|
Bildirim
100W meselesi bu adaptörün desteklediği protokoller ile ilgili bir şey. Diyelim ki sizin elinizde bir cihaz var, A protokolünü destekliyor, bu adaptöre bağladınız. Bu adaptörün destek verdiği hızlı çarz protokolleri arasında A protokolü yoksa 100W diye bir şey göremezsiniz.
O yüzden şu hızlı şarz olayı benim gıcık olduğum konulardan biri haline geldi, o kadar farklı markanın o kadar fazla protokolü var ki... önüne gelen yeni bir element uydurmuş. Link: tık |
|
|
O olay problem değil benim için. 100w ihtiyacım varsa tek takarım. 80-20 paylaşabilse yada 70-30 hem bir ultrabook tipi cihazı besler hemde telefonu tatmin edici bir hızda doldurur. |
|
İşte ben buna mühendislik derim, o boyuta 100w kapasite inanılmaz bir yönetim. |
|
|
|
Toplandığını sanmam... Bunun için yine büyük bir kurumun (AB gibi) kanun koyması gerekebilir. Çünkü üreticinin yeni bir element uydurup buna uygun adaptör ve kabloları satmasında hiçbir engel yok, ki, ekstra gelir üretmek için yapacaktır da. Mesela BBK grubunun (Oppo, OnePlus, vivo, Realme) VOOC teknolojisi uyumlu adaptör ve uyumlu kablo (sadece adaptör yetmiyor) kullanmasını gerektiriyor. O yüzden bu konuda da üreticileri zorlayıcı bir kanuni zorunluluk falan gelmeli ve tüm bu protokoller bir çatı altında, birbirleriyle uyumlu bir şekilde toplanmalı. Evet bazıları birbilerinden farklı, hatta çok yenilikçi ve teknik olarak detaylı olanlar var, mesela VOOC teknolojisi. (benim telefonda SuperDart diye geçiyor) Ama ben telefonumdaki bu özellik için sadece özel adaptör ve özel kablo kombinasyonuna mahkum olmamalıyım. Biliyorum ki bu haberdeki adaptörü taksam, benim telefonu hızlı çarj etmeyecek. |
Dediğiniz işi USB Forumu yapıyor işte. USB-PD çıkmadan önceki protokoller bu yüzden yavaş yavaş USB-PD altında toplanıyor. Sorun bu konuda çok geç kalınması. |
|