Abiniz hakkında bir tavsiye söyleyeceğim eğer abin ilçe hastanesinde çalışıp döner alamıyorsa son 3 ayın bordrosuyla birlikte il sağlık müdürlüğüne durumunu anlatan bir dilekçe yazmanızı öneririm. Çünkü batıdaki arkadaşlarım öyle yapmıştı döner alamadığından dolayı. İl sağlık müdürü de abin hakkında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden sözleşmeli kadro talep ediyorlar. Zaten bildiğin üzere sözleşmeli kadro sayısı %80 arttı (16 binden 27 bine çıkarıldı) Abin döner alamadığından dolayı sözleşmeli hekim olma olasılığı %80 üstü derim. Mutlaka yapın yapmazsanız sözleşmeli kadroları döner alan hekimlere dağıtırlar. Bu arada yukarıdaki arkadaşa maaşa doktor mesailerini katma diyorsun kendin öğretmenin ek dersleriyle birlikte maaşını söylüyorsun. Devlette çalışan bir doktorları özelde çalışan bir mühendisle karşılaştırmak ne kadar etik bilmiyorum. Acıbademdeki veya koçtaki kardiyoloji doktoruyla Aselsandaki mühendisi karşılaştırmak bence mantıklı olur. Teşvik ödeme hususunda şunları söyleyebilirim eskiden performansa katkısı olmayan tüm hekimlere ortalamadan performans veriliyordu performansa katkısı olan doktorların ek ödemeleri düşüş gösteriyordu. Şimdi Sağlık Bakanımız bunu taban ödemeyle kompanse ederek 2. ve 3. basamakta çalışan hekimlere 1 temmuzdan önceki alınan dönerlerden daha fazla teşvik ödemesi verecek. (MAHSUP EDİLMEYEREK bu başlı başına çok büyük bir devrimdir) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu yönetmeliği yayınlayarak belki son 40-50 yılın en iyi yönetmeliğini ortaya çıkarmıştır. Bunu sadece ben demiyorum. Tabipsen genel başkanı, Hekimsen genel başkanı, Hekim birliği genel başkanı, TTB genel kurul üyeleri de bunu destekliyor. 1 ay önce bir uzman doktor hakim maaşını dahi alamazken şu anda bir asistan hakim maaşını geçmiştir. Her zaman söylüyorum tekrar söyleyeceğim hangi mesleği seçersen seç parası için seçmeyin hangi meslek grubuna ilginiz ve alakanız varsa ona göre meslek seçimi yapın. Tıp ve Mühendislik birbirinden çok farklı bölümlerdir. Mühendisliğe gittiğiniz zaman mutlaka yabancı dilinizi geliştirin ve lisans eğitim hayatı boyunca kendinizi geliştirmeye adayın. İşsiz kalmazsınız eskiden insanları bu gibi basmakalıp sözlerle korkutup mühendisliği kötülemeye çalışmışlardı. |
Ankaratıplı arkadaş hakkında çalışan bir doktor olarak fikirlerim (2. sayfa)
-
-
Ben böyle izliyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu saydığın her şeyi biliyorum ancak teşvik ek ödeme maaş değildir, enflasyon zammı almaz, aksine enflasyona ezilir.
En düşük hekim maaşı 2000 dolar olmalıdır. Bunun dışındaki her durum yetersizdir. Türkiye sıradan bir Avrupa ülkesinin 5-10 misli hasta bakan doktorlarına Avrupanın 1/3'ü maaş veriyor. 2000 dolar bile az ama bunu dahi vermiyor.
Sizin bu yaşadığınız durum ölümü görüp sıtmaya razı olmaktan ibaret. Doktorlar son 6 ayda öylesine maddi sömürüye maruz kaldı ki ne yazık ki bu gelen düzenlemeyi korkunç bir reform olarak algılar oldular.
Olumlu bir gelişmedir ama yetmez.
-
Bu daha güzelmiş
Değerli hocam bir de işin içinde birini bulmuşken sorayım, çevrenizdeki (okuldan ya da iş hayatından) doktorların ne kadarı yurt dışına gitti? Ve siz de gitmeyi düşünüyor musunuz?
-
Hocam bu ss ler hangi uygulamadan indirelim de biz de bakalim. Ben diger branslari da merak ediyorum. Surekli sizin konu acmanizi bekliyorum...
O değilde çok iyi konu bu. Doktor abimiz cevap verdikçe ankaratıplı yeni bir ss ile geliyor. İlk defa gördüğüm sslere geçti çok heyecanlı.
Ben bi 5.sinif tip ogrencisi olarak tus ve tip calisma motivasyonumu ankaratipli hocamin maas konulariyla artiriyorum... ins ankaratipli hocamin soylediklerinden daha da fazladir...
Almanca çalışıyorum hafiften, dönemdaşlarımdan 8 kişi gitti benim bildiğim. İsveççe, Almanca ve İngilizce çalışan bir sürü de arkadaşım var.
-
SUT a son 2 zam döneminde de enflasyon zammı geldi. Sağlık bakanlığı Haziran ayında asistanlarla yaptığı toplantıda bunun sözünü bize verdi // SUT fiyatları her 6 ayda 1 enflasyon oranlarıyla güncellenecek, hükümet değiştiğini farz edelim hekim sendikaları sayesinde bu kazanımlar elde edildi yine hekim sendikalarının gücüyle bu oranlar güncellenir// (Verdiği her sözün 2 katını gerçekleştirerek yönetmelikte sundu)
İnsanlar iyileştirme aldıkça daha fazlasını istiyor bunun bir sonu yok hocam. Maliye dahi 2021 Aralıkta çıkan yasayı mahsuplaşma olursa kabul ederim demişti. Ama seçime kadar Fahrettin Kocanın yapacağı iyileştirmeleri görelim.
BU ARADA bunları oy kaygısıyla vermiyor Fahrettin Koca eğer öyle bir kaygısı olsaydı, azınlık grup yerine diğer sağlık çalışanlarını tercih ederdi.
Haftaya yeni bir yönetmelik çıkıyor. Nöbetlerin max sınırını 8 yapıyor. 8 den fazla nöbet tutturulan servislere yaptırımlar gelecek. Eskiden sadece yazı gidiyordu kimse uygulamıyordu. Şimdi daha sert yaptırımlar gelecek.
1-2 Hafta içinde YÖKte kapsam dışı bırakılan sağlık çalışanları kapsam içine alınıyor (YÖK hazırlamıyor yönetmeliği sağlık bakanlığında bir ekip hazırlıyor) Covid ödemelerinde dahi ilk sağlık bakanlığında çıkmıştı yönetmelik ardından yökte çıktı.
Sayın Cumhurbaşkanımız Mart ayındaki açıklamalarında aile hekimlerin taban ve cari ödemelerinin arttırılacağını dile getirmişti. Yine yetkili isimlerden açıklamalara göre yakın zamanda buna yönelik bir yönetmelik çıkıyor.
İntern öğrencilere verilen söz şuydu. Tüm intern öğrencilere asgari ücretin yarısı oranında bir ödeme yapacağız denilmişti. Ama Fahrettin Koca yetkili kişileri ikna ederek asgari ücrete çıkardı. Bunun yönetmelikle yapılamayacağını yasa ile yapılacağını söyledi. Bu yüzden meclis açılır açılmaz bunu çıkartacaklar yasa ile.
Temel bilimlerin teşvik oranları çok düşük kaldı. Temel tıp asistana 0.8 uzmanına 1.5 bunun güncelleştirme ile alakalı bir düzenlemenin olduğu söyleniyor. Ama 1. basamak ile ilgili herhangi bir çalışma yok ama sendikalar 1. basamakla ilgili bir düzenlemenin çıkarılması konusunda sağlık bakanına gidip geliyor. Dün Ahmet Erçek hocamız bu konuları görüşmek için dün sağlık bakanlığının yanına gitti.
İlerleyen zamanlarda daha insancıl adaletli nöbet ücretlerin düzenlenmesiyle ilgili bir çalışma yapacağını ön görüyorum sendikalar hakkında. Taban maaşta Ek ödeme oranları tabipin hemşireyle eşitti. Bunun unvan kat sayılara göre oranlı bir biçimde düzenlenmesiyle ilgili bir çalışması vardı bir sendikanın. Hatta Chpden Ali Fazıl Kasap hocamız da bununla ilgili bir çalışma yapmıştı o zaman bu ek ödeme oranlarını (MAAŞ İÇİNDE) görmüştük. Yine Ali Bey en düşük pratisyen maaşını 30 bin yapacaklarını dile getirdi ve tabip dışı sözleşmeli kadroların tamamen kaldıracağının sözünü verdi. Bir hakim şu anda 24-25 bin alıyor
-
Güzel özetlemişsiniz hocam teşvik ödemesi ne kadar olucak merakla bekliyorum suriye gorevlendirmesiyle zorla suriyeye gönderildim tsk bünyesinde çalışıyorum diye tabandan döner alıyordum onu da düzelttiler herhalde ortalamadan alıcam o konuda bilginiz var mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Peki bir doktor olarak yurt dışına gitmek ne kadar zor gözlemlerinize göre? Bunu ülke bazında da değerlendirip cevap verebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 18 Ağustos 2022; 17:8:42 > -
bordro bereli bacımız buraya da bol bol bordro sçmış, görünce direkt konudan çıkasım geliyor. hayır bazen alakasız yerlere de atıyor. internette bi dönem her atılan linkten korkunçlu kadın çıkma fobisi vardı, ona çevirdi işi. onun dışında konuyu açan hocama teşekkür ederim, faydalı konu.
-
Sanırım aşağıda attığım kısımda yazıyor. Dün Ahmet hocamizda mediamagazine verdiği röportajda da bunu dile getirmişti. Bu arada keşke hukuksuz suriye görevlendirme kararını yargıya taşısaydınız. Hekim sendika avukatları hukuksuz görevlendirmelere karşı yardım ediyordu. İptal kararları da alıyordu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X