BU "DEDİCATED" NE OLUYOR BİR TURLU ANLAMADIM BEYLER
Dediacted kiralık bi sunucudan server kurma sen o sunucuda serveri kuruyon yani kendi pc den deil herşey kiraladığın pc ile işleniyor
Dedicate kelime anlamı adamaktır. Dedicated server adanmış sunucu demektir. Belirli bir ücret karşılığı, bir süreliğine sana kullanman için bilgisayar veriliyor. Genel olarak internet hızları yüksektir. Bu nedenle evdeki bilgisayarlardan biraz farklı oluyorlar. Yoksa senin kiralığın bilgisayarlar çokta süper bilgisayarlar değil. İstesen daha iyisini evinede alırsın. Ama çok iyi bir internet hattı ve 7\24 açık bir bilgisayar evlerde pek fazla bulunmamaktadır.
quote:
Orijinalden alıntı: ExtReme1®
Dedicate kelime anlamı adamaktır. Dedicated server adanmış sunucu demektir. Belirli bir ücret karşılığı, bir süreliğine sana kullanman için bilgisayar veriliyor. Genel olarak internet hızları yüksektir. Bu nedenle evdeki bilgisayarlardan biraz farklı oluyorlar. Yoksa senin kiralığın bilgisayarlar çokta süper bilgisayarlar değil. İstesen daha iyisini evinede alırsın. Ama çok iyi bir internet hattı ve 7\24 açık bir bilgisayar evlerde pek fazla bulunmamaktadır.
Bu daha açık bi yorum oldu
hazır konu acılmısken bende birsey sorayım bilgisayarın rami ve internet hızı serveri nasıl etkiliyor ve baska serveri etkileyen faktörler nelerdir.
Ben bu işleri pek bilmiyorum ancak kaba taslak birşeyler söyleyebilirim. Sanal bellek bilgisayarın işlem kapasitesini artırır. Bu nedenle sanal bellek sunucu için önemlidir. Atıyorum 97D kurulan bir bilgisayar çok işlem yapmayacağı için düşük bir bellek kartıda sunucuyu çalıştırabilir. Ama Season 4 kurulan bir bilgisayar için aynı şeyi söyleyemeyebiliriz.
İnternet hızında ise şöyle bir durum vardır. Oyuncu sayısı az olan bir sunucuda düşük ve yüksek internet hızları arasındaki fark pek fazla anlaşılmayabilir. Ama oyuncu sayısı yükseldikçe bu fark ortaya çıkar. Çünkü oyuna bağlı olduğunuz sürece sunucudan veri alıyorsunuz. Ne kadar çok bağlı oyuncu var ise gönderilen veride o kadar artıyor.
Depolama bakımından hard diskte biraz önem taşıyor olabilir. Ama oyun için yedeklenen veriler ne kadar yer kaplar bunu bilemem daha önce sunucu kurmak ile hiç uğraşmadım.
Aklıma başka önemli birşey gelmiyor. Önemli olabilecek 3 temel etken böyledir. İnce ayrıntıları işi bilenlere sormak lazım.
@mustea şöyle diyem Ram in etkisi Şu dur Sonuçta Playerler Senin Pc ye bağlantı yapıo ve Senin Pc nin Hızı Düşük olursa Lagg dediğimiz aşıma uğrar Pc durmadan kasar internet hızıda Sana lazımki Bağlantılarında kasma olmasın diye benim bilidiğim bu kadar