telekom direğinden müstakil eve kablo çektirmek istiyorum. burada hava şartları sert o yüzden telekom'un kullandığı çelik telli telefon kablolarından (KPD-P-A kablo) düşünüyorum ama internette sadece 1 yerde buldum o da çok güvenilir gelmedi. bu kablodan elektrikçilerde falan bulabilir miyim acaba? daha önce alan var mıdır? 50 metre bir kablo olacak. CAT 6 Kablo dayanmaz diye düşünmedim. telekom kablosu dışında sağlam olacak alternatif çözümleri de alabilirim şimdiden teşekkürler. |
Ankastre'den Modem'e Kablo Hakkında
-
-
Zemine gömülmüş kanal içinden S/FTP, F/FTP, SF/FTP kablo ?
-
merhaba, cat 6 kablonun bina içi ve bina dışı modelleri vardır. bina dışı kaliteli bir kablo işinizi 4-5 yıl görebilir.
saygılar.............................
-
telekomun kablosu gerilmelere ve yüke karşı dayanıklı bir kablo. dış ortam cat6 kablo nasıl gider bir fikrim yok. ama çok soğuk olan bir yerdeysen, o kablo bir kışta kırılgan bir duruma gelebilir. en ufak bir temasta izolasyon felan kalmayabilir. çelik taşıyıcı özellikte bir kablo kullansan bir daha uğraşmazsın gibime geliyor. 50 metre mesafe için cimri davranma derim. kablonun başına gelebilecek olan ihtimalleri de hesaba kat.
-
kışın -10 -15'lere düşüyor sıcaklık. bu yüzden cat 6 kablo ne kadar dış ortam korumalı olsa da dayanmaz diye düşünüyorum. yapmışken ömürlük olsun dedim. daha önce 3 kere koptu ve telekom ekipleri kopan parçaları birleştirdiler her seferinde. şu an biraz yüksekte kablo ama hep ekli. tabi asıl sorum bu kabloyu bulmak. belki satın alan vardır ve bir yol gösterir bakalım.
-
kablo hırsızları dadanmıştır. bakır vardır diye o kabloyu koparıp da içinde çelik tel görünce bırakıp gidiyorlardır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X