< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ankaratıplı arkadaş hakkında çalışan bir doktor olarak fikirlerim (4. sayfa)
-
-
hocam ortopedi uzmanı devlette ortlaama 45k yı gorur mu yeni zamla tüm maaşı ek odeme her sey dahıl
-
Ortopediciler genelde çok yoğun hayatları oluyor. Genelde de yaptığı işlemlerin puanı çok yüksek ve hep tavandan alırlardı. Hastanenin normal puanı 25 binken bazı ortocular 75 bin yapardı. Eğer tavandan ödeme alırlarsa 65 sınırına takılırlar.
Ama genelde 3. basamak dışında devlette kalan yok. Kalça protezi yaptırmak isteyen akrabam ankarada ameliyatını yapacak doktor arıyordu. Bir doktor 450 bin tl ücret söylemişti. Yani işin ehli olursan devlette kalmanın bir anlamı yok.
-
Tüm meslektaşlarım teşvik ücretini bekliyor bu arada hocam. Sağlık bakanı eğer sabitte gerçekten de mahsuplaşmayı kaldırdıysa. 1 temmuz öncesinde 2 bin döner alan pratisyenin otomatikmen döneri 7-8 bin oluyor ya da uzmanın 1 temmuzdan öncesinde döneri 10 binse otomatikmen 20 bin oluyor.
Eğer sabitten mahsuplaşmayı kaldırdılarsa. Bunu hiçbir mutemet dahi doğru düzgün yorumlayamıyor. Hatta bazı hekim arkadaşlar seçime kadar covid ödemesi gibi iyi bir döner dağıtılacağını dahi iddia ediyor.
Ama ay sonunda ödenecek teşvikle bu belli olacak. Hayal kırıklığına mı uğrayacağız o zaman öğreneceğiz. Bu iyileştirmeler en azından hiç döner alamayan ilçe hastanelerinde çalışanlar için iyi oldu. Onun dışında genelde ortalamadan döner alıyordu çoğu zaten. Hatta onların teşviği de fazla olmaz. Günde 20-30 hasta gelen hastaneler var.
-
Doktor ney lan doktor 10 tane tanıdığım var doktor vizyonsuz tipler , askerde yediğim çorbaya benzer şeyin aynısını hastane yemekhanesinde yiyor kaşıklayarak hemde , ben olsam bir kez girmem oraya dışarıda yerim
Benden üstün tek yanı tıp bilgisi gerisi çöp , vizyon sıfır giyinmeyi bilmiyor , kültürel aktivite yapamıyor , yemek zevki yok önüne ne koysalar onu yiyor , asosyal dışarıdaki kurtlar sofrasında kuzu misali
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankaratıplı denen eleman bildiğin fesli deli kadire inanan bir tip. Düşün artık seviyeyi. Ama ona inanan tiplerin para hesabına güvenilir. Dünyada en önem verdikleri şeydir ne de olsa.
Genel olarak bakınca da hekimlerin kültür, vizyon, sosyalliklerinde düşüş var bence de. Bizim milletteki ortalama düşüş kadar mı daha az veya fazla oranda mı bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
toplam devlette 65k ya kadar alabiliyor demek gene iyi
-
12 yıllık öğretmenim 10,500 lira ( tüm zamlar dahil) maaş alıyorum doktor kardeşim. Ek dersi senin dediğin kadar almak için ne yapmak gerekiyor bilmiyorum ama benim okulumda ne yaparsam yapayım en fazla 2 bin lira ek ders alabilirim. ( Bu miktarı daha önce hiç alamadim ayrıca ek ders 12 ay değil yaklaşık 8 ay boyunca) Kimse ek ödemesini maaştan saymaz diyorsun ama öğretmenin üç kuruş maaşını yüksek göstermek için müthiş bir çaba içine giriyorsun. O "öğretmen bile" diyerek küçümsediğin kişiler 100 bin lira kazanan yazılımcı yetiştirince değil işinin hakkını veren doktor yetiştirdiğinde daha fazla mutlu oluyor, gurur duyuyor buna emin olabilirsin. Öğretmenin bu ülkede kıskanılacak tek tarafı 2 ay tatili onun da 10 bin liralık maaşla çok da bir anlamı olmuyor ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_77 -- 19 Ağustos 2022; 21:45:12 > -
-
Hiç tus çalışmadım ama cevap E şıkkı olmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılımcılar hakkında söylediklerin çok doğru değil. Ben şu an yaklaşık 4bin küsur € net kazanıyorum evden çalışarak. Ancak yazılımcıların çok az bir kısmı bunu kazanıyor. Çok iyi bir ingilizce ve sağlam tecrübe bekliyorlar. Çalıştığım yer birleşmiş milletler gibi, 2 tane ingiliz var sadece, diğerlerinin ingilizcesi yoruyor. 51 yaşıma geldim, ancak böyle bir şansı yakalayabildim. Bir doktor mezun olduğu an insani şartlarda çalışabilirken yazılımcı 2-3 yıl önce asgari ücretle başlardı (ben öyle başlamadım ama öyle başlamamak için çok iyiydim). Yurtdışı kontratlı çalışan bir yazılımcının kontratı bir anda iptal edilebilir (ben şanslı aZınlıktayım, mevcut kontatımda 4 hafta ihbar sürem var ama bir önceki kontratımı şak diye durdurmuşlardı). Yurtdışı kontratlı yazılımcılarla yurtiçine çalışan doktorları karşılaştırmak ne kadar adil?
yurtiçine çalışan 5 senelik senior bir yazılımcı halen yeni mezun bir doktordan az alıyor. Birkaç doktor arkadaşım var ve yurtiçine çalıştıkları halde benden çok daha iyi alıyorlar. Ben tekrar yurtiçine dönsem alacağım maks 30bin.
kendinizi yurtiçine çalışan insanlarla karşılaştırın ve şükredin. Şimdi amerika veya avrupaya çalışan bir doktorun geliri benim akli dengemi bile bozabilirdi, adil olun. İngilizcesine güvenen bir doktor benim on katımı kazanır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 20 Ağustos 2022; 20:15:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X