Şimdi Ara

Ankarada Trafik Felç! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Yönetici olmamla bu yorumu yazmış olmam ne alaka ki? Verdiğin örnekte tamamen alakasız. Kar lastiği önlem almaktır , kanser hastasıda önlem almazsa ölür gider tabi. Siz işi hasta olunca doktra bırakıyorsunuz ozaman. Evde ilaç milaç hiç bişey almıyayımi çırıl çıplak gezeyim donayım soğuktan doktora beni iyileştirir. İyileştiremezsede niye beni iyi edemedin doktor diye doktoru suçlayın. Sizin mantığınıza göre bu çıkıyor ortaya.

Tuz madem bukadar etkili tuzlanan yollar niye geceleri tekrar donuyor ?

Ben azda olsa sizleri bilinçlendirmek için yazdım ama demekki boşa uğraşmışım. Kışın karda yazlık lastiklerle dışarı çıkmaya devam edin. İşlerine gelince avrupa ile karlışatırırlar ülkemizi şimdi burada almanyayı örnek verdim diye olmaz böyle karşılaştırma diyorsun.

Ben daha ne yapayım..... Kar lastiğinin pardon kar değil KIŞ lastiğinin önemini anlatmaya çalıştım, birtane bile kış lasitği kullanmayan adam yolu nasıl kitler onu anlatmak istedim ama ısrarla anlamamaya devam ediyorsunuz. Kar küreme araçları bile sıkışan trafikte yolda kaldı dün. 10 km ötede kar lastiği takmadna yola çıkan biri yüzünden ilerleyip yolu açamadılar.

Yönetici olmanla forumlarda hangi mesajlardan rahatsızlık duyulduğunu yada hangi konuların kapanabildiğini veya forumun genel olarak hangi kulvarda olduğunu benden daha iyi bilirsin değil mi?

Ben kış yada kar lastiği önemsizdir herkes lastiksiz çıksın demedim ki..Bak kendin diyorsun önlem almazsa kanser hastası ölür..benimde dediğim o önlem alısaydı..Sen belediye başkanı olarak önlem almazsan doğal olarak insanlar sokaklarda kanser olur ölür o karda ve trafikte..Bunca şey olduktan sonra önlem alabilmek için belediye meclisinden daha dün karar çıkarttın..Ayrıca çır çıplak gezip hasta olmak doktora iyleştir iyleştiremedin demek insanın elinde olan birşey tabiki fakat ne yazıkki kar yağması bir doğa olayı insanın elinde olan birşey değil hadi bugün yağma çalışmalar ortada diyemiyorsun belediyenin tuzu yok diyemiyorsun..Yani doktoru suçlamaya hakkın olmaz ama günlerdir bas bas bağıran meteroloji uzmanlara bir kulak verip gerekli önlemleri almayan belediye başkanına iki çift laf etmeye hakkımız var değilmi?

Tuz meselesine gelince,kimyası gereği donan yolların çözümündede kullanılır sadece yemeğe atılmaz..Tuz suyun içine girince eriyip gitmez çünkü...Bundan dolayıda buzu çözücü etkisi vardır..Suya sadece yüzde 10 tuz karıştır donma derecesi düşer....Tuz asfaltta kalmaya devam eder ama buz çözüldüğü için akmaya başlar böylece ilk önce buzlu su ardından sadece su haline gelir...bunun içindirki tuzlama yapıldıktan sonrada küreme yapılır ve böylece tuzlanan yol buz tutmaz..Hatta bu zamanı daha fazla uzatmak için tuzun içerisine başka solüsyonlarda eklenir..Böylecede sıfır derecenin altındaki sıcaklıklardada donma etkisi azaltılır..Yani iş senin sandığın gibi tuzu dökmekle bitmez..Tabi küremede yapılmadığından ve altını çize çize söylüyorum tuz döküldü desende dökülmediğinden buzlanma tekrar meydana geldi...o ayrı bir konu..

Burdaki arkadaşların ben dahil en az senin kadarda bilinçli olduğunu düşünüyorum..Ama muhakkak lastikle ilgili yazdıklarından da öğrenecek şeyi olan arkadaşlar vardır..kendi adıma söyleyebilirimki 4 adet kış lastiği çekme halatı takozu zinciri eldivenine kadar kar yağmasa dahi arabamda taşıyorum...Ama bu benimde yolda kalmamı değiştirmiyor..Fakat yollarda kalan sadece vatandaşın cipi değildi konuyu buraya getirip tıkamak mantıksız..

Dün üstüne basa basa söylüyorum cadde üzerinde iş yerim var ilk yollarda kalan araçlar körüklü belediye otobüsleri idi..Diğer araçlar arkalarında kaldı...Bu ana alterde yaşanan birşey ara sokakalr için vatandaşı suçlayabilirsin o ayrı..Ama o otobüsler yazlık lastiklerle ve zincirsiz yol almaya çalıştı bununda sorumlusu vatandaş değil değilmi?

Bütün bunlar olduktan sonra yollar tıkandıktan buz tuttuktan sonra ister küreme aracı ister tuzlama aracı gelsin tabiki hiçbirşey yapamaz..benim bulunduğum caddeyede geldi bekledi saatlerce çünkü zamanında gelseydi beklemek zorunda kalmayacaktı Sadece benim bulundğum caddede 3 adet belediye otobüsü yolda kaldı ve tüm caddeyi tıkadı ki bu cadde elmadağ-yakubabdal-ege mahallesi natoyolu-tzluçayır abidinpaşa-dikimevi'ni kapsayan geniş bir cadde..o gece bu 3 otobüs yüzünden ne kadar kuyruk oldu yollarda...Şimdi kim suçlu kabak lastikli vatandaş mı?

• valla arkadaşlar ben sözün özü şunu söyleyim;
    ayrıca baştan da deyim ki, ben iktidar veya başmuhalif yanlısı bi insan değilim. hatta akaryakıt zamlarından ötürü sevmediğim kesime şu anda aşırı antipati duymaktayım...

bence melih gökçek, bile bile muhalifin ekmeğine bal çalıyım diye yolları yalasınlar demiştir. yoksa başka türlü haber yapacakları yok. yapsalar bile işleri güçleri iktadarı eleştirmek.

Allahın yarattıdığı doğa olayına felaket demenin manası yok aslında, bunu bile evirip çevirip hizmete dökerek başdakileri iğnelemekteler. hususi olarak ters röportajları yayınlamaktalar. bi tane "adam gibi" müslümanın röportajda konuştuğunu hiç gördünüz mü?? illaki farklı yorumlarda getirmişlerdir ve bunlarıda bilerek yayınlamazlar...

biz türkler, çekirdeği, izmariti, ufak tefek çöpleri yere atarız, ondan sonra körmü gözü belediye temizlesin işi ne deriz... yalan mı?
    aksine, emniyet kemeri takmayız, hız kurallarına uymayız, riayet ettiğimiz adam gibi kural yoktur, ceza yiyince oturur ağlarız... yalan mı?

evvela insanlar kendilerine bakacaklar, üzerine düşen görevi yapacak ondan sonra karşıdan hizmet bekleyecek
    tamam bize sorarsan, yukarısı suçlu. onlara bakarsan biz hiçbirşey yapmıyoruz

yarın deprem olur, yine devlet suçlu olur... demedi demeyin...

• Çoğu milletimiz kendine çok güvendiğinden yollarda kaldı.. Mesela muhabbeti olur bazen "Kar lastiği mar lastiği hikaye arkadaş usta şoförsen her türlü gidersin"der..Ondan sonrada "Abi bi el atıver yaa"der..Bende diyorum ki tedbirini alacaksın arkadaş lastikse lastik zincirse zincir olay bitmiştir..
  • zugasi_berepe , forumda yazılarımı okursanız hükümeti en çok eleştiren biri olduğumu görürsünüz işi siyasete dökmek istemiyorum şimdi tartışma çıkmasın Yani yönetici olmam ve böyle bir yorum yapmam beni hemen melih gökçek fanatiği mi mi olduğumu sandınız. Saygı çerçevesinde her türlü eleştiriyi yapan biriyim. Ama forumda genel olarak siyaset yasak olduğu ve konu dışında siyaset konuşulamadığı için hep siyasi konular silinir.

Şu an yazdığınız yazıya bakılırsa aslında ikimizde aynı şeyleri farklı yorumlayarak söylüyoruz sizde haklısınız ama benim dediğim şudurki sürücüler işi devlete bırakmamalı kendilerini ve araçlarını düşünüyorsa önlemlerini alsın. Belediyede kendine düşen görevleri yapsın ama görüyoruz ki ne belediye ne de sürücüler tam anlamyıyla önlemlerini almıyor. Hadi belediye %70 önlem aldıysa sürücüler %50 bile önlem almamışlar.
    Tuz yerine solisyon dökülsün su araçlara ve zemine çok zararlı bir kimyasaldır. Unutmadan hatırlatayım havadaki don etkisi azalınca aracınızı mutlaka yıkatın tuz arabayı maf eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mart 2011; 17:20:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

lastiksizler caddesi

kar lastiği almadan yola çıkarlar sonra niye yollar tuzlu değil niye kürenmiyo diye konuşurlar. Kar küreme aracı koca yolu açıp tekrar başa gelene kadar zaten o yol yğun kar yağışı ve soğutkan tekrar buz tutar. Kar yağarken tuzlamada olmaz zaten. Ayrıca tuzlama zemine ve araçlara zarar verir ama yinede kullanılıyor çoğu ülkede.

Yuz belli sıcaklıkta sadece buzu eritir -5 de , yoğun tipide hiç bir işe yaramaz. Herkesin dilinde tuz tuz tuz. Zinciri yok, lastikleri taş gibi sert peformans lastiği yolda kaldım diye konuşuyor millet. Madem milyarlık arabana 4 tane kar lastiği taktıramıyorsun arabayla çıkma ozaman. Şahin doğan olsa anlıyacam adamın parası yok diyeceğimde haberlere bakıyorum admaın altında son model audi var karda bale yapıyor

Bilinçsiz bizim insanımız bilinçsiz. Kar lastiği zaten sadece karda değil hava sıcaklığının +7 derece altına düştüğü her iklimde kullanılır. Avrupada çoğu kentte zincir kullanmak yasaktır, kış lastiği kullanma zorunluluğu vardır ama bizim insanınımız hem ÖNLEM almaz hemde şikayet eder.

Melih Gökçek'i hiç sevmem ama dünkü konuşmasına imzamı atarım. Çok güzel dedi yolculuğu çileye dönüştürenler aşınmış ve kışa uygun lastik kullanmayanlardır. NOKTA....

Ama bu söylediklerimi anlamamakta ısrar edenler aracıma kar lastiği taktırdım diye bana enayi gözüyle bakanlar bile var şu anda yazımı okurkende gülüyorlardır ama ben karla kaplı bayırlarda arabalar durduğu yerde patinaj çekerken geri geri kayıp domino taşı gibi birbirine vururken ben hiç yolda kalmadan dimdik bayırları onlara gülerek çıktım

tuz tuz tuz , tuzla 0 derecede eriyen kar suları - 5 de tekrar donacak ozaman ne diyecekler acaba.

Bu almanlarda hiç işi bilmiyor baksanıza ne şehir merkezi nede otobanda birtane kar küreme aracı ve zincir takan adam yok. Tuz makineside yok Allah Allah

Kar lastiği takan ve takmayan amerikalılar 47. dakikadaki siyah arabalı adama dikkat. Nasıl iniyor yokuştan hiç savrulmadan...

TRT TURK de bir program var zorlu yollar mı ne, adamlar dağ tepe geziyor jiplerle ama kar lasitkleri yok Geçen izliyorum güzelim 4x4 ler kaldı dağda karda traktörle çektiler. Koca dişi lastik olunca karda çıkacağını mı sanıyorlardır nedir.

Bilmiyorum o yağış olduğunda Ankara'da mı yoksa başka bir ilde miydiniz ama o günü ben tüm rezilliği ile yaşadım.
    Kar lastiği veya zincir takmayan sürücünün hiç mi suçu yok elbet var.
    Fakat bu konuda i. melih'i savnuzmanız çok ama çok anlamsızca.
    Zaten eğer Ankara'da değilseniz ve sadece i.melih gökçeğin tv konuşmasından bu yorumu yapıyorsanız,eğer o gün Ankara'nın halini görmemişseniz zaten bu yorumu yapmanız hiçbir anlam ifade etmez benim için.
    Peki o zaman madem gökçeğin sözünün altına imzanızı atıyorsunuz,o zaman bana Ankara'nın en işlek,en bilinen,en kalabalık bulvarı olan atatürk bulvarının trafiğe kapanmasını ve tam 5 saat sonra trafiğe açılmasını nasıl açıklayabileceksiniz?
    Siz trafiğe kapalı yolda kar lastiği,zincir dahi olsa ilerlenilemeyeceğini bilmiyormusunuz?
    Siz biliyormusunuz kar yağışı başladıktan sonra saat 16.00'dan ertesi gün öğrelene kadar birçok belediye aracı garajlarında uyku çekti.
    Bunu nasıl açıklayacaksınız?
    Belediye araçlarında bırak kar lastiğini doğru dürüst bir lastik bile yokken başımızdaki i. melih gökçeğin utandaman televizyona çıkıp suç halk'ta demesini nasıl haklı bulursunuz?
    Kardeşim o gün Kızılay'da KAR LASTİKLİ VE ZİNCİRLİ ARACI VE CEBİNDEKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN EGO KARTI OLMASINA RAĞMEN yoldaki 50 cm.'lik yürümeyi bile imkansız hale getiren kar yüzünden mahsur kaldı ve şuan o günden kalan hastalıklar ile uğraşıyor,bunu nasıl açıklayacaksınız?
    Kültür başkentiymiş miş miş!
    Neyse daha fazla yazarsam hakaret etmeye başlayacağım ilgililere,o da olmayacak boşu boşuna ceza alacağım.
    Ben hem vallahi hem billahi bıktım bu başkandan,bıktım bu vurdumduymaz Ankara halkından!
    Ufak bir yağmur yağar rezil oluruz yollarda,kağ yağar sanki doğunun en ücra köşelerindeki bir köy gibi yollar kapanır mahsur kalırız TÜRKİYENİN BAŞKENTİNİN EN İŞLEK BULVARINDA!
    Daha ne diyeyim ki hala bu adamı savunanlar var,daha ne denilebilir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 10 Mart 2011; 17:25:28 >

• Tekrar tekrar yazmıyacağım, yukarıda ayrıntılı şekilde açıkladım nedemek istediğimi melih gökçekten bana ne ama söyledikleri doğru. Belediye nekadar yetersiz kaldıysa, trafiğin tıkanmasına sebep olanların çoğu kar lastiği takmadiği için olduğu yerde patinaj çeken sürücülerdir.

Benim ankarada olup olmamam gerekmez. Ne karlı yollarda gittim ben ne yollar gördüm. Kar lastiği olsaydı eğer herkeste o trafik sıkışmazdı malesef. Ben Eskişehirde 5 senedir birkere bile yolda kaldığımızı görmedim. Hele 2005 de okadar çok kar yağdıki 60cm'i bulmuştu.

Ayrıca şu da var ilk kar yağdığında müdahele olmaz malesef olamaz zaten. ancak yollar yerden ısıtmalı olmalıli sıkışık trafikte buzlanmayı önlesinler. Yani okadar mantıklı açıklama yapıyorum yinede anlaışılmıyorsa boşuna yazıyorum demektir.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? İşten çıktınız, yollar ilk baş açık gibiydi ama kar bastırdı birden trafik tıkandı ilerde birtane adam yolda kaldı ilerlemiyor trafik. Bu durumda ne yapardınız? Birazda objektif bakmak gerekir olaylara.

Eskişehirde gece 12 ye kadar yoğun trafikte öyle fazla çalışma olmadı deli gibi buz olmasına rağmen. O sıkışık iş çıkışında da hiç sorun yaşanmadı. Sabaha kadarda bütün yollar açılmıştı. Sabah -6 derecede yolda ne buz ne kar vardı. Herkes sorunsuz işine gitti.

Neyse amann kış bitti zaten seneye bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mart 2011; 17:37:41 >

• Melih Gokcek, Belediye yollari tuzlamadi diyen bir vatandasa tadina bakabilirsin demis...
  • gerçekten bir ankaralı olarak kendimi suçlu görmeye başladım birilerinin bu savunma sanatındaki ustalığıyla

Buyrun siz yaşanacak değil,yalanacak ankaranızda paşa paşa yaşayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 10 Mart 2011; 17:49:05 >
  • quote:

Tekrar tekrar yazmıyacağım, yukarıda ayrıntılı şekilde açıkladım nedemek istediğimi melih gökçekten bana ne ama söyledikleri doğru. Belediye nekadar yetersiz kaldıysa, trafiğin tıkanmasına sebep olanların çoğu kar lastiği takmadiği için olduğu yerde patinaj çeken sürücülerdir.

Benim ankarada olup olmamam gerekmez. Ne karlı yollarda gittim ben ne yollar gördüm. Kar lastiği olsaydı eğer herkeste o trafik sıkışmazdı malesef. Ben Eskişehirde 5 senedir birkere bile yolda kaldığımızı görmedim. Hele 2005 de okadar çok kar yağdıki 60cm'i bulmuştu.

Ayrıca şu da var ilk kar yağdığında müdahele olmaz malesef olamaz zaten. ancak yollar yerden ısıtmalı olmalıli sıkışık trafikte buzlanmayı önlesinler. Yani okadar mantıklı açıklama yapıyorum yinede anlaışılmıyorsa boşuna yazıyorum demektir.

Siz olsaydınız ne yapardınız ? İşten çıktınız, yollar ilk baş açık gibiydi ama kar bastırdı birden trafik tıkandı ilerde birtane adam yolda kaldı ilerlemiyor trafik. Bu durumda ne yapardınız? Birazda objektif bakmak gerekir olaylara.

Eskişehirde gece 12 ye kadar yoğun trafikte öyle fazla çalışma olmadı deli gibi buz olmasına rağmen. O sıkışık iş çıkışında da hiç sorun yaşanmadı. Sabaha kadarda bütün yollar açılmıştı. Sabah -6 derecede yolda ne buz ne kar vardı. Herkes sorunsuz işine gitti.

Neyse amann kış bitti zaten seneye bakalım ne olacak

Galiba ben tam anlatamadım durumu siz de hayalinizde yanlış canlandırmışsınız.
    Benim bahsettiğim atatürk bulvarının üzerinde kızılay mevkiin de bir tane bile araç yoktu,çünkü yolda 50 cm. kar vardı diyorum,bu kar 4-5 saat temizlenmedi diyorum,benim kardeşim kar lastikli aracı ile sırf belediyenin o yoldaki karı temizlememesi yüzünden 5 saat orada mahsur kaldı diyorum.
    Ve bu bahse konu olan yer öyle Ankara'nın ücra köşeleri değil Ankara'nın en merkezi,en bilinen can damarı.
    Burada vatandaşın ne suçu var? Ortada araba yok ki,ortada kaza yapan araç veya yolu tıkamış araç yok ki araçlar belediyenin yolu açmaması yüzünde daha fazla ilerleremedikleri için yol tıkandı.
    Ben belediye kar yağdığı anda hemen tüm Ankaranın karını temizlesin demiyorum ki sadece Ankaranın ana yollarını açsın diyorum,ama 5 saat boyunca kocaaa Ankara Büyükşehir belediyesi bir tane bile kar küreme aracı göndermiyor Ankaranın en merkezi caddesine.
    Ben burada yani atatürk bulvarı üzerinde başıma gelen olayda vatandaşın milyonda bir bile suçunu görmüyorum.
    Eee sonuçta bu bir otomobilin de altında ister kar lastiği olsun ister zincir olsun hangi otomobil 40-50 cm. kar olan bir yolda ilerleyebilir,zaten belediyenin görevidir yolu araçların geçişine uygun hale getirmek fakat yok malesef yok.

• 0:47'de ki siyahlı araç çivili lastikmi takmış napmış o? Takır takır indi yokuşu show yaparak. Birde buzlu-karlı yolda %95 yapılan hata frene asılmaktır, frene dokunulmamalı ki tekerler kitlenmesin, araca yön verilebilsin. Ama tabiki o anki heyecan ve panikle freni köklüyor insan haliyle. İşin özü şu ki, doğru ekipman, doğru yer ve zamanda kullanılmalı.
  • salı akşamı ne taksi ne de dolmuş bulabildiğimden 6 km yolu yürüdüm. kolej-akdere..

şikayetçi miyim?

hayır..

anayollarda o kadar karı ve üzerinde yürüme keyfini sanırım bir daha bulamam.. eve vardığımda bebiş uyumuş.. olsun..

sadece yolda kalan hastalar haklı..

yoksa keyfi olarak işine aracıyla gidip gelenler kesinlikle haklı değil.. istenilirse dolmuşu var, otobüsü var, servisi var, metrosu var, arkadaşının aracı var..

var oğlu var...

ama millet keyfinden geçmez.. 20 tl lik de olsa alır benzinini, açar teybini.. yolda durur çiğköftesini alır, çikolotasını alır, tavuk şişini alır, kokoreçini sardırır.. trafikte 3 saat bekler ama yine vazgeçmez keyfinden...

bi daha mı gelecez dünyaya anasını satiiim... asıl kredi kartına... gün senin günün ye dostum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 10 Mart 2011; 18:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

salı akşamı ne taksi ne de dolmuş bulabildiğimden 6 km yolu yürüdüm. kolej-akdere..

şikayetçi miyim?

hayır..

anayollarda o kadar karı ve üzerinde yürüme keyfini sanırım bir daha bulamam.. eve vardığımda bebiş uyumuş.. olsun..

yoksa keyfi olarak işine aracıyla gidip gelenler kesinlikle haklı değil.. istenilirse dolmuşu var, otobüsü var, servisi var, metrosu var, arkadaşının aracı var..

var oğlu var...

ama millet keyfinden geçmez.. 20 tl lik de olsa alır benzinini, açar teybini.. yolda durur çiğköftesini alır, çikolotasını alır, tavuk şişini alır, kokoreçini sardırır.. trafikte 3 saat bekler ama yine vazgeçmez keyfinden...

bi daha mı gelecez dünyaya anasını satiiim... asıl kredi kartına... gün senin günün ye dostum..

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman.

• quote:

salı akşamı ne taksi ne de dolmuş bulabildiğimden 6 km yolu yürüdüm. kolej-akdere..

şikayetçi miyim?

hayır..

var oğlu var...

O dolmuşları,otobüsleri,servisleri ben neden göremedim acaba?

• quote:

şikayetçi miyim?

hayır..

var oğlu var...

Sen hangi ankarada yaşıyorsun? Sende binseydin o zaman metrona otobüsüne neden yürüdün 6 km çocuğunu göremeden uyudu?

İnsan sırf taraf olayım diye bu denli taraflı yorum yapmaz ayıptır günahtır...Hangi taksi hangi dolmuş hangi otobüs? Akdere çeşmede saat 7'de 3 otobüs yolda kalmış trafiği tıkamıştı ayıptır..

Bak buda Ankaranın bugünkü halinden bir haber..Dün akşamdan beri kar yok ankarada..çalışmalar olsa sanırım doğu illerinde paletli ambulanslar ankara sokaklarında cirit atmazdı...

Karla kaplı Ankara’da hastaların imdadına paletli ambulanslar

http://www.anadoluhaber.net/karla-kapli-ankara-da-hastalarin-imdadina-paletli-ambulanslar-yetisti-h16270.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 10 Mart 2011; 19:16:01 >

• belediye nasıl bu kadar hızlı çalıştı ben onu anlamadım.

Çarşamba gübü sokakları temizlemek adına en ufak birşey yapmadılar. Perşembe ve cuma günü açılmadık yol kalmadı.
    Ara sokakların bazılarını dahi açmışlar. Her yerde de tuz var.

İsteyince nasıl da çalışıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

quote:

şikayetçi miyim?

hayır..

var oğlu var...

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman.

Çift kişilikli arkadaş

• merhaba yarenler.. selam felaket arkadaşlarım.. diyordu tatar..

365'de 1 aksadı ulaşım..peki ya geri kalan 364 içinse dediklerim.. fikret'in söyledikleri acaba gerçekten kendine miydi?..neydi bu buhrana sebep??

sen binmeseydin, o binmeseydi, tıkanmasaydı yollar..gelirdi benim servis elbet.. bıraksaydın ne vardı sanki o gün aracını.. bir gün önce başlayan kar elbet sürmeyecekti bir ay.. bir günlüğüne bıraksaydın aracını.. belki de bir daha yaşayamacağın bir keyfi.. kızılayın göbeğinde kırt kırt yürümeyi..

eve geldin işte.. peki dışarıdakilere imrenmedin mi?.. bu sefer de kar biraz daha yağsın diye dua etmedin mi?... al.. bu pazara birşey kalmaz dışarıda.. gör yeşil yoksunu beton yığınlarını.. eskiden gecekonduların önünde olsun görürdük kirazı, dutu... o da bitti şimdi..

trafik-mrafik hikaye.. melih de hikaye... 365 de 1 .. su.. biraz daha su..herşey onun için..şükretmek gerek..

• Bu karmaşanın tek nedeni kış lastiği kullanmayan ve meteorolojinin verdiği informasyona kulak tıkayip araç kullanan bilinçsiz halktır.Burda yorum yapan şurda kaldım burda kaldım diyen arkadaşlara soruyorum hanginiz de kış lastiği vardı?

Ayrıca kış lastiği sadece karda değil 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu ve güvenlik için kullanılmalıdır.
  • valla ben buradan halkı suçlayan (kendiside halkın içinden olmasına rağmen) insanların tutarszılıklarını gördükçe bu millet layığı şekilde yönetiliyor diyorum. takım tutar gibi taraf tutanların objektif ve ortada olan bir durumda bile bu kadar nasıl kör olabildiklerini ise aklım almıyor.
    işte bu yüzden doğru dürüst bir benzin pretestosu bile yapamıyoruz.
    mesele a partisi b partisi değil
    biz vatandaşız ve hizmet beklemek hakkımız. ama bizde vatandaş kültürü yok hakkını aramak diye bir şey yok. tebaa gibi ne denirse kabul et sesini çıkarma.
    varsa yoksa vatandaş suçlu
    sizin halkı (yani tarafı olduğunuz) suçlayabilmeniz için yöneticilerin ellerinden gelen herşeyi yapmış olması gerekir.
    yazık gerçekten yazık.
    bu millete kar yürümek yakışır. çünkü vatandaş suçlu..
    meteoroloji informasyon vermiş vatandaş yinede sokağa arabasıyla çıkmış. aslında doğru söylüyor demekki ego o yüzden otobüsleri trafiğe çıkarmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Bu karmaşanın tek nedeni kış lastiği kullanmayan ve meteorolojinin verdiği informasyona kulak tıkayip araç kullanan bilinçsiz halktır.Burda yorum yapan şurda kaldım burda kaldım diyen arkadaşlara soruyorum hanginiz de kış lastiği vardı?

Ayrıca kış lastiği sadece karda değil 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşu ve güvenlik için kullanılmalıdır.

bir ezberlemişssinz aynı laf. Herkes mi 7 derece der arkadaş, hangi reklamdan duydunuz . Dört mevsim lastik var, yaz lastiği var bunların milyon tane çeşidi var. Hepsi mi 7 derecenin altında kazık kesiliyor

Otobüsler-minibüsler yokuşlarda kaldı. Millet otobüsü- minibüsü bırakıp yürüdü. Daha hala tek suçlu kar lastiği olmayan vatandaş diyorsunuz. Şaka gibi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.