Sana değil hocama sordum ben npc |
Ankaratıplı arkadaş hakkında çalışan bir doktor olarak fikirlerim (3. sayfa)
-
-
Eskiden kolaydı şimdi çıkmak bir tık zorlaştı. Mühendislikte de öyle aslında eskiden euro/dolar kuru 2-3 seviyelerindeydi şimdi biraz mali konularda sıkışıyorlar.
Mesela Dubai konusunu ele alalım. 2018 yılından önce derdini anlatacak bir ingilizceye sahip olduğun zaman evin kapısından girer gibi seni ülkelerine alıyorlardı. Amerikadan sonra en iyi ücretleri veren ülke konumunda. Tıp adına sınav dahi yapmıyorlardı sadece lisansını o ülkeye kabul ettirmen gerekiyordu.
2018 den sonra bir tık daha zorlaştı. (Yine herhangi bir şey getirmedilerse) halen ingilizceyle ilgili bir sınav istemiyorlar. Ama tıp için bir sınav istiyorlar Almanyadaki gibi 3 tane giriş hakkın var. Ama sınava nereden hazırlanacağın ile ilgili en ufak bir kaynak yok. Benim tavsiyem tusa girdikten sonra taze bilgilerle o sınavların hepsini verin sonra unutursunuz bir daha çalışmak çok zor olur.
Dubai konusunda asla ve asla tek başınıza uğraşmayın mutlaka danışman firmalara başvurun. Çünkü her 2-3 ayda süreçle ilgili değişiklikler oluyor.
Katar da benzer aslında.
Almanyaya giden bazı hocalarımız var maaşların düşüklüğünden dolayı orada geçinemeyip ülkemize dönüyorlar. Doktor maaşıyla almanyada zengin olamazsın ama çok rahat yaşam koşullarına sahip olabilirsin.
-
Hocam bu kadar mı olduğunu düşünüyorsunuz gidişlerin. Daha iyi hal belgesi talep etmeyen ülkelere gidenler dahil değil buraya.
-
Anlaşılan genel olarak zorlaşmış. Tabii ben avrupayı ve kuzey amerikayı kastetmiştim yurt dışı derken. Sadece maddiyat olarak düşünmüyorum olayları. Çalışma koşulları ve huzur da önemli bir faktör. Teşekkürler hocam cevabınız için. Aklında bu soru olan hocamlar için ufak bir cevap olmuş oldu.
-
İngilizcenizi baya geliştirin ve ingilizce textbook okuyun bolca
-
Dolar kurunun yüksekliğinden dolayı kimse USMLE başvurmaktan korkuyor. Şunu şöyle örnek verebiliriz eskiden mühendisler Türkiyede iş bulamadığında yurt dışında da iş başvurusu yaparlardı. Ama dövizdeki dalgalanmalardan bu oranlar azaldı.
Türkiyeden usmle başvuran bazı tusiyer adaylarımız var aslında bunları takip etmek gerekiyor şu anda herhangi bir olumsuz dönüş almadılar Step 2 ck sınavını da başarıyla geçtiler. Maddi durumun iyiyse rahat gidebilirsin.
Tek zorlayıcı etken döviz kuru çıkacak karşına. Çünkü sınavları gerçekten çok kolay.
prof. dr. ömer şentürk › sağlığınız önemlidirÖrnek Sorular | Prof. Dr. Ömer Şentürkhttp://dromersenturk.com/ornek-sorular/Buradan da soruları çözebilirsiniz
-
Anladım hocam sağ olun. İtinayla ankaratıplıya yanıt vermiyorum size teşekkürler
-
bunun gibi kek sorular var keşke bizim ünide de böyle sorular sorulsaydı.
-
hocam asistan 40k mı fazla yuksek degılmı baya iyi
-
oha oldu mu o kadar ? en son kars tıp demişlerdi 30k ile almış diye. 40k ya gerilediğini bilmiyordum.
EDIT: ironi olduğunu anlamayanlar için bazı düzenlemeler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rutherless -- 18 Ağustos 2022; 18:56:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin türkçe hocanı...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
niye öyle dediniz ki başakşehirli beyfendi. kırıldım açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
40k alan asistan yok.
Şu an arkadaşım ortopedi asistanı, 22k maaşı var, 10k bile teşvik gelse 32k alacak ki bu para gelmez deniyor.
Ankaratıplı bilmiyor işi, daha öğrenci. Duydukları ile konuşuyor, ben ise size bizzat sahadan yazıyorum. En yüksek alan asistan 35k alabilir.
-
bak sen anketten oradan buradan konuşuyorsun ben sana arkadaşımın maaşını söylüyorum, ne kör bir güruhsunuz arkadaşım.
Adamın maaş 22.000 lira, sen adama daha hayatı boyunca hiç gelmemiş olan, bu ay ilk kez yatacak olan teşvik ücreti üzerinden 40.000 alacak diyorsun. Ben de sana diyorum ki, 6-7 bin lira teşvik çıkarırlar 30 olur, zorlasan 35 olur. 40 diye bir şey yok.
Hayır cahilsin, cehaletini kabul etmemen bir yana ısrarcısın da. Ne enteresan bir insansın ya, kulaktan dolma bilgileri bu kadar sahiplenip satmak da bir garabet.
Mesajında dahi hala şöyle artsa böyle artsa gibi şart kipleri ile maaş biçiyorsun. Hay Allahım ya, tıp fakülteleri ne kadar enteresan çeşitli insanlara ev sahipliği yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F772D297F -- 18 Ağustos 2022; 19:11:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X