Şimdi Ara

anlayamadım bi türlü.. port sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben webcamXP kullanmak istiyorum (internet üzerinden webcam görüntüsünü veriyor) telekoma gittim static ip aldım buraya kadar herşey güzel..

Şimdi programı açtığımda kendisi statik ip yi görüyor otomatik ve onun üzerinden yayın veriyor.. taip ipadresi:8080 şeklinde ama tıkladığımda sayfa görüntülenemiyor.. biraz araştırdım modemden port açılcak deniyor.. modemden açmadığım bişey kalmadı genede olmadı..

programda elle 192.168.1.2:8080 gibi ayarladığımda tıklayınca çalışıyor.. neden static ip üzerinden veremiyorum portumu açmayı beceremiyorum.. sizce sorun nerde olabilir?

birde portu static ip üzerine mi açmam gerek.. yoksa bilgisayarın üzerindeki ip adresinemi açcacağım.. yani 192.168.1.2 yemi port açmam gerek?

yardım lütfen..

modemim datron

• www.portforward.com

burda modem marka ve modeline gore acıklamayı bulabilirsin
  • modem firewalla ayarı var mı, medium, high ya da disable şeklinde. medium' u tercih et. sonrasına da modem ip' sine portları açacaksın ama bence bunu yapacağına applicationlar için bölüm var ise orayı bir kurcala messeger için hazır bir tercihi yapabilme durumun olabilir. yok ise görüntü için port numaralarını bulup, yine modem ip' sine aç. ayrıc msn' ayarlarına girip bağlantı durumunu kontrol et. restricted nat mı neydi yani kestirilmiş nat sanırım bu yazıyı okuyor olman gerek. yoksa ne kadar uğraşsan nafile. bağlanırsın ama görüntü sorunu yaşarsın
  • Farklı bi port vermeyi dene.. Tek kullanmıyosan eğer modeminden kendine static ip vermelisin. 192.168.2.2 mesela.. Bu ip numarasını sadece senin bilgisayarın için rezerve edecektir. Wireless modem kullanıosan ve başka birileri de modeme bağlanırlarsa 192.168.2.3~255 arası ip adresi alacaklardır..

Atıyorum ip adresin 88.132.23.231 ise , vereceğin link 88.132.23.231:1234 (1234 ü ben uydurdum , bu senin belirleyeceğin port olacak , tabi eğer programda port değiştirme olanağın varsa) olmalıdır. Modemin 1234 portundan gelen istekleri senin ağ ip'ne ileticek ve ağdaki bilgisayarın ile dışarıdaki istemci arasında bağlantı kurulmasını sağlayacaktır..

İşin mantığı bu. Tek sorunun port forwarding olayını yapmak ve kendine modem üzerinde static ip atamak..

Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 11 Ekim 2007; 0:24:59 >
  • Sorunun açıkça port forward olayı, yukarıda verilen sitede açıkça anlatılmış bu konu...
  • Farklı bişey mi söyledim? Lafı çok uzatmışsın der gibi bi izlenim oluştu bende de
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslanbek

Farklı bişey mi söyledim? Lafı çok uzatmışsın der gibi bi izlenim oluştu bende de

Yok yok oluşmasın...
  • arkadaşlar okadar çok araştırdımki bu olayı.. şuanda saat gece 02:00 ve ben daha internetten araştırıyorum..www.portforward.com da datron için ayralar yok..
    şuanda evdeyim robotics var.. bundanda yapamadım.. gerçi static ip yok burda.. modem resetlemedikce bir ip ye sahip gerçi.. o ip den de açılmıyor..

bir web sayfası buldum adamlar evine işine kurmuşlar cameralrı benm istediğim gibi yapmışlar çalıştırmışlar..
    örnek:http://68.58.102.250:8080/

bilgisayara static ip verdim 192.168.1.4 şeklinde birde modemden 192.168.1.4 ip sine 8080 port açtım..

programı çalıştırıyorum.. program otomatik static ip adresini görüyor.. mesela 81.142.121.22:8080 şeklinde.. bu ip adresini açtığıdma hiç bir görüntü yok..
    elle ip veriyorum programdan 192.168.1.4:8080 şeklinde.. bu şekilde yaptığımda görüntüyü alabiliyorum.. ama sadece landaki bilgisayarlardan görebiliyoruz :)..

önemli olan ttnetten aldığım static ip den açıp izlemek.. ben nerde hata yapıyorum

• Firewall antivirüs falan kullanıyo musun?

Bazı modemlerin kendinden firewall ları olur seninkinde de var mı biliyor musun?
  • walla pek bilgim yok.. evde kullandığım u.s. robotics 9105 bilgisayardan güvenlik duvarını fln kapatıp denedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stayler007

walla pek bilgim yok.. evde kullandığım u.s. robotics 9105 bilgisayardan güvenlik duvarını fln kapatıp denedim..

Peki bilgisayarında var mı firewall falan?
  • yok abicim..

şuanda açık program..

http://88.231.118.140:8080/ diye gözüküyor.. akarmıısn bi varmı görüntü :)

belki kendi pcmden açılmıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stayler007

yok abicim..

şuanda açık program..

http://88.231.118.140:8080/ diye gözüküyor.. akarmıısn bi varmı görüntü :)

belki kendi pcmden açılmıyor

Valla seni görüyorum ama karanlık biraz... :D

Şaka maka var ya görüntü...
  • abi ben nie kendi pcmden açınca görüntü gözükmüyor yaw... bir kişi izliyor diye gözüktü.. masaüstü görüntüsüde olamsı gerek orda :)
  • Evet masaüstü görüntüsüde var...

8080 yerine başka bir port denesene...

Birde sen şu an kullandığın bilgisayardan mı bakmaya çalışıyorsun?
  • evet şuanda kullandığım pc den bakmaya çalışıyorum.. eğer öle bakılmıyor diyeceksen.. bu gün boş yere sabah saat 10 dan aha akşam saat 02 ye kadar uğraştığıma seviniyim mi gülüyüm mü :)
  • sadece 8080 portunda çalışıyormuş görüntü.. programın kendi resmi sitesinde öle yazıyor.. bi sohbet kısmına gelirimisin bide b zhmt :) az laflayalım orda olursa eğer :)
  • Abi mantık olarak kendi kullandığın pc den bakamaman lazım zaten ne diye bakacaksın ki hem forward ediyosun başka yere hemde aynı yerden bakmaya çalışıyosun... Yani kısacası zaten sen kendi görüntünü başka yerden bakmak için forward ediyosun görememen normal gibi geliyo bana...

• ama landaki pc den de denemiştim olmamıştı.. kapattım gerçi şimdi.. yarın inş dernekte de çalıştırabilirim.. walla çok saolun.. sabah 10 dan beri bunla uraşıyordum..
  • Bişey yapamadık ki çözemedik yani sorununu ama ben gördüm link çalışıyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.