Şimdi Ara

Ankarada Trafik Felç! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
6.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu fotoğrafı 2008 senesinde Kastamonu Bozkurt ilçesinde çektim.Aynı gün şimdi satmış olduğum kar lastikli x3 le heryeri gezdim,iki ilçe arası yolculuk bile yaptım.Kar lastiği işe yarar mı diye düşünen kara iyi baksın.Diğer konuya ekledim burası daha güncel; x3 vs.vs.. olsa bile kar lastiksiz ne olduğu da videoda ortada.

•  Ankarada Trafik Felç!
  • Melih bey an itibarı ile TGRT'de kahkaha yaratan açıklamalarına devam ediyor..

-Efendim izleyenler benim kişisel siteme belediyenin sitesine girsinler bi baksınlar..Avrupada böyle tuzlama kar küreme diye birşey yok..Bizde bir tane cadde kapansa insanlar belediyeyi suçluyor..Hatta ben bizimkilere kızdım tuzu bol bol dökmüş bizim çocuklar..

Yahu arkadaş gülermisin ağlarmısın? Sanırım beledye başkanının avrupada yolların nasıl yapıldığından haberi yok..Avrupada çoğu yolların yağmur-kar akışını sağlamak için eğimli yapıldığından buna uygun olarak asfalt kullanıldığından alttan ısıtmalı yapıldığından haberi yok..

Ve en önemlisi avrupada toplu taşımanın Metro sistemleriyle yapıldığından yollara tuz dökmenin çokta gereği olmadığı ancak ankarada metro olmadığından hiç haberi yook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 9 Mart 2011; 18:56:21 >

• Yollar açılmış ve atılan tuz ile vıcık vıcık olmuş.
    İş yerinde kara saplanmış aracımı ve aracın çevresini yarım saat temizledikten sonra yola koyuldum. İş yerinin içi haricinde bir sorun yaşamadım. Ki o sorunda 30 cm kar var, araç kara batıyor ve önü falan tıkanıyor ondan problem oldu.

Neyse efendim 30-40 dakika sonucunda 10 km mesafedeki eve dört mevsim lastiklerle vardım . Tuzlu karda biraz kayıyor ancak bir sorun olmadı yollar bomboş. Belediyeyi taktir ettim, güzel açmışlar yolu. Dünkü faciadan sonra akılları başlarına gelmiş.

Bir de park ederken kara saplandım, yarım saatte park yerini temizledim ve aracı park ettim. Temizleme faaliyetleri devam ediyor, yarın yollarda kar kalmaz (eğer bu gece kar yağmazsa)

İnat ettim kış lastiği almayacağım. Karda buzda çok da etkili olduklarını düşünmüyorum. Daha başka çözümlere gideceğim. Kışın çıkması ile lastik alınmaz zaten, arabayı alalı 2,5 ay olmuş bir de lastiğe para vermem. Haa niye para vermem, cimrilikten falan değil. Yada güvenliği önemsemediğimden değil. Lastik firmalarının halk üzerinde oturttuğu kış lastiği imajına ve pazarlama stratejisine düşmemek oyunlarına gelmemek için almam. Kış lastiğini gitsin dört mevsimi kış olarak yaşayanlar alsın. Kaliteli bir dört mevsim lastikle yoluma devam etmeyi planlıyorum.

Karlı günler için de tekstil kar zinciri, kar paleti yada kar pençesi almayı planlıyorum. Kar lastiğinden çok daha iyi olacakları kesin.

Bugün çivili lastik dediği arabaya bindim o da yolda zikzak çizerek gidiyordu ve dik yokuşlarda acayip zorlandı. Lastiklerin delikleri traktör lastiğinin delikleri gibi olmadıkça çok aşırı farklar olacağına inanmıyorum. Ha yazlık lastik 15 derece açılı yolda kalır, kış lastiği 25 derece yolda kalır. Sonuçta ikisi de dik yokuşlarda afallıyor. Ben evime gelemedikten sonra bir anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

devam, kendi mesajlarımı editleyemiyorum bu arada cevap yazabiliyorum sadece sanırım sorun var burası dikmen kavşağı ve dikmenin yüz karası
     Ankarada Trafik Felç!

Bu jeepi aydınlıkta görüyordum bi denk getirememiştim iyi yakalamışsın

Bu arada ana yollar açıkve sakin görünüyor ama gece dona çekecek gibi dikkatli olmak gerek. Bugün grayderi gördüm şahitlerim var

• bende dün sabah 02:00 da sinoptan ankaraya yola çıktım kastamonudan sonra bir kar yağışı vardı yerler hep kar+buz ılgaza kadar normal bir şekilde gidebildik ama ılgazda araç bir patinaja düştü o pati ile kaldık sonra bir tane zincir taktık ve zar zor çıktık tepeye gelince hemen söktük zincirsiz ankaraya kadar geldik tam ankara kavşağına kadar her yer kardı hiç ama hiç çalışma yok yolda adamlar yatıyorlar resmen saat 09:30 da vardık işlerimizi hallettik araca yükü de koyduk (yaklaşık 1.5 ton) ve erkenden çıkalım dedik zaten karayolları çalışmıyor birde gece buzlanmaya yakalanmayalım gene ılgaza kadar normal bi şekilde kar üzerinde gittik tam tepeyi tırmanacaktık ki araç gene patinaja düştü bu sefer iki zinciride taktık çünkü araçta yük var ve araç önden çeker araç nincirli bir şekilde zorla çıktık neredeyse kalacaktık o biçim zaten yolda kalan kamyon ve tırlardan bahsetmiyorum bile nerede bu karayolları

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Yollar açılmış ve atılan tuz ile vıcık vıcık olmuş.
    İş yerinde kara saplanmış aracımı ve aracın çevresini yarım saat temizledikten sonra yola koyuldum. İş yerinin içi haricinde bir sorun yaşamadım. Ki o sorunda 30 cm kar var, araç kara batıyor ve önü falan tıkanıyor ondan problem oldu.

Neyse efendim 30-40 dakika sonucunda 10 km mesafedeki eve dört mevsim lastiklerle vardım . Tuzlu karda biraz kayıyor ancak bir sorun olmadı yollar bomboş. Belediyeyi taktir ettim, güzel açmışlar yolu. Dünkü faciadan sonra akılları başlarına gelmiş.

Bir de park ederken kara saplandım, yarım saatte park yerini temizledim ve aracı park ettim. Temizleme faaliyetleri devam ediyor, yarın yollarda kar kalmaz (eğer bu gece kar yağmazsa)

İnat ettim kış lastiği almayacağım. Karda buzda çok da etkili olduklarını düşünmüyorum. Daha başka çözümlere gideceğim. Kışın çıkması ile lastik alınmaz zaten, arabayı alalı 2,5 ay olmuş bir de lastiğe para vermem. Haa niye para vermem, cimrilikten falan değil. Yada güvenliği önemsemediğimden değil. Lastik firmalarının halk üzerinde oturttuğu kış lastiği imajına ve pazarlama stratejisine düşmemek oyunlarına gelmemek için almam. Kış lastiğini gitsin dört mevsimi kış olarak yaşayanlar alsın. Kaliteli bir dört mevsim lastikle yoluma devam etmeyi planlıyorum.

Karlı günler için de tekstil kar zinciri, kar paleti yada kar pençesi almayı planlıyorum. Kar lastiğinden çok daha iyi olacakları kesin.

Bugün çivili lastik dediği arabaya bindim o da yolda zikzak çizerek gidiyordu ve dik yokuşlarda acayip zorlandı. Lastiklerin delikleri traktör lastiğinin delikleri gibi olmadıkça çok aşırı farklar olacağına inanmıyorum. Ha yazlık lastik 15 derece açılı yolda kalır, kış lastiği 25 derece yolda kalır. Sonuçta ikisi de dik yokuşlarda afallıyor. Ben evime gelemedikten sonra bir anlamı yok.

Allah akıl fikir versin.İyiki ehliyet sınavını zekadan yapmıyorlar yoksa ehliyetı zor alırdın
    Lastik dışı alacağın şeylere de şimdi para verme pahalıdır,kazıklarlar sonra seni,oyuna falan gelirsin mazallah.Yazın gelmesini bekle o zaman ucuzlarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Kış lastiği sadece karda,buzda işe yarayan birşey olsaydı emin ol kimse almazdı. Hava belirli bir sıcaklığın(7C) altına düştüğünde işe yarayan birşeydir, yol tutuşuyla, lastiğin yapısıyla, frenajla, daha gergin durmasıyla, desen aralıklarının küçülmemesiyle vs vs.. alakalı ama anlatmama gerek yok sen zaten kararını vermişsin, sakın oyunlara gelme..

@raifkokten +1

• otomobil forumunda siyaset konuşmayı doğru bulmadığımı daha önce belirtmiştim ancak melih gökçek sağolsun, insanları muhabbete nasıl çekeceğini iyi biliyor.ne de olsa yılların tecrübesi var bu konuda kendisinde

bu arada yeri gelmişken, son hava durumu bir kez daha gösterdi ki ankarada kış lastiklerini nisan ayı gelmeden çıkarmamak gerekli, özellikle sürekli araç kullanmak zorunda olanlar için son yaşananlar ders olmalı. bu tip havalarda herhangi bir kazaya karıştığınızda ve aracınızda kış lastikleri yoksa suçlu duruma düşebilirsiniz. benden söylemesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahbikan

Ankarada Trafik Felç!

Nasreddin hoca ya dönmüş.Dünyanın merkezi burası
  • ya ben insanlara ve medyaya şaşıyorum

FLAŞ FLAŞ FLAŞ... BEYAZ KABUS GELDİ, TRAFİK FELÇ OLDU, BELEDİYE YETERSİZ KALDI...

her ne hikmetse, hepte ucu siyasete dayanan yorumlar yapılmış. muhtemelen ki bilerek ve kasten muhalif yorumlar tv ekranına çıkarılmış

bende bugün ankaradaydım. tamam mecburen hususi araç kullanan olabilir, tüm sitelerin önündeki arabalar karlar altındaydı. bu insanlar bu havada araçlarını trafiğe çıkarmayarak enayilik ettide siz mi akıllı davrandınız be huu kafalı insanlar...

ankara belediye başkanı melih gökçeki şahsen tanımam, görmedim, bilmem, sevmem, "arkasında da durmam"...

bu adamın elindeki imkanlar ankaranın neresine yetsin?
    sen üzerine düşeni yapıyomusunda, herşeyi devletten bekliyosun?

BEYFENDİ ZİNCİR TAKMAMIŞ, KABAK LASTİKLE TRAFİĞE ÇIKMIŞ, UTANMADAN BİDE, ŞU TRAFİĞİN HALİNE BAK, ŞU İLGİSİZLİĞE BAK DİYOR
    ULAN DEVLET SENİ SIRTINDA MI TAŞISIN!

hanfendinin biri, şu rezilliğe bak diyor. ticari taksiyle hastaneye gidiyomuş, kar yağınca rezillik olmuş
    SENİN ALLAH KORKUN YOKMU BE KADIN! KAR YAĞDIDA YARADAN KÖTÜ MÜ ETTİ.

• quote:

Orijinalden alıntı: tandem_78

ya ben insanlara ve medyaya şaşıyorum

FLAŞ FLAŞ FLAŞ... BEYAZ KABUS GELDİ, TRAFİK FELÇ OLDU, BELEDİYE YETERSİZ KALDI...

her ne hikmetse, hepte ucu siyasete dayanan yorumlar yapılmış. muhtemelen ki bilerek ve kasten muhalif yorumlar tv ekranına çıkarılmış

bende bugün ankaradaydım. tamam mecburen hususi araç kullanan olabilir, tüm sitelerin önündeki arabalar karlar altındaydı. bu insanlar bu havada araçlarını trafiğe çıkarmayarak enayilik ettide siz mi akıllı davrandınız be huu kafalı insanlar...

ankara belediye başkanı melih gökçeki şahsen tanımam, görmedim, bilmem, sevmem, "arkasında da durmam"...

BEYFENDİ ZİNCİR TAKMAMIŞ, KABAK LASTİKLE TRAFİĞE ÇIKMIŞ, UTANMADAN BİDE, ŞU TRAFİĞİN HALİNE BAK, ŞU İLGİSİZLİĞE BAK DİYOR

hanfendinin biri, şu rezilliğe bak diyor. ticari taksiyle hastaneye gidiyomuş, kar yağınca rezillik olmuş

değil mi ama? çok haklısın.. Su yokkende ankarada ne güzel nededi başkan gidin başka şehire tatile çıkın dedi herkes tatile çıksa su sıkınıtısıda olmayacaktı...

Hatta bence dün-bugün kimse bırak arabayı yürümeye dahi sokağa çıkmasa hiç bunlar olmazdı..Hatta hastahanede işi olan hastalanacak olanda iki gün önceden gitseydi daha iyi olurdu kimse otobüse binmese bu" zincirli kabak olmayan kar lastikli"otobüslerde yolda kalmazdı heralde....

Tatil olmayan okullarada gitmeseydi bebeler ne işi vardıservislerin trafikte yatsalardı iki gün kar topu oynasalardı bahçede..

Bizim burda cenaze arabasıda kaldı be mübarek adam ölecek günümü buldun şimdi dimi git iki gün sonra öl..Halbuki ankarada herşey ne güzel hep bu muhalefet edenlerle basın yapıyo bu işi...

Yahu kabak olan lastikler değil kafalar bence...

• zaten i melihin son günleri bir daha aday olamayacak ,dün dikmen polis evinden cıkarken kavşak resmen felçti çogu insan eve yayan gidiyordu bende zorda olsa tecrübeyle eve vardım ama i melihede selam gönderdim o anlar
    asfaltı yalar
  • Milletin Kabak lastikle gezdiğide bir gerçek
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

değil mi ama? çok haklısın.. Su yokkende ankarada ne güzel nededi başkan gidin başka şehire tatile çıkın dedi herkes tatile çıksa su sıkınıtısıda olmayacaktı...

Hatta bence dün-bugün kimse bırak arabayı yürümeye dahi sokağa çıkmasa hiç bunlar olmazdı..Hatta hastahanede işi olan hastalanacak olanda iki gün önceden gitseydi daha iyi olurdu kimse otobüse binmese bu" zincirli kabak olmayan kar lastikli"otobüslerde yolda kalmazdı heralde....

Tatil olmayan okullarada gitmeseydi bebeler ne işi vardıservislerin trafikte yatsalardı iki gün kar topu oynasalardı bahçede..

Bizim burda cenaze arabasıda kaldı be mübarek adam ölecek günümü buldun şimdi dimi git iki gün sonra öl..Halbuki ankarada herşey ne güzel hep bu muhalefet edenlerle basın yapıyo bu işi...

Yahu kabak olan lastikler değil kafalar bence...

Yayalar olmasa trafik sorununu da çözeceğini buyurmuştu İ.M.G zamanında.

• quote:

hep bu muhaliflerden zaten yoksa hersey yolunda. abarttıkçada abarttılar.
    kar yağınca insanların evlerine 4-5 saatte gitmesi kmlerce yürümesi normal. suçu olan sadece kabak lastikle yola çıkanlar.

Düzeltme harf hatası nedeniyle yapılmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 11 Mart 2011; 0:35:49 >

• quote:

Dün hiç bir kar küreme aracı ve tuzlama aracı yoktu. Normalde her kağ yağdığında anında temizlenirdi. Ancak dün yapılmadı, kar hafife alındı.
    Arabayı iş yerinde bırakıp, otobüse biniyim dedim, ancak 1 tane ego dahi gelmedi. 2,5 saat sonra bir minibüse binebildim, tıka basa doluydu o da.

İmkanlar gayet yeterli. Bak, bugün nasıl da temizlendi bütün yollar. Taa cehennemin dibindeki evimin önünü dahi temizlediler. Sırf ihmalkarlıklarından dün çile çektik.

Çıksın desin ki yolları temizlemeyeceğim, vallaha daha iyi olur. Takarım zincirleri 1 hafta boyunca işe gidip gelirim. Ama ne zaman temizleneceğini bilemeyince zinciri bir tak bir çıkart olmuyor. Nerelerin temizlendiğini nerelerin kar olduğunu bilemiyorsun. Zinciri taksan 2 saat sonra yolun temizlenmeyeceğinin garantisi yok.

Geçen büyükşehir belediye seçimlerinde gökçeğe oy verdim. Ancak bu seçimlerde aday olursa akpartiye oy moy yok. Adam iyice cıvıttı, 4 kezz üstüste başkanlık yapınca böyle oluyor demekki. Başkanlığı bıraktı futbolla uğraşıyor. Doğru düzgün aday olmasa da şerefsizim oy vermeyeceğim gökçeğe. Önceden tutardım adamı, ama bu futbola girmesi, lağbali hareketleri bitirdi.

• o değilde kulağıma gelen bilgiler gerçekten çok enteresan.. Borusan Esenboğa ve Birlik servisleri kar sayesinde çok güzel para kazanıyorlarmış
  • Sabah gölbaşından Başkent Ünv. Hastanesine gitmek durumunda kaldık. Araba otoparktan çıkmadı. Kar lastiği de 50 cm. kar içinde fayda etmedi. Taksi çağırmak zorunda kaldık sabah gittik akşam üstü döndük. O kadar taksi bekledim ettim yaptım 1 tane zincir takmış taksi bulamadık. Valla senede 2 kere işe yarasa da zincir almayı düşünüyorum.

Bu işten para kazanan yaz kış çalışan ve özellikle kötü havalarda daha fazla talep olan taksiciler zincir takmıyor
  • Kabak lastikli vatandaş suç sende hiç boşuna suçlu arama..

Ne güzel adamlar tuzlamış yolları gidip yaladınız tabi tuz muz bırakmadınız yollarda
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.