadece karda değil 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu ve güvenlik için kullanılmalıdır.

Bizde çivili lastik vardı yolda kalmamızın tek nedeni belediye ve trafik polislerinin işini yapmamış olmasıdır. Şimdi sana soruyorum yolda tek bir kaza olmamasına rağmen yollar neden felçdi?
    Ayrıca yollar sabahları hala cam gibi buz tutuyor tadına baktım tuz yoktu, acaba ankaraya tsunami dalgalarımı bekliyor tuzlu su gelmesi için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winchester -- 12 Mart 2011; 18:13:14 >
  • Vallahi ben de gayet kış lastiği vardı, hatta ebatında en iyisi; ancak bu da bir yere kadar. Eskişehir yolunda bile doğru dürüst tuzlama olmadığı için, karlar kürenmediği için zaman zaman ESP devreye girdi; o kadar, tekrar ediyorum bahsettiğim güzergah Eskişehir yolu... Karın geleceği belli, etkili olacağı da belli; zamanında önlemini alacak belediye; gece saat 21.30'da Eskişehir yolunda tuzlama yeni yapılıyordu..
  • Haa bir de tam iş çıkışı Balgat'ın o tarafta elektriklerin kesilmesi de ayrıca tuz biber oldu; resmen kaos ortamı hakimdi.. Kavaklıdere'den önce Kızılay'a, oradan Bahçelievler'e, oradan Balgat'a, sonra Konya Yolu'na, sonra Eskişehir yoluna kadar bir tane trafik ekibi görmedim. Dediğim gibi tuzlama da 21.30 civarında yapılıyordu zaten, o ana kadar da belediyeye ait ne işçi ne de araç gördüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Bu karmaşanın tek nedeni kış lastiği kullanmayan ve meteorolojinin verdiği informasyona kulak tıkayip araç kullanan bilinçsiz halktır.Burda yorum yapan şurda kaldım burda kaldım diyen arkadaşlara soruyorum hanginiz de kış lastiği vardı?

Ayrıca kış lastiği sadece karda değil 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu ve güvenlik için kullanılmalıdır.

karmaşanın tek nedeni değilim-değiliz...Kış lastiği kullanıyorum hemde 4 tane ug7..Meteorolojinin verdiği informasyonada kulak tıkamadım gerektiği kadarda bilinçli halktan biri olduğumu düşünüyorum..Zaten o karda yani insanların yolda kaldığında ben insanlara yardım etmeye uğraşıyordum..Yollarda ilk kalan kış lastiği kullanmayan ve meteorolojinin informasyonuna kulak asmayan belediye araçları idi..Sonra servis münübüsleri kaldı..Yollar iyice jilet olana kadar küreme-tuzlama olmadığından daha sonra herkes aracını bıraktı otobüsten indi saatlerce yürüdü..

Not:7 derecenin altında takıyorum lastikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Yukarıda o kadar yazı yazdım,çizdim,anlattım detaylı bir şekilde kar lastiği olan,zincir olan araçlar 40-50 cm. kar yüzünden yürüyemiyor,gidemiyor yazdım.
    Allah aşkına nasıl arabanın ızgarasına kadar kar olan bir yerde bir araç ilerlesin?
    İster kar lastiği olsun,ister zincir olsun,ister çivili lastik olsun belediye o kar kütlesini kaldırmadıkça araçların ilerlemesi İM-KAN-SIZ!
    Benim daha geçen sene aldığım kar lastikleri ile kardeşim 4-5 saat kızılayda mahsur kaldı diyorum,anlamak ne kadar zor olabilir bunu?

Bu arada konda kar lastiği gereksiz diyen bir kişi bile yok neden bu kadar yazı yazdınız onuda anlamadım ama şunu belirteyim kar lastiği tabiki çok gerekli hatta zaruri bir ihtiyaç kışın araçlar için.
    O gün Atatürk bulvarında bir tane bile kar küreme aracının olmaması ve kar üstüne karın binmesi sonucu anca bu aracın geçebileceği kadar bir kar oluştu.Benim kızdığım nokta işte bu.
     Ankarada Trafik Felç!

Gelmişim 25 yaşına kimseye yalan söyleyecek halim yok hava atmaya çalışan ergenlerdende değilim, yaşadğım tecrübeleri anlatıyorum. 6-7 senede hangi yollarda gittiğimi bende arkadaşlarım daçok çok iyi biliyor. Araba sürmeyi bilmeyip kar lastiği kullanan ve karda kalanlarda gördüm. Arabanın tamponuna kadar olan karda çok rahat kar lastiği ile gittimi bilirim Keşke kameraya falan çekseymişim zamanında. Üniversitede okurken gece 11 de -15 derecede hergün okula gidip geldim 2005 yılında ve Eskişehirde son 10 yılın en şiddetli kar yağışı olmuştu.

40-50 cm diyip duruyorsunuz ankaranın şehir merkezinde ölçülen kar miktarı 30 cm en yüksek tepesinde ölçülen kar miktarı 45 cm. Atatürk Bulvarı ne tarafta kalıyor?

40cm 'i çok abartmayın araçlar 40 cm karda çok rahat gider. Elinize bir metre alıp 40cm'in yüksekliği nekadar bir görün. Aracın neresine geliyor? Şimdi baktım bende dedim yahu acaba gerçekten çok mu fazla gözümüzde canladıramıyorz falan. 40cm diz boyu bile değil. 60cm kar olsa tamam neyse ozaman arabanın tamponunu aşıyor.

Amann neyse ne anlatıyorum ki... Ben A diyorum hala B anlamakta ısrar ediyorsunuz. Kar bitti hala tartıştığımız şeye bak. Bi belediye ilk defa doğru bişey dedi dedim olayı nereye getirdiniz. Şimdi bizde kar lastiğine karşı değiliz zaten diyorlar. Yahu belediyenin kendisizde kar lastiği takmamıştı. Otobüsleri kayıyordu. Hadi lastik alacak parası yok zincir bile takmamışlardı. ama sadece tuzlamakla iş çözülmeze getirmeye çalışıyorum.

Hadi neyse havalar ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 12 Mart 2011; 23:55:40 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

quote:

Ankarada Trafik Felç!

Gelmişim 25 yaşına kimseye yalan söyleyecek halim yok hava atmaya çalışan ergenlerdende değilim, yaşadğım tecrübeleri anlatıyorum. 6-7 senede hangi yollarda gittiğimi bende arkadaşlarım daçok çok iyi biliyor. Araba sürmeyi bilmeyip kar lastiği kullanan ve karda kalanlarda gördüm. Arabanın tamponuna kadar olan karda çok rahat kar lastiği ile gittimi bilirim Keşke kameraya falan çekseymişim zamanında. Üniversitede okurken gece 11 de -15 derecede hergün okula gidip geldim 2005 yılında ve Eskişehirde son 10 yılın en şiddetli kar yağışı olmuştu.

40-50 cm diyip duruyorsunuz ankaranın şehir merkezinde ölçülen kar miktarı 30 cm en yüksek tepesinde ölçülen kar miktarı 45 cm. Atatürk Bulvarı ne tarafta kalıyor?

40cm 'i çok abartmayın araçlar 40 cm karda çok rahat gider. Elinize bir metre alıp 40cm'in yüksekliği nekadar bir görün. Aracın neresine geliyor? Şimdi baktım bende dedim yahu acaba gerçekten çok mu fazla gözümüzde canladıramıyorz falan. 40cm diz boyu bile değil. 60cm kar olsa tamam neyse ozaman arabanın tamponunu aşıyor.

Amann neyse ne anlatıyorum ki... Ben A diyorum hala B anlamakta ısrar ediyorsunuz. Kar bitti hala tartıştığımız şeye bak. Bi belediye ilk defa doğru bişey dedi dedim olayı nereye getirdiniz. Şimdi bizde kar lastiğine karşı değiliz zaten diyorlar. Yahu belediyenin kendisizde kar lastiği takmamıştı. Otobüsleri kayıyordu. Hadi lastik alacak parası yok zincir bile takmamışlardı. ama sadece tuzlamakla iş çözülmeze getirmeye çalışıyorum.

Hadi neyse havalar ısınıyor.

Benim hiçbir zaman yazmadığım şeyler üzerine yorum yapıyorsunuz,ben size hiçbir mesajımda yaşı küçük,birşeyden haberi yok veya daha hiçbir şey görmemiş bir kişi demedim.
    O gün ben oradaydım,kardeşim telefon ile aradı ve belki 10 tane araç değiştirerek yenimahalle'den kızılay'a gittim arabayı ve kardeşimi almak için.
    Benim gittiğimde gördüğüm manzara buydu,benimde yalan söyleyecek halim yok ve bende keşke bir kameraya bu rezilliği çekseydim diyorum şuan.
    Zaten o zaman da aklımdaydı fakat elimiz ayağımız donduğu için bir de kamera ile uğraşmadım.
    O bahsettiğim kar'ı bizzat ben ölçtüm,yolun en kabarık yerlerinden birisiydi ölçtüğüm yer.
    40 cm belki çok büyük gibi görünmüyor ama araç biraz ilerlemeye çalıştığı zaman ön tampondan bile çatır çutur sesler geliyor,zaten bir süre sonrada olduğu yerde patinaj çekmeye başlıyordu.
    Yani bir nevi kar'ı öne doğru topluyor,o koca kar küreme makinalarının yapması gereken işi bir otomobile yüklüyordum.
    Zaten oradanda benim gördüğüm kadarıyla bir kaç yüksek jip haricinde geçen olmadı.
    Ve ayrıca bende sadece tuzlama ile bir yere varılmayacağının farkındayım,zaten benim derdim neden tuzlanmadı değil neden Ankara'nın en işlek caddesinde 4-5 saat bir tane kar küreme makinası yoktu?
    Benim derdim bu,benim derdim kendi kabahatine bakmadan başkalarına laf yetiştirmeye çalışan,kabahati tamamen başkalarına yüklemeye çalışan belediye.
    Yoksa gökçek televizyona çıkıp ''vatandaşlar kar lastiksiz,zincirsiz trafiğe çıktı ve karışıklığa sebep oldular,fakat biz de hazırlıksız yakalandık olaya geç müdahale ettik'' deseydi,yani yaptığı hatayı kabullenseydi yine sorun yoktu fakat adam hayali adamlarda sürekli tuzlama yaptığını,karları hemen yollardan kaldırdıklarını söylüyor.
    Neyse uzatmanın alemi yok.
    Son olarak şunu söyleyeyim genel olarak suçun yarısı halkta ise yarısıda belediye de.
    Fakat benim içinde bulunduğum kızılaydaki durumda kar lastikli zincirli araçaların bile ilerleyemediğini ve saatlerce rezil olduklarını gördüğüm için (kızılay mevkii için) vatandaşta hiçbir kabahat göremiyorum.

• quote:

ayrıca bende sadece tuzlama ile bir yere varılmayacağının farkındayım,zaten benim derdim neden tuzlanmadı değil neden Ankara'nın en işlek caddesinde 4-5 saat bir tane kar küreme makinası yoktu?

'vatandaşlar kar lastiksiz,zincirsiz trafiğe çıktı ve karışıklığa sebep oldular,fakat biz de hazırlıksız yakalandık olaya geç müdahale ettik''

Tamam işte sonunda aynı noktaya geldik. Tuzlama ile herşey çözülmez kuru yolun tuzlanmasıda çözüm değildir, yoğun kar yağışı altında tuzlamanında bir faydası olmaz, kar üstüne yağar yine bi faydası olmaz, hadi altta erime oldu kar cıvık bir kıvam alır yine kayarsın ama kar lastiğin yoksa kaymazsın. Olayın ana mantığı bu.

İkincisi ise kar lastiği kullanmayan biri bir kaza yaptı mı tüm akan trafik durur ve kitlenir. Yolda olan küreme aracıda yolda kalabilir, ki kalmışta görüdk haberlerde. Yahu bu memlekette kuru yolda ambulansa yol vermiyor millet karda kar küreme aracı yolu açamamış diye şaşırıyoruz.

Şu söylediklerimde yanlış bişey var mı Allah aşkına. 2 sayfadır aynı şeyi söylüyorum ama hep yanlış anladınız. Şehirler arası yollarda da , ana yollarda da kar küreme aracı yolu kürer ileri gider döner gelir tekrar o yolu kürer. Adam dönüp tekrar yolu küremek için geri gelirken adamın biri yolda kalır çıkamaz yazlık lastik kullandığı için ve zaten yoğun kar yağıyor yol dolar tıkanır tamamen arap saçına döner herşey.

Yolun hiç temizlenmemesi oraya küreme aracının gelmemesi ise ayrı bir tartışma konusu.

Yani benim 2 sayfadır demek istediğim buydu. Aracınızda zincir veye kar lastiği yoksa böyle günlerde yola çıkmayın, çıkacaksanız zincir ya da kar lastiği kullanın trafiği ve çalışmaları aksatmayın. Ama dönüp dolaşıp beni melih gökçek hayranı etmeye kadar geldi olay.

Neyse iyi geceler:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 13 Mart 2011; 1:00:42 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.