Bu arkadaş çok genel hatları ile hekimliğin vaziyeti hakkında fikir sahibi ama bildikleri çok yüzeysel. Bazı konularda haklı, hekimlik değerini hiçbir zaman kaybetmez, bir noktada tekrar düzelecektir, ancak hali hazırda ülkemizde mevcut durum konusunda tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğüm bilgi noksanlıklarına sahip. Ankaratıplı'nın haklı olduğu konular: Hekimlik olağan koşullarda değeri düşecek bir meslek değildir. Hekim açığının kapanmasını bir kenara koyun, kapanmaya yaklaştığı bile yok. Ankaratıplı'nın haksız olduğu konular: Ülkedeki hali hazırda mevcut koşullarda yazılımcı olmak hekimlikten çok daha kârlıdır. İnsanüstü bir iş yükü karşılığında alınan ücret gerçekten trajikomiktir. |
Ankaratıplı arkadaş hakkında çalışan bir doktor olarak fikirlerim
-
-
Kısacası söyledikleri bir gelecek ön görüsü ve ileri gidecek olursak temenniden ibarettir.
Bugün 100.000. olmuş bir yazılımcı arkadaşım benim iki mislim para kazanıyor. Derece yapanları varın siz düşünün.
-
Atma artık bordro ekran görüntüsü gazete kupürü atma ya abi hiç mi işin yok senin nasıl tıp öğrencisi 24 saat konuları takip edip cevap yetiştirmeye zaman harcar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
niye çocuklara sözleşmeden örnek veriyorsun, doktorların büyük çoğunluğu sözleşmesiz.
2 ay öncesine göre arttı çünkü 2 ay önce sekreter maaşı alıyorduk, o akıl almaz bir şeydi zaten.
Yalnız bu çalışma saatine oranla aldığımız ücret hala düşük. Adam hem gece nöbetine hem icap nöbetine kalıyor, buna ek olarak mesai dolduruyor. Aldığı ücret daha bu yeni düzenleme ile 30.000 lira oldu. (sözleşmesiz). Ek nöbet ve diğer ücretler maaş değildir ve dile getirirken bunları söylememek gerekiyor.
Uzman hekimi örnek vermen hele çok daha trajikomik. Bu verdiğin örnekler 30 yaş sonrasında uzmanlığı başarı ile tamamlayabilmiş hekimlerin arasından da sözleşme alabilmiş çok düşük bir kesimin ücretleri.
-
Ankarali hocam tamam iyisiniz güzelsiniz ama bordrolar sıkıyor artık her konuda var zaten. bilginizi maas bilgisi ile kisitlamayin hocam.
ben pratisyenim bu ay bana 20.000 lira maaş yattı. teşvikten de 5-6 yatacak, pratisyene 10 teşvik yatmaz, bilmiyorsun insanları yanıltma.
25.000 lira almış olacağım. Ek nöbetleri buna ekleme kimse maaşına ek mesaisini ekleyerek konuşmaz, ek nöbet tutmak ekstrem bir olaydır. Pratisyenler zaten nöbet usulü çalışır, buna ek nöbet alırsam ondan da 3-4 bin gelir ama ALMAM. Bu benim insiyatifimde.
Asistan maaşları ise 22.000 oldu, onların teşviki 7-8 olur. 30.000 alırlar.
Uzmanların teşviki olursa yüksek olabilir, henüz bilmiyoruz ne kadar gelecek. Onlar 40.000 barajını aşabilirler.
Gelgelelim bu mesleklerin hepsi diğer mesleklerin 2 misli mesai yapıyor. Saat başına düşen ücretleri çok düşük. Gelmişsin burada hayatı hastanede geçen sözleşmeli ortopedist, dahiliye uzmanı gibi +30 yaş üstü insanüstü performans gösteren uzmanların ücretini söylüyorsun insanlara. Geçen aylarda pediatri uzmanı ağabeyim 15.000 liraya çalışıyor, döner çıkmıyordu, nöbetler ile ancak 20.000'leri geçiyordu. Yanındaki sekreter 15.000 lira alırken.
Şu anki düzenleme ile maaşlar bir nebze çekilir kıvama gelmiştir hepsi bu. Yazılımcı arkadaşım yurt dışından aldığı işlerle aylık 3000 euroları geçiyor, öğretmen bile ek dersler ile 17.000 lira alırken, bir doktorun 25.000 alması çok da matah değil.
-
8-5 arası çalışıyorlar
attığın mühendis maaşları da çok yüksek, doktorun yarısı mesai ile alıyor o ücreti, aynı anda 2-3 iş yapabilme kabiliyetleri var.
Bizim mesleğin saatlik ücreti çok düşük.
Sana ek nöbet ücretimi söyleyeyim, acilde saatlik 65 lira veriyor devlet bana. Bir doktorun orada 1 saat oturmasının bedeli 65 lira olabilir mi? Şimdi sokaktan birisine 65 lira verip şu sandalyede 1 saat otur desem oturmaz. Ben risk alıp 10 hasta bakıyorum, 65 lira veriyor. Bu utançtır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F772D297F -- 18 Ağustos 2022; 16:16:14 > -
Bu attıklarının hiçbir kıymet-i harbiyesi yok. Ben bunları zaten biliyorum, oraya tavan ücretleri yazmışlar, kaç doktor tavandan alacak? Bugüne kadar tavanın hep yarısını aldım.
Olması gereken şudur, en düşük alan hekim 2000 dolar almalıdır. Uzman hekimler için ise taban ücret 3000 dolar olmalıdır. Oysa benim tavan ücretim 2000 dolar. Yani her şeyi alırsam üzerine ek nöbet yapıp, sıradan bir memurun iki misli mesai yaparsam bana 2000 dolar veriyorlar.
Bu attığın tabloları aylardır ezbere biliyorum, bir önemi yok. Orada taban ücretler önemli.
Pratisyen maaşı 20.000 = 1111 dolar
Asistan maaşı 22.000 = 1222 dolar
Uzman maaşı 28.000 lira = 1555 dolar olmuştur.
Üzerine iyi teşvik çıkması o ay yaptığı insanüstü çabaya bırakılmıştır. Pratisyen olsa olsa 1500 doları, uzman da olsa olsa 2500 doları görecektir.
Kısacası 2-3 ay öncesine göre iyileşme olsa da yetersiz.
-
-
130 saat ek mesai mi yapacağım? Motor muyum ben? Lan zaten aylık bir memurun toplam mesaisi 178 saat.
Bugüne kadar alabildiğim en fazla ek nöbet 50 saat falandı. Sen çalışmadığın için bunlar uzaktan hoş geliyor. Sosyal hayatımı sıfırlıyorum 65 liraya, böyle şey olmaz.
Atma artık bordro ekran görüntüsü gazete kupürü atma ya abi hiç mi işin yok senin nasıl tıp öğrencisi 24 saat konuları takip edip cevap yetiştirmeye zaman harcar
|
niye çocuklara sözleşmeden örnek veriyorsun, doktorların büyük çoğunluğu sözleşmesiz. 2 ay öncesine göre arttı çünkü 2 ay önce sekreter maaşı alıyorduk, o akıl almaz bir şeydi zaten. Yalnız bu çalışma saatine oranla aldığımız ücret hala düşük. Adam hem gece nöbetine hem icap nöbetine kalıyor, buna ek olarak mesai dolduruyor. Aldığı ücret daha bu yeni düzenleme ile 30.000 lira oldu. (sözleşmesiz). Ek nöbet ve diğer ücretler maaş değildir ve dile getirirken bunları söylememek gerekiyor. Uzman hekimi örnek vermen hele çok daha trajikomik. Bu verdiğin örnekler 30 yaş sonrasında uzmanlığı başarı ile tamamlayabilmiş hekimlerin arasından da sözleşme alabilmiş çok düşük bir kesimin ücretleri. |
O değilde çok iyi konu bu. Doktor abimiz cevap verdikçe ankaratıplı yeni bir ss ile geliyor. İlk defa gördüğüm sslere geçti çok heyecanlı.
|
ben pratisyenim bu ay bana 20.000 lira maaş yattı. teşvikten de 5-6 yatacak, pratisyene 10 teşvik yatmaz, bilmiyorsun insanları yanıltma. 25.000 lira almış olacağım. Ek nöbetleri buna ekleme kimse maaşına ek mesaisini ekleyerek konuşmaz, ek nöbet tutmak ekstrem bir olaydır. Pratisyenler zaten nöbet usulü çalışır, buna ek nöbet alırsam ondan da 3-4 bin gelir ama ALMAM. Bu benim insiyatifimde. Asistan maaşları ise 22.000 oldu, onların teşviki 7-8 olur. 30.000 alırlar. Uzmanların teşviki olursa yüksek olabilir, henüz bilmiyoruz ne kadar gelecek. Onlar 40.000 barajını aşabilirler. Gelgelelim bu mesleklerin hepsi diğer mesleklerin 2 misli mesai yapıyor. Saat başına düşen ücretleri çok düşük. Gelmişsin burada hayatı hastanede geçen sözleşmeli ortopedist, dahiliye uzmanı gibi +30 yaş üstü insanüstü performans gösteren uzmanların ücretini söylüyorsun insanlara. Geçen aylarda pediatri uzmanı ağabeyim 15.000 liraya çalışıyor, döner çıkmıyordu, nöbetler ile ancak 20.000'leri geçiyordu. Yanındaki sekreter 15.000 lira alırken. Şu anki düzenleme ile maaşlar bir nebze çekilir kıvama gelmiştir hepsi bu. Yazılımcı arkadaşım yurt dışından aldığı işlerle aylık 3000 euroları geçiyor, öğretmen bile ek dersler ile 17.000 lira alırken, bir doktorun 25.000 alması çok da matah değil. |
Ankarali hocam tamam iyisiniz güzelsiniz ama bordrolar sıkıyor artık her konuda var zaten. bilginizi maas bilgisi ile kisitlamayin hocam.
|
bak sen anketten oradan buradan konuşuyorsun ben sana arkadaşımın maaşını söylüyorum, ne kör bir güruhsunuz arkadaşım. Adamın maaş 22.000 lira, sen adama daha hayatı boyunca hiç gelmemiş olan, bu ay ilk kez yatacak olan teşvik ücreti üzerinden 40.000 alacak diyorsun. Ben de sana diyorum ki, 6-7 bin lira teşvik çıkarırlar 30 olur, zorlasan 35 olur. 40 diye bir şey yok. Hayır cahilsin, cehaletini kabul etmemen bir yana ısrarcısın da. Ne enteresan bir insansın ya, kulaktan dolma bilgileri bu kadar sahiplenip satmak da bir garabet. Mesajında dahi hala şöyle artsa böyle artsa gibi şart kipleri ile maaş biçiyorsun. Hay Allahım ya, tıp fakülteleri ne kadar enteresan çeşitli insanlara ev sahipliği yapıyor. |
Ben böyle izliyorum |
Ben bi 5.sinif tip ogrencisi olarak tus ve tip calisma motivasyonumu ankaratipli hocamin maas konulariyla artiriyorum... ins ankaratipli hocamin soylediklerinden daha da fazladir... |
Benzer içerikler
- kendi kliniği olan diş hekimi ne kadar kazanır
- 80 tyt 40 ayt kaç bin
- tıp mı hukuk mu testi
- mercedes otomotiv mühendisliği maaşları
- cerrah mehmet paşa kyk yurdu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X