< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Anksiyete bozuklugu olan var mi ? (4. sayfa)
-
-
Hocam özel değilse eğer, yaşınız ve medeni durumunuz nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 23 yasindayim bekarim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
https://www.youtube.com/watch?v=ebcaCyBTUl8
Bu videoyu izleyin derim.
Buna ek olarak tır şoforlüğü hemen herkesin hayalidir. Gezmek, dolaşmak, yollarda olmak, maceralar belki de herkes bu hayali kurmuştur ömrünün bir parçasında. Ancak üstte linkini attığım videoyu dikkatlice izlerseniz bu mesleği seçeceklerin neleri göze alması gerektiği çok güzel anlatılmış sağlık açısından.
Buna bağlı olarak psikolojik rahatsızlığa sahip olanların bu tarz yalnızlık içeren işlerde daha mutsuz olacağına inanıyorum ama herkesin kendi tercihi elbette. Belki de ben yanılıyorum.
Her şey bir yana, umutsuz olmayın hayata karşı. Kimin karşısına neyin ne zaman çıkacağı belli olmuyor.
-
Sabah 06.30 da kalkıyorum ivedik sanayiye gidiyorum aracı yükleyip ankara bölgesine yemek dağıtımına çıkıyorum saat 12 de işim bitiyor öğleden sonra ekstra iş olursa sağa sola gidiyorum şoförlük yapıyorum işim genelde 15.00 da bitiyor. Yemek sevkiyatımı yaptığım 3 yerin üst katlarına merdivenle yemek çıkarıyorum çorbalar, küvetler ağır oluyor haliyle hafiften belim ağrıyor lakin alıştım. İş rahat sayılır başında patron yok, dır dır eden yok. Lakin aylık 5.600 tl ihtiyaç kredisi borcu ödüyorum. Kredi kartıydı sigarasıydı yeri geliyor susuyorsun şekerin düşüyor marketi bakkalı derken yetmiyor. Haliyle sürekli kredi kartına yükleniyorum asgarisini ödeye ödeye günü kurtarıyorum. İş değiştirsem 3-5 kuruş yukarı veriyorum diye adam oturtmuyor nefes aldırmıyor pestilini çıkarıyor birde yeni şirkette barınması insanlarla anlaşması mesele. Öyle böyle diye diye 5-6 ay uçtu geçti. Tolstoy un kitabında dediği gibi insan ne için yaşar ?
Hayattaki tek zevkim izin günümde evde bir başıma bira içmek. Sosyal hayat desen yok çünkü sosyalleşmek parayla oluyor. Akvaryum balığı gibi yaşıyorum. Huzur toprağın altında ama huzur vakti gene kadar sabretmek çok zor. Prozac antidepresanı kullansam işime yarar mı ? İnsan ne için yaşar ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaygı bozukluğu için kullandığınız ilaçlar var mıdır arkadaşlar? İsim verebilir misiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aslında tır şoförlüğü benim de hayalimdi hocam, böyle uzun süre tır sürüp az biraz yazılımla uğraşmak isterdim arka tarafta tabii hem ehliyet yok hem de araba sürmek biraz zor benim için
-
Canım hocam seni çok seviyorum biliyorsun. İlaç birinden tavsiye üzerine içilmemeli bence. Hekim neyi uygun görürse onu kullanmak lazım. Bir başkasına iyi gelen ilaç, bir başkasında farklı etkilere neden olabiliyor. Hangi ilacın olacağını ve dozunu hekim söylesin derim ben hocam.
-
Alıntıladığın mesaja eklediğim linki izle hocam.
-
acil durumlar için doktor tranko-buskas yazdı hocam. sürekli olarak efexor 150 + rixper 1x2 içiyorum. tabii yeterli gelmiyor
-
bence en güzel ilacı sizi korkutan seylerin uzerine gitmek.
sosyallik
topluluk onunde konusmak gibi
anksiyeteyi bir canavar gibi dusunun. korktugunuz seylerden kaçtığınızda her defasında bu yaratık daha da buyuyor. o kadar buyuyor ki artık özerk oluyor durup dururken bile sizi geriyor.
korktugunuz an kaçmak yerine uzerine giderseniz hem yaratık beslenemez ve buyumez. ve her uzerine gittiğiniz korku, yaratığa atılmış bir mermidir ve ona zarar verir ve küçültür.
-
Sosyallik parasız olmuyor maalesef napsın bu gençler cepte para yoksa asgari ücrete ?
-
Sosyallik parasız olmuyor maalesef napsın bu gençler cepte para yoksa asgari ücrete ?
-
durakta otobus beklerken bi yabancıyla saat sorma bahanesiyle muhabbete baslanabilir mesela bu tarz. veya iş yerinde falan bu tarz
-
Yürü be
-
çevremde benzer sorunlar yaşayan tonla insan var söyledikleriniz çok doğru ülke şartları insanları endişeye kaygıya ve umutsuzluğa sevkediyor fazlasıyla...
-
Sende neden anksiyete var saglamim ? Ben takmiyorum artik degismiyor cunku mucadele ettikce bu ayni batakliga saplanip cirpinmaya benzer cirpindikca hizli batarsin sinavlardi mulakatlardi evliliktir paradir ugras et kostur olmuyorsa olmuyordur saldim kendimi yas oldu 32 akintiya kürek çekilmez toprak olup geberip gideceksin.
Bu pesimistlik degil girersin bir ise ssk li 3-5 kurusa bakmadan zamanin gecer sosyallesir ve 3 kurus para kazanirsin. Anksiyete bosluktan ve tembellikten oluyormus.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bunu nasıl başardığını anlatır mısın, örnek almak istiyorum, yapmak istiyor irade gösteremiyorum :(
-
Merhabalar dostum, öncelikle yazıyı yazalı baya bir zaman olmuş. Eskiye nazaran daha iyiyim ama hala arada çok düşüneceğim konular olduğu zaman ufaktan benim anksiyetem bana sıcak bastırmaya veya beni zınk diye uykudan uyandırmaya devam ediyor. Tabi bu durumlar kötü olduğum zamanlara göre çok nadiren. Bu arada yazıyı yazdığım zaman sanırım ilaç kullanmadığım zamanmış, bir süre kullanmamayı denedim fakat sonrasında bu durum beni gereksiz rahatsız ettiğini düşünüp doktora gittim ve ilaca başladık yaklaşık 9 ay kullandım ve cidden bir ilerleme kaydettim. O yüzden durum sana rahatsızlık veriyor ve sende artık bir kalıntı hali gösteriyor ise benden sana tavsiye doktora gidip durumunu anlatıp ilaca başlaman. Tüm sıkıntılarımın nedeni işsizlik ve çok uzun süren kpss idi sonrasında atandım ama geçmedi gidip ilaç tedavisi sonrası cidden rahatladım, hayatı daha az takmaya ve geceleri huzurlu uyuyup kalkmaya başladım. Öncelik doktor sonrasında ise hayatında olmayan ama yapabileceğin farklı işler ile uğraşabilirsin örneğin spor, zaten doktor bile bunu önerir sana. Kafanda kurduğun seni rahatsız eden o düşüncenin senin için önemli olmadığını, hayatta sadece kendinin önemli olduğunun ve var olduğun sürece her şeyin bir çözümü olduğunu unutma.
-
Merhabalar, öncelikle söylemek isterim ki yaşamın sizin için daha iyiye gitmesine sevindim. :)
iş bulmanıza rağmen anksiyetenin devam etmesi sorunun işsizliğin verdiği bunalımla ilgisi olmadığını gösteriyor bence..
evet sporun insana ne kadar iyi geldiğini, vücutta mutluluk ormonu salgıladığını biliyorum aslında fakat evde yapabileceğim basit bir sporla mutlu olmak varken bu bile benim için iki senedir hala bir hedef.
hareket etmek için neyi bekliyorum bilmiyorum ve bir şeyler yapmadıkça yapmamanın verdiği stres de ayrı bir konu :d düşündükçe anksiyetik bunalımlar yaşıyorum.
ama birileri için bu dorumların iyiye gitmiş olmasını görmek bile bir umut. paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X