Şimdi Ara

Anket: SİZCE OLANAKLARI EN İYİ MÜHENDİSLİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Anket: SİZCE OLANAKLARI EN İYİ MÜHENDİSLİK

(En Son Oy Tarihi: 1.8.2024)
Giriş
  • Soru açık beyler sizce hem maaşı hemde bulma durumu yönünden en iyi mühendislik hangisi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• hocam çalışma koşulları + bölümdeki kız oranı + derslerin zorluğu açısından endüstri alır, tabii sevmen lazım bölümü senin bilgisayar çocukluk hayalinse beni sallamana gerek yok.

• haimsdall08 kullanıcısına yanıt
    Yorum için sağol dostum bende senin gibi düşünüyorum ama iş imkanlarını göz önüne alınca karar veremiyorum.

• Up

• Up

• Up

• Kuşkusuz Makine. Bi ihtimal Elektrik-Elektronik de olabilir ama bana sorarsan Makine derim ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Şimdi bunları şöyle ayıralım dostum...
    Elektrik-elektronik en kapsamlı ve dersleri en ağır mühendisliktir.
    Yükselme bakımından en fazla endüstri mühendisliği.
    Ders zorluğu olarak elektrik-elektronik,bilgisayar ve endüstri mühendisliği cidden ağırdır,her babayiğidin harcı değil.
    Mekatronik ölü bir mühendislik benim fikrimce çünkü içine makinede giriyor.elektrik-elektronikle makine birleşince facia oluyor.inşaat ve makine dersleri diğerlerine göre hafiftir ama ortalık bu iki mühendislikten geçilmiyor çok boş adam çıkıyor bu alandan.Anket oylamasında da durum belli gördüğün gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123456üye -- 2 Temmuz 2015; 2:44:22 >
  • 123456üye 1 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorum için sağol dostum.
    Senin dediğin gibi ee çok çıkmış ankette ama aklıma takılan ee nin iş olanakları şuanda aklımda bilgisayar mühendisliği var ama ee çok cazip geliyor sence ne yapmalıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: LysKapıda

Öncelikle yorum için sağol dostum.
    Senin dediğin gibi ee çok çıkmış ankette ama aklıma takılan ee nin iş olanakları şuanda aklımda bilgisayar mühendisliği var ama ee çok cazip geliyor sence ne yapmalıyım ?

Elektrik-elektronik mühendisliğini yapabilirim diyorsan yaz dostum.Dediğim gibi elektrik-elektronik mühendisliği isimden ibaret değil... içinde programlama da var,makinada var,motorda var,otomasyon vs. çok çok geniş bir kulvar... diğer mühendisliklere göre iş alanı çok geniş... ama zor yani söyleyeyim zaten puanlarından anlamışsındır şuan en yüksek ee,endüstri ve bilgisayardır.Bilgisayar mühendisliğinde isen kendini diğerlerinden farklı kılacak niteliklere sahip olman gerekiyor.Bilgisayar mühendisliği gerçekten iyidir,yazılımla uğraşmayı seviyorsan,yaratıcı düşünce gücüne sahipsen ve iyi bir matematiğe sahipsen bilgisayar mühendisliği iyidir.Bununla kalmaz yurtdışına açılabilirsen bilgisayar mühendisliğinde akıl almaz pozisyonlarda görev yapabilirsin.Kendi işinle uğraşabilirsin... Ben mimarlık okuyorum ama kendime güvenip mühendislik yazsaydım endüstri,ee ve bilgisayar arasında kalırdım şahsen Burda senin yapabileceğin en iyi şey çevre faktörü olacaktır... gidip bu işi yapan adamlarla sohbet edebilir detaylıca bilgi alabilirsin.Bu arada şunu da söyleyeyim durum kız olanaklarına gelince en fazla endüstri mühendisliğinde en az makine mühendisliğinde kız öğrenci vardır(bıyıklı)Diğerlerini bilmiyorum ama yazdığım mühendislerin aç kalması çok zor faktör,tabi ki yazacağın üniversite seni 1 adım öne çıkaracaktır bunuda söyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123456üye -- 2 Temmuz 2015; 12:30:30 >

• 123456üye 1 kullanıcısına yanıt
    Eyw dostum bilgilendirici olmuş baya. Dediğin gibi bu işi yapanlarla bi konuşmak lazım. Birde böyle iyi tanınan (odtü itü istanbul ) tutmuyor istanbul özeller ve Anadolu devletlerin çoğu tutuyor sence ne yapmalıyım il dışı devletmi istanbul özelmi ( tam burslu) kafamda deli sorular

Bu arada kız mız hikaye bir mezun olalım

( Mobile yazıyorum yazım yanlışı olabilir maruz görün )

• Elektrik mühendisliği nerde

• Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinde iyidir. Silikon vadisi kampüsünün olması da imkanın olursa çok iyidir. Eğer tutuyorsa ama bahçeşehirden önce yıldız teknik seçmeni tavsiye ederim. (Yıllardır bilgisayar mühendisliğini araştıran biri ve tanıtıma gittiği tüm üniversitelerde bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında sorabildiği kadar soru soran biri olarak tavsiye ediyorum. Hiç bir derslerine girmedim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: LysKapıda

Eyw dostum bilgilendirici olmuş baya. Dediğin gibi bu işi yapanlarla bi konuşmak lazım. Birde böyle iyi tanınan (odtü itü istanbul ) tutmuyor istanbul özeller ve Anadolu devletlerin çoğu tutuyor sence ne yapmalıyım il dışı devletmi istanbul özelmi ( tam burslu) kafamda deli sorular

Bu arada kız mız hikaye bir mezun olalım

( Mobile yazıyorum yazım yanlışı olabilir maruz görün )

Güzel bir ilde olabilir puanı ortalamanın üstü yerler... Bursa uludağ(Eniştem buradan mezun),kocaeli,ankara gibi metropol şehirler olabilir... Tam burslu üniversiteler de olabilir seçim sana kalmış maddi durumun hangisini elveriyorsa çok ucube yerler olmamak şartıyla güzel mühendislik fakülteleri isim olarak göze batmayacak klasik üniversiteler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 123456üye -- 3 Temmuz 2015; 1:34:32 >

• Eyw arkadaşlar çok yardımcı oldunuz. Özellikle 123456üye arkadaş ayrıca teşekkür ederim

Dediğiniz gibi iyi bir araştırma yapacağım inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

UGzeg sana teşekkür ederim dostum yorum için

Gidip üniversitelerle ve okuyan kişilerle konuşarak karar veririz artık.

Tekrar teşekkürler yorumlar için adamsınız

Tolgabokru dostum onu ee nin içinde kabul edip yazdım.

@tolgabokru @123456üye @UGzeg

• LysKapıda kullanıcısına yanıt
    Okuyan kişilere sorman her zaman en iyisi olur. Hayırlısı ne ise o olsun senin için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.