Şimdi Ara

Anlamsız fps düşüklügü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunumu anlatim biraz tuhaf bir sorun:) mesela ben pcyı açıyorum fps oyunlarda normalken cs goda 300 400 alıyorum.Sonra pc kapatıyorum tekrar açtıgım zaman yada reset attıgım zaman fps düşüyor cs go 300 400 fps alıyordum pc kapat ac yada reset attıgım zaman 30 40 düşüyor bu ve butun oyunlarda oluyor %70 80 fps düşüklügü oluyor. ve düzelmiyor anca driver kaldırıp yada gerı yukledıkden sonra res atınca düzeliyor ama sonra tekrar pc kapatıp actıgımda tekrar fps düşüyor. herşeyi denedim bios güncelledim herseyı denedim ama düzelmiyor fps normalken pc kapatınca yada res atınca neden fps %80 düşerki. 1 sene oldu sistem topluyalı hep aynı sorun .

NOT : EKRAN KARTI SERVİS GOTURDUM SORUN YOK DİYE GERİ GELDİ AMA EKRAN KARTI YOKKEN ONBRD EKRAN KARTIYLA COK RAHAT 100 FPS ALIYORDUM VE HIC KASMA OLMUYORDU .

Driverlar güncel windows 8.1

Sistem ;
    Anakart : GA-H97M-HD3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart -
    Ekran Kartı : R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı -
    İşlemci : İntel Core i5 4440 Soket 1150 3.1Ghz 6Mb Cache 22Nm İşlemçi -
    Ram : Gskill 4Gb Ripjaws Ddr3 1600Mhz Cl9 1.5V Tek Modül Ram -
    Kasa : Xigmatek Asgard 382 Pure Black Edition 600W Midt Atx Siyah Kasa -

• öncelikle başka oyunları da denemeni öneririm. Tek bi oyunla kart sorunlu diyemeyiz. Belki sorun oyundan kaynaklıdır. Başka oyunlarda da aynı şey oluyorsa, msi after burner ile oyun içinde cpu,gpu,ram,pagefile kullanım yüzdesi, sıcaklıklar bütün bilgileri görebilirsin. Sorun yokken ve varken karşılaştırıp hangi donanımın sorun çıkarttığını görebilirsin. genel olarak hepsi sorun çıkarıyorsa, işletim sistemi sorunlu olabilir format atmanın öneririm.
  • format attm denedim sadece 1 oyundada degil fps düştügü zaman butun oyunları etkiliyor yazdım orda zaten
  • yokmu fikri olan
  • yabancı sitelere baktım da kesin bir çözüm olmamakla beraber sorunu çözüp nasıl çözdüğünü bilmeyenler var. Genelde bir programın başlagıçta driverı engellediği yazılmış. Sorun çıkıp driverı tekrar kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadan önce antivirüsü başlangıçta çalışmayacak şekilde devredışı bırak. sonra ccleaner veya msconfig'ten başlangıçta çalışan bütün gereksiz programları kapatıp dene. Sorun çözülürse programları tek tek aktif edip hangi programın sorun çıkardığını bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

yabancı sitelere baktım da kesin bir çözüm olmamakla beraber sorunu çözüp nasıl çözdüğünü bilmeyenler var. Genelde bir programın başlagıçta driverı engellediği yazılmış. Sorun çıkıp driverı tekrar kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadan önce antivirüsü başlangıçta çalışmayacak şekilde devredışı bırak. sonra ccleaner veya msconfig'ten başlangıçta çalışan bütün gereksiz programları kapatıp dene. Sorun çözülürse programları tek tek aktif edip hangi programın sorun çıkardığını bulabilirsin.

bi tane program siliyorum fps düzeliyor sonra pc aç kapa yapıyorm yine aynı sorun oluyor win 8 8.1 7 hepsını kurup tertemız sadece 1 tane oyun yukledım oyle denedım yine aynısı oluyordu

bu arada yardım ettigin icin sagol :)

• varmı başka fikri olan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.