Şimdi Ara

(Anlatım)Ubuntu'ya Tema Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce denememiş ya da deneyip başaramamış arkadaşlar için için Ubuntu'ya nasıl tema kuracağımızı anlatacağım.Hatalarım , eksiklerim olabilir , uygun bir dille uyarırsanız düzeltmeye çalışırım.

Öncelikle şunu belirteyim.Ubuntu'yu Mac OS ya da Window'a benzetmeye çalışan temalara sıcak bakmıyor ve önermiyorum.Zira Ubuntu Unity son kullanıcının en basit şekilde tüm uygulamalarına ulaşması , dosyalarını düzenleyebilmesi için geliştirilmiş bir arayüzdür.Bu arayüzü bozup , farklı şekillere sokmak anlamsız.Daha önce benim de bu konuda denemelerim oldu ancak hiçbir zaman istediğim sonucu alamadım.Dolayısıyla Ubuntu'nun görünüşünü değiştirirken mümkün olduğunca ana fikirden uzaklaşmamak gerekiyor.Tabiki bu bir tavsiye ve dilektir.Yoksa isteyen herkes istediği temayı kurup , sistemini istediği şekle sokabilir.Linux felsefeside bunu gerektirir zaten.

Örnek olarak kuracağımız tema : Zukiwo Dark Reloaded

Örnek olarak kuracağımız icon tema : Vibrany FullyDark Blue

Temayı değiştirmek için kullanacağımız program : Unity Tweak

Tema Kurulumu

1-Öncelikle Unity Tweak programını sistemimize kuruyoruz.

2-Zukitwo Dark Reloaded ve Vibrance İcon Temalarını indirip klasöre açıyoruz.

3-Dosyalar'a girip Global Menü'den ''Görünüm'' ve ''Gizli Dosya ve Klasörleri Göster''e tıklıyoruz.

4-Dosyalar'da ''.themes'' ve ''.icons'' adlı iki klasör oluşturuyoruz

5-Çıkardığımız Zukitwo Dark Reloaded klasörünü ''.themes'' klasörüne , Vibrancy İcon Tema klasörünü de ''.icons'' klasörüne taşıyoruz.

6.Pencereyi kapatıp ''Unity Tweak'' uygulamasını açıyoruz.''Görünüm'' kısmından Tema ve İcon setimizi seçiyoruz.

Not : İndirdiğiniz tema klasörünün içi şu şekilde görünmelidir ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiviniTod -- 15 Temmuz 2015; 8:56:15 >

• Güzel paylaşım tesekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .themes oluşturup yada varsa içine ayıklanan dosya atması daha kolay değil mi
    aynı şekilde .icons içine de atılıp daha sonrada
    örnek ben arch kullanıyorum benim kullandığım thunar şu komutla
    sudo thunar ile açıp dosya sistemine tıklayıp urs +share yaptığınmda .tehemes içine atınca yada .themes oluşturup içine attığımda
    tema tercihler tema kısmında çıkıyor sisteme uygun tema ise
    yani program kurmaya gerek var mı sizce
    elimdeki mınt 17.2 kuruluydu virtualboxa örnek oradan vereyim mac temasıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghots3427 -- 16 Temmuz 2015; 18:24:34 >

• ghots3427 kullanıcısına yanıt
    Arch'ta nasıl oluyor bilmiyorum ama Ubuntu'da(Unity) tema değiştirmek için kurulu gelen bir uygulama yok.(Sistem ayarları dahil)Ancak ''Unity Tweak Tool'' kullanarak sistem ayarlarında daha detaylı değişiklikler yapılabiliyor.

Belki uçbirimde yapılabiliyordur bu tür değişiklikler ancak onları ben bilmiyorum.Zaten yeni kullanıcılar için ''Sürükle-Bırak'' mantığı daha işlevsel olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiviniTod -- 16 Temmuz 2015; 18:28:16 >
  • ubuntuda tema ayarları yok mu .mınt de dahi var çok tuhaf resimlerde gösterdiğim ubuntuda yok mu çoook acaip
  • kurayım bır ubuntu virtualboxa bakacağım kafama takıldı
    :) Ubuntu 14.04 kullanmadan önce uzun zaman Ubuntu Mate kullandım.Onda tıpkı resimde gösterdiğiniz gibi tema ayarlarını yapmak mümkündü.Ancak Unity arayüzünde böyle bir ayar yok malesef.Yani ya uçbirimden ya da bir tweak uygulamasından yararlanılmak zorunda.
  • evet inceledim gerçekten yok ubuntu hazırda kuruluymuş virtualboxta
    ne kadar tuhaf ben demek ki eski model kalmışım .çünkü birçok sistemde .themes oluşturduğunuzda yada usde verdiğim örnekte olduğu gibi
    sudo thuran bu kullandığım rot ile dosya sisteminde .themes bulunup kopyala yapıştırla çalışır .
    ubuntu bu çızgiden çıkmış demek ki bir şey daha öğrendik olmaması için acaba ne gibi nedenleri var
  • İndirdiğin temayı sistem-tercihler-görünüm bölümüne sürükleyip bırakman yeterli tema kurulacaktır.

buda unty çözümü kolaylık olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghots3427

İndirdiğin temayı sistem-tercihler-görünüm bölümüne sürükleyip bırakman yeterli tema kurulacaktır.

buda unty çözümü kolaylık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghots3427 -- 16 Temmuz 2015; 19:00:46 >
    Ubuntu 14.04 LTS'de oluyor mu peki ? Ben denedim , değişiklik olmadı :)
  • denemeye çalıştım ama benim virtualbox a kurulu ubuntu ve çok yavaş ben başaramadım dondu ubuntu
    deneme şansım olmadı diyeyim . ama bulduğum konuda 13 kusur bir şeydi ubuntu sürümü net cevaplayamayacağım deneye bilirsem
    geri dönerim arch kullandığımdan sistemde deneme şansımda yok .
  • Bence indirdiğiniz tema dosyasını açarak içinde baska sıkıştırılmış dosyalar olup olmadığına bakın. Varsa bunları masaüstüne sürükleyerek tekrar deneyin. Bazen bir "*.tar.gz" arşivi içinde birden fazla "*.tar.gz" tema dosyası olabiliyor.

denilmişti konuda buna baktınız mı

Sistem->Tercihler->Görünüm

temaları buraya sürükle bırak.
    açıklamada şu şekilde idi
  • http://gnome-look.org/content/show.php/Magog+White?content=113785

bu kuruldu bir dene bakalım
    emerald temasi olmamasına dikkat etmelisin
  • Yok, olmadı.Belki de 14.04 icin gecerli degildir.Ben yine Unity Tweak ile devam edecegim :)
    Ama yine de surekle-bırak cok saglam ozellikmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemiyorum temalarda farklı. iddaa edemem ama formlarda var denenmiş .hangi sürümler de oluyor bilemem
    ama konular var demek ki oluyor
    ama anladığım ise gnome sürümleri önemli
    https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40864.0
    https://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40864.msg484352#msg484352

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.