Şimdi Ara

Anker'in yeni 100W şarj aleti, neredeyse Airpods kutusu büyüklüğünde!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anker'in yeni 100W şarj aleti, neredeyse Airpods kutusu büyüklüğünde!
    Anker, Nano 100W şarj cihazını tanıttı. Şirketin önceki ultra kompakt 100W şarj cihazından yaklaşık 60 gram hafif olan Nano, neredeyse Airpods Pro 2 kutusu büyüklüğüyle oldukça kompakt yapıda.

Anker Nano 100W özellikleri

GaN teknolojisini kullanan Anker Nano, şirketin 100W gücündeki diğer şarj aleti Prime GaN'dan %26 daha küçük ve %30 daha hafif. Ancak bu hafifliği ve küçüklüğü sağlayabilmek için portlardan feragat edilmiş. Şarj cihazında sadece bir adet USB-C girişine yer verilmiş.

Anker'in yeni 100W şarj aleti, neredeyse Airpods kutusu büyüklüğünde!
    Uçları katlanabilen Anker Nano, bu haldeyken Apple AirPods Pro 2'nin şarj kutusundan yalnızca %17 daha büyük hacme sahip. 60 x 41 x 29 mm boyutlara sahip olan cihaz, sadece 120 gr ağırlığında.

Ayrıca Bkz.Çıkarılabilir bataryalı HMD Fusion modüler akıllı telefon tanıtıldı

Anker, Nano şarj adaptörünün daha kalın uçlara ve daha tutucu mat bir yüzeye sahip olduğunu, bu nedenle prizden düşme olasılığının daha düşük olduğunu söylüyor. Piyasadaki en küçük 100W şarj cihazlarından biri olan Anker Nano, 45 dolar fiyattan ön siparişe açılmış durumda.

Kaynak:https://www.anker.com/products/b2679-nano-100w-usb-c-charger?variant=44058225770646&ranMID=43469&ranEAID=TnL5HPStwNw&utm_source=rakuten&utm_medium=affiliate&utm_content=1_2116208_Skimlinks.com&ranSiteID=TnL5HPStwNw-dR1fLm.6hxBIAwM23C1rYQ
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/9/6/24237701/anker-nano-charger-usb-c

• 100W meselesi bu adaptörün desteklediği protokoller ile ilgili bir şey. Diyelim ki sizin elinizde bir cihaz var, A protokolünü destekliyor, bu adaptöre bağladınız. Bu adaptörün destek verdiği hızlı çarz protokolleri arasında A protokolü yoksa 100W diye bir şey göremezsiniz.

O yüzden şu hızlı şarz olayı benim gıcık olduğum konulardan biri haline geldi, o kadar farklı markanın o kadar fazla protokolü var ki... önüne gelen yeni bir element uydurmuş.

Link:

tık
  • 2 port olsaymış iyiymiş.
  • faxcon94 F kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı port sayısı değil, portlara cihaz taktıkça diğer portların hızının sınırlanması. Şarj aletleri küçülsün istiyoruz ama yanımızda 2-3 tane taşımak veya sırayla şarj etmek te istemiyoruz bence.
  • O olay problem değil benim için. 100w ihtiyacım varsa tek takarım. 80-20 paylaşabilse yada 70-30 hem bir ultrabook tipi cihazı besler hemde telefonu tatmin edici bir hızda doldurur.

• 100W meselesi bu adaptörün desteklediği protokoller ile ilgili bir şey. Diyelim ki sizin elinizde bir cihaz var, A protokolünü destekliyor, bu adaptöre bağladınız. Bu adaptörün destek verdiği hızlı çarz protokolleri arasında A protokolü yoksa 100W diye bir şey göremezsiniz.

O yüzden şu hızlı şarz olayı benim gıcık olduğum konulardan biri haline geldi, o kadar farklı markanın o kadar fazla protokolü var ki... önüne gelen yeni bir element uydurmuş.

Link:

tık
  • İşte ben buna mühendislik derim, o boyuta 100w kapasite inanılmaz bir yönetim.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş hepsi USB-PD(Power Delivery) altında toplanıyor artık.

Typce-c gerçekten çok fazla değişkeni olan bir yapı oldu artık, ya tüm teknolojileri bir kabloda toplamaları lazım,yada standartları azaltmaları lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın yazdığı protokol olayı doğru. 65w spigen adaptör ile S24 ultrayı süper hızlı şarj edemiyorum.
  • Aynı zamanda %100 daha sıcak olmasında.
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Toplandığını sanmam... Bunun için yine büyük bir kurumun (AB gibi) kanun koyması gerekebilir. Çünkü üreticinin yeni bir element uydurup buna uygun adaptör ve kabloları satmasında hiçbir engel yok, ki, ekstra gelir üretmek için yapacaktır da. Mesela BBK grubunun (Oppo, OnePlus, vivo, Realme) VOOC teknolojisi uyumlu adaptör ve uyumlu kablo (sadece adaptör yetmiyor) kullanmasını gerektiriyor.

O yüzden bu konuda da üreticileri zorlayıcı bir kanuni zorunluluk falan gelmeli ve tüm bu protokoller bir çatı altında, birbirleriyle uyumlu bir şekilde toplanmalı.

Evet bazıları birbilerinden farklı, hatta çok yenilikçi ve teknik olarak detaylı olanlar var, mesela VOOC teknolojisi. (benim telefonda SuperDart diye geçiyor) Ama ben telefonumdaki bu özellik için sadece özel adaptör ve özel kablo kombinasyonuna mahkum olmamalıyım. Biliyorum ki bu haberdeki adaptörü taksam, benim telefonu hızlı çarj etmeyecek.

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

Dediğiniz işi USB Forumu yapıyor işte. USB-PD çıkmadan önceki protokoller bu yüzden yavaş yavaş USB-PD altında toplanıyor. Sorun bu konuda çok geç kalınması.

• 100w satın alıp 15w'ı geçememekte var hızlı şarj olayı kumara döndü tamamen 65w alıyosun desteklemiyor 30w alıyosun destekliyor iyicene çorbaya döndü tek tip c'ye geçildi ama type c kabloları içinde 1001 tane şekile ayrılıyor biri güç veremiyor vs vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.